Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Laatste groet, Marleen Aerts (65)

dinsdag 17 juli 2018

Mevrouw Marleen Aerts (65) is zaterdag overleden. Gelegenheid tot groeten is er woensdag, van 18.30 tot 19 uur, in het funerarium Eraerts in de Kazelstraat. De afscheidsviering vindt plaats in de aula van Uitvaartzorg Eraerts op donderdag om 9.15, gevolgd door de crematie.

Lees meer →

Panoramakijkers geven unieke ‘Kijk op Sint-Truiden’

maandag 16 juli 2018

Met ‘Kijk op Sint-Truiden en Haspengouw’ heeft de stad een knap nieuwtje om de vele wandelaars en fietsers te blijven verwonderen. Op vier toplocaties langs het toeristische routenetwerk staan er vanaf nu inventieve panoramakijkers, die passanten een oneindige blik gunnen op de groene regio. In september komt er nog een vijfde hotspot bij.

Lees meer →

Truineer Pierre Stas wint Shop & The City wagen

maandag 16 juli 2018

Pierre Stas neemt de 36ste Shop & The City wagen, een Mitsubishi space star van garage Merinsky, mee naar huis. Hij won deze dankzij zijn scan bij restaurant Steakhouse.

Lees meer →

Kanaries naar Durbuy

zondag 15 juli 2018

De Kanaries trekken maandag en dinsdag voor een teambuilding naar Durbuy. Een welgekoom tussendoortje lijkt het, de zware trainingen indachtig.

Lees meer →

Zwak STVV wint toch van Lommel: 0-1

zondag 15 juli 2018

In een bijzonder zwakke oefenpartij met o zo weinig kansen won STVV in de slotminuten gevleid van Lommel SK (1B) dankzij een late goal van Jorge Teixeira.

Lees meer →

STVV oefent tegen Olympiakos

maandag 9 juli 2018

STVV oefent volgende week woensdag om 18.30 uur in Beringen tegen het Griekse Olympiakos.

Lees meer →

Wankelende Eiffeltoren op de Groenmarkt

maandag 9 juli 2018

Morgen is het weer zover, dan nemen de Rode Duivels het op in de halve finale tegen Frankrijk. Bar Russia in Sint-Truiden is er helemaal klaar voor, het grote scherm van maar liefst 122 m2 zal opnieuw voor veel sfeer en beleving zorgen op de Grote Markt, met nu als kers op de taart een wankelende Eiffeltoren!

Lees meer →

Christophe Elen: Wa doen fe na be de kiezing?

maandag 9 juli 2018

Christophe Elen trekt met zijn nieuwe revue ‘Wa doen fe na be de kiezing?’ vier keer naar Cultureel Centrum De Bogaard in Sint-Truiden.

Lees meer →

Meer dan 240 mensen op Kenric's pastafeest

maandag 9 juli 2018

Organisators Elien Raskin, Yves Vannijlen en de familie van Kenric hebben op zondag 8 juli een groot pastafeest georganiseerd t.v.v. Kenric’s Challenge. Er was onder meer een tombola en een buttonverkoop, deze hadden ze vooral te danken aan de vele handelaars die hun steentje bijdroegen aan de benefiet.

Lees meer →

Knettergekke zoektocht in de fruitvallei

maandag 9 juli 2018

Op woensdag 11 juli en 8 augustus organiseert Toerisme Sint-Truiden een knettergekke zoektocht voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Inschrijven kan nog, maar de plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap! Gratis voor kinderen, volwassenen betalen 2 euro.

Lees meer →

Mark Vanlook wordt algemeen directeur Droneport

maandag 9 juli 2018

Droneport Campus krijgt een algemeen directeur. Mark Vanlook, voorzitter van de Vlaamse dronecluster EUKA, neemt vanaf begin juli 2018 de handschoen op. Mark zal zijn schouders zetten onder het beheer en de ontwikkeling van Droneport Campus, de bedrijvencampus voor onbemande vliegtuigsystemen en bedrijven in de dronesector.

Lees meer →

Kubustoren in Speelhof is primeur in Europa

maandag 9 juli 2018

Op zondag 8 juli werd de vernieuwde stadsspeeltuin in ‘t Speelhof feestelijk geopend. Het terrein kreeg de voorbije twee maanden een grondige herinrichtingsbeurt. Tal van nieuwe toestellen zullen tot de verbeelding spreken van jonge en iets minder jonge kinderen. De eyecatchers zijn de achtmeterhoge kubustoren - een primeur in Europa - en de interactieve speelboog.

Lees meer →

Pol Garcia Tena is een kanarie

zondag 8 juli 2018

Als de medische testen oke zijn, tekent Pol Garcia Tena maandag een contract voor drie jaar bij STVV. Hij is meteen de zesde aanwinst.

Lees meer →

Goal van Mmae volstaat niet tegen sterker OHL

zaterdag 7 juli 2018

OHL nam in de tweede helft de bovenhand van een duidelijk vermoeid STVV en won dan ook verdiend met 3-1. Eerste verlies in de oefenduels voor de Kanaries.

Lees meer →

VERKIEZINGEN '18 - Basile Moyaerts op lijst CD&V

woensdag 4 juli 2018

Geboren op 7 juli in het millenniumjaar, is Basile Moyaerts uit Halmaal amper 18 jaar en 3 maanden op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Is dit de jongste kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Limburg?

Lees meer →

PIT festival veilt artiesten

woensdag 4 juli 2018

Op zondag 19 augustus zet PIT festival onze stad muzikaal in vuur en vlam. De organisatie zorgt voor een muzikaal parcours doorheen de stad, optredens op diverse locaties, pittige animatie én met kers op de taart een optreden van De Kreuners. Met het nieuwe concept ‘De Veiling’ willen ze ook artiesten en horeca samenbrengen.

Lees meer →

Opnieuw extra rommelmarkt op woensdag

dinsdag 3 juli 2018

Tijdens de zomermaanden is er op woensdagnamiddag een gratis rommelmarkt voor kinderen op de Veemarkt. Kinderen krijgen de kans hun oud speelgoed 'n nieuw leven te geven en dit iedere woensdagnamiddag van 12 tot 16 uur (in juli en augustus).

Lees meer →

Allen naar Zepperen voor Vlaanderen Feest en Christoff!

maandag 2 juli 2018

Op 11 juli, de Vlaamse Feestdag, is het feest in Zepperen. Het Genovevaplein vormt dan vanaf 15 uur het decor van Vlaanderen Feest, een sfeervol openluchtfestival met artiesten, allerlei lekkers en kinderanimatie.

Lees meer →

Mexicaanse artiest Carlo te gast op Bar en Fiesta Tropical

maandag 2 juli 2018

De Mexicaanse zanger, auteur en componist Carlo uit Mexico Stad treedt op 14 en 15 juli op tijdens Bar Tropical en Fiesta Tropical. De man is intussen hot. En, wat bijzonder is, hij heeft met Pieter Schroeders een uitgeweken Truienaar als tourmanager.

Lees meer →

VIDEO - Sfeerreportage Braderie BelChique

maandag 2 juli 2018

Veel volk op Braderie BelChique afgelopen maandag. Truineer TV ging eens kijken wat er overal te doen was in de stad. Bekijk hier onze korte sfeerreportage.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek