Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Pol Garcia Tena is een kanarie

zondag 8 juli 2018

Als de medische testen oke zijn, tekent Pol Garcia Tena maandag een contract voor drie jaar bij STVV. Hij is meteen de zesde aanwinst.

Lees meer →

Goal van Mmae volstaat niet tegen sterker OHL

zaterdag 7 juli 2018

OHL nam in de tweede helft de bovenhand van een duidelijk vermoeid STVV en won dan ook verdiend met 3-1. Eerste verlies in de oefenduels voor de Kanaries.

Lees meer →

VERKIEZINGEN '18 - Basile Moyaerts op lijst CD&V

woensdag 4 juli 2018

Geboren op 7 juli in het millenniumjaar, is Basile Moyaerts uit Halmaal amper 18 jaar en 3 maanden op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Is dit de jongste kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Limburg?

Lees meer →

PIT festival veilt artiesten

woensdag 4 juli 2018

Op zondag 19 augustus zet PIT festival onze stad muzikaal in vuur en vlam. De organisatie zorgt voor een muzikaal parcours doorheen de stad, optredens op diverse locaties, pittige animatie én met kers op de taart een optreden van De Kreuners. Met het nieuwe concept ‘De Veiling’ willen ze ook artiesten en horeca samenbrengen.

Lees meer →

Opnieuw extra rommelmarkt op woensdag

dinsdag 3 juli 2018

Tijdens de zomermaanden is er op woensdagnamiddag een gratis rommelmarkt voor kinderen op de Veemarkt. Kinderen krijgen de kans hun oud speelgoed 'n nieuw leven te geven en dit iedere woensdagnamiddag van 12 tot 16 uur (in juli en augustus).

Lees meer →

Allen naar Zepperen voor Vlaanderen Feest en Christoff!

maandag 2 juli 2018

Op 11 juli, de Vlaamse Feestdag, is het feest in Zepperen. Het Genovevaplein vormt dan vanaf 15 uur het decor van Vlaanderen Feest, een sfeervol openluchtfestival met artiesten, allerlei lekkers en kinderanimatie.

Lees meer →

Mexicaanse artiest Carlo te gast op Bar en Fiesta Tropical

maandag 2 juli 2018

De Mexicaanse zanger, auteur en componist Carlo uit Mexico Stad treedt op 14 en 15 juli op tijdens Bar Tropical en Fiesta Tropical. De man is intussen hot. En, wat bijzonder is, hij heeft met Pieter Schroeders een uitgeweken Truienaar als tourmanager.

Lees meer →

VIDEO - Sfeerreportage Braderie BelChique

maandag 2 juli 2018

Veel volk op Braderie BelChique afgelopen maandag. Truineer TV ging eens kijken wat er overal te doen was in de stad. Bekijk hier onze korte sfeerreportage.

Lees meer →

10.000 bezoekers voor Joy Joy

maandag 2 juli 2018

Volgens het stadsbestuur kon kinderfestival Joy Joy zaterdag en zondag rekenen op zo'n 10.000 bezoekers, 2.000 kinderen op zaterdag en 8.000 ouders en kinderen op zondag.

Lees meer →

Bar Russia klaar voor vierde wedstrijd

zondag 1 juli 2018

Morgen nemen de Rode Duivels het op tegen Japan. Bar Russia is er helemaal klaar voor. "Het grotere scherm zorgt ervoor dat je ook vanaf de terrassen kan meekijken. De Grote Markt komt nu nog beter tot zijn recht", aldus een fiere voorzitter Karl Smets. Ook het cashless betaalsysteem werkt: "Je geld staat veilig op de kaart, krijgt 10% korting en nadien kan je het resterend geld opkopen in de lokale handel of horeca als je de kaart geregistreerd hebt", voegt Marijn Ghys toe van Shop & the City. Truineer.be zal morgen opnieuw live gaan, zo mis je zelfs vanaf vakantie niets van Bar Russia!

Lees meer →

VIDEO - Reacties filmpremière in Cameo

zondag 1 juli 2018

De nationale première van 'Incredibles 2' ging door in Sint-Truiden. De film viel, als je naar de reacties in het filmpje luistert, heel goed in de smaak. "Het is een heel speciale avond", klonk het bij Trudo Carlier van Cameo - de hipste bioscoop van het land.

Lees meer →

Deuren open bij politie

zondag 1 juli 2018

Op zondag 1 juli, van 13 tot 18 uur, kan je terecht in het Politiehuis van Sint-Truiden voor de jaarlijkse open deurdag.

Lees meer →

Oergezellige BBQ, Buitensporig

zondag 1 juli 2018

Het buurtcomité BuitenSporig van de Spoorwegstraat organiseerde haar jaarlijkse barbecue in de tuin van de Muziekschool. Opnieuw werd het een festijn.

Lees meer →

Wachten op meesterzet bij de Japanners

zaterdag 30 juni 2018

Komt er een meesterzet van de Japanners? Niet zozeer op het WK natuurlijk, maar op Stayen. Want tot op vandaag is de transferoogst toch wat mager. Sportief manager Tom Van Den Abbeele ziet het wel goed komen.

Lees meer →

Remersdaallaan nieuwste straatnaam Sint-Truiden

vrijdag 29 juni 2018

Sint-Truiden heeft er een nieuwe straat bij: de Remersdaallaan in deelgemeente Wilderen. De straatnaam verwijst naar een bijzondere passage uit de Truiense oorlogsgeschiedenis.

Lees meer →

Straffe kortingen tijdens solden

vrijdag 29 juni 2018

Op 1 juli starten de solden. Bij de meer dan 300 handelaars zijn er sterk afgeprijsde artikelen te vinden. Solden shoppen in Sint-Truiden staat garant voor leuke koopjes en fikse kortingen.

Lees meer →

Nieuwe AED'S in gebruik genomen

vrijdag 29 juni 2018

Sint-Truiden is drie AED-toestellen rijker. De nieuwe defibrillators staan aan het station, kortbij het dorpsplein van Brustem en in de Sint-Martinusstraat in Velm.

Lees meer →

Maatregelen tegen hitte op Joy Joy

vrijdag 29 juni 2018

Aan de toegang van Joy Joy staat er op zaterdag een tentje, waar de kinderen een laagje zonnecrème (met factor 50) kunnen laten smeren. Op het terrein worden ook petjes uitgedeeld en is er gratis water.

Lees meer →

Hilde Vautmans ontvangt Truienaars in haar Klapsalon

vrijdag 29 juni 2018

Op zaterdag 30 juni kunnen alle Truinoskes terecht in het ‘Klapsalon’, een uniek initiatief van Truiens schepen en Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld, ALDE). De vrouwen kunnen er hun ongezouten mening geven over de stad terwijl ze genieten van een make-over en een drankje

Lees meer →

Samy Mmaee naar STVV

donderdag 28 juni 2018

Zesde versterking voor STVV dat Samy Mmaee overneemt van Standard. Mmaee (21) is een centrale verdediger.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek