Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Jeugd, Sport en Spel blijft

vrijdag 15 februari 2019

De naam ‘Jeugd, Sport en Spel’ blijft. De Truienaren vinden dat nog altijd de beste benaming voor de vakantiewerking van de stad. Het stadsbestuur zet de speelpleinwerking in de deelgemeentes daarom voortaan ook onder die noemer in de kijker. In Nieuw Sint-Truiden opent er zelfs een nieuwe vestiging.

Lees meer →

STVV zonder Ceballos naar Zulte-Waregem

vrijdag 15 februari 2019

STVV trekt vijf speeldagen voor het einde van de competitie naar een Zulte-Waregem in vorm. Voorwaar een moeilijke opdracht, zeker de geschiedenis indachtig.

Lees meer →

Café De Key heeft een nieuw baasje

vrijdag 15 februari 2019

De kogel is door de kerk. Half maart gaat De Key op Schurhoven opnieuw open. Nieuwe uitbaatster is Belinda Smets.

Lees meer →

Gratis soep tegen armoede

vrijdag 15 februari 2019

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de vereniging Curieus op de zaterdagmarkt een gratis soepbedeling. Morgen, 16 februari, is het weer zover.

Lees meer →

Fietser (84) vecht voor leven na ongeval

donderdag 14 februari 2019

Fietser die rond 17 uur aangereden werd aan oversteekplaats 'De Fakkels' vecht voor zijn leven. De 84-jarige werd gegrepen door een wagen bij het oversteken. De Hasseltse steenweg was een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Bron: D.V.

Lees meer →

STVV verliest oefenpot met 3-2

maandag 11 februari 2019

STVV verloor vandaag een oefenpot van Anderlecht met 3-2. Marc Brys liet enkel jongens opdraven die nog te weinig aan spelen toekwamen.

Lees meer →

Vissegatstraat overdag afgesloten

maandag 11 februari 2019

Van 12 tot 15 februari is de Vissegatstraat overdag afgesloten en dit telkens van 8 tot 17 uur. Aanleiding zijn private werkzaamheden.

Lees meer →

Truienaar tekent strip om darmkanker te stoppen

maandag 11 februari 2019

‘Dirk, het leven is een strijd waard’ is de naam van nieuwste strip van Truienaar Mario Boon. De strip moet de drempel naar het opsporen van darmkanker verlagen.. Het scenario is van de hand van darmspecialist dokter Luc Colemont . Marciacristina Federico kleurde de tekeningen in. De strip is nu in druk ligt op 6 maart in de winkels.

Lees meer →

Voetbalveld Zepperen-Brustem zwaar te lijden

maandag 11 februari 2019

Na de zware regenval zondagochtend lag het veld van Zepperen-Brustem na anderhalf uur voetbal erbij als een omgeploegde akker. En dit was geen alleenstaand geval. Zelfs Jan Breydel kreeg ermee te maken. Een zware tegenvaller voor de clubs en hun greenkeepers.

Lees meer →

STVV met bloed, zweet, tranen en.... Kino(shita)

zondag 10 februari 2019

Bloed, zweet en tranen kostte het STVV om de drie punten tegen een stug Waasland-Beveren thuis te houden. Maar dankzij veel wilskracht en debutant Kinoshita lukte het in extremis toch. De Kanaries staan zowaar met één been in play-off 1.

Lees meer →

Asster brengt première van Noah

vrijdag 8 februari 2019

'Noah' is de titel van een kortfilm die binnenkort in première doorgaat in Asster en die handelt over een jongetje dat te maken heeft met een depressie.

Lees meer →

René van Dallas over Mexico naar Ijsland

donderdag 7 februari 2019

De Wereld Rond met 80-jarigen op VTM. Wat een programma. Wat een plezier. En onze René Lismont geniet duidelijk met volle teugen. "Duwen dat die kan".

Lees meer →

Marc Jenné voorzitter van Probus

donderdag 7 februari 2019

Voormalig stadsontvanger Marc Jenné is de nieuwe voorzitter van Probus Sint-Truiden.

Lees meer →

Ook Sint-Truiden ontsnapt niet aan griep

donderdag 7 februari 2019

De griepepidemie is nu officieel in het land. Ook Sint-Truiden ontsnapt er niet aan. Dat leert een rondvraag. In HLN bevestigt ook het Trudoziekenhuis een opvallende toename van het aantal 'gevallen'.

Lees meer →

Schepen Pierard wil een stedelijke webshop

donderdag 7 februari 2019

Meer grote ketens, extra kleinschalige en hype winkels en -vooral- een stedelijke webshop. Dat is het plan van schepen voor middenstand en handel Jos Pierard om 'winkelen in Sint-Truiden' een extra boost te geven.

Lees meer →

Evolueren we naar meer kantoren in de stad?

donderdag 7 februari 2019

De digitalisering zet zich door. Het aantal starters stijgt jaarlijks. Thuiswerk is interessant, maar zo ben je altijd aan het werk. Kantoren in Sint-Truiden pakt daarom uit met een nieuw initiatief: Voor slechts 299 EUR exclusief BTW per maand heb je je eigen werkplek in de stad inclusief elektriciteit, poets, printer, scanner, toilet, kast, bureau, bureaustoel, internet & fruit. "We zijn zelf twee jonge ondernemers en geloven in het concept."

Lees meer →

Deze zaterdag gratis rozen voor alle shoppers

donderdag 7 februari 2019

Binnen exact een week is het Valentijn. Shop & The City en de Truiense handelaars pakken uit met 135 Valentijntips, deze kan je terugvinden op de website www.verliefdinsinttruiden.be.

Lees meer →

VIDEO - Voorstelling toeristische gids 2019

donderdag 7 februari 2019

Toeristen kunnen in 2019 Sint-Truiden nu ook verkennen met de step.

Lees meer →

Militair Défilé: aangepaste verkeersregeling

woensdag 6 februari 2019

Op donderdag 7 februari vindt de 'Erkenning van de promoties' plaats op de Grote Markt. Als gevolg van dit evenement zijn er vandaag woensdag en morgen donderdag een aantal specifieke verkeersmaatregelen van kracht.

Lees meer →

Pacific pakt uit vegetarisch stoofvlees-friet

woensdag 6 februari 2019

Stoofvlees-friet. Een nationaal gerecht is het. Lievelingsgerecht van velen. Bistro Pacific zet een trend en pakt nu uit met een variant. Of zeg maar een kleine stunt. Vegetarisch Stoofvlees-friet. Smaakt wat anders, maar is even lekker. Of hoe de vegetariërs onder ons op hun wenken worden bediend.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek