Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Brand Diesterstraat snel onder controle

vrijdag 14 december 2018

De brandweer moest uitrukken voor een brand in de Diesterstraat. Het betrof een appartement in de nieuwbouw van kinesist Raf Thijs. Dat appartement liep ook ernstige schade op.

Lees meer →

Laatste groet voor Renaat nu zondag

vrijdag 14 december 2018

Het plotse overlijden van Renaat Koopmans laat niemand onberoerd. Jullie kunnen hem een laatste groet brengen, nu zondag, van 18 tot 19 uur, in het uitvaartcentrum Vanmechelen op de Tiensesteenweg.

Lees meer →

Sekine bij groep, Kamada ontgoocheld

vrijdag 14 december 2018

Takehiro Sekine (foto) sloot opnieuw aan bij de groep. Daichi Kamada reageert intussen ontgoocheld op zijn niet-selectie voor Japan.

Lees meer →

Gerrit Kempeneers laat topsporters groeien en scoren

vrijdag 14 december 2018

Het verhaal van bedrijfs- en topsportconsultant Gerrit Kempeneers lees je in ons magazine den Truineer. Daarin vertelt hij ondermeer ook hoe hij de Truiense motorcrosser Nolan Cordens (19), die zwaagewond werd bij een verkeersongeval, er helemaal terug bovenop bracht.

Lees meer →

Sarcofaag ontdekt op abdijplein

vrijdag 14 december 2018

Bij de opgravingen op het abdijplein is een sarcofaag ontdekt. Intussen stapelen de vondsten zich op en worden ze als zeer belangrijk bestempeld.

Lees meer →

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 14 december 2018

Zaterdag wordt een koude winterdag. Zondag sijpelt zachtere lucht binnen. De instroom van de zachte lucht gaat gepaard met neerslag welke eerst winters kan zijn.

Lees meer →

Laatste keer Last Post!

donderdag 13 december 2018

Vrijdag 14 december om 18u30 wordt op de pui van het stadhuis voor de laatste keer de Last Post gespeeld. Dit is meteen ook het einde van het project ‘het Einde van de Groote Oorlog in Sint-Truiden’, dat begon op 14 september en waaraan meer dan 5.000 volwassenen en leerlingen aan de diverse activiteiten deelnamen.

Lees meer →

Truienaars beleven aanslag Straatsburg op eerste rij

woensdag 12 december 2018

Hilde Vautmans en een groep Truienaren, die eerder op de dag het Europees Parlement bezochten, beleefden de aanslag in Straatsburg van op de eerste rij. Intussen zijn ze veilig en wel.

Lees meer →

37.500 euro voor goede doelen

dinsdag 11 december 2018

Op advies van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking kent het stadsbestuur van Sint-Truiden een pakket subsidies van 37.500 euro toe aan veertien projecten en drie studenten. Dat gebeurde afgelopen zondag op 'De Warmste Tafel', zelf een initiatief voor het goede doel.

Lees meer →

Yens Ansion naar Mister Adventure BeNeLux

dinsdag 11 december 2018

Ansion Yens (27) uit Sint-Truiden neemt deel aan de tweede verkiezing van Mister Adventure BeNeLux 2019.

Lees meer →

Jan Verheyen onder indruk van kerstverlichting

dinsdag 11 december 2018

De Cameo draaide de première van De Collega's 2.0. Filmregisseur Jan Verheyen himself kwam zijn film voorstellen. Afsluitend deed hij een opmerkelijke uitspraak. "Jullie kerstverlichting op de markt is de mooiste die ik tot nog toe zag."

Lees meer →

Hondje zoekt baasje

zaterdag 8 december 2018

Musti beviel in oktober van 9 Boerenfox pups. Een paar teefjes zoeken nog steeds een actief baasje, met veel tijd en zin om deze uitdaging aan te gaan.

Lees meer →

Eerste schaatsers en vanavond topavond

zaterdag 8 december 2018

Vanochtend werden de allereerste schaatsers verwelkomd op de Vavantas schaatsbaan. De begeleiders van het Tru & Do Kidsschaatsen zorgden meteen voor leuke spelletjes op het ijs. Vanavond staat een topavond op het programma, met Fons en die van Ons.

Lees meer →

Warmste plein geopend, schaatsen vanaf morgen

vrijdag 7 december 2018

Vanavond wordt de start van De Warmste Maand gevierd met een heuse openingsparty. Minder nieuws viel er te rapen aan de schaatsbaan. De eerste schaatspartijtjes op Het Warmste Plein vallen helaas in het water. Door de hevige regenval zal er vandaag nog niet geschaatst kunnen worden op de Vavantas schaatsbaan. Hopelijk blijft het morgenvroeg droog voor Tru & Do Kidsschaatsen tussen 9-12u. De Cristal Winterchalet is wel geopend vanavond.

Lees meer →

Zespuntenmatch tegen Standard

vrijdag 7 december 2018

STVV wil de scalp van Standard. Een zespuntenmatch, noemt Marc Brys het. “Winnen we, dan pakken we zeven punten; verliezen we, dan komen zijn op één punt.”

Lees meer →

Mediclowns fietsen zelf voor het goede doel

vrijdag 7 december 2018

De mediclowns fietsen naar aanleiding van de warmste week van ziekenhuis naar ziekenhuis: van Maaseik over Genk en Tongeren naar Sint-Truiden, en zo verder. In totaal zullen ze van 7 tot 9 december 201 km afleggen. De opbrengst gaat integraal naar Mediclowns.

Lees meer →

Honden revalideren in Velmse Waterhof: nu in den Truineer

vrijdag 7 december 2018

In het Waterhof in Velm runt Ellen Martens een revalidatiecentrum voor dieren, deels paarden, maar vooral honden. "Dieren zich beter laten voelen, is mijn passie", zegt ze. Lees er meer over in ons magazine 'den Truineer'.

Lees meer →

Het succes van Roxy en Cameo in ‘den Truineer’

donderdag 6 december 2018

De Roxy en de Cameo leken nog niet zo lang geleden geen toekomst meer te hebben. Tot een paar echte Truienaren besloten om die zalen nieuw leven in te blazen. Intussen zijn het trendsetters en zijn ze niet meer weg te denken uit ons cultureel aanbod. Bovendien zijn er grootse plannen. Lees er meer over in ons magazine ‘den truineer’.

Lees meer →

Zijn er mensen in je buurt die het moeilijk hebben?

donderdag 6 december 2018

De winter brengt voor velen en vooral voor alleenstaanden en ouderen of zieken heel wat ongemakken met zich mee. Nogal wat mensen dreigen te vereenzamen, vinden niemand om hun boodschappen te doen of hebben niet de nodige financiële middelen om zich te verwarmen.

Lees meer →

Nina Derwael wint het Vlaams Sportjuweel

maandag 3 december 2018

Nina Derwael wint nu ook het Vlaams Sportjuweel. De 18-jarige turnster kroonde zich in dit jaar alleen al tot Europees en wereldkampioene aan de brug en werd unaniem verkozen door de jury.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek