Strafke
header-stripes

Streeknieuws

KVK Wellen (Amateurs 3B)– STVV: 0-6

zondag 24 juni 2018

Wellen was geen partij voor de te sterke Kanaries. De thuisploeg had het van meet af aan moeilijk met het tempo dat STVV oplegde en slikte in elke helft drie goals.

Lees meer →

Acolatse is een kanarie

zaterdag 23 juni 2018

STVV heeft weer een versterking beet. Elton Acolatse tekende een contract voor drie jaar op Stayen

Lees meer →

Minderbroederssite in handen van stad

vrijdag 22 juni 2018

Na 8 eeuwen vertrekken de Franciscanen uit Sint-Truiden en neemt de stad hun Minderbroederssite 30 jaar in erfpacht voor 67.000 euro per jaar. Museum 'De Mindere' blijft, over de invulling van de rest wordt nagedacht.

Lees meer →

Duivels kersenfeestje in Kabouterland

donderdag 21 juni 2018

De kleuters van Kabouterland vierden vandaag hun kersenfeestje. De kinderen, voor de gelegenheid allemaal in een Rode Duivelsshirt, dansten dat het een lieve lust was.

Lees meer →

VERKIEZINGEN '18 - Eveline Kevers kandidaat bij CD&V

donderdag 21 juni 2018

Eveline Kevers (35) staat op de CD&V-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zij is fier op Sint-Truiden en gaat voor een nog mooiere toekomst van onze stad.

Lees meer →

Bar Russia met Regi, zaterdag 23 juni om 14 uur

donderdag 21 juni 2018

De eerste drie WK-punten voor België zijn binnen. Op naar de zes tijdens Bar Russia, zaterdag 23 juni, 14 uur!

Lees meer →

Vrijdag Aper'eau op Groenmarkt

donderdag 21 juni 2018

Vrijdag 22 juni roepen we iedereen op om naar de Groenmarkt te komen en samen de zomer in te zetten tijdens het evenement Aper'eau.

Lees meer →

Wijk-Werken Haspengouw voor werkzoekenden

donderdag 21 juni 2018

Acht steden en gemeenten gaan in Wijk-Werken Haspengouw hun krachten bundelen om werkzoekenden zo optimaal te begeleiden naar de reguliere arbeidsmarkt.

Lees meer →

Zwembad in revolutionair Sportpark Haspengouw

donderdag 21 juni 2018

Het sportcomplex Sint-Pieter en dus ook het zwembad worden niet verbouwd maar zullen een volledig nieuw verhaal schrijven dat luistert naar de naam Sportpark Haspengouw. Kostprijs: 30 x 1,68 miljoen

Lees meer →

Sascha Kotysch out!

woensdag 20 juni 2018

STVV zal in het begin van het seizoen geen beroep kunnen doen op centrale verdediger Sascha Kotysch. Hij heeft een barst in de knieschijf.

Lees meer →

Alexandre De Bruyn is een kanarie

woensdag 20 juni 2018

De 24-jarige middenvelder Alexandre De Bruyn van Lommel is een kanarie. Hij tekent vanochtend een contract voor drie jaar op Stayen en neemt deel aan de eerste training.

Lees meer →

Kip centraal in Roasties Bar

zondag 17 juni 2018

Sint-Truiden krijgt er vanaf september een nieuwe horecazaak bij. Op het Heilig Hartplein opent Roasties Bar. De gezellige bar en de kip aan 't spit zijn de rode draad.

Lees meer →

Winnaar nieuwe rock-contest opent PIT festival

woensdag 13 juni 2018

Meer dan tien jaar na het ter ziele gegane 'Fruitrock' organiseert VZW PIT een nieuw stadsfestival: PIT festival. Een belangrijk accent voor de organisatie is het creëren van podiumkansen voor jong Haspengouws talent en daarom organiseren zij op 13 juli de eerste editie van Fresh Fruits Rock Rally in samenwerking met jeugdhuis Expo.

Lees meer →

Bar Russia wordt groot voetbalfeest

woensdag 13 juni 2018

Met een scherm dat maar liefst vier keer groter is dan dat van het EK in 2016 belooft het op de Grote Markt van Sint-Truiden een waar voetbalfeest te worden.

Lees meer →

Vreemde 'toestellen' op Engelse wagen

woensdag 13 juni 2018

Lezeres S vraagt zichzelf af wat de vreemde toestellen op het dak en onder de grill van deze Range Rover zijn. "Ik merk het voertuig al zo'n twee weken op in Sint-Truiden. De wagen heeft een Engels kenteken, dat vind ik maar verdacht."

Lees meer →

Nieuw album Freddy Davis

woensdag 13 juni 2018

'Het beste van Freddy Davis Nr 2’ bevat maar liefst 21 liedjes, waaronder zijn huidige hit ‘Zomerliefde aan het strand’ dat momenteel dagelijks te horen is op vrijwel alle radiostations en elke dag meermaals aan bod komt bij Ment TV.

Lees meer →

Al op tweede speeldag tegen Racing Genk

dinsdag 12 juni 2018

De Pro League maakte zonet de kalender voor het nieuwe voetbalseizoen bekend. De Kanaries openen thuis tegen Cercle Brugge. Een week later wacht hen al een verplaatsing naar aartsrivaal Genk.

Lees meer →

Nicky Hayen opnieuw bij STVV

dinsdag 12 juni 2018

Ex-Kanarie Nicky Hayen keert terug naar STVV. De voormalige verdediger krijgt de U18 onder zijn hoede. In het kader van de jeugdhervorming waren de Japanners op zoek naar fulltime coaches voor de jeugd. Nicky past in dat plaatje.

Lees meer →

VERKIEZINGEN 2018 - Bart Falise kiest voor CD&V

dinsdag 12 juni 2018

Bart Falise versterkt de rangen van CD&V Sint-Truiden en prijkt op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. De zaakvoerder van GeBa Interieur is naast shirtsponsor van STVV ook erg actief in het verenigingsleven als voorzitter van de muziekharmonie van Aalst.

Lees meer →

Traktatie voor bloeddonoren

dinsdag 12 juni 2018

Op de vorige bloedgeefdag van het Rode Kruis werden alle Truiense donoren onthaald met een heerlijk stukje taart. Op donderdag 14 juni is het trouwens Wereld Bloeddonordag.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek