Strafke
header-stripes

Stadsinformatie

Stadsinformatie Sint-TruidenHet officiële nieuws van het stadsbestuur van Sint-Truiden.

 

 

Geef je oude kleren en schoenen een 2de leven

woensdag 10 april 2019

Op zondag 14 april organiseert de Lions Club een inzameling van huishoudelijk textiel ten voordele van goede doelen.

Lees meer →

Maak kennis met Artie Fartie

woensdag 10 april 2019

Artie Fartie is het nieuwe aanbod van de dienst Jeugd voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 16 jaar. Neem zeker deel aan de leuke uitstappen en creatieve workshops! De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf snel in bij de dienst Jeugd. De inschrijving is definitief na betaling.

Lees meer →

Stem Doodoo voor de Gouden Kinderschoen

woensdag 3 april 2019

Doodoo, het Truiense opvanginitiatief voor peuters die nog maar pas naar de kleuterklas gaan, is genomineerd voor een Gouden Kinderschoen.

Lees meer →

Nocturnes

woensdag 3 april 2019

Knisperende vuurpotten verlichten het wandelpad langs bloeiende boomgaarden. Sappige verhalen komen tot leven. Geniet van de brandende houtkachel en verwarm je met een heerlijke kop soep tijdens een muzikale afsluiter.

Lees meer →

Kamperen tussen de bloesems

woensdag 3 april 2019

Van vrijdag 19 april om 17u tot zaterdag 20 april om 11u bij fruitbedrijf Porreye - PIPO appelsappen, Naamsesteenweg 439C.

Lees meer →

Streekproductenmarkt in kasteel van Nieuwenhoven

woensdag 3 april 2019

'100% Limburgs' is een groepje marketingstudenten van de hogeschool UCLL. Zij organiseren nu vrijdag in samenwerking met het kasteel van Nieuwenhoven en de stad Sint-Truiden een streekproductenmarkt. Gedurende één dag wordt het kasteel van Nieuwenhoven omgetoverd tot het hart van de Limburgse streekproducten. Er worden zowel traditionele als nieuwe producten aangeboden aan iedereen die proeven wil.

Lees meer →

Word vriend van DE MINDERE

donderdag 28 maart 2019

Museum DE MINDERE laat de spirit van de minderbroeders verder leven, zorgt dat jong en minder jong inspiratie kunnen vinden bij Franciscus van Assisi en bij het erfgoed en het gedachtegoed van de Vlaamse minderbroeders waar het museum zorg voor draagt.

Lees meer →

Plezier gegarandeerd met Jeugd, Sport en Spel

donderdag 28 maart 2019

Houden je kinderen ook van een hele dag vol spelletjes, workshops en uitstappen? Dan is Jeugd, Sport en Spel echt iets voor hen! Ontdek het vernieuwde aanbod in en rond de sporthal in de Jodenstraat. Inschrijven kan dagelijks ter plaatse.

Lees meer →

Toerisme schakelt over op zomeruur

donderdag 28 maart 2019

Vanaf 1 april wijzigen de openingsuren van Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt. Tot en met 31 oktober kan je er alle dagen doorlopend terecht van 9u tot 17u.

Lees meer →

Haal meer uit de Trudopas!

donderdag 28 maart 2019

Met de Trudopas krijg je toegang tot de Abdijtoren, de Crypte, de Kapucijnenkapel en het kerkje van Guvelingen.

Lees meer →

Voortaan 1 premie voor renovatiewerken

woensdag 20 maart 2019

De renovatiepremie en de verbeteringspremie worden ingrijpend aangepast. Deze twee premies bestaan al meer dan 10 jaar naast elkaar en op vele vlakken is er een overlapping. Daarom heeft de Vlaamse overheid beslist om deze twee premies in elkaar te laten vloeien, waarbij de renovatiepremie grotendeels overeind blijft en de verbeteringspremie in de renovatiepremie wordt ingekapseld. Interessant is vooral dat een grotere groep aanvragers in aanmerking komt voor een premie van 30% omdat het maximum inkomen voor deze groep aanzienlijk opgetrokken is.

Lees meer →

Word een professionele kindergrimeur

woensdag 20 maart 2019

Beschik jij over de basistechnieken van het grimeren of nam jij vorige keren deel aan de vorming ‘kindergrimeren’? Schrijf je dan zeker in voor deze vervolgcursus voor 16- tot 30-jarigen en schaaf je kennis bij! Vooraf inschrijven bij de dienst Jeugd.

Lees meer →

Lentewandeling in Averbode voor 60+

woensdag 20 maart 2019

In de voormiddag start de wandeling aan de Poort van Averbode. Je komt langs bossen, heide, vennen, duinen en graslanden. Namiddag wandel je van Zichem naar Scherpenheuvel. Je kan kiezen uit afstanden van 5 of 8 km.

Lees meer →

Uitreiking literaire prijzen

vrijdag 15 maart 2019

Op zaterdag 16 maart worden naar goede gewoonte de jaarlijkse literaire prijzen van de stad Sint-Truiden uitgereikt.

Lees meer →

Koop deze maand je nieuwe GFT-sticker

vrijdag 15 maart 2019

Tot eind maart mag je de GFT-container met de sticker van 2018 buitenzetten. Vanaf april moet er op de container een sticker van 2019 kleven.

Lees meer →

Bibliotheek gesloten

vrijdag 15 maart 2019

Door de omschakeling naar nieuwe software voor het bibliotheeksysteem zijn de bib en de uitleenposten gesloten van woensdag 20 tot en met zondag 24 maart.

Lees meer →

Oproep! Op zoek naar lokaal talent voor de Trudofeesten

vrijdag 15 maart 2019

Voor het hoogtepunt van de Trudofeesten zijn de organisatoren op zoek naar vrijwilligers. Heb je interesse? ? Kom dan zeker naar de infoavond op woensdag 20 maart om 20u in de Academiezaal. Kan je daar niet aanwezig zijn? Schrijf je dan snel in via www.trudofeesten.be.

Lees meer →

Bloemen en Kunst in Minderbroederssite

vrijdag 15 maart 2019

De Limburgse Floristen van de Koninklijke Unie van België zijn op zaterdag 16 en zondag 17 maart te gast op de Minderbroederssite met een tentoonstelling rond bloemen en kunst.

Lees meer →

Welke toekomst voor Gelinden?

woensdag 6 maart 2019

Woon je in Gelinden en wil je graag meedenken over de toekomst van jouw dorp? Kom dan op donderdag 14 maart tussen 17u en 19u naar zaal Lindehof (Gelinden-Dorp 40) voor de kick-off van ‘Dorp aan Zet’.

Lees meer →

Stel je dan kandidaat als vrijwillige bijzitter!

woensdag 6 maart 2019

Op zondag 26 mei trekken we naar de stembus voor de verkiezing van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, het Vlaams parlement en het Europees parlement. Ben je Belg, minstens 18 jaar oud en stemgerechtigd in Sint-Truiden? Dan ben je wellicht de geknipte persoon om mee te helpen bij de kiesverrichtingen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek