Strafke
header-stripes

Streeknieuws

VIDEO - Optiek Jo Warniers in nieuw jasje

maandag 1 april 2019

Het interieur van Optiek Jo Warniers werd onlangs volledig vernieuwd. Ze hebben daarvoor zelfs een lichtstudie gedaan om de brillen zo goed mogelijk uit te lichten. De zaak bestaat intussen 58 jaar. Truineer TV was erbij tijdens de officiële opening.

Lees meer →

Jef Pallen is marktkramer af

zaterdag 30 maart 2019

Bijzondere gebeurtenis vandaag op de Haspengouwmarkt. Daar namen de stad en de bezoekers afscheid van Jef Pallen, jaar en dag thuis op die markt, als standhouder, en vooral als man van het damestextiel.

Lees meer →

Vanavond opent bloesemseizoen officieel

vrijdag 29 maart 2019

Je zag het al aan de vlaggen in de straten: vanavond opent officieel het bloesemseizoen in de BFV Bloesembar in Velm. Het startschot wordt gegeven door het stadsbestuur, samen met de inwoners van Velm en de toeristische partners.

Lees meer →

Nieuw digitaal uitleensysteem in bib

woensdag 27 maart 2019

De bibliotheek Toni Coppers nam haar nieuwe digitale uitleensysteem in gebruik. De Truiense bib is één van de eerste in Limburg waar deze geïntegreerde module geïmplementeerd wordt. Hierdoor is het op termijn mogelijk om over heel Vlaanderen boeken te ontlenen en terug te brengen.

Lees meer →

Vanaf nu Bloesem&bar-deskundigen in BFV Bloesembar

dinsdag 26 maart 2019

Nu zondag 31 maart opent de BFV Bloesembar de deuren in de bloesemvallei in Velm. Afgelopen vrijdagavond en zaterdagvoormiddag volgde het team van zo’n 40 medewerkers een opleiding tot Bloesem&bar-deskundige. Nu vrijdag wordt het seizoen officieel geopend in de BFV Bloesembar, ook is er een heuse buurt & partnerreceptie vanaf 19 uur.

Lees meer →

Kevin Somers nieuwe TVJO bij Zepperen-Brustem

maandag 25 maart 2019

Kevin Somers (foto) vervangt Jean-Pierre Appeltants als technisch verantwoordelijke voor de jeugdopleiding bij Zepperen-Brustem, onze club uit eerste provinciale.

Lees meer →

Nieuw Trudokoor onder doopvont

maandag 25 maart 2019

Hierbij een eerste foto van het nieuwe Trudokoor, dat bestaat uit koorleden van De Schalmei en van het Gangulfuskoor. Beide kerkkoren, het ene van de Minderbroederskerk, het andere van de O.L.Vrouwkerk, hebben zich na de sluiting van de paterskerk opgeheven.

Lees meer →

Keizerlijke Commanderie is 15 nieuwe leden rijker

maandag 25 maart 2019

Zaterdag hield de Keizerlijke Commanderie van de Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie zijn 43ste kapittel in aanwezigheid van 120 vrienden uit de fruitsector. Twee nieuwe leden traden toe tot het Praesidium van de Keizerlijke Commanderie: de nieuwe maarschalken zijn Frederik Reynders, leraar en stadsbeiaardier van Sint-Truiden, en Herman Vanmarsenille, fruitteler uit Boekhout (Gingelom)

Lees meer →

Ze zijn er (hier en daar) al!

zaterdag 23 maart 2019

Ze zijn er. De eerste bloesems. Deze foto is vandaag, zaterdag, gemaakt en bewijst dat de bloemknopevolutie in een stroomversnelling zit. Het zonnige weer op vrijdag deed sommige bloemknoppen op fruitbomen zelfs al ontluiken.

Lees meer →

Groene hesjes palmen Sint-Truiden in

zaterdag 23 maart 2019

Overal waar je komt, kom je op dit moment groene hesjes tegen. Vrijwilligers die deelnemen aan de jaarlijkse grote zwerfvuilactie. Ook het buurtcomité BuitenSporig sprong in de bres.

Lees meer →

Pilootproject om ons Unesco-Werelderfgoed te beschermen

zaterdag 23 maart 2019

De stad Sint-Truiden zal deelnemen aan een nationaal pilootproject om haar UNESCO-werelderfgoed en diens omgeving te beschermen. Het project moet zorgen voor consequente adviezen bij omgevingsvergunningen met respect voor het Truiens erfgoed.

Lees meer →

Sofie Sloef kondigt de lente aan

zaterdag 23 maart 2019

Normaal gezien duurt de winterslaap van een schildpad tot einde maart. Sofie Sloef, 56 jaar jong en Truinoske, verliet nu al haar ondergrondse schuilplaats. Het sein voor vervroegd lenteweer.

Lees meer →

Noodlanding in Brustem

vrijdag 22 maart 2019

Om onbekende redenen heeft een piloot een noodlanding moeten uitvoeren op het vliegveld van Brustem. Er zijn geen slachtoffers. Dat meldt TVL.

Lees meer →

Verkeerskrant 'den Traffic' vers van de pers

maandag 18 maart 2019

De verkeerskrant 'den Traffic van onze politiezone is vers van de pers. Er komen een resem onderwerpen ter sprake waaronder wielertoeristen, verkeersborden, ruilverkavelingen, ...

Lees meer →

Diensten nemen Shisha-bar onder de loep

maandag 18 maart 2019

Zaterdagavond werd in Sint-Truiden een gecoördineerde controleactie (zgn. flexactie) uitgevoerd op een shisha-oftewel waterpijpbar. Er werden diverse inbreuken vastgesteld.

Lees meer →

150 inzendingen voor Literaire prijzen

maandag 18 maart 2019

De winnaars van de Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden zijn bekend. Aïscha Baert, Carlotta de Cooman, Monique Bol, Nanny Luysterburg en Kevin de Pelsmaker vielen in de prijzen.

Lees meer →

Met memoride fietsen langs erkenbare plaatsen

maandag 18 maart 2019

In WZC Villa Rosa en ’t Meiland kunnen de bewoners vanaf nu hun conditie onderhouden met de Memoride. De Memoride is een hometrainer die indoor fietsen via internet combineert met een outdoor beleving. Zo fietsende bewoners langs routes uit hun jeugdjaren of vroegere reisbestemmingen. Met dank aan giften van burgers en van The Lions, de opbrengst van de kerstmarkt en de inzet van de vele vrijwilligers.

Lees meer →

Café De Key is opnieuw open

vrijdag 15 maart 2019

De Key, het oudste volkscafé van de stad, is opnieuw open. Belinda Smets en haar mama Rita Roosen (tanteke) zwaaien er voortaan de plak.

Lees meer →

Brys ernstig en grappig tegelijkertijd

vrijdag 15 maart 2019

De persconferentie voor de match tegen AA Gent verliep in een ontspannen sfeertje met een Marc Brys die om de haverklap gevat uit de hoek kwam. Het mag duidelijk zijn. Dit STVV is zelfzeker en zal zondag zo nodig door een muur lopen om zijn doel te bereiken.

Lees meer →

Zaterdag sfeertraining

vrijdag 15 maart 2019

Het uur van de waarheid nadert. Vandaag was er een gesloten training voor de Kanaries. Morgen, zaterdag, blijven de deuren open en is er tijd en ruimte voor een heuse sfeertraining op Stayen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek