Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Door technische storing rijksregister probleem op stad

woensdag 25 juli 2018

Het stadsbestuur is momenteel wegens een technische storing bij hetrijksregister niet in staat een aantal officiële documenten af te leveren. Er wordt naarstig naar een oplossing voor het probleem gezocht.

Lees meer →

Oud Radio Baccara DJ Johnny Vanhassche overleden

woensdag 25 juli 2018

We vernamen het plotse overlijden van Johnny Vanhassche (64), oud-dj bij ondermeer Radio Baccara.

Lees meer →

Luchtbelletjes oorzaak van slecht water?

woensdag 25 juli 2018

Waterproblemen zijn er niet alleen in Brustem, ook in Wellen blijkt er teveel ijzer in het water te zitten. De Watergroep geeft de problemen toe maar wacht op de defintieve uitslagen van de waterstalen die eind vorig week zijn genomen.

Lees meer →

Akpom niet naar STVV!

dinsdag 24 juli 2018

Behoudens een verrassing, komt Chuba Akpom niet naar STVV. De Engelse spits lonkt naar verluidt naar een ander avontuur.

Lees meer →

Richard neemt afscheid van de brandweer

dinsdag 24 juli 2018

De Truiense brandweer, intussen hulpverleningszone Zuid-West-Limburg, is alweer een bekend gezicht armer. Want na 41 jaar trouwe dienst gaat Richard Heeren met pensioen.

Lees meer →

Waardevolle grafsteen in ere hersteld

dinsdag 24 juli 2018

In Brustem is de grafsteen van wijlen Werner Huyn van Amstenrade verplaatst tegen de kerk(toren). Zo is een stukje geschiedenis in ere hersteld.

Lees meer →

Cercle Brugge niet op volle sterkte tegen STVV

dinsdag 24 juli 2018

Zaterdag start voor onze kanaries de competitie. Dan geven ze op Stayen Cercle Brugge partij. Die ploeg zal alleszins gehavend voor de dag komen.

Lees meer →

VIDEO - Dankwoord Bar Russia

vrijdag 20 juli 2018

Het is vandaag een week geleden dat de Rode Duivels de kleine finale wonnen, we blikken nog even terug met een uitgebreid dankwoord van de voorzitter van Ambiance in't stad.

Lees meer →

Gilen Woonprojecten legt 'hamsterhuren' uit

vrijdag 20 juli 2018

Binnenkort kan je hamsterhuren. Het is een nieuwe term en het betekent dat na een paar jaar een huis te huren, de huurder het kan kopen, maar de betaalde huur wel kan aftrekken van de aankoopprijs. Het Truiens bedrijf Gilen Woonprojecten was uitgenodigd bij ATV voor een studiogesprek.

Lees meer →

Dieven knippen stroomkabels Begijnhof door

donderdag 19 juli 2018

Brutale dieven hebben toegeslagen in het Begijnhof. Op minstens tien plaatsen hebben ze kabels doorgeknipt en gestolen.

Lees meer →

VERKIEZINGEN '18 - Navdeep Kaur op lijst CD&V

woensdag 18 juli 2018

Navdeep Kaur is een nieuw gezicht op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen van CD&V Sint-Truiden. Navdeep is geboren in India, maar woont al jaar en dag in Wilderen. Samen met haar echtgenoot Gurwinder Singh Gothra, werkzaam bij Punch Powertrain, mocht ze afgelopen mei haar eerste kindje verwelkomen, Angad.

Lees meer →

Heemkunde Brustem organiseert erfgoedwandeling

woensdag 18 juli 2018

Anders dan de meeste verenigingen neemt ‘De Oude Vrijheid’, de nieuwe Brustemse heemkundevereniging tijdens de zomermaanden geen pauze. De bijeenkomsten die telkens plaatsvinden op de tweede dinsdag van de maand gaan onverminderd door. Toch gooit voorzitter Emile Grommen het in de zomer over een andere boeg. “We houden het iets luchtiger en maken in de zomermaanden een wandeling door het dorp waarbij een aantal interessante wetenswaardigheden uit de rijke geschiedenis van ons dorp aan bod komen”, aldus Emile.

Lees meer →

Inbraak in Groot-Gelmen, Velm en Aalst

woensdag 18 juli 2018

Afgelopen weekend werden bij de politie drie inbraken gemeld. Uit een huis in de Merelstraat in Groot-Gelmen maakten de inbrekers juwelen buit. Hetzelfde verdween bij een inbraak in de Halingenstraat in Velm. En indringers namen geld mee bij een inbraak in een huis in de Smisstraat in Aalst.

Lees meer →

OKRA-fietsers trotseren hitte

woensdag 18 juli 2018

OKRA Sint-Truiden onderbreekt zijn sportieve werking niet tijdens de vakantiemaanden. De veertiendaagse fietstocht blijft dus op het programma, uiteraard rekening houdend met het weer.

Lees meer →

Al drie maanden zonder drinkwater

woensdag 18 juli 2018

Enkele huizen op de Tongersesteenweg in Sint-Truiden hebben al drie maanden geen proper drinkwater. De Watergroep nam in mei stalen af van het water, maar de resultaten werden volgens de buurtbewoners in de doofpot gestoken. De buurtbewoners besloten zelf om een labo-onderzoek te voeren en daaruit blijkt dat het water enorm veel ijzer bevat en schadelijk is voor de gezondheid. De buurtbewoners eisen een oplossing van de Watergroep.

Lees meer →

Shuttledienst en mindervalide podium op Haspengouw Ziiingt

woensdag 18 juli 2018

Haspengouw Ziiingt zet in 2018 in op extra voorzieningen voor een geslaagd feest. Van parking Veemarkt tot aan de Grote Markt wordt een shuttledienst ingezet ism. aXitaXi/MultyCars (hoek Steakhouse – Den Hof). Dit kost je 2€ per rit. De parking is gratis. Ook gasten in een rolstoel of feestgangers die minder goed te been zijn kunnen hiervan profiteren. Op het plein wordt ook een mindervalide podium ingericht. Dit vindt plaats in het midden van de Grote markt met goed zicht op het podium.

Lees meer →

10 tips om af te koelen

dinsdag 17 juli 2018

Nieuwe actie: de coolste sportclub van Vlaanderen

dinsdag 17 juli 2018

Van 1 - 30 september gaat Sport Vlaanderen op zoek naar de coolste sportclub van Vlaanderen. Alle sportclubs die aangesloten zijn bij een erkende sportfederatie kunnen meestrijden voor deze titel en maken kans op een waardebon van 2.000 Euro. Ken jij een Truiense sportclub die hier zeker aan moet deelnemen?

Lees meer →

Zondag 5 augustus: sport- en ballonhappening

dinsdag 17 juli 2018

De sporthappening is dé ideale gelegenheid voor sportclubs om hun werking bekend te maken bij het grote publiek. Kinderen op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging kunnen er deelnemen aan diverse sportinitiaties. De Grote Markt wordt omgetoverd tot een groot sportpark en er valt dan heel wat te beleven.

Lees meer →

Betaal met Payconic op Haspengouw Ziiingt

dinsdag 17 juli 2018

Vrijdag 20 juli vindt Haspengouw Ziiingt plaats op de Grote Markt van Sint-Truiden. Het concept van Haspengouw Ziiingt is zeer simpel: Vanaf 18.30 uur begint het voorprogramma: herkenbare en dansbare live muziek met de leukste hits. Daarna begint het zangfeest: minimum 30 meezingers worden door onze liveband gebracht. Op het plein worden 2.000 gratis programmaboekjes uitgedeeld. IEDEREEN mag LUIDkeels meezingen. De liedjes zijn zo gekozen dat jong en oud er zeker van kan genieten. Tot slot zorgen we voor een spetterende afsluiter. Plezier gegarandeerd!

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek