Strafke
header-stripes

Streeknieuws

Co-leider STBB tegen Malle

vrijdag 23 februari 2018

Co-leider STBB speelt dit weekend een cruciale match in Malle. "Willen we de titel, dan moeten we winnen", beseft voorzitter Ludo Van Beeck.

Lees meer →

STVV zonder Dussaut en Teixeira

vrijdag 23 februari 2018

STVV trekt naar Oostende met één duidelijke opdracht. En dat is winnen. Anders mogen de dromen voor play-off 1 naar de diepvries. Hierbij de selectie.

Lees meer →

Vader en zoon Peetermans in hetzelfde team!

woensdag 21 februari 2018

Ooit stonden ze tegenover elkaar. Volgend seizoen vormen ze een team. Hij als trainer bij DH Jeuk, zijn zoon als keeper. We hebben het over Alain en Jorne Peetermans.

Lees meer →

Men City Day op zondag 18 maart

woensdag 21 februari 2018

Op zondag 18 maart bouwt Shop & The City de binnenstad om tot een heus speelparadijs voor mannen. In de winkelstraten stellen tal van autodealers hun spiksplinternieuwe wagens tentoon.

Lees meer →

Stayen gaat Europees

dinsdag 20 februari 2018

STVV past momenteel het stadion aan aan de normen voor Europees voetbal. Komt het (ooit) ervan, dan kunnen de Kanaries in eigen stadion aan de slag.

Lees meer →

Win tickets voor dolle komedie

dinsdag 20 februari 2018

Truineer.be en het Nieuw Sint-Truidens Toneel (NST) geven de laatste vijf duotickets weg voor de de voorstelling van vrijdag 23 februari om 20 uur. Meer dan 1600 toeschouwers zijn in voor een amusant avondje uit in het Truiens dialect.

Lees meer →

KSTBB op kop

maandag 19 februari 2018

De basketters van KSTBB staan op kop in tweede Landelijke B. Na Scherpenheuvel stuurden ze nu ook Stevoort wandelen.

Lees meer →

Kunstwerk voor ALS Liga krijgt nieuwe stek

maandag 19 februari 2018

Aumery Verelst heeft voortaan een kunstwerk van Truienaar Tom Herck in zijn woonkamer. Het prachtige doek van de ‘Decay reeks’ van Herck kocht de nieuwe eigenaar op het event dat Mignolet vorig jaar in de zomer organiseerde ten voordele van de ALS Liga.

Lees meer →

Michaël Roskam plant nieuwe film

maandag 19 februari 2018

De Nederlandse actrice Sylvia Kristel, die in 2012 overleed, wordt de centrale figuur in de nieuwe film van de Vlaamse regisseur en Truienaar Michaël R. Roskam, bekend van onder meer Rundskop, The Drop en Le fidèle.

Lees meer →

Jonge onderneemster overwon borstkanker

maandag 19 februari 2018

Kathy Hellemans werd twee jaar geleden getroffen door borstkanker, overwon de ziekte en heeft die overwinning naar eigen zeggen te danken aan Yoga en een gezonde levensstijl. Nu start de Truiense met een eigen yogastudio in een voormalige aardbeienserre.

Lees meer →

We zijn fier op Tim Wellens

maandag 19 februari 2018

Tim Wellens (Lotto-Soudal) heeft de Ruta del Sol op zijn palmares geschreven. De Truienaar begon als leider aan de afsluitende tijdrit en hield stand.

Lees meer →

STVV en Akpom kloppen Anderlecht

zaterdag 17 februari 2018

Na Gent, Standard en Genk won STVV thuis ook van Anderlecht. Met de groeten van Chuba Akpom. "Ik ben naar Stayen gekomen om play-off 1 te spelen", orakelde die achteraf.

Lees meer →

Ook dit jaar Grote Lenteschoonmaak

zaterdag 17 februari 2018

Ook dit jaar organiseert de stad Sint-Truiden een ‘Grote lenteschoonmaak’. Tijdens de periode van de grote lenteschoonmaak wordt grofvuil (oud meubilair, een kinderwagen, een matras, vloerkleden), elektrische toestellen, enz. gratis huis-aan-huis ingezameld.

Lees meer →

Wiric krijgt feestje van Sacre Coeur

zaterdag 17 februari 2018

De Orde van de Sacre Coeur heeft het barbecuefeest van 3.000 euro geschonken aan Wiric. "We hebben, zoals afgesproken, de potentiële winnaars getrokken. Maar niemand heeft zich gemeld", zegt voorzitter Dimitri Flossy. "De mensen van Wiric mogen nu de feestneus opzetten."

Lees meer →

Rally van Haspengouw belooft spektakel

donderdag 15 februari 2018

De 21ste editie van de Rally van Haspengouw nadert met rasse schreden. Kris Princen met een Skoda Fabia R5 zal de te kloppen man zijn. Maar, Cédric Cherain is vastbesloten te tonen wat hij kan, net als titelverdediger Vincent Verschueren.

Lees meer →

Laatste groet, Alfons Rollé

woensdag 14 februari 2018

De heer Alfons Rollé (1932) is woensdag overleden. De uitvaart vindt plaats op maandag 19 februari in de aula van uitvaartcentrum Vanmechelen. Gelegenheid tot groeten is er op zondag van 18.30 tot 19 uur.

Lees meer →

CASA opent zaak in Luikerstraat

woensdag 14 februari 2018

Interieurwinkelketen CASA kondigt de komst van een nieuwe winkel aan in het centrum van Sint-Truiden. Op zaterdag 24 februari opent de CASA shop in de Luikerstraat de deuren. De winkel in de Kattestraat zal nog open zijn tot 28 februari.

Lees meer →

“lock up your love” met Valentijn

woensdag 14 februari 2018

Vandaag is het Valentijn en de stad Sint-Truiden wil dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Sinds kort kan je jouw liefde vereeuwigen aan het liefdesbord bij het Speelhof.

Lees meer →

Politie rijdt twee inbrekers klem

woensdag 14 februari 2018

De politie heeft dinsdag twee twintigers klemgereden na een achtervolging. Het duo had in de vooravond uit een tuinhuis onder meer autobatterijen, banden, een grasmachine en verschillende tuinbenodigdheden gestolen.

Lees meer →

Winnaars tuinfeest Orde van de Sacre Coeur gekend

dinsdag 13 februari 2018

De Orde van de Sacre Coeur heeft gisteren geen snoepgoed uitgegooid, maar wel herbruikbare draagtassen, 12.000 zakken chips en 4.000 wafels. Elke tas had een uniek nummer en dat was belangrijk om het barbecuefeest van 3.000 euro te winnen. De trekking werd vanavond live uitgezonden. De winnende nummers zijn 535, 2212 en 3097.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek