Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Laatste groet voor Emiel in geel en blauw

vrijdag 15 juni 2018

Handbal Sint-Truiden is in rouw. De club roept alle leden en sympathisanten op om mee afscheid te nemen van hun trouwste supporter Emiel.

Lees meer →

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 15 juni 2018

Het wordt een droog weekend met ongeveer normale temperaturen voor midden juni. In de loop van het weekend zal het geleidelijk wat harder gaan waaien vanuit het westen.

Lees meer →

Winnaar nieuwe rock-contest opent PIT festival

woensdag 13 juni 2018

Meer dan tien jaar na het ter ziele gegane 'Fruitrock' organiseert VZW PIT een nieuw stadsfestival: PIT festival. Een belangrijk accent voor de organisatie is het creëren van podiumkansen voor jong Haspengouws talent en daarom organiseren zij op 13 juli de eerste editie van Fresh Fruits Rock Rally in samenwerking met jeugdhuis Expo.

Lees meer →

Bar Russia wordt groot voetbalfeest

woensdag 13 juni 2018

Met een scherm dat maar liefst vier keer groter is dan dat van het EK in 2016 belooft het op de Grote Markt van Sint-Truiden een waar voetbalfeest te worden.

Lees meer →

Vreemde 'toestellen' op Engelse wagen

woensdag 13 juni 2018

Lezeres S vraagt zichzelf af wat de vreemde toestellen op het dak en onder de grill van deze Range Rover zijn. "Ik merk het voertuig al zo'n twee weken op in Sint-Truiden. De wagen heeft een Engels kenteken, dat vind ik maar verdacht."

Lees meer →

Nieuw album Freddy Davis

woensdag 13 juni 2018

'Het beste van Freddy Davis Nr 2’ bevat maar liefst 21 liedjes, waaronder zijn huidige hit ‘Zomerliefde aan het strand’ dat momenteel dagelijks te horen is op vrijwel alle radiostations en elke dag meermaals aan bod komt bij Ment TV.

Lees meer →

Al op tweede speeldag tegen Racing Genk

dinsdag 12 juni 2018

De Pro League maakte zonet de kalender voor het nieuwe voetbalseizoen bekend. De Kanaries openen thuis tegen Cercle Brugge. Een week later wacht hen al een verplaatsing naar aartsrivaal Genk.

Lees meer →

Nicky Hayen opnieuw bij STVV

dinsdag 12 juni 2018

Ex-Kanarie Nicky Hayen keert terug naar STVV. De voormalige verdediger krijgt de U18 onder zijn hoede. In het kader van de jeugdhervorming waren de Japanners op zoek naar fulltime coaches voor de jeugd. Nicky past in dat plaatje.

Lees meer →

VERKIEZINGEN 2018 - Bart Falise kiest voor CD&V

dinsdag 12 juni 2018

Bart Falise versterkt de rangen van CD&V Sint-Truiden en prijkt op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. De zaakvoerder van GeBa Interieur is naast shirtsponsor van STVV ook erg actief in het verenigingsleven als voorzitter van de muziekharmonie van Aalst.

Lees meer →

Traktatie voor bloeddonoren

dinsdag 12 juni 2018

Op de vorige bloedgeefdag van het Rode Kruis werden alle Truiense donoren onthaald met een heerlijk stukje taart. Op donderdag 14 juni is het trouwens Wereld Bloeddonordag.

Lees meer →

PRIMEUR - Disney kiest Cameo voor première

maandag 11 juni 2018

Niet Antwerpen, Brussel of Gent, maar wel onze eigen Truiense Cine Cameo is uitgekozen door Disney/Pixar om de nieuwste zomerfilm 'Incredibles 2' in première uit te zenden. Daarbovenop mag Truineer.be twee exclusieve duotickets verloten onder de trouwe lezers.

Lees meer →

Fiesta Europa op 15, 16 en 17 juni

maandag 11 juni 2018

“Fiesta Europa” brengt het ultieme vakantiegevoel opnieuw naar het Speelhof in Sint-Truiden.

Lees meer →

Opnieuw primeur in Sint-Trudo Ziekenhuis

maandag 11 juni 2018

Vanaf september biedt het Institute for Professional Care (IFPC) vzw i.s.m. de dienst medische oncologie van het Sint-Trudo Ziekenhuis een opleiding aan rond professionele huid- en haarverzorging voor kankerpatiënten.

Lees meer →

VIDEO - Mazda in volledig vernieuwde showroom

zaterdag 9 juni 2018

Gisteren (vrijdag) opende Govaerts Group feestelijk zijn vernieuwde showroom in Sint-Truiden. Met nu ook Mazda in het gamma pakt Govaerts uit met een iets luxueuzer merk. "Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar het resultaat mag er zijn. Een nieuwe vloer, nieuwe verlichting en een volledig nieuwe inrichting. De voorgaande toonzaal is haast niet meer te herkennen. Wij zijn fier op het resultaat en benieuwd naar de reacties. Ook morgen (zondag) is iedereen welkom voor een hapje en een drankje", aldus David Vercammen van Govaerts Group.

Lees meer →

Midzomernachtfeesten in Stadspark

donderdag 7 juni 2018

Het Feestcomité van Sint-Truiden en het stadsbestuur organiseren op zaterdag 16 juni de ‘Midzomernachtfeesten’ in het stadspark van Sint-Truiden. De inkom is GRATIS.

Lees meer →

VERKIEZINGEN 2018 - Jos Pierard op lijst Open VLD

donderdag 7 juni 2018

Als gekend ondernemer heeft Jos een duidelijke visie op economie: Sint-Truiden kan nog meer jobs in eigen streek creëren. Maar Pierard, decennialang de spreekbuis van de lokale handelaars, wil ook de balans bewaren tussen het bruisende centrum en het rustgevende groen.

Lees meer →

Gratis bier voor vaders op Haspengouwmarkt

woensdag 6 juni 2018

De Truiense marktkramers trakteren nu zaterdag tijdens de Haspengouwmarkt. “We verwennen, naar jaarlijkse traditie, alle vaders met een frisse pint”, zegt voorzitter Nico Noppen.

Lees meer →

Bewoners Begijnhof vieren einde werken

woensdag 6 juni 2018

Om het einde van de werken te vieren, nodigde het stadsbestuur alle buurtbewoners van het Begijnhof uit op een gezellig straatfeest. Het Begijnhof in Sint-Truiden is omgevormd tot een open ontmoetingsplek, waar het fijn wonen en vertoeven is.

Lees meer →

Joy Joy, het hele aanbod en overzicht

woensdag 6 juni 2018

De dienst Jeugd pakt op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli uit met een ongeziene versie van het kinderfestival Joy Joy op de Grote Markt van Sint-Truiden. Kinderen worden opgewacht door elfjes, goochelaars, clowns en allerlei magische wezens.

Lees meer →

Govaerts Group opent dit weekend nieuwe toonzalen

woensdag 6 juni 2018

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni zal Govaerts Group officieel haar nieuwe toonzalen in Halen en Sint-Truiden voorstellen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek