Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Ambassadeur Zuid-Afrika op bezoek

zaterdag 16 december 2017

Sint-Truiden kreeg gisteren het bezoek van Baso Sangqu, ambassadeur van Zuid-Afrika. Het Zuid-Afrikaans Bloemfontein Kinderkoor gaf vrijdagavond een kerstconcert in de Academiezaal en Truienaar Gerrit Kempeneers haalde voor die gelegenheid de kunsttentoonstelling ‘Hope and Optimism’ naar de fruitstad.

Lees meer →

Stem voor 'Hamsterhuren' als woord van het jaar

donderdag 14 december 2017

Hamsterhuren werd uitgevonden door Woonprojecten Gilen. Hamsterhuren laat je toe om een eigentijdse, energiezuinige woonst te huren die je later aan een op voorhand afgesproken prijs kan kopen, waarbij je bij aankoop al je betaalde huurgelden terugkrijgt. Zo kan je sparen, huren en kopen tegelijkertijd! Het woord werd nu geselecteerd als het woord van het jaar. Stem en zorg dat een woord uit Sint-Truiden het woord van het jaar wordt!

Lees meer →

Bijna 18 jaar actief in de Stapelstraat

donderdag 14 december 2017

Slaapstudio Dodo is nu bijna 2 jaar actief op de nieuwe locatie, kort aan het Sint-Martenplein, in de Stapelstraat. "We zijn blij op onze nieuwe locatie, zijn verdubbeld in oppervlakte en hebben nu 10 bedden uitgestald staan. Men kan hier nu dus het slaapcomfort naar hartenlust uitproberen", zeggen Jos en Linda, zaakvoerders van Slaapstudio Dodo.

Lees meer →

Gratis feestbussen op 31/12 in Sint-Truiden

woensdag 13 december 2017

De traditionele feestbussen van De Lijn worden lokaal versterkt met twee bussen die om het anderhalf uur een hele toer door Sint-Truiden maken.

Lees meer →

Verdi's Winterbar en kerstmarkt nu vrijdag om 16u

woensdag 13 december 2017

Opnieuw een kerstmarkt rond de Grote Markt met standen rond de Grote Markt en gezellige horeca errond. Dit jaar wordt het de eerste kerstmarkt nieuwe vorm met tal van initiatieven in de veranda's van de horecazaken rond de Grote Markt. Naast Verdi's Winterbar worden er ook in De Klok, Ons Huis, 't Hert, De Venise, Bacchus, Pacific, Century en Grand Place originele winterbars georganiseerd.

Lees meer →

Vrijdag en zaterdag papierslag

woensdag 13 december 2017

Op vrijdag 15 december, van 15.30 tot 16.30 uur en op Zaterdag 16 december van 9 tot 16 uur kan je op de speelplaats van de Sint-Ritaschool terecht met uw oud papier, karton, boeken, batterijen, oude gsm's en inktpatronen.

Lees meer →

Soroptimisten zorgen voor snoep in asielcentrum

woensdag 13 december 2017

Onder leiding van voorzitster Christa Leclere zijn de Soroptimisten van Sint-Truiden samen met Europees Parlementslid, Hilde Vautmans de kinderen in het asielcentrum van Sint-Truiden gaan verrassen met Sinterklaascadeautjes.

Lees meer →

Tom Herck maakt kunstwerk in Veilinghuis

woensdag 13 december 2017

Kunstenaar Tom Herck heeft dinsdag een nieuw kunstwerk onthuld in 't Veilinghuis in Sint-Truiden. Herck hertekende het hele interieur van de brasserie en daar hoort ook het nieuwe glasraam bij. De samenwerking tussen de familie Withofs en Veiling Haspengouw was de rode draad.

Lees meer →

Droneport opent 2019

woensdag 13 december 2017

Op de voormalige militaire vliegbasis in Brustem is dinsdag de eerste steen gelegd van Droneport. De eerste campus voor bedrijven die zich bezighouden met dronetechnologie, opent begin 2019. “Dit zet Sint-Truiden internationaal op de kaart en moet zo'n 300 jobs opleveren”, zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

Lees meer →

Overlasttaks nu ook voor Bruno's

woensdag 13 december 2017

Sint-Truiden gaat het reglement rond de zogenaamde overlasttaks voor nachtwinkels aanpassen. Ook tankstations met een shop die 's nachts openblijft moet nu de taks betalen. De uitbater van Bruno's is niet van plan meteen te betalen.

Lees meer →

Sint-Truiden drijft taks 'eroshuizen' op

woensdag 13 december 2017

De stad Sint-Truiden wil minder bars op de Chaussée d'amour en verhoogt daarom de overlasttaks die de eroshuizen jaarlijks moeten betalen tot maximum 40.000 euro. Daarnaast worden wanbetalers strenger vervolgd.

Lees meer →

Geen dooizout op nieuwe voetpaden

dinsdag 12 december 2017

Het stadsbestuur van Sint-Truiden roept inwoners van onder meer de Stationsstraat, de Populierenstraat, de Naamsesteenweg, de Luikersteenweg (N3e), de Luikerstraat en het Heilig Hartplein op om geen dooizout op de voetpaden te strooien.

Lees meer →

Nieuwe supportersclub voor STVV

dinsdag 12 december 2017

STVV heeft er een supportersclub in Gingelom bij. Sensa-Stvv werd, onder het goedkeurende oog van schepen van sport Jan Wicheler, geopend. "Het is een idee van een paar vrienden dat nu tot dit mooie concrete project is uitgegroeid", klinkt het. Jonathan Legear wordt de peter van de club.

Lees meer →

Win duoticket voor FC De Kampioenen 3

dinsdag 12 december 2017

FC De Kampioenen 3 is er! En wij geven drie duotickets weg voor de voorstelling de première op zaterdagavond in Cine Cameo Sint-Truiden. De gezelligste bioscoop van ’t land draait volgend weekend al twee voorstellingen.

Lees meer →

Fifty-One schenkt 10.000 euro aan doelen

dinsdag 12 december 2017

Serviceclub Fifty-One organiseerde zondag het vierde aperitiefconcert en maakte daar ook meteen vijf verenigingen gelukkig. Er werd maar liefst 10.000 euro verdeeld.

Lees meer →

Asielzoeker overlijdt in asielcentrum

dinsdag 12 december 2017

Een 32-jarige man uit Azerbeidzjan is vorige week woensdag overleden in het gesloten asielcentrum van Sint-Truiden. Enkele uren voor zijn dood vroeg de man nog om medische verzorging, maar er werd op advies van de nachtverpleegster geen ziekenwagen gebeld.

Lees meer →

cosmocafé zet Sint-Truiden op de wereldkaart

maandag 11 december 2017

Op 12 december om 15u opent het cosmocafé op de Groenmarkt in Sint-Truiden. Kunstenaar Koen Vanmechelen en ondernemers Ben Elen en Pascal Vossius maken van het lokale café een plek met mondiale ambitie.

Lees meer →

Bussen Sint-Truiden rijden weer uit

maandag 11 december 2017

De buschauffeurs van stelplaats Sint-Truiden rijden vanaf nu weer normaal uit. Het busverkeer in de regio Sin-Truiden zal het komende uur dan ook geleidelijk normaliseren .

Lees meer →

Cynthia belt Liebens na ongeval

maandag 11 december 2017

Cynthia zat zo’n 45 minuten na haar botsing al in haar vervangwagen. “Eentje zonder reclame op de deuren. Die auto reed zelfs beter dan die van mij, eigenlijk had ik hem stiekem willen houden”, zegt ze lachend. “Vier dagen later kreeg ik een telefoontje. Mijn wagen stond perfect hersteld en gepoetst op me te wachten. Het was alsof er nooit wat was gebeurd.”

Lees meer →

Winkels open vandaag van 13 uur tot 18 uur

zondag 10 december 2017

Het landschap kleurt wit. Namiddag zou het dooien. Vandaag doen de winkels in Sint-Truiden alvast de deuren open van 13 uur tot 18 uur. Bezoek ook zeker eens de schaatsbaan op het Warmste Plein en geniet van de vernieuwde winterverlichting. Misschien ook eens door de nieuwe Stationsstraat lopen?

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek