Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Vierde Japanner voor STVV!

maandag 13 augustus 2018

De 21-jarige Yuta Koike is op weg naar STVV. Hij is een linksachter.

Lees meer →

Open brief van Pascy Monette

zaterdag 28 juli 2018

"De jongste dagen doken er in de pers geruchten op over Villa Rosa. In eerste instantie verkozen de directie en ikzelf (als politieke verantwoordelijke) niet te reageren op deze geruchten. Omdat we respect hebben voor de privacy van onze (voormalige) werknemers, omdat we het onderzoek op een serene manier willen laten verlopen en omdat we het volste vertrouwen hebben dat dit onderzoek zal uitwijzen dat Villa Rosa een woonzorgcentrum is met gepassioneerde medewerkers, tevreden bewoners en een betrouwbare leiding.", aldus Pascy Monette.

Lees meer →

Brasserie sluit namiddag omwille van hitte

donderdag 26 juli 2018

De tropische temperaturen eisen hun tol, ook in de horeca, waar een paar zaken drie dagen de openingsuren aanpassen omwille van ondoenbaar in de keuken, te warm voor het personeel en zelfs voor de klanten.

Lees meer →

Minderbroederskerk als overdekte markthal

donderdag 26 juli 2018

De Minderbroederskerk zal volgend jaar haar deuren sluiten. Daarom komen Pater Frans en Luc Withofs nu met een opmerkelijk voorstel om er de zaterdagmarkt in te laten doorgaan, naar het voorbeeld van Mercat de la Boqueria in Barcelona.

Lees meer →

Japanse Kanarie is uitgewuifd in Japan!

woensdag 25 juli 2018

De Japanse verdediger Wataru Endo is op weg naar Sint-Truiden. Dat het geen gewone jongen is, bewijst de massale persbelangstelling toen hij vandaag woensdag in Japan op het vliegtuig stapte (zie foto).

Lees meer →

Tijd om aan je fruittob te beginnen!

woensdag 25 juli 2018

Nu er veel vers fruit voor handen is, is het hoogtijd om aan het maken van je fruittob te denken. Zeker als je in oktober wil meedingen naar de prijzen van de 42ste editie van de wedstrijd voor de beste fruittob.

Lees meer →

"Kom afkoelen in de Colruyt"

woensdag 25 juli 2018

Opmerkelijk initiatief van Truienaar Timmy Haubrechts. Hij roept via een facebook-event iedereen op om donderdag te komen afkoelen in de koelcel van de Colruyt.

Lees meer →

Door technische storing rijksregister probleem op stad

woensdag 25 juli 2018

Het stadsbestuur is momenteel wegens een technische storing bij hetrijksregister niet in staat een aantal officiële documenten af te leveren. Er wordt naarstig naar een oplossing voor het probleem gezocht.

Lees meer →

Oud Radio Baccara DJ Johnny Vanhassche overleden

woensdag 25 juli 2018

We vernamen het plotse overlijden van Johnny Vanhassche (64), oud-dj bij ondermeer Radio Baccara.

Lees meer →

Luchtbelletjes oorzaak van slecht water?

woensdag 25 juli 2018

Waterproblemen zijn er niet alleen in Brustem, ook in Wellen blijkt er teveel ijzer in het water te zitten. De Watergroep geeft de problemen toe maar wacht op de defintieve uitslagen van de waterstalen die eind vorig week zijn genomen.

Lees meer →

Akpom niet naar STVV!

dinsdag 24 juli 2018

Behoudens een verrassing, komt Chuba Akpom niet naar STVV. De Engelse spits lonkt naar verluidt naar een ander avontuur.

Lees meer →

Richard neemt afscheid van de brandweer

dinsdag 24 juli 2018

De Truiense brandweer, intussen hulpverleningszone Zuid-West-Limburg, is alweer een bekend gezicht armer. Want na 41 jaar trouwe dienst gaat Richard Heeren met pensioen.

Lees meer →

Waardevolle grafsteen in ere hersteld

dinsdag 24 juli 2018

In Brustem is de grafsteen van wijlen Werner Huyn van Amstenrade verplaatst tegen de kerk(toren). Zo is een stukje geschiedenis in ere hersteld.

Lees meer →

Cercle Brugge niet op volle sterkte tegen STVV

dinsdag 24 juli 2018

Zaterdag start voor onze kanaries de competitie. Dan geven ze op Stayen Cercle Brugge partij. Die ploeg zal alleszins gehavend voor de dag komen.

Lees meer →

VIDEO - Dankwoord Bar Russia

vrijdag 20 juli 2018

Het is vandaag een week geleden dat de Rode Duivels de kleine finale wonnen, we blikken nog even terug met een uitgebreid dankwoord van de voorzitter van Ambiance in't stad.

Lees meer →

Gilen Woonprojecten legt 'hamsterhuren' uit

vrijdag 20 juli 2018

Binnenkort kan je hamsterhuren. Het is een nieuwe term en het betekent dat na een paar jaar een huis te huren, de huurder het kan kopen, maar de betaalde huur wel kan aftrekken van de aankoopprijs. Het Truiens bedrijf Gilen Woonprojecten was uitgenodigd bij ATV voor een studiogesprek.

Lees meer →

Dieven knippen stroomkabels Begijnhof door

donderdag 19 juli 2018

Brutale dieven hebben toegeslagen in het Begijnhof. Op minstens tien plaatsen hebben ze kabels doorgeknipt en gestolen.

Lees meer →

VERKIEZINGEN '18 - Navdeep Kaur op lijst CD&V

woensdag 18 juli 2018

Navdeep Kaur is een nieuw gezicht op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen van CD&V Sint-Truiden. Navdeep is geboren in India, maar woont al jaar en dag in Wilderen. Samen met haar echtgenoot Gurwinder Singh Gothra, werkzaam bij Punch Powertrain, mocht ze afgelopen mei haar eerste kindje verwelkomen, Angad.

Lees meer →

Heemkunde Brustem organiseert erfgoedwandeling

woensdag 18 juli 2018

Anders dan de meeste verenigingen neemt ‘De Oude Vrijheid’, de nieuwe Brustemse heemkundevereniging tijdens de zomermaanden geen pauze. De bijeenkomsten die telkens plaatsvinden op de tweede dinsdag van de maand gaan onverminderd door. Toch gooit voorzitter Emile Grommen het in de zomer over een andere boeg. “We houden het iets luchtiger en maken in de zomermaanden een wandeling door het dorp waarbij een aantal interessante wetenswaardigheden uit de rijke geschiedenis van ons dorp aan bod komen”, aldus Emile.

Lees meer →

Inbraak in Groot-Gelmen, Velm en Aalst

woensdag 18 juli 2018

Afgelopen weekend werden bij de politie drie inbraken gemeld. Uit een huis in de Merelstraat in Groot-Gelmen maakten de inbrekers juwelen buit. Hetzelfde verdween bij een inbraak in de Halingenstraat in Velm. En indringers namen geld mee bij een inbraak in een huis in de Smisstraat in Aalst.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek