Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Historische laatste misviering, vesperdienst en processie

vrijdag 15 maart 2019

De Minderbroeders in Sint-Truiden vieren zondag 17 maart 2019 om 10u.00 hun laatste mis in 800 jaar. Op dinsdag 19 maart om 18.30 uur is er nog een korte vesperdienst met aansluitend een processie richting O.L.V.-kerk. Beiden zijn ook live te volgen op facebook.

Lees meer →

Roskam start verfilming 'Prince of War'

zaterdag 9 maart 2019

Na 'The Drop' start Michaël R. Roskam met de regie van zijn tweede Amerikaans filmproject 'Prince of War'. De film brengt het verhaal van de controversiële ex-militair Erik Prince.

Lees meer →

Bloemisten verwennen shoppers met bloemetjes

vrijdag 8 maart 2019

Op zondag 17 maart worden er meer dan 1.500 bloemetjes gratis uitgedeeld aan alle shoppers op de lente opendeur in Sint-Truiden. Shop & The City bundelde hiervoor de krachten met de Truiense bloemisten. Boomkwekerij Nicolaï deelt ook gratis fruitbomen uit op het Sint-Martenplein.

Lees meer →

Wataru Endo is aan de beterhand

vrijdag 8 maart 2019

STVV trekt zondag naar Moeskroen zonder de geel geschorste Jorge Teixeira en ook nog altijd zonder de geblesseerde Wataru Endo. De Japanner is intussen wel serieus aan de beterhand.

Lees meer →

Zoete middag ten voordele van het dierenasiel

woensdag 6 maart 2019

Op zondag 17 maart van 14 tot 18 uur organiseert het dierenasiel 'een zoete middag' in de feestzaal van Aalst. Iedereen is welkom.

Lees meer →

Diesterstraat donderdag onderbroken

woensdag 6 maart 2019

De Diesterstraat is op donderdag 7 maart onderbroken ten gevolge van private werkzaamheden. Ter hoogte van huisnummer 19 wordt een nieuwe huisaansluiting op de hoofdriolering gemaakt.

Lees meer →

Infoavond massaspektakel Trudofeesten op 20 maart

woensdag 6 maart 2019

Heb je interesse om deel te nemen aan of te helpen bij het massaspektakel van de Trudofeesten op 21 en 22 september? Kom dan zeker naar de infoavond op woensdag 20 maart om 20u in de Academiezaal. Luister naar ons verhaal en laat je inspireren om mee te doen!

Lees meer →

14.000 toeschouwers voor Verloren Maandagstoet

dinsdag 5 maart 2019

De 74ste Internationale Verloren Maandagstoet van Sint-Truiden opende maandag 4 maart met een feestelijke knal. De praalwagentocht – de traditionele apotheose van het carnavalsprogramma – trok daarna door de binnenstad, waar ruim 14.000 toeschouwers getrakteerd werden op een kleurrijk schouwspel

Lees meer →

STVV is nu de verliezer van het weekend

maandag 4 maart 2019

Door zelf te verliezen bij Club en Anderlecht en vooral Gent te zien winnen bij respectievelijk Lokeren en Zulte-Waregem mag en moet STVV zich de verliezer van het weekend noemen.

Lees meer →

Carnavalstoet gaat door!

zondag 3 maart 2019

Na veiligheidsoverleg vanavond besliste de burgemeester om de Internationale Verloren Maandagstoet te laten plaatsvinden. De Carnavalstoet van Verloren Maandag gaat dus door!

Lees meer →

Jeanne Dubois blaast 103 kaarsjes uit

zondag 3 maart 2019

In Triamant blies Jeanne Dubois 103 kaarsjes uit. Het werd een groot feest. Jeanne kwam recentelijk nog in het nieuws omdat deze kranige dame op haar leeftijd nog leerde zwemmen.

Lees meer →

(Onterechte) strafschop nekt STVV

zondag 3 maart 2019

Club won verdiend van STVV. Maar het was wel zonde voor de kanaries dat dit moest gebeuren via een discutabele strafschop. Steven De Petter en Marc Brys kwamen er na de match op terug.

Lees meer →

Onbemande (fruit)tractor wordt realiteit

zaterdag 2 maart 2019

Hbvl meldt vandaag dat het Proefcentrum voor de Fruitteelt (pcfruit) samen met enkele partners 717.000 euro investeert in een onbemande tractor die in het voorjaar fruitbomen behandelt en in het najaar de vruchten plukt.

Lees meer →

Pluisje beschoten, poot geamputeerd

zaterdag 2 maart 2019

In Sint-Truiden is de kat Pluisje van Céline en Benjamin een pootje kwijtgeraakt nadat die beschoten is. Intussen loopt een onderzoek naar het incident. Dat meldt TVL.

Lees meer →

Matchday: 'winnen zou fenomenaal zijn'

zaterdag 2 maart 2019

STVV trekt vanavond naar Jan Breydel om Club Brugge partij te geven. Een moeilijke opdracht, maar de kanaries geloven erin. "Winnen zou fenomenaal zijn", zegt Marc Brys.

Lees meer →

Carnavalstoet wordt mogelijk uitgesteld

vrijdag 1 maart 2019

Onze weerman Ruben Weytjens gaf het al aan, het is niet zeker of de stoet maandag kan doorgaan, er worden rukwinden van minstens 70 km/uur verwacht.

Lees meer →

Gaslek in Boudewijnlaan

donderdag 28 februari 2019

Omstreeks 18.30 uur werd de brandweer opgeroepen voor een gaslek in de Boudewijnlaan. "Er was een felle gasgeur aanwezig, waardoor we onmiddellijk de brandweer hebben gebeld," aldus de buurtbewoner. Uit voorzorgsmaatregelen werden 2 gezinnen geëvacueerd. Als alles vlot verloopt kunnen zij later vanavond terug naar huis.

Lees meer →

Team Cooper fuift bij Faalip voor het goede doel

donderdag 28 februari 2019

Team Cooper met Danny, Dimitri en Liesbeth Vandormael en Joris Jackers fuiven op vrijdag 15 maart in Café 't Elfde Gebod, bij Faalip. Amusement, natuurlijk, maar wel voor het goede doel

Lees meer →

Na 800 jaar geen Minderbroeders meer

woensdag 27 februari 2019

Nog goed twee weken. En er zullen geen Minderbroeders meer te zien zijn in het gelijknamige klooster en het straatbeeld van Sint-Truiden. Ook zal het gedaan zijn met de misvieringen. Maar het museum zal tot leven komen als nooit te voren.

Lees meer →

STVV 'verbaasd' over herrie kunstgras

dinsdag 26 februari 2019

Terwijl Brugge in een zandbak speelt en Anderlecht op een akker, vindt de Pro League het onder leiding van Marc Coucke nodig om het kunstgras op Stayen in vraag te stellen. "Blijkbaar hebben sommige heren het moeilijk met onze stand in de rangschikking", reageert voorzitter David Meekers

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek