Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Midzomernachtfeesten in Stadspark

donderdag 7 juni 2018

Het Feestcomité van Sint-Truiden en het stadsbestuur organiseren op zaterdag 16 juni de ‘Midzomernachtfeesten’ in het stadspark van Sint-Truiden. De inkom is GRATIS.

Lees meer →

VERKIEZINGEN 2018 - Jos Pierard op lijst Open VLD

donderdag 7 juni 2018

Als gekend ondernemer heeft Jos een duidelijke visie op economie: Sint-Truiden kan nog meer jobs in eigen streek creëren. Maar Pierard, decennialang de spreekbuis van de lokale handelaars, wil ook de balans bewaren tussen het bruisende centrum en het rustgevende groen.

Lees meer →

Gratis bier voor vaders op Haspengouwmarkt

woensdag 6 juni 2018

De Truiense marktkramers trakteren nu zaterdag tijdens de Haspengouwmarkt. “We verwennen, naar jaarlijkse traditie, alle vaders met een frisse pint”, zegt voorzitter Nico Noppen.

Lees meer →

Bewoners Begijnhof vieren einde werken

woensdag 6 juni 2018

Om het einde van de werken te vieren, nodigde het stadsbestuur alle buurtbewoners van het Begijnhof uit op een gezellig straatfeest. Het Begijnhof in Sint-Truiden is omgevormd tot een open ontmoetingsplek, waar het fijn wonen en vertoeven is.

Lees meer →

Joy Joy, het hele aanbod en overzicht

woensdag 6 juni 2018

De dienst Jeugd pakt op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli uit met een ongeziene versie van het kinderfestival Joy Joy op de Grote Markt van Sint-Truiden. Kinderen worden opgewacht door elfjes, goochelaars, clowns en allerlei magische wezens.

Lees meer →

Govaerts Group opent dit weekend nieuwe toonzalen

woensdag 6 juni 2018

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni zal Govaerts Group officieel haar nieuwe toonzalen in Halen en Sint-Truiden voorstellen.

Lees meer →

Pascal Vossius geeft de fakkel door

dinsdag 5 juni 2018

Sint-Truiden - Huidig eerste Schepen Pascal Vossius laat in een open brief aan de lokale Open Vld-ploeg weten dat hij geen mandaat opneemt in de Truiense gemeenteraad na de volgende verkiezingen. Hij staat wel nog halfweg op de lijst van komende verkiezingen. "Maar als steun voor de partij en de kandidaten."

Lees meer →

VIDEO - Gratis massage in Pacific

maandag 4 juni 2018

Thierry Jacobs van Pacific Sint-Truiden experimenteert met nieuwe initiatieven, naast live-muziek op de tweede vrijdag van de maand, nu ook gratis massages op weekdagen tijdens de lunch. Meer info bij Pacific Sint-Truiden

Lees meer →

Real Estate Awards voor Immo Haven

maandag 4 juni 2018

De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) in Tour & Taxis de prestigieuze Real Estate Awards uit. Immo Haven kwam in de categorie Vastgoedmakelaar als winnaar uit de bus.

Lees meer →

VIDEO - Wiric kreeg tuinfeest cadeau

maandag 4 juni 2018

Afgelopen woensdag was het groot feest bij Wiric Vzw. Zij werden gekozen als winnaar uit de carnavalswedstrijd van de Sacré Coeur. Het werd een mooie namiddag met gratis bbq, muziek en heel veel sfeer.

Lees meer →

Laatste groet, Urbain Wijnrocx

zaterdag 2 juni 2018

De heer Urbain Wijnrocx is overleden. Een gelegenheid tot groet is er op woensdag 6 juni van 19 tot 19.30 uur in het funerarium Vanmechelen op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden.

Lees meer →

Sint-Truiden krijgt uniek fabrieksnetwerk

zaterdag 2 juni 2018

Onder impuls van het Sint-Truidense stadsbestuur gaan de automotive fabrieken uit Sint-Truiden en omgeving samen een slim fabrieksnetwerk uitbouwen.

Lees meer →

Natste dag sinds lang in onze regio

vrijdag 1 juni 2018

We volgden vandaag de updates van Ruben Weytjens. Al snel bleek dat het een serieuze regendag zou worden. Volgens statistieken de ergste dag in 20 jaar in onze regio. In Runkelen werd meer dan 50l gemeten. Regio rond Linter, Landen, Zoutleeuw en Velm is vandaag het zwaarst getroffen door de modderstromen. Ook het station van Sint-Truiden kreeg de volle lading zoals wij meldden. De hulpdiensten en de stad Sint-Truiden takelden gratis de auto's naar droger gelegen zones. Bekijk hieronder de video aan het station.

Lees meer →

Buddy-project morgen van start!

vrijdag 1 juni 2018

Schepen Hilde Vautmans roept op: "Kom morgen zaterdag van 10u-12u langs in het opvangcentrum van Sint-Truiden, voor de aftrap van het allereerste Buddy-project in onze stad. Je kan er buddy worden van een asielzoeker. Zo maak je met een klein gebaar niet alleen een wereld van verschil. Je sluit er ook een nieuwe en mooie vriendschap mee."

Lees meer →

STBB heeft huiswerk af

vrijdag 1 juni 2018

Basketclub KSTBB is rond met haar huiswerk voor volgend seizoen. De transfers zijn afgerond. Het wordt nu uitkijken wat de club na haar promotie naar eerste landelijke echt waard is.

Lees meer →

Drie jeugdploegen Limburgs kampioen

donderdag 31 mei 2018

KVV Zepperen-Brustem had maar liefst 3 eigen ploegen in het Limburgs kampioenschap dat in Zepperen werd georganiseerd. De U21, de U13 en de U11 hebben de beker gewonnen en zijn de beste ploeg van limburg .

Lees meer →

Laatste keer feest in huidige Sint-Rita

woensdag 30 mei 2018

Sint-Ritaschool feest voor de laatste keer op zijn huidige locatie. Op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 zet de school de schoolpoort wagenwijd open

Lees meer →

Opnieuw voorrang aan Clockemstraat

woensdag 30 mei 2018

De Naamsesteenweg is op 4 juli helemaal klaar. Vanaf dan wordt de straat volledig opengesteld voor het autoverkeer en zal je dus opnieuw kunnen doorrijden in de richting van de N3 Haspengouwlaan. Ook de voorrangsregeling aan de Clockemstraat verandert opnieuw.

Lees meer →

Lust Outdoor, 2 juni

woensdag 30 mei 2018

Lust Outdoor gaat door op zaterdag 2 juni van 14 tot 1 uur en vindt plaats achter het gebouw van bedrijf Lindebrings met speciaal zicht op Brustem Airport en dichtbij de chaussée d'amour (vandaar ook de naam Lust).

Lees meer →

Update voorbereiding seizoen STVV

woensdag 30 mei 2018

In tegenstelling tot wat eerst aangekondigd vindt de zomerstage niet in Luxemburg maar in het Nederlandse Oisterwijk plaats. Intussen zijn ook de aanvangsuren van een paar oefenmatchen gekend.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek