Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Brandstichting op drie plaatsen

zondag 21 april 2019

Vandalen hebben de voorbije nacht geprobeerd brand te stichten op drie plaatsen.

Lees meer →

Handbalclub Sint-Truiden wint beker van België

zondag 21 april 2019

Handbalclub Sint-Truiden heeft voor het tweede jaar op rij de finale van de beker van België bij de vrouwen gewonnen. In een heruitgave van de finale van vorig seizoen werd Initia Hasselt met duidelijke 24-31-cijfers opzijgezet.

Lees meer →

Keizerlijke Commanderie opent fototentoonstelling

zaterdag 20 april 2019

Nog tot zondag 5 mei kan u dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur terecht in de Festraetsstudio op het Sint-Truidense Begijnhof voor de derde foto expositie van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers met foto’s van Haspengouws fruit.

Lees meer →

OKRA zet paasweekend in met Paasbrunch

zaterdag 20 april 2019

Mensen samenbrengen, ontmoetingskansen geven, vriendschappen smeden, dat zijn de doelstellingen van OKRA. OKRA Sint-Truiden probeerde deze doelstellingen in te vullen met een Paasbrunch op Stille Zaterdag.

Lees meer →

Perentelers met de handen in het haar

zaterdag 20 april 2019

We moeten met Poetin aan tafel gaan zitten. Dat was de oplossing van Europees politica Hilde Vautmans, voor geteisterde Haspengouwse fruitboeren. Zeer beschaafd aanhoorden ze Vautmans, zonder het voorspelde protest met appelmoes.

Lees meer →

STBB speelt tornooi in Wenen

zaterdag 20 april 2019

STBB heeft met vijf ploegen meegedaan aan het Paastornooi van Basket Wenen. Het was voor de spelers en alle medereizigers een fantastische ervaring.

Lees meer →

Ludwig Vandenhove: “Nooit met N-VA”

vrijdag 19 april 2019

Limburgs sp.a-boegbeeld Ludwig Vandenhove (59) voelt onrust bij de socialistische militanten. Aanleiding is de speculatie over een mogelijke coalitie met N-VA na de verkiezingen van 26 mei. “In steden als Hasselt en Antwerpen werkt dat misschien. Maar Vlaams en federaal is dat wat mij betreft uitgesloten. Nooit met de N-VA,” zegt Vandenhove.

Lees meer →

Cursisten genieten van afternoon tea

woensdag 17 april 2019

De cursisten Engels van het volwassenenonderwijs van Qrios Campus Hasp-O Centrum genoten, samen met hun leerkracht, van een overheerlijke traditionele afternoon tea.

Lees meer →

't Buurke vult 29 zakken met zwerfvuil

woensdag 17 april 2019

Buurtcomité 't BuurKe in Kerkom deed mee aan de zwerfvuilactie georganiseerd door de Stad Sint-Truiden en Limburg.net.

Lees meer →

Drie nieuwe baden in Sint-Trudo voor onderwaterbevallingen

woensdag 17 april 2019

Het Hasseltse Jessa Ziekenhuis installeerde een nieuw bevallingsbad en ook in het Truiense Sint-Trudo komen drie nieuwe baden waarin kindjes onder water ter wereld kunnen komen. In Limburg stijgt de vraag naar onderwaterbevallingen en er zijn twee ziekenhuizen waar vrouwen voor een bevalling in bad kunnen kiezen: het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden en het Hasseltse Jessa Ziekenhuis.

Lees meer →

Douane vindt miljoenen illegale sigaretten in Truiense loods

woensdag 17 april 2019

De Administratie Opsporing Douane en Accijnzen - Inspectie Genk heeft maandag en dinsdag huiszoekingen uitgevoerd in vier loodsen in Sint-Truiden, Willebroek en Vorselaar in de strijd tegen de illegale productie van sigaretten.

Lees meer →

Truiense flikken op de fiets

woensdag 17 april 2019

De politie van Sint-Truiden, Nieuwerkerken en Gingelom zet tot eind april elk weekend een fietspatrouille in op de drukke punten.

Lees meer →

Ploegmaats bezoeken Steven De Petter

woensdag 17 april 2019

Steven De Petter werd dinsdag in het Sint-Trudoziekenhuis succesvol geopereerd aan zijn enkel. Woensdag kreeg hij bezoek van zijn ploegmaats

Lees meer →

Tim Wellens mooie derde in Brabantse Pijl

woensdag 17 april 2019

Tim Wellens heeft zijn zege van vorig jaar in de Brabantse Pijl niet kunnen herhalen. Hij was weer in goede doen maar moest nu de duimen leggen voor Mathieu Van der Poel.

Lees meer →

Benzineprijs weer omhoog

dinsdag 16 april 2019

De prijzen voor benzine zijn dit jaar alleen nog maar gestegen. De FOD Economie kondigt voor woensdag een nieuwe verhoging aan. Benzine 98 E10 zal dan 15 procent duurder zijn dan op 1 januari en Benzine 95 E10 13 procent duurder. Benzine 95 E10 zal woensdag maximaal 1,535 euro per liter mogen kosten. Dat is een verhoging met 1,4 eurocent per liter. Een liter Benzine 98 E10 wordt 1,5 eurocent duurder, tot maximaal 1,629 euro. De prijsverhoging is een gevolg van gewijzigde prijzen op de internationale markten.

Lees meer →

Volgend jaar een heel ander STVV?

dinsdag 16 april 2019

STVV staat dan wel op kop in haar Play-Off 2-groep, toch zijn de Truienaars nog steeds teleurgesteld door het mislopen van de top-zes. Alsof dat nog niet genoeg is, dreigen de Kanaries deze zomer afscheid te moeten nemen van enkele spelbepalende spelers.

Lees meer →

Druk, druk, druk

dinsdag 16 april 2019

Zo kan men het fietsroutenetwerk vandaag definiëren. En met de warme dagen die gaan komen, gaat het drukker, drukker, drukker worden. Want na de kersen en de peren staan de appelbloesems klaar om in hun wit-roze pracht te verschijnen.

Lees meer →

Zepperse studenten zagen Notre-Dame branden

dinsdag 16 april 2019

Enkele uren voor de brand uitbrak in de Notre-Dame van Parijs, waren de vijfdejaars leerlingen van Sint-Aloysius Zepperen nog in het beroemde gebouw tijdens hun traditionele Parijsreis.

Lees meer →

Nieuw station van Gingelom ging niet open

maandag 15 april 2019

Op de voormalige stationssite van Gingelom hing al sedert vorige week een spandoek met de boodschap dat er een nieuw treinstation zou openen op maandag 15 april, vandaag dus. Gisteren werd echter duidelijk dat het om een actie van Greenpeace ging en dat de trein vandaag niet stopt in Gingelom

Lees meer →

Fruitfoto’s in de Festraetsstudio

maandag 15 april 2019

Op 20 april om 16.00 uur opent de derde fototentoonstelling van de Keizerlijke Commanderie met het fruit als onderwerp. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken tot zondag 5 mei.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek