Strafke
header-stripes

Stadsinformatie

Stadsinformatie Sint-TruidenHet officiële nieuws van het stadsbestuur van Sint-Truiden.

 

 

Klusjes of administratieve taken? Een wijk-werker helpt je graag!


woensdag 29 januari 2020

Wijk-Werken Haspengouw is nog op zoek naar werkgevers. Ben je particulier, een niet-commerciële organisatie, een school of een fruitbedrijf? Dan kan je klusjes of administratieve taken laten uitvoeren door wijk-werkers.


Lees meer →

Geef vers bloed bij het Rode Kruis

woensdag 29 januari 2020

Bloed is van levensbelang, maar helaas beperkt houdbaar. Daarom is er regelmatig nieuw bloed nodig. Iedereen tussen 18 en 70 jaar die gezond is, en niet tot een uitgesloten risicogroep behoort, kan bloed geven. Je helpt er mensenlevens mee te redden. In Sint-Truiden kan je bloed geven elke eerste dinsdag van de maand (dinsdag 4 februari) van 17u30 tot 20u30 in het stadswerkhuis, Sint-Jorisstraat 4510. Meer info M 0479 75 19 89

Lees meer →

GA JIJ MEE OP ZOEK NAAR HET DNA VAN ONZE STAD?

dinsdag 28 januari 2020

Kom dan op maandag 3 februari 2020 om 19u30 naar De Gazo en denk mee over de toekomstige winkelbeleving in de hoofdstad van Haspengouw Inschrijven kan bij de dienst Lokale economie, op 011 70 18 28 of via info.economie@sint-truiden.be.

Lees meer →

Dyzo biedt hulp aan zelfstandigen in moeilijkheden

woensdag 22 januari 2020

Medewerkers van Dyzo adviseren en begeleiden actieve ondernemers die met situaties en vragen zitten waarvoor ze zelf geen uitweg of antwoord vinden. Maar ook personen die failliet gingen of nog moeilijkheden ondervinden van een vroegere zelfstandige activiteit kunnen bij Dyzo terecht.

Lees meer →

Catch a dream... en hou hem vast

woensdag 22 januari 2020

We kennen Wiric als een warme organisatie, die mensen met een verstandelijke beperking vanuit hun eigen talenten laat schitteren. Dit jaar blaast de organisatie 40 kaarsjes uit en dat vieren ze met een voorstelling in cultuurcentrum de Bogaard.

Lees meer →

Laatste Trudo's Zondagsgasten

woensdag 22 januari 2020

De reeks praatshows Trudo’s Zondag Gasten is alweer aan zijn laatste editie toe. Thema is landbouw en landschap.

Lees meer →

Heb jij onze lekkere honing al geproefd?

woensdag 22 januari 2020

Heb jij onze lekkere Truiense honing nog niet geproefd? Je kan hem onder andere kopen in de streekproductenwinkel bij Toerisme, Grote Markt voor 4,50 euro.

Lees meer →

Gemachtigde opzichters gezocht

vrijdag 17 januari 2020

Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van personen die zich te voet verplaatsen. Je helpt de verkeersveiligheid te verbeteren door groepen kinderen, scholieren, ouderen en personen met een handicap veilig te laten oversteken. De provincie Limburg is op zoek naar nieuwe kandidaten en organiseert de nodige opleidingen.

Lees meer →

GFT-sticker 2020 nog niet te koop


donderdag 16 januari 2020

Tot eind maart mag je de GFT-container met de sticker van 2019 buitenzetten. Vanaf april 2020 moet er op de container een sticker van 2020 kleven.

De GFT-sticker van 2020 kan je vanaf half februari kopen bij deelnemende handelaars en warenhuizen.
Vanaf dan kan je ook je tegoed huisvuilzakken afhalen. 

Meer informatie hierover vind je in het informatieblad van februari.


Lees meer →

Zorgeloos naar de kleuterklas!

donderdag 16 januari 2020

Sint-Truiden heeft een heel mooi aanbod van scholen, waartussen je zeker en vast een geschikte en warme plek vindt voor je spruit. 

Wanneer je de school van je voorkeur geselecteerd hebt, moet je je kindje natuurlijk eerst inschrijven. Dit gebeurt vanaf nu met een nieuw centraal aanmeldingssysteem. 
In het infoblad van februari leggen we jullie van naaldje tot draadje uit hoe dit precies in zijn werk gaat. Maar als je liever een persoonlijk woordje uitleg krijgt, kom dan zeker naar het info moment op donderdag 23 januari om 20u in de schouwburg van cultuurcentrum de Bogaard, Capucienessenstraat 8. Meer info Flankerend onderwijs T 011 70 15 64 info.flankerendonderwijs@sint-truiden.be

Lees meer →

Beleef een sportieve krokusvakantie
!

donderdag 16 januari 2020

Wil jij een actieve krokusvakantie beleven? Schrijf je dan in voor de sportdagen voor jongeren tot 16 jaar in sportcomplex Sint-Pieter, Olympialaan 10. De sportdagen starten telkens om 9u (uitgezonderd Multimove & fundag, die start om 10u) en eindigen om 16u. Er is opvang voorzien van 8u tot 17u.


Lees meer →

Een winterwandeling in het prachtige Haspengouw


donderdag 16 januari 2020

Ook in de winterperiode zijn onze Haspengouwse landschappen absoluut de moeite waard. Doe een warme jas, muts en handschoenen aan, neem je wandelschoenen en trek de natuur in zeker op een dag zoals vandaag. Je zal ervan versteld staan hoe prachtig en verrassend anders onze streek in de winter is.

Lees meer →

Opening seniorensportjaar 2020

vrijdag 10 januari 2020

Donderdag 23 januari van 13u45 tot 16u30 in sportcomplex Sint-Pieter

Lees meer →

Het Repair Café is verhuisd

woensdag 8 januari 2020

In het Repair Café draait alles rond repareren. Met de hulp van deskundigen kun je er je kapotte spullen herstellen. Alles waar wat aan hapert (kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed) krijgt in het Repair Café een tweede leven.

Lees meer →

Ga zwemmen en win een vakantieweekend in Duitsland

woensdag 8 januari 2020

Zwemmen is niet alleen heel leuk, je kan er in Sint-Truiden nog prijzen mee winnen ook. Koop tussen maandag 6 en zondag 26 januari een 10-beurtenkaart in recreatiezwembad Sint-Pieter en maak kans op een vakantieweekend voor twee personen in hotel - restaurant Waldschössel in Elmstein-Speyerbrunn, Duitsland.

Lees meer →

Prinsen Pronknacht

woensdag 8 januari 2020

Zaterdag 18 januari om 20u11 in de sporthal Koninklijk Atheneum, Jodenstraat

Lees meer →

In januari studeren in Sint-Martenkerk

woensdag 8 januari 2020

Januari is voor veel studenten een maand van examens. Daarom richt de dienst Jeugd de Sint-Martenkerk (Breendonkstraat 10) opnieuw in tot studeerruimte waar jongeren in alle stilte kunnen blokken.

Lees meer →

SNS: Sporten aan een spo(r)tprijs!

maandag 30 december 2019

‘Sport Na School’, beter bekend als ‘SNS’, is een sportproject voor alle leerlingen uit het secundair onderwijs. Hoe werkt het? Met een SNS-pas kunnen de leerlingen zoveel sporten als ze willen in alle deelnemende sportzaken en sportclubs, en dit op vooraf afgesproken dagen en uren.

Lees meer →

Workshop: De Drie koningen komen

maandag 30 december 2019

Op 25 december vierden we Kerstmis. Na de geboorte van Jezus komen de herders onmiddellijk op bezoek in de stal. De drie koningen laten langer op zich wachten. Zij komen dan ook van ver. Deze workshop vertellen we het verhaal van Caspar, Melchior en Balthasar. We knutselen de koningen in elkaar en zorgen voor wat snoepgoed om hen te verwelkomen.

Lees meer →

Nieuwjaarsborrel op 5 januari

maandag 30 december 2019

Noteer nu alvast zondag 5 januari in uw agenda. Want dan vindt van 16.30 tot 18.30 uur op de Grote Markt de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van de stad plaats.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek