Strafke
header-stripes

Stadsinformatie

Stadsinformatie Sint-TruidenHet officiële nieuws van het stadsbestuur van Sint-Truiden.

 

 

Herfstshoppen in Sint-Truiden

woensdag 4 september 2019

Twee zondagen is het shopdag in Sint-Truiden

Lees meer →

Monumentenrun

woensdag 4 september 2019

De Monumentenrun is aan haar 5de editie toe. Lopen-joggen tussen en in monumenten, je kan het maar op weinig plekken doen!

Lees meer →

Donderdag 'Herdenking 75 jaar bevrijding zoals toen'

dinsdag 3 september 2019

Het is deze maand 75 jaar geleden dat Amerikaans troepen Sint-Truiden verlosten uit de bange oorlogsjaren. Dit belangrijke jubileum wordt feestelijk herdacht met de doortocht van een indrukwekkende re-enactmentshow op de Grote Markt en tal van andere activiteiten.

Lees meer →

Truiense restaurants veroveren Gault&Millau

dinsdag 3 september 2019

't Is lang geleden dat nog zoveel Truiense restaurants een quotering haalden in de beroemde Gault&Millau. Nu zondag stellen ze zichzelf voor tijdens Haspengouw Culinair.

Lees meer →

Openingsuren recreatiezwembad Sint-Pieter in het schooljaar!

woensdag 28 augustus 2019

De vakantie is gedaan, en dan maken erg veel scholen gebruik van het zwembad. En dat heeft gevolgen voor de private gebruiker.

Lees meer →

Eerste maal een geluidsarm kermisvuurwerk

dinsdag 27 augustus 2019

Dit jaar geen gewoon kermisvuurwerk, in Sint-Truiden. Maar in een stad met liefde voor dier en mens wel een geluidsarm en toch adembenemend vuurwerk-, laser- én muziekspektakel. Afspraak NU vrijdag 30 augustus om 21u30 aan Parking Cicindria!

Lees meer →

Workshop Monoprints in museum DE MINDERE

woensdag 21 augustus 2019

Het museum bewaart een grote collectie drukwerk. Wil je ook eens graag proberen te drukken? Een monoprint kan je maar één keer afdrukken, maar je hebt dan ook onmiddellijk het unieke werk van een kunstenaar in handen.

Lees meer →

Kleuters doen middagdutje bij Doodoo

woensdag 21 augustus 2019

Gaat jouw kindje al naar school, maar heeft het nog nood aan een middagdutje? Dan kan je gebruikmaken van Doodoo, een project van buitenschoolse kinderopvang Tutti Frutti.

Lees meer →

Stads- en OCMW-diensten gesloten

woensdag 21 augustus 2019

Op kermismaandag 26 augustus zijn alle stads- en OCMW-diensten gesloten, behalve Toerisme Sint-Truiden en buitenschoolse kinderopvang Tutti Frutti.

Lees meer →

Augustuskermis op de Grote Markt

woensdag 21 augustus 2019

Van vrijdag 23 augustus tot en met maandag 2 september vanaf 14u verandert het centrum van Sint-Truiden in een groots kermisspektakel met sfeervolle kramen, bonte draaimolens en sensationele attracties. We geven hier het kermisprogramma:  vrijdag 23 augustus om 17u: opening  donderdag 29 augustus van 14u tot 17u: dag voor personen met een beperking  vrijdag 30 augustus om 21u30: vuurwerk-, laser- en muziekspektakel - parking Cicindria  maandag 2 september: 2 euro-dag (kortingen) Meer info M 0494 57 56 96 info.economie@sint-truiden.be

Lees meer →

Haspengouws goud: proef van de lekkere streekgerechten

woensdag 14 augustus 2019

Ben je ook verzot op ons Haspengouws fruit, de heerlijke stropen en confituren van de streek en lust je wel eens een streekbiertje of -wijntje? Ontdek dan de lekkerste streekgerechten en -drankjes bij verschillende horecazaken in de buurt. Je vindt ze op de menukaarten als ‘Gerechten met Haspengouws goud’.

Lees meer →

Open fruitterras domein Kitsberg

woensdag 14 augustus 2019

Donderdag, zaterdag en zondag kan je het wijndomein Kistberg in Heers bezoeken. Hun wijnen maken intussen furore op tal van wedstrijden.

Lees meer →

Kunsthappening ‘Les Couleurs de Montmartre’

woensdag 14 augustus 2019

Donderdag 15 augustus kan je naar het Begijnhof voor de openlucht kunsthappening 'Les Couleurs de Montmartre'. Meer dan honderd kunstenaars doen mee.

Lees meer →

Wijziging huisvuilophaling op 15 augustus

woensdag 7 augustus 2019

Op donderdag 15 augustus (OLV-Hemelvaart) zijn er verschuivingen in de ophaling van de afvalfracties. Raadpleeg je afvalkalender voor de juiste ophaaldatum.

Lees meer →

Stads- en OCMW-diensten gesloten

woensdag 7 augustus 2019

Op donderdag 15 augustus (OLV-Hemelvaart) zijn alle stads- en OCMW-diensten gesloten, behalve recreatiezwembad Sint-Pieter en Toerisme Sint-Truiden.

Lees meer →

Ben jij klaar voor een schooljaar vol kunst en creativiteit?

woensdag 7 augustus 2019

Bij Academie Haspengouw [Beeld] kan je je wekelijks artistiek uitleven met leeftijdsgenoten. Leerlingen van 6 tot 12 jaar volgen 2 lesuren per week en leerlingen van 12 tot 18 jaar krijgen 4 lesuren per week les. Studenten vanaf 18 jaar kunnen kiezen tussen eenmaal per week (4 lesuren) of tweemaal per week (8 lesuren).

Lees meer →

Zondag 50 jaar Boerebloos

woensdag 7 augustus 2019

De Boerebloos viert zondagmiddag en -avond zijn 50-jarig bestaan groots met optredens van The Sundaps, Luka La Menzo, CC’92, Bacon Fat en Men and A Lady.

Lees meer →

Summertime Blues in het Klein Stadspark

dinsdag 6 augustus 2019

De stad Sint-Truiden pakt uit met muziek uit de jaren ’50 en ’60 met Summertime Blues op donderdag 15 augustus. Summertime Blues, dat is dansen en swingen op muziek uit de jaren ’50 en ’60 en bovendien gratis…

Lees meer →

Aangepaste verkeersregeling Ballonhappening

donderdag 1 augustus 2019

Op zondag 4 augustus vindt de 24ste editie van de Sport- en Ballonhappening plaast. Als gevolg van dit evenement zijn een aantal specifieke verkeersmaatregelen van kracht.

Lees meer →

Kerkom ziet en geniet vanop 14 meter hoogte

dinsdag 23 juli 2019

In het kader van het project ‘Dorpen in ’t Kwadraat’ kwamen de inwoners van Kerkom onder begeleiding van het Innovatiesteunpunt een aantal keer samen om zo een toekomstbeeld te vormen voor hun dorp en een aantal acties te bedenken én uit te voeren.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek