Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Bakkerij Wiame ook in Wijer

woensdag 2 januari 2019

Bakkerij Wiame blijft zijn grenzen verleggen. In maart opent een nieuwe winkel in Wijer (Nieuwerkerken)

Lees meer →

Nina Derwael nu ook 'Belg' van het Jaar

maandag 31 december 2018

Het houdt maar niet op. Nina Derwael haalt nu ook de titel van 'Belg van het Jaar' binnen. Een prestigieuze prijs die het HLN na een peiling elk jaar opnieuw uitreikt.

Lees meer →

Jasmina zoekt baasje

zondag 30 december 2018

Het tafereel van een hond die in het bos voor zich uit staart, op zoek naar een baasje, past perfect in deze periode. Het dierenasiel van Sint-Truiden hoopt pleeghond Jasmina snel te kunnen helpen. Het filmpje op hun facebookpagina spreekt alleszins erg aan.

Lees meer →

Vandaag na 17 uur gratis friet bij Tjèn

zondag 30 december 2018

Etienne Plevoets (56) van frituur Casino aan het Europaplein bakt 30 jaar friet. Die verjaardag laat hij niet zomaar ongemerkt voorbijgaan. Vandaag, zondag, na 17 uur, bakt hij gratis friet voor iedereen.

Lees meer →

Fritz Geerts beloftencoach bij Hasselt

vrijdag 28 december 2018

Fritz Geerts, vorig seizoen nog coach van de U19 bij STVV, wordt beloftencoach bij Sporting Hasselt. Ook daar zal hij dus jongeren trachten klaar te stomen voor de A-kern.

Lees meer →

De Norre bijna een Genkie, ook Pirard wil weg

donderdag 27 december 2018

Casper De Norre heeft een persoonlijk akkoord met Genk. Prijskaartje: 3 miljoen. Ook keeper Lucas Pirard heeft zijn zinnen gezet op een vertrek.

Lees meer →

STVV in top zes winterstop in. Wat nu?

donderdag 27 december 2018

STVV gaat de winterstop in met een top zes plaats. Een huzarenstukje, zeker als je het mindere transferwerk en de beperkte publieke belangstelling in het achterhoofd houdt. Houdbaar? Jawel, maar dan moeten eerst De Japanners en vervolgens ook de supporters een signaal geven.

Lees meer →

Auto crasht tegen ijssalon Limone

donderdag 27 december 2018

Deze nacht is een dertiger gecrasht tegen de pergola van ijssalon Limone. De bestuurder verloor de controle op de Hasseltsesteenweg en reed zo vervolgens via de omheining van de matrassenkoning tegen het ijssalon. De bestuurder liep lichte verwondingen op. De brandweer was nadien ter plaatse om de pergola tegen instorten te ondersteunen.

Lees meer →

Meer dan 10.000 feestvierders op Après-Ski

woensdag 26 december 2018

Het is een ware traditie geworden op tweede Kerstdag in Sint-Truiden: maar liefst 10.000 feestvierders zakten af naar de Grote Markt voor Après-Ski. Het evenement vierde dit jaar haar tiende editie en dus werd met Willy Sommers gezorgd voor een headliner van formaat. Shop & The City blikt tevreden terug op een succesvolle editie.

Lees meer →

Brand Diesterstraat snel onder controle

vrijdag 14 december 2018

De brandweer moest uitrukken voor een brand in de Diesterstraat. Het betrof een appartement in de nieuwbouw van kinesist Raf Thijs. Dat appartement liep ook ernstige schade op.

Lees meer →

Laatste groet voor Renaat nu zondag

vrijdag 14 december 2018

Het plotse overlijden van Renaat Koopmans laat niemand onberoerd. Jullie kunnen hem een laatste groet brengen, nu zondag, van 18 tot 19 uur, in het uitvaartcentrum Vanmechelen op de Tiensesteenweg.

Lees meer →

Sekine bij groep, Kamada ontgoocheld

vrijdag 14 december 2018

Takehiro Sekine (foto) sloot opnieuw aan bij de groep. Daichi Kamada reageert intussen ontgoocheld op zijn niet-selectie voor Japan.

Lees meer →

Gerrit Kempeneers laat topsporters groeien en scoren

vrijdag 14 december 2018

Het verhaal van bedrijfs- en topsportconsultant Gerrit Kempeneers lees je in ons magazine den Truineer. Daarin vertelt hij ondermeer ook hoe hij de Truiense motorcrosser Nolan Cordens (19), die zwaagewond werd bij een verkeersongeval, er helemaal terug bovenop bracht.

Lees meer →

Sarcofaag ontdekt op abdijplein

vrijdag 14 december 2018

Bij de opgravingen op het abdijplein is een sarcofaag ontdekt. Intussen stapelen de vondsten zich op en worden ze als zeer belangrijk bestempeld.

Lees meer →

Laatste keer Last Post!

donderdag 13 december 2018

Vrijdag 14 december om 18u30 wordt op de pui van het stadhuis voor de laatste keer de Last Post gespeeld. Dit is meteen ook het einde van het project ‘het Einde van de Groote Oorlog in Sint-Truiden’, dat begon op 14 september en waaraan meer dan 5.000 volwassenen en leerlingen aan de diverse activiteiten deelnamen.

Lees meer →

Truienaars beleven aanslag Straatsburg op eerste rij

woensdag 12 december 2018

Hilde Vautmans en een groep Truienaren, die eerder op de dag het Europees Parlement bezochten, beleefden de aanslag in Straatsburg van op de eerste rij. Intussen zijn ze veilig en wel.

Lees meer →

37.500 euro voor goede doelen

dinsdag 11 december 2018

Op advies van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking kent het stadsbestuur van Sint-Truiden een pakket subsidies van 37.500 euro toe aan veertien projecten en drie studenten. Dat gebeurde afgelopen zondag op 'De Warmste Tafel', zelf een initiatief voor het goede doel.

Lees meer →

Yens Ansion naar Mister Adventure BeNeLux

dinsdag 11 december 2018

Ansion Yens (27) uit Sint-Truiden neemt deel aan de tweede verkiezing van Mister Adventure BeNeLux 2019.

Lees meer →

Jan Verheyen onder indruk van kerstverlichting

dinsdag 11 december 2018

De Cameo draaide de première van De Collega's 2.0. Filmregisseur Jan Verheyen himself kwam zijn film voorstellen. Afsluitend deed hij een opmerkelijke uitspraak. "Jullie kerstverlichting op de markt is de mooiste die ik tot nog toe zag."

Lees meer →

Hondje zoekt baasje

zaterdag 8 december 2018

Musti beviel in oktober van 9 Boerenfox pups. Een paar teefjes zoeken nog steeds een actief baasje, met veel tijd en zin om deze uitdaging aan te gaan.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek