Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Eerste schaatsers en vanavond topavond

zaterdag 8 december 2018

Vanochtend werden de allereerste schaatsers verwelkomd op de Vavantas schaatsbaan. De begeleiders van het Tru & Do Kidsschaatsen zorgden meteen voor leuke spelletjes op het ijs. Vanavond staat een topavond op het programma, met Fons en die van Ons.

Lees meer →

Warmste plein geopend, schaatsen vanaf morgen

vrijdag 7 december 2018

Vanavond wordt de start van De Warmste Maand gevierd met een heuse openingsparty. Minder nieuws viel er te rapen aan de schaatsbaan. De eerste schaatspartijtjes op Het Warmste Plein vallen helaas in het water. Door de hevige regenval zal er vandaag nog niet geschaatst kunnen worden op de Vavantas schaatsbaan. Hopelijk blijft het morgenvroeg droog voor Tru & Do Kidsschaatsen tussen 9-12u. De Cristal Winterchalet is wel geopend vanavond.

Lees meer →

Zespuntenmatch tegen Standard

vrijdag 7 december 2018

STVV wil de scalp van Standard. Een zespuntenmatch, noemt Marc Brys het. “Winnen we, dan pakken we zeven punten; verliezen we, dan komen zijn op één punt.”

Lees meer →

Mediclowns fietsen zelf voor het goede doel

vrijdag 7 december 2018

De mediclowns fietsen naar aanleiding van de warmste week van ziekenhuis naar ziekenhuis: van Maaseik over Genk en Tongeren naar Sint-Truiden, en zo verder. In totaal zullen ze van 7 tot 9 december 201 km afleggen. De opbrengst gaat integraal naar Mediclowns.

Lees meer →

Honden revalideren in Velmse Waterhof: nu in den Truineer

vrijdag 7 december 2018

In het Waterhof in Velm runt Ellen Martens een revalidatiecentrum voor dieren, deels paarden, maar vooral honden. "Dieren zich beter laten voelen, is mijn passie", zegt ze. Lees er meer over in ons magazine 'den Truineer'.

Lees meer →

Het succes van Roxy en Cameo in ‘den Truineer’

donderdag 6 december 2018

De Roxy en de Cameo leken nog niet zo lang geleden geen toekomst meer te hebben. Tot een paar echte Truienaren besloten om die zalen nieuw leven in te blazen. Intussen zijn het trendsetters en zijn ze niet meer weg te denken uit ons cultureel aanbod. Bovendien zijn er grootse plannen. Lees er meer over in ons magazine ‘den truineer’.

Lees meer →

Zijn er mensen in je buurt die het moeilijk hebben?

donderdag 6 december 2018

De winter brengt voor velen en vooral voor alleenstaanden en ouderen of zieken heel wat ongemakken met zich mee. Nogal wat mensen dreigen te vereenzamen, vinden niemand om hun boodschappen te doen of hebben niet de nodige financiële middelen om zich te verwarmen.

Lees meer →

Nina Derwael wint het Vlaams Sportjuweel

maandag 3 december 2018

Nina Derwael wint nu ook het Vlaams Sportjuweel. De 18-jarige turnster kroonde zich in dit jaar alleen al tot Europees en wereldkampioene aan de brug en werd unaniem verkozen door de jury.

Lees meer →

Etienne Boffin 'aan het woord' in den Truineer

maandag 3 december 2018

Wie kent niet die vriendelijke man met het hoedje. Nooit verlegen voor een goedendag, een vrije babbel, een goede mop, steeds gevolgd door die aanstekelijke lach. Je leest meer over hem in ons magazine 'den Truineer'

Lees meer →

Brons voor Marc Brys

maandag 3 december 2018

Coach Philippe Clement van Racing Genk wint de Trofee Raymond Goethals, voor Ivan Leko (Club Brugge) en Marc Brys (STVV). Een verrassing is dat zeker niet. Onze coach van Sint-Truiden pakt weliswaar naast goud maar brons smaakt ook zoet.

Lees meer →

Cine Cameo viert vijfde verjaardag met 2 premières

vrijdag 30 november 2018

Cinema Cameo blaast dit jaar 5 kaarsjes uit. Om alles uitgebreid te vieren, lanceren ze een exclusief feestprogramma. Zo zullen er twee nationale premières plaatsvinden op zondag 9 en maandag 10 december. Al is Cinema Cameo de kleinste en gezelligste cinema van het land, toch slagen ze erin om telkens grootste dingen te verwezenlijken.

Lees meer →

Proficiat Rienzo!

woensdag 28 november 2018

Je moet het maar doen. Rienzo Vanrijckel zamelde maar liefst 15900 euro in voor de Rode-Neuzen-Actie. Haast niemand ontsnapte aan zijn gedrevenheid.

Lees meer →

Politie waarschuwt tegen autoinbraak

woensdag 28 november 2018

Naar aanleiding van een inbrakengolf in wagens, waarschuwt de politie van onze zone op haar facebookpagina alle eigenaars, roept ze ook op tot medewerking, en geeft ze handige tips mee.

Lees meer →

Windturbines brengen stad flinke duit op

woensdag 28 november 2018

Het windmolenpark Greensky (Gingelom) brengt de stad Sint-Truiden als aandeelhouder een flinke duit op. De opbrengst zal alleszins opnieuw geïnvesteerd worden in duurzame projecten.

Lees meer →

Kerstshow voor Kenric

woensdag 28 november 2018

De familie Degroot uit Velm heeft het hart op de goede plaats. In december zullen ze aan huis uitpakken met een groot kerstspektakel. De opbrengst gaat naar Kenric, een jong kankerpatiëntje.

Lees meer →

Stad Landen post ongelukkige foto zwarte piet

dinsdag 27 november 2018

Een uitzinnige zwarte piet aan de ene kant, een verbaasd loerende zwarte medemens aan de andere kant.... wij willen de hetze rond zwarte piet niet oprakelen. Maar de foto die de stad Landen postte, getuigt toch van weinig smaak, is de teneur.

Lees meer →

Champagnehuis Vranken kijkt naar Sint-Truiden

vrijdag 23 november 2018

Sinds vorige week mag het champagnehuis Vranken zich al hofleverancier noemen. Nu mikt het eigenaar Paul-François Vranken ook op onze stad.

Lees meer →

Kiwanis vult brooddozen

woensdag 21 november 2018

Zaterdag 1 december om 19u in zaal Rvue Stayen

Lees meer →

Twee Truienaars riskeren fikse straf voor bekogelen bus Union

dinsdag 20 november 2018

Twee jonge Truienaars moesten zich voor de rechtbank verantwoorden voor hooliganisme. Op 22 april 2017 bekogelden ze op de Tiensesteenweg een supportersbus van Union met stenen.

Lees meer →

Stayen voor het eerst sedert lang uitverkocht?

woensdag 14 november 2018

Het ziet ernaar uit dat Stayen voor het eerst sedert lang nog 's uitverkocht geraakt. Voor de match tegen Anderlecht zijn al bijna 8000 tickets aan de man gebracht.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek