Strafke
header-stripes

Streeknieuws

VIDEO - Voorstelling toeristische gids 2019

donderdag 7 februari 2019

Toeristen kunnen in 2019 Sint-Truiden nu ook verkennen met de step.

Lees meer →

Militair Défilé: aangepaste verkeersregeling

woensdag 6 februari 2019

Op donderdag 7 februari vindt de 'Erkenning van de promoties' plaats op de Grote Markt. Als gevolg van dit evenement zijn er vandaag woensdag en morgen donderdag een aantal specifieke verkeersmaatregelen van kracht.

Lees meer →

Pacific pakt uit vegetarisch stoofvlees-friet

woensdag 6 februari 2019

Stoofvlees-friet. Een nationaal gerecht is het. Lievelingsgerecht van velen. Bistro Pacific zet een trend en pakt nu uit met een variant. Of zeg maar een kleine stunt. Vegetarisch Stoofvlees-friet. Smaakt wat anders, maar is even lekker. Of hoe de vegetariërs onder ons op hun wenken worden bediend.

Lees meer →

Jeugd, Sport & Spel of Kids Club of....?

maandag 4 februari 2019

De stad Sint-Truiden geeft haar vakantiewerking een make-over. Daar hoort ook een nieuwe naam bij. Die kunnen de betrokken ouders en kinderen zelf mee helpen bepalen door te stemmen op de website van de stad.

Lees meer →

Rai Vloet is een Kanarie

maandag 4 februari 2019

Zaterdag kondigden we reeds de komst van de Nederlander Rai Vloet naar Stayen aan. Nu is het zover. Rai Vloet is een kanarie.

Lees meer →

Vandaag Down the road met Yens

maandag 4 februari 2019

Vandaag start op Eén het programma Down The Road waarin Dieter Coppens zes jongeren met een beperking op roadtrip neemt. Bestemming onbekend. Sint-Truiden en Zoutleeuw hebben extra redenen om te kijken. Want één van de deelnemers is onze Yens Ruymen (20).

Lees meer →

Handbalclub lanceert G-ploeg

maandag 4 februari 2019

Knap initiatief van Handbal Sint-Truiden. Zij startten zopas met een G-ploeg. De respons is nu al rij groot.

Lees meer →

Busverkeer verstoord, ook trein reed even niet

maandag 4 februari 2019

Door een vakbondsactie reden 80% van de bussen van De Lijn vandaag niet uit. Ook in Sint-Truiden zijn zowat alle lijnen verstoord.

Lees meer →

Alleenstaanden met kinderen krijgen eerst sociale woning

maandag 4 februari 2019

In Sint-Truiden komt er een lokaal toewijzingsreglement dan voorziet in een voorrangsregeling voor alleenstaanden met kinderen die op de wachtlijst voor een sociale woning staan.

Lees meer →

Horecazaak Place Verte stopt na 19 jaar

zaterdag 2 februari 2019

Het officiële bericht van de stopzetting werd vandaag gecommuniceerd op Facebook. Uitbaters Nico en Hermine stoppen omdat ze plannen in het buitenland hebben. Het ambitieuze koppel start een nieuwe zaak in Spanje. Place Verte, gelegen op de Groenmarkt, is nog open tot en met 17 februari, daarna gaan de deuren definitief toe.

Lees meer →

Ons Huis pakt uit met Elzas Festival

vrijdag 1 februari 2019

Paul Driesens van restaurant Ons Huis, gelegen op de Grote Markt, is een echte wijnkenner. In de maand februari pakt de zaak uit met een 'Elzas Festival'.

Lees meer →

Rene Lismont met 80-jarigen rond de wereld

vrijdag 1 februari 2019

Rene Lismont keek en zag dat het goed was...De eerste aflevering van 'De wereld rond met 80-jarigen'. "Hoe fijn om eindelijk mijn avonturen te kunnen tonen aan iedereen bij Triamant Haspengouw", postte hij zonet op zijn facebookpagina.

Lees meer →

Hairemans? Kink in kabel

donderdag 31 januari 2019

STVV en Antwerp zitten nog steeds aan de onderhandelingstafel omtrent een transfer van Georffry Hairemans. Op dit moment komt hij niet. Dat meldt HLN.

Lees meer →

Kienavond in Scholengroep Domein Speelhof

donderdag 31 januari 2019

op vrijdag 8 februari is er een kienavond in de gebouwen van scholengroep Domein Speelhof. De organisatie is in handen van de Vriendenkring.

Lees meer →

Hilde Vautmans gast voor Miss België in Europees Parlement

donderdag 31 januari 2019

Vandaag was Miss België 2019 Elena Castro Suarez op uitnodiging van Europees Parlementslid Hilde Vautmans te gast in het Europees Parlement. Verschillende Belgische europarlementsleden waren aanwezig bij het bezoek en zeer uitzonderlijk kwam voorzitter Antonio Tajani onze kersverse Miss begroeten.

Lees meer →

Valentijn: verliefd in Sint-Truiden

donderdag 31 januari 2019

Van 1 tot 14 februari brengt Shop & The City een vleugje romantiek naar Sint-Truiden met de actie #verliefdinSintTruiden. In Cinema Cameo wordt een romantische filmvoorstelling georganiseerd en er wordt een reischeque verloot voor een citytrip naar keuze. Voor wie nog op zoek is naar het ideale valentijnsgeschenk, werden er meer dan 135 cadeautips verzameld bij Truiense handelaars.

Lees meer →

Verhuist AC naar Minderbroederssite?

donderdag 31 januari 2019

Na 50 jaar is het huidige Administratief Centrum verouderd en aan vernieuwing toe. Eén van de opportuniteiten, die zich aandient, is een verhuis naar de Minderbroederssite.

Lees meer →

Ronde Tafel schenkt 10.000 euro aan Amalou

dinsdag 29 januari 2019

‘De Oesteractie’ van de Ronde Tafel trad dit jaar onder een nieuwe naam naar buiten: met 750 aanwezigen overtrof ‘Champagne for Charity’ de verwachtingen. De opbrengst (10.000 euro) van deze fundraiser gaat naar Amalou, een gezondheidscentrum voor kankerpatiënten.

Lees meer →

CEO STVV vraagt steun van supporters

dinsdag 29 januari 2019

Vandaag is het nieuwjaarsreceptie op Stayen. Intussen pakt CEO Takayuki Tateishi uit met een open brief waarin hij de supporters oproept om STVV massaal te komen steunen in de strijd voor play-off 1. Voor de open brief verwijzen we naar de website www.stvv.com.

Lees meer →

STVV wint van Beerschot-Wilrijk

dinsdag 29 januari 2019

In een oefenmatch achter gesloten deuren won STVV vanmiddag op Stayen van Beerschot-Wilrijk. Het werd uiteindelijk 3-2. Voor STVV scoorden Thallyson (foto, twee keer) en Kinoshita.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek