Strafke
header-stripes

Ex-kanarie Carlo Vanmarsenille overleden

zondag 20 oktober 2019

In Sint-Truiden is vanmiddag Carlo Vanmarsenille, ex-speler van STVV, na een slepende ziekte (kanker) overleden. Hij werd 61.

Lees meer →

Fruitdichter wordt “ridder” van de Hasseltse jenever

zondag 20 oktober 2019

Geert Vanspauwen, de Haspengouwse fruitdichter uit Brustem en aspirant-maarschalk van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers, werd vorige zaterdag tot ridder van de Confrérie van de Hasseltse Jenever geslagen, ter gelegenheid van de 30ste jeneverfeesten in de Limburgse hoofdstad.

Lees meer →

Tim Wellens trouwt met zijn Sophie

zondag 20 oktober 2019

Tim Wellens is zaterdagmiddag in een regenachtig Monaco in het huwelijksbootje gestapt met Sophie Daniels. De 28-jarige wielrenner uit Sint-Truiden en de 24-jarige boekhoudster uit de buurt van Charleroi vormen al elf jaar een koppel.

Lees meer →

Grondige controles van dag- en nachtwinkels

zondag 20 oktober 2019

Naar aanleiding van verschillende meldingen van overlast en het niet respecteren van de openings- en sluitingsuren, werden op donderdag in het kader van de bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit uitgebreide controles uitgevoerd op verschillende dag- en nachtwinkels in Borgloon, Alken en Heers. In totaal werden 19 processen-verbaal opgemaakt en verschillende waarschuwingen gegeven.

Lees meer →

Sint-Christina maakt 140 jaar muziek in Brustem

zondag 20 oktober 2019

Koninklijke fanfare Sint-Christina Brustem is springlevend. De muzikanten vierden half oktober hun 140ste verjaardag met een jubileumconcert onder leiding van Peter Liesenborghs en een feestelijke receptie.

Lees meer →

Bestuurder blust zelf brandende auto

zondag 20 oktober 2019

Dit weekend is een Alfa Romeo in brand gevlogen op de Luikersteenweg in Sint-Truiden. De bestuurder zag hoe de rook onder de motorkap ontsnapte en zette zich langs de kant.

Lees meer →

Controleactie op transportbedrijf

zondag 20 oktober 2019

Zaterdagochtend werd in Sint-Truiden een controleactie uitgevoerd op een transportbedrijf. De controle werd ondersteund door het stadsbestuur en kaderde in de bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit. De stad Sint-Truiden ondersteunde deze controle. Bij transportbedrijf CargoLogis bvba op de Nijverheidslaan in Sint-Truiden bleken buitenlandse werknemers in caravans te wonen zonder basisvoorzieningen als stromend water en elektriciteit.

Lees meer →

Tips van politie: 20 centimeter voor een dief genoeg

zaterdag 19 oktober 2019

Niet beveiligde keldergaten, ramen op kiepstand laten staan terwijl niemand in huis is..... Een kleine opening is voor inbrekers genoeg om snel toe te slaan.

Lees meer →

Infobeurs zwangerschap in Trudoziekenhuis

zaterdag 19 oktober 2019

Baby in huis of op komst? Kom dan zeker naar de infobeurs VAN BOLLE BUIK TOT BABY! Volledig gratis, met workshops zoals EHBO voor baby's en kleine kinderen, draagadvies, ...

Lees meer →

Werken De Blauwe Vogel 2.0 gestart

zaterdag 19 oktober 2019

De Blauwe Vogel mag uitkijken naar een nieuwe thuis. Binnen het project Stadspoort komt een nieuw en uniek Reizen Belevingscentrum. "Iets waar ik hier al tien jaar van droom", zegt zaakvoerder Trudo Carlier.

Lees meer →

Jill Herbots tekent contract bij Duits Modellenbureau

zaterdag 19 oktober 2019

Wat een kleppers. Die Britt en Jill Herbots uit Sint-Truiden. Britt is Yellow Tiger en volleybalt op het hoogste niveau in Italië. Haar zus studeert nog maar tekende zopas een contract bij een Duits modellenbureau.

Lees meer →

Nog geen uitspraak in gestopte STVV-Genk.

zaterdag 19 oktober 2019

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB heeft beslist om de disciplinaire zitting over het gestaakte duel STVV-Genk te hernemen op 7 november. Er moeten nog extra getuigen gehoord worden. STVV pleitte voor een 5-0-forfaitscore in zijn voordeel, Genk stelde dat de procedures niet correct gevolgd werden.

Lees meer →

Eerste editie Sint-Truiden by Lights & Music

vrijdag 18 oktober 2019

Zaterdag 19 oktober 2019 is er de eerste editie van de speciale Sint-Truiden by Lights & Music. Op verschillende locaties langs de sfeervolle wandeling worden bezoekers getrakteerd op muzikale intermezzo’s. In het stadspark is er ook een gezellig avondterras met een vuurspektakel.

Lees meer →

Schepen in scoutsoutfit naar schepencollege

vrijdag 18 oktober 2019

Vandaag trekken de leden van de jeugdverenigingen in volle ornaat naat de school: de maken fier bekend aan anderen dat ze lid zijn van een jeugdbeweging op de Dag van de Jeugdbeweging.

Lees meer →

Dag tegen de Armoede in Sint-Truiden

vrijdag 18 oktober 2019

Gisteren had het stadsbestuur een warme ontmoeting met onze Truiense armoedevereniging OnderOns Sint-Truiden en al de partnerorganisaties ter gelegenheid van de Dag tegen de Armoede.

Lees meer →

Stad steunt kankerpreventie

vrijdag 18 oktober 2019

Het kankerteam van Sint-Trudo werkt aan een informatiebrochure voor kankerpatiënten. Hiervoor kregen ze de steun van de stad en van Levensloop.

Lees meer →

Stad koopt handelspanden met Vlaamse steun

vrijdag 18 oktober 2019

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent ruim 500.000 euro subsidie toe voor de aankoop van handelspanden in twee Limburgse steden: Lommel en Sint-Truiden.

Lees meer →

Sint-Trudo Ziekenhuis legt kankerpatiënten in de watten

vrijdag 18 oktober 2019

Gisteren tijdens de 20ste Dag tegen Kanker organiseerde het Sint-Trudo ziekenhuis een verwendag in het teken van ‘Kom op tegen Kanker’. In het Sint-Trudo werden de kankerpatiënten en hun naasten extra verwend met make-up sessies en fotoshoots.

Lees meer →

3D-scan van gebouwen op site minderbroeders

vrijdag 18 oktober 2019

De stad Sint-Truiden laat de gebouwen op de site van de minderbroeders scannen. Zowel de kerk, het klooster, het museum als de omgeving errond worden door middel van laserscans en fotogrammetrie in kaart gebracht.

Lees meer →

Traditionele beenhouwerij in de Kattenstraat

vrijdag 18 oktober 2019

Volgende week woensdag gaat de nieuwe Aldi open in de Kattenstraat. Wat er niet was in de vorige uitbating, is dat er een verste beenhouwer in het complex komt met de traditionele beenhouwerij Renmans.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek