Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Politie trekt zich lot van vergiftigde kat aan

donderdag 8 november 2018

Op de facebookpagina van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom en Nieuwerkerken wordt melding gemaakt van een vergiftigde kat aan de Nonnentap. Er loopt een onderzoek.

Lees meer →

Atheneum gëvacueerd na gaslek

dinsdag 6 november 2018

Dinsdagnamiddag is de nieuwbouw van het Koninklijk Atheneum ontruimd wegens een gaslek. Het noodplan trad in werking. Maar na dichting van het lek mocht iedereen een halfuurtje later terug.

Lees meer →

Mama van vondeling riskeert drie jaar

dinsdag 6 november 2018

Een buschauffeur van De Lijn die een vondeling vond in een fruitplantage op de Heide in Sint-Truiden ligt bij iedereen nog vers in het geheugen. Die mama riskeert nu drie jaar cel.

Lees meer →

Te hot in Hot Spot

dinsdag 6 november 2018

Afgelopen nacht dreigde een brand in Club Hot Spot in Ordingen. De brandweer was snel ter plaatse en kon erger voorkomen.

Lees meer →

Gratis gateau bij jarige Twenty Two Coffee

maandag 5 november 2018

Twenty Two Coffee bestaat dinsdag 6 november twee jaar. Die dag verwent de familie Mignolet haar klanten met gratis gateau.

Lees meer →

Nina Derwael ontvangen in Zaventem

zondag 4 november 2018

Nina Derwael is vanmiddag op de luchthaven van Zaventem ontvangen door heel wat fans en haar twee opa’s. Ze werd letterlijk bedolven onder de bloemen.

Lees meer →

Paul Michiels (70) komt naar Sint-Truiden

zondag 4 november 2018

Dit jaar blaast Paul Michiels zeventig kaarsen uit, en dat wordt een heel jaar lang gevierd met wervelende live-concerten, nieuw muzikaal werk én de autobiografie ‘De Melkman Belt Nooit Aan’. Op 10 november kan je Paul in Sint-Truiden bewonderen, hij zal op 10 november een concert geven in De GAZO. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar.

Lees meer →

Apéro, spandoek, straat en ereburgerschap voor Nina

zaterdag 3 november 2018

De stad wil een straat noemen naar Nina Derwael en haar het ereburgerschap geven. Daarnaast komt er zaterdag zo goed als zeker een Ninapéro op de Grote Markt.

Lees meer →

Nina zet Belgische gym op wereldkaart

vrijdag 2 november 2018

Wat niemand lange tijd voor mogelijk hield, maakt Nina Derwael in haar eentje waar. WK-goud op een toestelfinale. In haar geval de brug. De concurrenten kwamen niet eens in haar buurt.

Lees meer →

't Veilinghuis vernieuwt kleine feestzaal

vrijdag 2 november 2018

De feestzaal 'Dolf & Minneke' steekt binnenkort in een geheel nieuw jasje. Er komt onder meer een nieuwe vloer en nieuwe verlichting. "Tijd voor vernieuwing", klinkt het bij de familie Withofs. De zaal zal opnieuw een generatie lang moeten kunnen meegaan.

Lees meer →

Man steelt Maltezer van liefdesrivaal

donderdag 1 november 2018

Hoe jaloers kan je zijn? Een Maltezer stelen van je liefdesrivaal omdat je van diens vrouw zelf nooit een Maltezertje hebt gekregen. De man mag zich verdedigen voor de rechtbank, waar hij een celstraf van 1,5 jaar riskeert.

Lees meer →

Computer wijst plaats van graf aan

woensdag 31 oktober 2018

op kerkhof Schurhoven moet je voortaan niet meer zoeken naar een graf. Een gebruiksvriendelijke computer bij de ingang wenst je meteen de juiste plek aan.

Lees meer →

Truienaar voor rechtbank voor afpersing prostitutieklant

dinsdag 30 oktober 2018

Een 37-jarige Truienaar heeft zich dinsdag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor afpersing van een prostitutieklant.

Lees meer →

Dringende kap kersenbomen Speelhof

dinsdag 30 oktober 2018

De stad Sint-Truiden heeft 29 kersenbomen op het Speelhof met hoogdringendheid gekapt. Een inspectie toonde aan dat de bomen af aan sterven waren, en daarom dreigden om te kiepen.

Lees meer →

Voortaan ook G-handbal in de Trudohal

dinsdag 30 oktober 2018

Vanaf heden kunnen 'buitenGewone sporters' wekelijks een uurtje komen sporten in de Trudohal

Lees meer →

10de editie Après Ski

zaterdag 27 oktober 2018

Noteer nu maar al woensdag 26 december in uw agenda. Want dan is het Après Ski. Eén van die topevevenementen in de stad die niemand wil missen. Deze keer met Willy Sommers als hoofdact.

Lees meer →

Sfeervol kerstshoppen in straten en op kerstmarkt

zaterdag 27 oktober 2018

Met een ludieke actie zette Shop & The City het winterconcept voor onze stad in de kijker. Daarvoor werd een stukje Stapelstraat al in de juiste sfeer ondergedompeld, inclusief verlichting en sneeuwvlokken. Shoppen in één van de straten of op de kerstmarkt hoort daar zeker bij.

Lees meer →

Truiense horeca trekt aan de alarmbel

vrijdag 26 oktober 2018

Eerder deze week kondigde 't Nieuwscafé aan er mee op te houden. Dit zorgde voor een golf van reacties bij de Truiense collega's. Horeca Vlaanderen organiseerde daarom vandaag een korte solidariteitsactie op de Grote Markt.

Lees meer →

Sikhs vieren Nagar Kirtan

donderdag 25 oktober 2018

De Truiense sikhgemeenschap houdt zondag zijn jaarlijkse optocht "Nagar Kirtan". De optocht staat in het teken van de eerste goeroe en dat vertaalt zich in geloof, traditie en vrijgevigheid.

Lees meer →

Eerste Sint-Truiden by lights by music

woensdag 24 oktober 2018

Sint Truiden by lights loopt van oktober 2018 tot 27 januari 2019 en dit iedere vrijdag, zaterdag en zondag vanaf zonsondergang. Er zijn voor de wandelaars drie formules. Nu zaterdag is er de eerste Sint Truiden by Lights by Music

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek