Strafke
header-stripes

Stadsinformatie

Stadsinformatie Sint-TruidenHet officiële nieuws van het stadsbestuur van Sint-Truiden.

 

 

Spinning voor 60+

woensdag 13 februari 2019

Wil je als 60-plusser meer bewegen? Of ben je al een bezige bij en kan je nog een extra activiteit aan? Dan is onze spinning voor senioren een leuk en goed idee, zeker voor je gezondheid. Tijdens het spinnen fiets je op muziek en dat op je eigen niveau en onder leiding van een ervaren instructeur.

Lees meer →

Nu zondag internationale vinyl- en cd-beurs

woensdag 13 februari 2019

Op zondag 17 februari vindt in 'Het Veilinghuis' de internationale vinyl- en cd-beurs plaats. Het evenement is intussen een vaste waarde geworden.

Lees meer →

Grote lenteschoonmaak komt eraan

zondag 10 februari 2019

In maart organiseert de Stad Sint-Truiden alweer een grote lenteschoonmaak waarbij er op het ganse grondgebied ophaalrondes zullen zijn voor grofvuil, electrische toestellen etc. De ophalingen zijn gratis. Bijgaand een overzicht.

Lees meer →

Gezocht: tuingerief voor volkstuin

woensdag 6 februari 2019

In het volkstuintjescomplex aan de Volmolenweg start dit voorjaar een echte samentuin. In deze ecomoestuin van 8 are kweken Truienaars samen met nieuwkomers uit verre landen lekkere groenten. Dit is meteen ook goed om mekaar beter te leren kennen en onze taal te oefenen.

Lees meer →

Anderstalige boekjes voor kinderen

woensdag 6 februari 2019

De nik-nakboekjes zijn bedoeld voor iedereen die kinderen wil helpen om vertrouwd te raken met een nieuwe taal. Ze zijn tevens een hulp voor ouders van kinderen die opgroeien in een taalgebied waarvan zij zelf de taal (nog) niet beheersen.

Lees meer →

Wandelqueeste voor kinderen vanaf 8j

woensdag 6 februari 2019

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen op zoek gaan naar 9 kistjes in het centrum van de stad. Het plannetje is aan 1 euro te koop bij Toerisme Sint-Truiden en toont je de route waarop de 9 locaties zich bevinden.

Lees meer →

Gratis rechtsbijstand in het Sociaal Huis

woensdag 30 januari 2019

Vragen over echtscheiding? Problemen met je huisbaas of je huurder? Wil je weten welke rechten je hebt als jongvolwassene?

Lees meer →

Gezinszwemmen

woensdag 30 januari 2019

Zwemmen met het hele gezin aan verminderd tarief.

Lees meer →

Lerarenkaart verkrijgbaar in de bib

woensdag 30 januari 2019

Je kan de lerarenkaart 2019 opnieuw afhalen in de bib op vertoon van je identiteitskaart of je lerarenkaart van 2018.

Lees meer →

Vers bloed bij Rode Kruis

woensdag 30 januari 2019

Bloed is van levensbelang, maar helaas beperkt houdbaar. Daarom is er regelmatig nieuw bloed nodig. Iedereen tussen 18 en 70 jaar die gezond is, en niet tot een uitgesloten risicogroep behoort, kan bloed geven. Je helpt er mensenlevens mee te redden.

Lees meer →

Wijziging in de glasophaling

woensdag 30 januari 2019

Voor de maanden februari en maart werd vastgesteld dat er in de afvalkalender 1 en 2 een dubbele ophaalronde vermeld is voor de afvalfractie glas.

Lees meer →

Thuiszorg doet je goed!

woensdag 23 januari 2019

Tot de thuiszorg van Zorgbedrijf Sint-Truiden behoren de diensten om je comfort thuis zo lang mogelijk te garanderen. Zo kun je thuis blijven wonen, zonder zorgen en met de juiste ondersteuning!

Lees meer →

Gedichtendag 2019

woensdag 23 januari 2019

Op donderdag 31 januari vieren we gedichtendag.

Lees meer →

Bezoek Eindhoven voor 60+

woensdag 23 januari 2019

Onder leiding van een ervaren gids ontdek je de veelzijdigheid van deze moderne en jonge stad. Eerst maak je een stadswandeling door het bruisende centrum met naast moderne architectuur vele bijzondere historische gebouwen.

Lees meer →

Sint-Truiden by lights by music

woensdag 23 januari 2019

Zaterdag 26 januari om 19u

Lees meer →

PROGRAMMA - Sint-Truiden by Lights by MUSIC

vrijdag 18 januari 2019

Wandelen bij zonsondergang wordt tijdens Sint-Truiden by Lights by Music een hele belevenis. Langs de unieke projecties zal men verrast worden door muzikale talenten op prachtige locaties. Op zaterdag 26 januari kan men vanaf 18.00 uur het gratis wandelplan afhalen aan de infobalie, Stadhuis, Groenmarkt te 3800 Sint-Truiden. Een accordeonist zal ter plekke al meteen zorgen voor de vrolijke sfeer. De toegang is volledig gratis.

Lees meer →

Nu zaterdag Sweet Lights met vurige animatie

woensdag 16 januari 2019

Wil je net iets meer halen uit 'Sint-Truiden by lights'? Dan is 'Sweet Lights' de ideale zaterdagactiviteit.

Lees meer →

Villa Rosa: centrum voor kortverblijf

woensdag 16 januari 2019

Woonzorgcentrum Villa Rosa is erkend als centrum voor kortverblijf (CVK). Een CVK biedt tijdelijk verzorging en opvang aan senioren aan. Als senior verblijf je er dag en nacht of alleen ’s nachts. Je kunt er verblijven voor een periode van maximaal 60 opeenvolgende dagen en maximaal 90 dagen per jaar.

Lees meer →

Kleine onderhoudswerken lokalen jeugdwerk

woensdag 16 januari 2019

Het werkjaar is volop bezig en helaas stel je nog steeds vast dat er kleine ongemakken zijn in jullie jeugdlokaal? Zo heeft het lokaal misschien nog dringend een laagje verf nodig? Of enkele kaders moeten nog worden opgehangen, maar jullie zitten zonder schroeven? Of er is een kraan die lekt? Hoogste tijd voor een dringende herstelling, maar dit betekent helaas alweer een extra onvoorziene kost!

Lees meer →

Sportdagen in de krokusvakantie

woensdag 16 januari 2019

Wil jij een actieve krokusvakantie beleven? Schrijf je dan in voor de sportdagen voor jongeren tot 16 jaar in sportcomplex Sint-Pieter, Olympialaan 10.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek