Strafke
header-stripes

Streeknieuws

22 ooievaars overnachtten in Kerkom

vrijdag 17 augustus 2018

Uniek kiekje van Ivo Breesch. Hij zag hoe 22 ooievaars een tussenstop maakten in Kerkom en legde dat 'evenement' vast op de gevoelige plaat. Als dat binnen negen maanden maar geen babyboom tot gevolg heeft in het Truiense kerkdorp, kwam het even in ons op.

Lees meer →

Cuvee Clarisse beste zwaar donker bier ter wereld

vrijdag 17 augustus 2018

Cuvée Clarisse, de robijnrode gerstewijn van Brouwerij-Distilleerderij Wilderen, werd tijdens de World Beer Awards bekroond tot het beste zwaar donker bier ter wereld. Bijna tien jaar nadat Gouden Carolus Classic de titel behaalde, schittert nu opnieuw een Belgisch ‘strong dark beer’ als beste bier wereldwijd. Met een gouden medaille voor Tripel Kanunnik als ‘Belgian Style Triple’ behaalde Brouwerij-Distilleerderij Wilderen nog een tweede onderscheiding op de World Beer Awards.

Lees meer →

Habbekratshuis in de Tochtgenoot

dinsdag 14 augustus 2018

In september opent Habbekrats een trefpunt voor jongeren in de Tochtgenoot. De leeftijdsgroep van 8 tot 18 jaar kan er dan voor alles en nog wat terecht.

Lees meer →

Champagnecapsule van en voor Senegal!

dinsdag 14 augustus 2018

Eddy Kellens, een verwoed verzamelaar van champagnecapsules en een man met een 'Hart voor Senegal' heeft samen met het champagnehuis Guy de Forez in Les Riceys (Côte des Bar) een speciale capsule ontworpen waarvan de opbrengst integraal naar de bouw van een schooltje in Senegal gaat.

Lees meer →

Vierde Japanner voor STVV!

maandag 13 augustus 2018

De 21-jarige Yuta Koike is op weg naar STVV. Hij is een linksachter.

Lees meer →

Open brief van Pascy Monette

zaterdag 28 juli 2018

"De jongste dagen doken er in de pers geruchten op over Villa Rosa. In eerste instantie verkozen de directie en ikzelf (als politieke verantwoordelijke) niet te reageren op deze geruchten. Omdat we respect hebben voor de privacy van onze (voormalige) werknemers, omdat we het onderzoek op een serene manier willen laten verlopen en omdat we het volste vertrouwen hebben dat dit onderzoek zal uitwijzen dat Villa Rosa een woonzorgcentrum is met gepassioneerde medewerkers, tevreden bewoners en een betrouwbare leiding.", aldus Pascy Monette.

Lees meer →

Brasserie sluit namiddag omwille van hitte

donderdag 26 juli 2018

De tropische temperaturen eisen hun tol, ook in de horeca, waar een paar zaken drie dagen de openingsuren aanpassen omwille van ondoenbaar in de keuken, te warm voor het personeel en zelfs voor de klanten.

Lees meer →

Minderbroederskerk als overdekte markthal

donderdag 26 juli 2018

De Minderbroederskerk zal volgend jaar haar deuren sluiten. Daarom komen Pater Frans en Luc Withofs nu met een opmerkelijk voorstel om er de zaterdagmarkt in te laten doorgaan, naar het voorbeeld van Mercat de la Boqueria in Barcelona.

Lees meer →

Japanse Kanarie is uitgewuifd in Japan!

woensdag 25 juli 2018

De Japanse verdediger Wataru Endo is op weg naar Sint-Truiden. Dat het geen gewone jongen is, bewijst de massale persbelangstelling toen hij vandaag woensdag in Japan op het vliegtuig stapte (zie foto).

Lees meer →

Tijd om aan je fruittob te beginnen!

woensdag 25 juli 2018

Nu er veel vers fruit voor handen is, is het hoogtijd om aan het maken van je fruittob te denken. Zeker als je in oktober wil meedingen naar de prijzen van de 42ste editie van de wedstrijd voor de beste fruittob.

Lees meer →

"Kom afkoelen in de Colruyt"

woensdag 25 juli 2018

Opmerkelijk initiatief van Truienaar Timmy Haubrechts. Hij roept via een facebook-event iedereen op om donderdag te komen afkoelen in de koelcel van de Colruyt.

Lees meer →

Door technische storing rijksregister probleem op stad

woensdag 25 juli 2018

Het stadsbestuur is momenteel wegens een technische storing bij hetrijksregister niet in staat een aantal officiële documenten af te leveren. Er wordt naarstig naar een oplossing voor het probleem gezocht.

Lees meer →

Oud Radio Baccara DJ Johnny Vanhassche overleden

woensdag 25 juli 2018

We vernamen het plotse overlijden van Johnny Vanhassche (64), oud-dj bij ondermeer Radio Baccara.

Lees meer →

Luchtbelletjes oorzaak van slecht water?

woensdag 25 juli 2018

Waterproblemen zijn er niet alleen in Brustem, ook in Wellen blijkt er teveel ijzer in het water te zitten. De Watergroep geeft de problemen toe maar wacht op de defintieve uitslagen van de waterstalen die eind vorig week zijn genomen.

Lees meer →

Akpom niet naar STVV!

dinsdag 24 juli 2018

Behoudens een verrassing, komt Chuba Akpom niet naar STVV. De Engelse spits lonkt naar verluidt naar een ander avontuur.

Lees meer →

Richard neemt afscheid van de brandweer

dinsdag 24 juli 2018

De Truiense brandweer, intussen hulpverleningszone Zuid-West-Limburg, is alweer een bekend gezicht armer. Want na 41 jaar trouwe dienst gaat Richard Heeren met pensioen.

Lees meer →

Waardevolle grafsteen in ere hersteld

dinsdag 24 juli 2018

In Brustem is de grafsteen van wijlen Werner Huyn van Amstenrade verplaatst tegen de kerk(toren). Zo is een stukje geschiedenis in ere hersteld.

Lees meer →

Cercle Brugge niet op volle sterkte tegen STVV

dinsdag 24 juli 2018

Zaterdag start voor onze kanaries de competitie. Dan geven ze op Stayen Cercle Brugge partij. Die ploeg zal alleszins gehavend voor de dag komen.

Lees meer →

VIDEO - Dankwoord Bar Russia

vrijdag 20 juli 2018

Het is vandaag een week geleden dat de Rode Duivels de kleine finale wonnen, we blikken nog even terug met een uitgebreid dankwoord van de voorzitter van Ambiance in't stad.

Lees meer →

Gilen Woonprojecten legt 'hamsterhuren' uit

vrijdag 20 juli 2018

Binnenkort kan je hamsterhuren. Het is een nieuwe term en het betekent dat na een paar jaar een huis te huren, de huurder het kan kopen, maar de betaalde huur wel kan aftrekken van de aankoopprijs. Het Truiens bedrijf Gilen Woonprojecten was uitgenodigd bij ATV voor een studiogesprek.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek