Strafke
header-stripes

Streeknieuws

STBB zakt naar zevende stek

maandag 14 januari 2019

STBB verloor met 69-81 van Limburg United C en zakt zo naar de zevende plek in eerste landelijke. We moeten daarbij wel vertellen dat de Truienaars gehandicapt aan de aftrap kwamen.

Lees meer →

Handbal Dames doen slechte zaak

maandag 14 januari 2019

Afgelopen weekend verloren de handbaldames van Sint-Truiden van de buren uit Hasselt. Ze doen daarmee een slechte zaak met het oog op de nacompetitie. Het is trouwens al de derde nederlaag van de kampioen.

Lees meer →

Opgepast: vanaf maandag werken in Gazometerstraat

zondag 13 januari 2019

Op maandag 14 januari gaat de herinrichting van de Gazometerstraat weer van start. Het station is gedurende die werken weer bereikbaar via de stationsparking.

Lees meer →

Groenmarkt wordt (even) archeologische site

vrijdag 11 januari 2019

De Groenmarkt krijgt vanaf volgende week een metamorfose. Maandag start het archeologische onderzoek. Dat zal naar verwachting zowat 3.000 skeletten aan de oppervlakte brengen. Die zijn afkomstig van de begraafplaats die zich van de 11de tot de 17de eeuw langs de kerk bevond.

Lees meer →

Truienaars schenken massaal kledingstukken weg

donderdag 10 januari 2019

‘Lichtjes in het Park’, het evenement dat eind vorig jaar van het park een warmere plek maakte, was een ongezien succes. Honderden Truienaren kwamen langs met zakken afgeladen vol sjaals, mutsen, jassen en andere winterse kinderkledij. Die worden nu verdeeld.

Lees meer →

Fouga in nieuwe Kiekeboe

woensdag 9 januari 2019

Album 152 van Kiekeboe komt binnenkort uit. Daarin reizen de Kiekeboes door Limburg. En daarbij passeren ze met grote snelheid de Fouga aan het rond punt op de Chaussée d'Amour. Ook het bedrijf Heusdens is duidelijk herkenbaar.

Lees meer →

1500 euro tegen kanker dankzij kerst-lichtshow

woensdag 9 januari 2019

De 5de Kerst Lichtshow ten huize van de familie Degroot - Berwaerts & Pacolet in Velm bracht voor het goede doel 1500€ op. Voorwaar een mooi initiatief van mensen met het hart op de juiste plaats.

Lees meer →

Maria Moermans wint 39ste wagen in Den Hof

woensdag 9 januari 2019

In november en december maakten de shoppers in Sint-Truiden kans op een Toyota Aygo van Jenaer Sint-Truiden. Maria Moermans was de gelukkige winnares van deze 39e Shop & The City-wagen.

Lees meer →

Stationsparking wordt betalend.

dinsdag 8 januari 2019

De stationsparking wordt betalend. Dat heeft de eigenaar, de NMBS, beslist. Er volgt wel nog overleg met de stad over de details en de timing.

Lees meer →

Brys stilaan wat ongeduldiger

dinsdag 8 januari 2019

Dinsdag; Dag 3 van de stage van STVV in het zonnige San Pedro Del Pinatar bracht tot nader order weinig nieuws. Het is nog steeds wachten op nieuwe gezichten. Marc Brys wordt stilaan ongeduldig.

Lees meer →

Ochtendtraining en 'zeeloop'

maandag 7 januari 2019

De trainingssessie van dinsdagochtend zit er op. Tegen 14 uur stappen de kanaries de bus op richting La Manga waar ze om 16 uur in een oefenpot NAC Breda bekampen.

Lees meer →

Driekoningen verzamelen 350 euro voor goede doel

maandag 7 januari 2019

Op Schurhoven ging Driekoningen niet ongemerkt voorbij. Enkele bekende 'Schurhovenaren' trokken hun 'sober' koningsplunje aan en hielden de traditie in ere. Zo verzamelden ze 350 euro voor het goede doel.

Lees meer →

Iebe Swers en Brian Roekens verlaten STVV

maandag 7 januari 2019

De beloftenspelers Iebe Swers en Brian Roekens verlaten STVV. Swers trekt naar Seraing en Roekens speelt de komende jaren voor Tempo Overijse.

Lees meer →

Alpaca geboren in Nieuwenhoven

zondag 6 januari 2019

Kerst is al even voorbij. Maar afgelopen nacht was het toch weer even dat kerstgevoel op het kasteeldomein van Nieuwenhoven. Daar zag een jonge Alpaca het levenslicht.

Lees meer →

Brys doet geheimzinnig in Pinatar

zondag 6 januari 2019

Nooit eerder kregen persfotografen te horen dat ze (even) geen foto's mochten maken op oefenkamp. Vandaag dus wel. Voorafgaand aan de ochtendsessie gaf coach Marc Brys hen mee dat er enkel de eerste twintig minuten kiekjes mochten worden gemaakt. Een primeur!

Lees meer →

De Warmste tafel brengt 11.500 euro op

zondag 6 januari 2019

De Warmste Tafel bracht 11.500 euro op. Die opbrengst is intussen integraal verdeeld tussen vier verenigingen die een goed doel dienen: Passhuis, Een hart voor Senegal, OnderOns en Sint-Vincentius

Lees meer →

Kanaries verblijven in Thalasia Spa Hotel

zondag 6 januari 2019

De Kanaries kunnen in Spanje terugvallen op een schitterend hotel en dito trainingsaccommodatie. Maak kennis met het Thalasia Costa De Murcia in San Pedro Del Pinatar. Maak ook kennis met de trainingsaccommodatie van de Pinatar Arena.

Lees meer →

Ree aangereden op Naamsesteenweg

zondag 6 januari 2019

Op de Naamsesteenweg in Sint-Truiden is een ree aangereden. In onze contreien gelukkig een heel uitzonderlijk verschijnsel. Maar het kan.

Lees meer →

Genk en STVV op zelfde vliegtuig

zaterdag 5 januari 2019

Plezant toeval vanochtend. STVV en Racing Genk stapten in Luik op hetzelfde vliegtuig richting Alicante. Tijd voor een 'vroege' verbroedering tussen de kanaries en 'hun' Genkie Casper De Norre.

Lees meer →

STVV draait 3 miljoen euro verlies

zaterdag 5 januari 2019

STVV heeft het afgelopen seizoen bijna drie miljoen euro verlies gedraaid. Oorzaak: ondermeer de hoge loonkosten, de investering in spelers en de tegenvallende toeschouwersaantallen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek