Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Geheim rond 'Jeanet' op Groenmarkt onthuld

dinsdag 26 februari 2019

Carnaval komt eraan. Het cosmocafé pakt daarom uit met een eigen carnavalbier: Jeanet. Woensdag wordt er trouwens de start gegeven van 'Zeven Zonden' met Joe Hardy. Meteen het begin van een knotsgekke zevendaagse.

Lees meer →

VIDEO - Sacré Coeur nodigt uit op 10de nacht

maandag 25 februari 2019

Vrijdag 1 maart is het de tiende nacht van de Sacré Coeur. Het feestgebeuren zal doorgaan in ’t Cafe bij Dennis en Inge, Kazernestraat 12. Er zal een verwarmde XXL tent voorzien zijn en de muziek wordt verzorgd door DJ Bert. Alle aanwezigen krijgen de nieuwe pin van de Sacré Coeur. Het feest start om 20u11.

Lees meer →

STVV doet het weer

maandag 25 februari 2019

STVV nam met 3-1 verdiend de maat van Charleroi. Met dank aan een gave teamprestatie en een hattrick van Yohan Boli.

Lees meer →

Vandaag Matchday!

zondag 24 februari 2019

Vanavond om 20 uur is er op Stayen de clash tussen het 95-jarig STVV en het onvoorspelbaar Charleroi. Niet verliezen is een must, winnen eigenlijk ook. Want anders durft de spurt richting play-off 1 nog spannender te worden.

Lees meer →

Vooruit STVV

zaterdag 23 februari 2019

Het is zonnig weer vandaag, de vogeltjes fluiten... Geen toeval, want vandaag bestaan onze fantastische kanaries 95 jaar. Laat ons een feestje bouwen en even teruggaan naar die geweldige 19 april 2015. Dat was de nieuwe start van STVV in eerste klasse.

Lees meer →

De Winning plant bomen op Speelhof

vrijdag 22 februari 2019

Gisteren plantte 'De Winning' maar liefst 1500 bomen op het Speelhof. Daarmee wordt voor een groot stuk komaf gemaakt met de gevolgen van de storm van 2016.

Lees meer →

Op TVL: Tuinbouwschool decoreert voor koning

dinsdag 19 februari 2019

TVL pakt uit met een opvallend item. Leerlingen van de Tuinbouwschool O.L.V. hebben in opdracht van de koninklijke familie de O.L.V. kerk van Laken 'bebloemd' voor de jaarlijkse herdenking, vandaag.

Lees meer →

PRIMEUR & WIN - Lancering Truineer Café

dinsdag 19 februari 2019

Nu donderdagavond organiseren we met Truineer.be het allereerste Truineer Café. Het Truineer Café is een concept waarbij de lezers en partners van Truineer.be en Den Truineer samenkomen in een leuke setting. Voor deze eerste editie werken we samen met DaVo BMW Sint-Truiden en gaat dit door bij DronePort. BMW DaVo stelt nu donderdag ook de nieuwe BMW 3 voor. Jij kan er bij zijn!

Lees meer →

Kwis 95 jaar STVV: snel inschrijven

maandag 18 februari 2019

Vrijdag 22 februari organiseert het supportersverbond een kwis naar aanleiding van 95 jaar STVV. De opbrengst gaat naar de STVV-jeugd en het verbond.

Lees meer →

Geen scheur bij Teixeira en oefenpot

maandag 18 februari 2019

De eerste onderzoeken van de bovenbeenblessure van Jorge Teixeira zien er goed uit. Dinsdag speelt STVV trouwens een oefenpot tegen Malawi.

Lees meer →

Werken op Schurhoven op komst

zondag 17 februari 2019

Nieuwe werken op komst. Binnenkort zijn de Clement Cartuyvelsstraat, Nieuwpoort, Schurhoven, Vissegatstraat en Slachthuisstraat aan de beurt

Lees meer →

Peter Van Houdt en Danish Dynamite

zondag 17 februari 2019

23 februari bestaat STVV 95 jaar. De dag nadien is Charleroi te gast op Stayen. Tot dan brengen we elke dag opvallende feiten en hoogtepunten uit de geschiedenis van onze kanaries.

Lees meer →

Burgemeester beslist: Zomerterrassen mogen staan

zaterdag 16 februari 2019

Verheug u allen op een prachtige lentezondag. Want zopas kwam er het burgemeesterbesluit van Burgemeester Veerle Heeren dat de zomerterrassen uitgezet mogen worden: "Uitzonderlijke weersomstandigheden vragen uitzonderlijke maatregelen." Horeca Sint-Truiden: "Dit bewijst dat de stad Sint Truiden ons steunt en met ons mee wil denken. Onze leden zijn hiervoor de stad enorm dankbaar. De Grote Markt zal er morgen klaar voor zijn. Kom dus genieten morgen!"

Lees meer →

Commotie rond gedenkplaat Aldous Huxley

zaterdag 16 februari 2019

In een roadtrip langs 11 gecontesteerde straat- en pleinnamen in HLN duikt plots de naam van Aldous Huxley en zijn gedenkplaat op de Grote Markt op.

Lees meer →

Actie van horeca tegen terrasreglement

zaterdag 16 februari 2019

De horeca voert vanmiddag actie tegen het terrasreglement. Dat verbiedt om nu al terrassen buiten te zetten. Het is wel heel opmerkelijk dat de discussie is aangescherpt na een klacht van een horecauitbater die niet kon verdragen dat zijn collega zaterdag tafeltjes en stoeltjes buitenzette.

Lees meer →

Nieuwe thuis voor kwetsbare jongeren

zaterdag 16 februari 2019

Met de Toekomststraat 18 hebben kwetsbare jongeren voortaan een adres waar ze kunnen thuis zijn. Het huis is vrijdag geopend.

Lees meer →

Callexcell vijfde snelst groeiend bedrijf

zaterdag 16 februari 2019

Callexcell is het vijfde snelst groeiend bedrijf van Limburg. In de top 5 zit ondermeer ook Punch Powertrain,nog altijd op één.

Lees meer →

Guy Mangelschots als redder in nood

zaterdag 16 februari 2019

23 februari bestaat STVV 95 jaar. De dag later geven ze op Stayen Charleroi partij. Wij brengen tot dagelijks opvallende feiten en hoogtepunten uit de geschiedenis van onze favoriete club.

Lees meer →

Jozef Plevoets is Starter van het Jaar

vrijdag 15 februari 2019

De 29-jarige Jozef Plevoets is met zijn onderneming Festicup uitgeroepen tot Limburgse Starter van het Jaar. Op 18 februari kan hij nog Vlaams Starter van het Jaar worden. De Nieuwerkerkenaar begon zijn succesverhaal in een garage in Sint-Truiden.

Lees meer →

"What happens on the Island, stays on the Island"

vrijdag 15 februari 2019

Mike, Roniek en het hele team zijn niet verlegen voor een stunt. Vanaf vanavond zal je niet naast de Omerta fles kunnen kijken: "In het kader van een samenwerking die we de komende twee jaar aangaan met VIJF zullen we voor iedere aflevering van Temptation Island en erna te zien zijn, bij Goedele op de sofa. We zijn trots op deze samenwerking. Uniek dat onze brouwerij zo kan uitpakken."

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek