Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Druk, druk, druk

dinsdag 16 april 2019

Zo kan men het fietsroutenetwerk vandaag definiëren. En met de warme dagen die gaan komen, gaat het drukker, drukker, drukker worden. Want na de kersen en de peren staan de appelbloesems klaar om in hun wit-roze pracht te verschijnen.

Lees meer →

Zepperse studenten zagen Notre-Dame branden

dinsdag 16 april 2019

Enkele uren voor de brand uitbrak in de Notre-Dame van Parijs, waren de vijfdejaars leerlingen van Sint-Aloysius Zepperen nog in het beroemde gebouw tijdens hun traditionele Parijsreis.

Lees meer →

Nieuw station van Gingelom ging niet open

maandag 15 april 2019

Op de voormalige stationssite van Gingelom hing al sedert vorige week een spandoek met de boodschap dat er een nieuw treinstation zou openen op maandag 15 april, vandaag dus. Gisteren werd echter duidelijk dat het om een actie van Greenpeace ging en dat de trein vandaag niet stopt in Gingelom

Lees meer →

Fruitfoto’s in de Festraetsstudio

maandag 15 april 2019

Op 20 april om 16.00 uur opent de derde fototentoonstelling van de Keizerlijke Commanderie met het fruit als onderwerp. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken tot zondag 5 mei.

Lees meer →

Filip Nuyttens wint fotoprijs carnaval Aalst

zondag 14 april 2019

De fotowedstrijd van het ‘Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval’ is gewonnen door een Filip Nuyttens uit Sit-Truiden.

Lees meer →

Sporting Aalst pakt de titel

zondag 14 april 2019

Sporting Aalst heeft vandaag de titel gepakt in 4de provinciale B en treedt volgend seizoen dus aan in derde provinciale.

Lees meer →

Fruittelers in de weer tegen vrieskou

zondag 14 april 2019

Onze fruittelers beleefden weer een slapeloze nacht in hun gevecht tegen de vrieskou. Ze haalden andermaal de grote middelen boven: van beregening tot vuurpotten.

Lees meer →

Internationale Installatiekunst in het Speelhof

zaterdag 13 april 2019

In het kader van het Trudojaar organiseert kunstvereniging Kunst Groen vzw van 27 april tot 24 november een kunstproject met installaties over Sint-Trudo op het domein Speelhof.

Lees meer →

Hondenwandeling in Aalst

zaterdag 13 april 2019

Woensdag 1 mei organiseert het dierenasiel een hondenwandeling in Sint-Truiden. Daarnaast zijn er een pak activiteiten voorzien.

Lees meer →

Het is mei en “Zepperen Danst Weer”

vrijdag 12 april 2019

Als de bloesems verdwenen zijn, maakt in Zepperen het lentegevoel plaats voor beginnende zomerkriebels. De fruittelers wachten nog even bang af tot de ijsheiligen voorbij zijn, maar ondertussen staan de Zepperenaren klaar voor hun jaarlijks feest: Zepperen Danst Weer.

Lees meer →

Broers Mignolet lanceren eigen koffiecapsules

woensdag 10 april 2019

Het productenaanbod van Twenty Two Coffee breidt grondig uit. Wouter en Simon Mignolet komen met een nieuw concept op de proppen. Ze lanceren hun eigen koffiecapsules en wel meteen zes soorten, elk met hun eigen identiteit en smaak. De smaken zijn gentle, ristretto, classic, decaf, smooth en espresso.

Lees meer →

STRC top tijdens open Limburgs Kampioenschap

dinsdag 9 april 2019

De Sint-Truidense Reddingsclub organiseerde in eigen bad het open Limburgs Kampioenschap Reddend Zwemmen. En hoe. Zo werden alle Limburgse titels, zowel individueel als in ploeg, behaald door de zwemmers en zwemsters van de thuisploeg.

Lees meer →

Kleine Markt Stayen windvrij

maandag 8 april 2019

Vandaag is begonnen met het windvrij maken van de Kleine Markt op Stayen. Dat gebeurt door middel van een glaswand

Lees meer →

Sporting Aalst speelt zondag voor titel

maandag 8 april 2019

Op zondag 14 april om 15 uur speelt de eerste ploeg van Sporting Aalst voor de titel in vierde provinciale B. Iedereen op post.

Lees meer →

Bekend volk bezoekt Haspengouw

maandag 8 april 2019

Afgelopen weekend was het 'volle bak' in Haspengouw. Zo kregen we in Haspengouw ook hoog bezoek van enkele bekende koppen. Bekende politici Zuhal Demir, Lydia Peeters, burgemeester Veerle Heeren, eerste schepen Jelle Engelbosch, schepen Hilde Vautmans, Gouverneur Herman Reynders en acteur Peter Bulckaan (Mathias van Familie) bezochten oa de BFV Bloesembar in Velm.

Lees meer →

Paasvakantie doet bloesemtoerisme exploderen

maandag 8 april 2019

De paasvakantie is gestart en dan knijpen heel wat mensen er graag tussenuit. Hiervoor hoeven ze het niet ver te zoeken. Nergens anders is het op dit ogenblik zo mooi als in Haspengouw. Daar staan de kilometerslange boomgaarden net nu in volle bloei. En dat bleef niet onopgemerkt.

Lees meer →

AFTERMOVIE - 12de modeshow Soroptimist

maandag 8 april 2019

Was je niet aanwezig op de modeshow van Soroptimist Sint-Truiden? Geen probleem, Truineer TV filmde alle collecties en nam ook een kijkje achter de schermen.

Lees meer →

Kittenseizoen officieel begonnen

zondag 7 april 2019

Daar zijn ze weer. De kittens. Het seizoen is officieel begonnen. Pleeggezinnen zijn hard nodig.

Lees meer →

Huwelijken vanaf nu digitaal

zondag 7 april 2019

De stad digitaliseert. En daarom verlopen de administratie bij huwelijken digitaal. Alleen het trouwboekje blijft.

Lees meer →

Feeërieke sfeer in plantages door vuurpotten

vrijdag 5 april 2019

Daar zijn ze weer. De vuurpotten in de plantages. Het is één van de middelen om te voorkomen dat de bloemknoppen op de fruitbomen bevriezen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek