Strafke
header-stripes

Stadsinformatie

Stadsinformatie Sint-TruidenHet officiële nieuws van het stadsbestuur van Sint-Truiden.

 

 

Ontdek de digitale kamishibai in de bib!

woensdag 18 september 2019

Tot 30 september vind je in de jeugdafdeling van de bib een vertelkiosk. Het is een moderne versie van de rondreizende kamishibai uit de Japanse traditie om kinderen met voorlezen en boeken in contact te brengen.

Lees meer →

Wil jij ook een kind helpen met huiswerk?

woensdag 18 september 2019

Auxilia-Limburg is een vrijwilligersorganisatie die kwetsbare kinderen die nergens anders terechtkunnen, helpt bij het leren.

Lees meer →

Sportdagen in de herfstvakantie

woensdag 18 september 2019

Zin om een leuke herfstvakantie te beleven? Schrijf je dan in voor de sportdagen voor jongeren tot 14 jaar. De sportdagen starten om 9u (multimove start om 10u) en eindigen om 16u in sportcomplex Sint-Pieter, Olympialaan 10. Er is opvang van 8u tot 17u.

Lees meer →

21 september: World Cleanup Day

woensdag 11 september 2019

Zwerfvuil is een hardnekkig probleem. Daarom is er op zaterdag 21 september de World Cleanup Day. Jij doet toch ook mee?

Lees meer →

Ken jij een sportkampioen in Sint-Truiden?

woensdag 11 september 2019

Ken jij een sportkampioen in Sint-Truiden? De stad huldigt hem of haar op de Nacht van de Truiense Sporter! Voor vrijdag 4 oktober kunnen kandidaturen worden ingestuurd.

Lees meer →

15 september: Dag van de Landbouw

woensdag 11 september 2019

Zondag 15 september is het Dag van de Landbouw en houden een aantal bedrijven in de regio een opendeur. In Sint-Truiden kan je terecht bij tuinbouwbedrijf Trippel Tree, één van de meest innovatieve fruitbedrijven in België. De drie bedrijfsleiders begeleiden samen het fruit van op het veld tot in de binnen- en buitenlandse handel, met Scandinavië als beste klant.

Lees meer →

Zaterdag auditiedag voor poptalent

woensdag 11 september 2019

Zaterdag aanstaande, 14 september, vindt in de Gaza een auditiedag voor poptalent plaats. Deze dag wordt georganiseerd door de Popacademie en de Academie Haspengouw Podium.

Lees meer →

Plantjesweekend 'Kom op Tegen Kanker' komt eraan

maandag 9 september 2019

Komend weekend zal je her en der aangesproken worden om een bloemetje ten voordele van Kom Op Tegen Kanker te kopen. Het plantjesweekend is al aan zijn 25ste editie toe.

Lees meer →

Vormingsdag elektrisch fietsen

woensdag 4 september 2019

In het straatbeeld duiken meer en meer elektrische fietsen op. Rijden met een elektrische fiets is echter niet hetzelfde als met een gewone fiets.

Lees meer →

Haspengouw Culinair

woensdag 4 september 2019

De sterrenrestaurants in Sint-Truiden worden talrijker. En dat zal zich zeker uiten op “Haspengouw Culinair”.

Lees meer →

Herfstshoppen in Sint-Truiden

woensdag 4 september 2019

Twee zondagen is het shopdag in Sint-Truiden

Lees meer →

Monumentenrun

woensdag 4 september 2019

De Monumentenrun is aan haar 5de editie toe. Lopen-joggen tussen en in monumenten, je kan het maar op weinig plekken doen!

Lees meer →

Donderdag 'Herdenking 75 jaar bevrijding zoals toen'

dinsdag 3 september 2019

Het is deze maand 75 jaar geleden dat Amerikaans troepen Sint-Truiden verlosten uit de bange oorlogsjaren. Dit belangrijke jubileum wordt feestelijk herdacht met de doortocht van een indrukwekkende re-enactmentshow op de Grote Markt en tal van andere activiteiten.

Lees meer →

Truiense restaurants veroveren Gault&Millau

dinsdag 3 september 2019

't Is lang geleden dat nog zoveel Truiense restaurants een quotering haalden in de beroemde Gault&Millau. Nu zondag stellen ze zichzelf voor tijdens Haspengouw Culinair.

Lees meer →

Openingsuren recreatiezwembad Sint-Pieter in het schooljaar!

woensdag 28 augustus 2019

De vakantie is gedaan, en dan maken erg veel scholen gebruik van het zwembad. En dat heeft gevolgen voor de private gebruiker.

Lees meer →

Eerste maal een geluidsarm kermisvuurwerk

dinsdag 27 augustus 2019

Dit jaar geen gewoon kermisvuurwerk, in Sint-Truiden. Maar in een stad met liefde voor dier en mens wel een geluidsarm en toch adembenemend vuurwerk-, laser- én muziekspektakel. Afspraak NU vrijdag 30 augustus om 21u30 aan Parking Cicindria!

Lees meer →

Workshop Monoprints in museum DE MINDERE

woensdag 21 augustus 2019

Het museum bewaart een grote collectie drukwerk. Wil je ook eens graag proberen te drukken? Een monoprint kan je maar één keer afdrukken, maar je hebt dan ook onmiddellijk het unieke werk van een kunstenaar in handen.

Lees meer →

Kleuters doen middagdutje bij Doodoo

woensdag 21 augustus 2019

Gaat jouw kindje al naar school, maar heeft het nog nood aan een middagdutje? Dan kan je gebruikmaken van Doodoo, een project van buitenschoolse kinderopvang Tutti Frutti.

Lees meer →

Stads- en OCMW-diensten gesloten

woensdag 21 augustus 2019

Op kermismaandag 26 augustus zijn alle stads- en OCMW-diensten gesloten, behalve Toerisme Sint-Truiden en buitenschoolse kinderopvang Tutti Frutti.

Lees meer →

Augustuskermis op de Grote Markt

woensdag 21 augustus 2019

Van vrijdag 23 augustus tot en met maandag 2 september vanaf 14u verandert het centrum van Sint-Truiden in een groots kermisspektakel met sfeervolle kramen, bonte draaimolens en sensationele attracties. We geven hier het kermisprogramma:  vrijdag 23 augustus om 17u: opening  donderdag 29 augustus van 14u tot 17u: dag voor personen met een beperking  vrijdag 30 augustus om 21u30: vuurwerk-, laser- en muziekspektakel - parking Cicindria  maandag 2 september: 2 euro-dag (kortingen) Meer info M 0494 57 56 96 info.economie@sint-truiden.be

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek