Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Oefenmatch Beerschot-Wilrijk en Nieuwjaarsreceptie

maandag 28 januari 2019

Dinsdag wordt een drukke dag op Stayen. In de namiddag oefent STVV achter gesloten deuren tegen Beerschot-Wilrijk. En 's avonds vindt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats.

Lees meer →

Marc Brys: "nu vol voor play-off 1"

zondag 27 januari 2019

Met het oog op play-off 1 'moest' STVV in Jan Breydel winnen van Cercle. En dat deed het. Meer op wilskracht dan op finesse. Brys was achteraf in zijn nopjes. "Nu focussen we volledig op dat ene doel dat zich aandient: play-off 1!"

Lees meer →

Eerste buurtinformatienetwerk een feit

zaterdag 26 januari 2019

Het eerste buurinformatienetwerk (BIN) Terbeek-Kelsbeek-Metsteren is officieell van start gegaan. Een buurtinformatienetwerk moet de veiligheid en de leefkwaliteit van een buurt verhogen.

Lees meer →

Cocaïne tussen bananen

zaterdag 26 januari 2019

In de Colruyt is bij het uitpakken van een doos bananen tien kilogram cocaïne gevonden. De vondst heeft een straatwaarde van 500.000 euro. Dat meldt HBVL.

Lees meer →

Eerste huiskamergesprek meteen een succes

vrijdag 25 januari 2019

In het kasteel van Ordingen vond het eerste huiskamergesprek plaats. Dat is één van de manieren waarop de nieuwe bestuursploeg meer mensen wil betrekken bij zijn beleid. Tijdens de eerste editie traden verschillende Truienaren uit de toeristische sector met elkaar in dialoog. Ze bespraken hoe Sint-Truiden zich nog beter kan profileren als de enige echte hoofdstad van Haspengouw.

Lees meer →

Jeugdvoetbal afgelast

vrijdag 25 januari 2019

Naar aanleiding van de algemene afgelasting van de jeugdcompetities, voorziet STVV Jeugd en alternatief programma met oefenwedstrijden tegen KVK Tienen.

Lees meer →

Ceballos opnieuw fit, versterkingen niet in basis

vrijdag 25 januari 2019

Geen van de drie versterkingen bij STVV zal aan de aftrap komen in en tegen Cercle Brugge. Daar staat wel tegenover dat Mamadou Sylla op de bank start en Cristian Ceballos opnieuw fit is.

Lees meer →

Primeur: nieuwe kunstgrasmat op Stayen

vrijdag 25 januari 2019

In mei komt er een nieuwe kuntsgrasmat op Stayen. Dat hebben we zonet bij STVV vernomen.

Lees meer →

1300 deelnemers aan klimaatmars

vrijdag 25 januari 2019

De eerste Truiense klimaatmars mag een succes worden genoemd. Tussen de 1200 en 1500 leerlingen, maar ook leerkrachten namen deel.

Lees meer →

Estafetteloop Speelhofrunners breekt alle records

donderdag 24 januari 2019

Afgelopen zaterdag vond de vierde editie van de Estafetteloop, tvv de helaas overleden Supergilles, van de Speelhofrunners plaats. Nadat de vorige drie edities doorgingen in het domein Speelhof, werd beslist om dit jaar te lopen in het stadspark van Sint-Truiden. En het werd een voltreffer.

Lees meer →

Dussaut en Ryckaert naar uitgang

woensdag 23 januari 2019

Twee kanaries waar we het laatste jaar nog weinig van hoorden, zoeken andere oorden op: Steve Ryckaert en Damien Dussaut.

Lees meer →

woensdag 30.01.2019: talentdag Jong STVV

woensdag 23 januari 2019

Jong STVV bereidt zich volop voor op het nieuwe seizoen ! Volgende week woensdag is er daarom een talentdag. Met ruim 400 spelers en speelsters (want er zijn ook 2 damesploegen !) is de club, in samenwerking met STVV Jeugd, één van de grootste in de omgeving.

Lees meer →

Stad verdubbelt lessen zelfverdediging

maandag 21 januari 2019

Ook dit semester kunnen Truiense lagereschoolkinderen na schooltijd een op maat gemaakte cursus afweertechnieken volgen. Hiermee leren ze zich op een speelse én gepaste manier te wapenen tegen allerlei vormen van agressie en intimidatie.

Lees meer →

Jasper Hommers (14) roept op voor klimaatmars

maandag 21 januari 2019

Jasper Hommers en BV Bart Cannaerts roepen in een filmpje op voor een klimaatmars in Sint-Truiden. "Afspraak nu vrijdag om 11 uur op de Veemarkt", luidt de niet mis te verstane boodschap.

Lees meer →

Bezus toch nog weg?

maandag 21 januari 2019

Wat is dat toch tussen STVV en Bezus. Blijft ie of blijft ie niet? Eerst was het wel, nu klinkt het dat hij mogelijk naar AA Gent verkast.

Lees meer →

Handbal Dames winnen, STBB verliest

maandag 21 januari 2019

Winst voor de Handbal Dames dit weekend, tegen Eynatten. Verlies dan weer van onze basketters, van Hansbeke.

Lees meer →

Brandweer redt hondje uit Cicindriabeek

zaterdag 19 januari 2019

HBVL en hun journalist Jozef Croughs melden opnieuw een heldendaad van onze brandweer. Met vereende krachten redden onze mannen een hond uit de Cicindriabeek.

Lees meer →

STVV zeer verdienstelijk. Zonde van nederlaag en rellen.

zaterdag 19 januari 2019

STVV-Genk was een spannende match met alle ingrediënten die een derby nodig heeft. Alleen zonde dat de kanaries verloren. En ook zonde van enkele randverschijnselen die niks met voetbal te maken hadden: het bommetjesincident voor de match en de rellen met Genk-bussen achteraf

Lees meer →

DH Jeuk met Natalia in de Wimbledon

donderdag 17 januari 2019

Na een minder geslaagde schlagereditie, kiest organisator DH Jeuk weer ervoor om een grote naam naar de Wimbledon in Wilderen te halen. En dat wordt niemand minder dan Natalia.

Lees meer →

Kosuke tekent contract voor 2,5 seizoenen bij STVV

donderdag 17 januari 2019

De Japanse aanvaller Kinoshita Kosuke (24) legde met succes zijn medische testen af en tekent een contract voor 2,5 seizoenen bij STVV.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek