Strafke
header-stripes

Stadsinformatie

Stadsinformatie Sint-TruidenHet officiële nieuws van het stadsbestuur van Sint-Truiden.

 

 

Zomertrekking in Barvaux voor 60+

donderdag 30 mei 2019

Donderdag 27 juni om 7.30 uur organiseert onze sportdienst een zomertrekking in Barvaux bij Durbuy. Je kan nu al inschrijven.

Lees meer →

Morgen stad en OCMW gesloten

woensdag 29 mei 2019

Morgen, donderdag 30 mei, is het OLH-Hemelvaart en zijn de stads- en OCMW-diensten gesloten. Ook op 6 juni is er een sluitingsdag.

Lees meer →

Hulp nodig bij belastingsaangifte?

woensdag 22 mei 2019

Heb je hulp nodig bij je belastingsaangifte. Medewerkers van de FOD Financiën helpen je in de GAZO Lounge.

Lees meer →

Picknick in het Park

woensdag 22 mei 2019

Donderdag 30 mei kan je gezellig gaan picknicken in het park. Pak je eigen picknick mee en maak het samen gezellig.

Lees meer →

Wandeldriedaagse doorheen Haspengouw

woensdag 22 mei 2019

Van vrijdag 31 mei tot zondag 2 juni kan je in Haspengouw deelnemen aan een wandeldriedaagse en eventueel ook een campingarrangement regelen.

Lees meer →

Vrijdag Ladies City Day

woensdag 22 mei 2019

Vrijdag is het zover. Dan is het Ladies City Day. Het weer belooft mee te vallen. En er staat heelwat shoppingplezier en amusement op het programma.

Lees meer →

Opendeurdag volwassenateliers AH Beeld

woensdag 15 mei 2019

Op zondag 19 mei van 13.30 uur tot 18 uur vindt in de Academie Haspengouw aan de Gorsemweg de opendeur van de volwassenateliers - Beeld plaats.

Lees meer →

Boekstart-dag in de bib

woensdag 15 mei 2019

Zaterdag 18 mei van 10 tot 16 uur vindt in de jeugdafdeling van de bib in de Capucienessenstraat een boekstart-dag plaats.

Lees meer →

Jaarprojectweekend AH Beeld: A brand new world

woensdag 15 mei 2019

Zaterdag 18 en zondag 19 mei, telkens van 13.30 uur tot 18 uur, zet de Academie Haspengouw aan de Gorsemweg 55-57 de deuren wijd open om op ontdekking te gaan met verschillende ruimtemissies.

Lees meer →

Trudo in Sint-Truiden, nu in pastel

woensdag 15 mei 2019

Op vrijdag 17 me vanaf 20 uur, zaterdag 18 en zondag 19 mei, telkens van 10 tot 18 uur, loopt in de Zoutkist de expo 'Trudo in Sint-Truiden, nu in pastel'

Lees meer →

Leren Fietsen voor volwassenen

vrijdag 10 mei 2019

Met een 10-lessenreeks leren volwassenen van verschillende nationaliteiten fietsen. Ook de verkeersregels en samen fietsen in het drukke verkeer komen aan bod. Dit initiatief is een samenwerking van de diensten Sport en Integratie, Masala, Fedasil en Paxx Global Cycling.

Lees meer →

Dag van de Buren

woensdag 8 mei 2019

Op vrijdag 31 mei is het Internationale Dag van de Buren, ook in Sint-Truiden. Het is een eenvoudig en leuk initiatief om je buren beter te leren kennen.

Lees meer →

Buurt in Beweging en Streetsoccer Cage Cup 2019

woensdag 8 mei 2019

Een buurtevent vol sport en beweging voor alle leeftijden. Doe mee aan initiaties Freerunning, Archery Tag, Drumming Balls, Dance en amuseer je rot met verschillende sporten en spelen als Bounce Hockey, Bungee Run, Pannasoccer, You.fo, Kubb, Tjoekbal, Multimove en nog heel veel meer!

Lees meer →

Wereld FairTradedag

woensdag 8 mei 2019

Op Wereld FairTradedag zet Oxfam Wereldwinkel de deuren wijd open. Vrijwilligers nodigen iedereen uit om te ontdekken wat er beweegt en wat ze in beweging zetten áchter de winkel.

Lees meer →

Pret in het park

woensdag 8 mei 2019

Het stadspark, de groene parel dicht bij het centrum, wordt opnieuw omgetoverd tot dé ontmoetingsplaats voor Truiense gezinnen.

Lees meer →

Recreatiezwembad Sint-Pieter gesloten

woensdag 8 mei 2019

Op zaterdag 11 mei is recreatiezwembad Sint-Pieter gesloten van 8u tot 12u wegens het jaarlijks clubkampioenschap van de Sint-Truidense zwemclub.

Lees meer →

Bezoek het dierenparkje ’t Speelhof eens

woensdag 1 mei 2019

Ben je al eens met je kinderen of kleinkinderen naar het dierenparkje in ’t Speelhof geweest? Dan is dit het uitgelezen moment. Lente betekent nieuw leven, ook in het dierenparkje. De voorbije weken zijn er onder andere lammetjes, konijntjes en cavia’s geboren. Meer dan 70 dienen staan er op je te wachten, van alpaca’s tot hangbuikzwijnen, van zwarte zwanen tot zijdehoenders. Het dierenparkje is op weekdagen open van 8u tot 16u en in het weekend van 9u tot 18u. Tijdens de zomerperiode zijn de dieren altijd buiten, alleen bij slecht weer gaan ze voor even op stal. Speciaal voor scholen, mensen met een beperking en grote groepen met kinderen zijn er op dinsdag en donderdag rondleidingen mogelijk (maximum 20 personen). Wil je graag een rondleiding boeken? Stuur een mailtje naar dorien.stippelmans@sint-truiden.be. Zij spreekt graag verder met je af. Maar zeker zo plezant is er even een kijkje gaan nemen met het gezin, want waar vind je in de stad zoveel dieren bij mekaar? Alleen in het Speelhof

Lees meer →

Doe mee met Afvalvrij mei: weg met wegwerp!

woensdag 1 mei 2019

Producten en verpakkingen die slechts één keer gebruikt worden en daarna in de vuilnisbak belanden, gebruik je beter gewoon niet. Zeker niet als er goede alternatieven zijn.

Lees meer →

Gratis bezoek aan kasteel van Nieuwenhoven

woensdag 1 mei 2019

Elke zondag en feestdag tot eind oktober kan je om 11u terecht in het kasteel van Nieuwenhoven voor een gratis rondleiding.

Lees meer →

Pret in het Park

vrijdag 26 april 2019

Het stadspark is één van de groene longen van onze stad. Nu de bomen en planten weer helemaal opleven, is het er enorm prettig vertoeven.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek