Strafke
header-stripes

Straten van Duras schoten niet op maar tegen mekaar

donderdag 11 juli 2019

Op zondag 8 juli had de vierde stratenschieting plaats op de schuttersweide van de Sint-Sebastiaans Gilde Duras. Maar liefst 38 deelnemers, jong en oud, maakten een echt spektakelstuk van deze mooie folkloristische wedstrijd.

Lees meer →

Vrachtwagen ramt opnieuw brug over Haspengouwlaan

donderdag 11 juli 2019

Donderdagmorgen omstreeks 5 uur heeft een Duitse vrachtwagenbestuurder opnieuw de spoorwegbrug op de N3 (Haspengouwlaan) aan Stayen geraakt.

Lees meer →

Cristian Ceballos ontbindt contract bij Sint-Truiden

woensdag 10 juli 2019

Ook Cristian Ceballos verlaat STVV, de Spaanse middenvelder heeft zijn contract bij Sint-Truiden ontbonden. Dat deelde de Limburgse eersteklasser woensdag mee.

Lees meer →

Alexis De Sart legt medische tests af bij Antwerp

woensdag 10 juli 2019

Antwerp zet door voor Alexis de Sart. De 22-jarige Belgische middenvelder van STVV legt vandaag medische tests af bij de Great Old en moet er de vijfde zomeraanwinst worden.

Lees meer →

KV Mechelen start in 1A

woensdag 10 juli 2019

De kogel is dan toch door de kerk of door de Sint-Romboutskathedraal. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft de KBVB teruggefloten en laat KV Mechelen wel tot in de kompetitie van 1A.

Lees meer →

Pompverbod uit alle onbevaarbare waterlopen

woensdag 10 juli 2019

De afgelopen weken viel er nauwelijks regen in Vlaanderen. Recente metingen tonen aan dat het waterpeil in de Limburgse beken en rivieren blijft dalen. Waarnemend gouverneur Michel Carlier breidt het verbod om water op te pompen daarom uit. Het is nu verboden om water te capteren uit alle onbevaarbare Limburgse waterlopen.

Lees meer →

Truienaar Tim Wellens nog steeds in de rode bollen

woensdag 10 juli 2019

Tim Wellens maakte vandaag deel uit van de vroege vlucht in de Touretappe naar Colmar, maar besefte al vrij snel dat het niet voor de ritzege ging zijn. “Dus focuste ik me op de bergpunten en daarin slaagde ik”, reageerde de drager van de wit-rode bolletjestrui.

Lees meer →

Landenaar gebruikt Haspengouwse producten

woensdag 10 juli 2019

Kris Wintmolders, voor de liefde naar Landen getrokken maar geboren en getogen in, hoe kan het anders met zo’n naam, in Kozen is stoker geworden. Hij maakt jenever op basis van Haspengouws fruit, en hetgeen wij proefden smaakte naar 'meer'.

Lees meer →

Kunstveiling in de Zoutkist

woensdag 10 juli 2019

De leden van de Koninklijke Kunstkring van Sint-Truiden brengen eigen werk onder de veilinghamer. Een buitenkans dus om Truiense kunst op de kop te tikken.

Lees meer →

Morgen D-day in Gelinden, ook voor de kinderen

woensdag 10 juli 2019

Morgen, vanaf 17.00 uur begint de Truiense invasie in Gelinden voor Vlaanderen Feest! Want vanaf 18.00 uur begint het spektakel op e parking van zaal Lindehof.

Lees meer →

Politie op zoek naar inspecteurs

woensdag 10 juli 2019

In Gingelom rijden er knappe chauffeurs rond: bij een controle liep er slechts eentje tegen de lamp.

Lees meer →

Vinyl- en cd beurs in Bistro-Bar Kasteel Nieuwenhoven

woensdag 10 juli 2019

Op onze nationale feestdag, 21 juli, pakt Bistro-Bar Nieuwenhoven uit met zijn eerste platen- en cd-beurs.

Lees meer →

Kersen, van de boom in je mandje!

woensdag 10 juli 2019

In Haspengouw is het fleurige voorjaar naadloos overgegaan in het uitgestrekte oogstseizoen. De heerlijk zoete kersen dingen zich naar goede gewoonte als eerste aan. Ook deze maand verwelkomt fruitbedrijf Jacobs in Kortenbos elke zaterdag bezoekers in zijn boomgaarden om dat lekkers rechtstreeks van de boom te komen plukken. Zo zijn de kersen dan ook op hun lekkerst.

Lees meer →

Vautmans coördinator buitenlands beleid

dinsdag 9 juli 2019

Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld, Renew Europe) werd vandaag door haar fractie verkozen tot coordinator van de commissie Buitenlandse zaken.

Lees meer →

Vlaanderen Feest: eten en drinken bij lokale verenigingen in Gelinden

dinsdag 9 juli 2019

Tussen de meezingers door, maar ook tijdens de optredens van de Flashband, Buurman en A3 Beton, is Vlaanderen Feest ook een beetje Breugheliaans. Want er is niks Vlaamser dan Breughel, zeker op 11 juli.

Lees meer →

De Politie van Sint-Truiden meldt ons...

maandag 8 juli 2019

Onze politie had het behoorlijk druk het voorbije weekend. We lijsten ongevallen en inbraken even op.

Lees meer →

Vlaanderen Feest: een onvergetelijke feestavond!

maandag 8 juli 2019

Op de Vlaamse Feestdag is de parking van het Lindehof het decor van een sfeervol openluchtfestival, waar artiesten je trakteren op fantastische liveacts. De avond start met plaatselijke artiesten.

Lees meer →

Hoog tijd om te starten met je fruittob

maandag 8 juli 2019

Ben je nog niet gestart met het maken van je fruittob? Dan is het hoog tijd, want de eerste variëteiten fruit, het zomerfruit dus, begint al aardig te minderen.

Lees meer →

Nieuwe naam én nieuwe locatie voor wereldfeest Sint-Truiden

maandag 8 juli 2019

De 20ste editie van het Wereldfeest vindt als ‘Fiesta Mondial’ plaats in het stadspark. Al voor de 20ste keer vormt Sint-Truiden deze zomer het decor van een exotisch wereldfeest.

Lees meer →

Commanderie organiseert vierde fotowedstrijd.

zondag 7 juli 2019

De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie pakken uit met de vierde editie van hun fotowedstrijd “Fruitige Beelden”.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek