Strafke
header-stripes

Gratis cava op de Haspengouw Markt, zaterdag

vrijdag 3 januari 2020

Op de Haspengouw Markt kan je altijd wel wat winnen. Dat is het nieuwe Monopoly zelfs niet ontgaan. Is het niet op een koopje op de kop te tikken of wat dan ook, dan kan je deze zaterdag zomaar met een fles gratis cava naar huis. Veel moet je er niet voor doen. Alleen opstaan, gaan, en je kans wagen.

Lees meer →

Trudo's Zondag Gasten legt de toekomst bloot

vrijdag 3 januari 2020

Na Kerstmis en Nieuwjaar is het hoogtijd voor een 'gewone' zondag. Zo'n rustige zondagnamiddag om even achterover te leunen, te ontspannen en tegelijk je te laten boeien door ongekende verhalen. Net daarom de maandelijkse praatshow Trudo's Zondag Gasten.

Lees meer →

SOLDEN gestart bij Grammen-Lux

vrijdag 3 januari 2020

De solden zijn van start gegaan. Grammen-Lux springt meteen op de kar met 'double deals' en een soldenactie. Vanaf vandaag kan je via de Facebook-pagina van Truineer.be een FRIFRI ALL COOK t.w.v. €199 winnen. Deze multicooker is een traditionele heteluchtoven, grote friteuse zonder olie, braadoven en een voedseldroger. Hoe deelnemen? Gewoon als eerste het juiste gewicht van de frietjes raden. Deelnemen kan nog tot en met 31 januari, op 1 februari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Lees meer →

Julie Wijnrocx voluit voor kroontje Miss Welness Beauty

vrijdag 3 januari 2020

Julie Wijnrocx, 26 en uit Sint-Truiden, is één van de vijf Limburgse finalisten die deelneemt aan Miss Welness Beauty Belgium 2020. Op 8 en 9 februari is er een afspraak tijdens de day of beauty waarvoor ze jullie allemaal uitnodigt. De finale volgt op 26 april en is in Antwerpen.

Lees meer →

De Snaat: 't Elfde Gebod? Da's Bethlehem

vrijdag 3 januari 2020

Bij gebrek aan nieuws en tijdsbesef in een week van alleen maar eten, drinken, feesten en slapen, dacht ik dat het een goed idee was om met goede voornemens aan 2020 te beginnen. Vandaar de tien geboden, bedacht bè Faaalip in mijn geboortedorp Zeppere. Joa, Zeppere, do ben ich fier op. Gebod numerou 1. Bovenal, bemin één God. Jawel, Het Elfde Gebod.

Lees meer →

Alle hulp komt voor verwaarloosd hert te laat

donderdag 2 januari 2020

Wansmakelijk, verderfelijk.... er zijn geen woorden voor wat dit hertje overkwam. Peter Houtmeyers ontdekte samen met een groep wandelaars het dier in Budingen en doet zijn verhaal, wat we in het belang van het dierenwelzijn in het algemeen integraal meegeven. Commotie alleszins in Zoutleeuw en ver daarbuiten.

Lees meer →

Dames Zepperen-Brustem volgend seizoen in competitie

donderdag 2 januari 2020

Met 27 zijn ze al, de dames die het damesvoetbal van KVV Zepperen-Brustem op de kaart willen zetten. Volgend seizoen gaan ze competitie spelen en gaan ze van start in 2de provinciale.

Lees meer →

Milos Kostic (voorlopige) T1 bij STVV

donderdag 2 januari 2020

Milos Kostic wordt voor de rest van het seizoen en dus voorlopig de nieuwe T1 van STVV. Daarna neemt de Australiër Steve Muscat over

Lees meer →

Wat een cannabisprobleem, toch?

woensdag 1 januari 2020

800 panden..... of 800 planten. Als het volgens de commentaar bij deze video van HBVL 800 panden zijn, dan hebben we wel een gigantisch probleem. Neen, dan zijn we Klein Mexico, dan lopen we hier in onze provincie binnen afzienbare tijd allemaal high rond, alleen al van de geur die we zullen inademen.

Lees meer →

Dank u wel Ahmadiyya gemeenschap.

woensdag 1 januari 2020

Naar jaarlijkse traditie haalt de Ahmadiyya gemeenschap op 1 januari het zwerfvuil op in onze stad en dit al voor de 14de keer. "Dankjewel voor deze mooie geste", reageert schepen Ingrid Kempeneers (CD&V). Ook een dikke merci aan Jean, Patrick en Khaled Jamal van de reinigingsdienst en Dilly van recepties."

Lees meer →

Opsporingsbericht: Waar is Jo's jas?

woensdag 1 januari 2020

Geloof het of niet.....Pas herenigd, is Jo opnieuw zijn jas kwijt. Neen, niet vergeten. Wel lichtjes ontvreemd. Klaar voor een nieuwe reis? Of klaar voor een nieuwe stunt. Jo is alleszins de wanhoop nabij.

Lees meer →

60% van onze volgers tegen (hard) vuurwerk

woensdag 1 januari 2020

Uit een kleine enquete is gebleken dat het 'vuurwerk' Truienaars verdeelt. Ruim 60 is tegen de harde vorm. De geluidsarme geniet nog wat krediet. Maar daar staat wel tegenover dat 40% nog altijd gewoon voor is. Dat het ook anders kan bewijzen beelden van dronevuurwerk. Misschien kan met droneport in de achtertuin dat wel de oplossing zijn.

Lees meer →

Zo kan je je medemens ook nieuwjaar wensen

woensdag 1 januari 2020

Een hartelijk woord, een schouderklopje, een duimpje, een hartelijk woord, een pluimpje... er zijn zoveel dingen die je dag, de week, je maand, je jaar goed kunnen maken. Deze foto, genomen in de straten van Sint-Truiden, kan in dat verband als voorbeeld gelden. Een werkelijk mooi gebaar van 'rode neus' Rienzo Vanrijckel.

Lees meer →

Luc Alloo (in-de-nacht) ontdekt de Bornedries

woensdag 1 januari 2020

Iedereen in Sint-Truiden en heel ver daarbuiten kent de Bornedries. Spreek je iemand er op aan.... nooit geweest, krijg je dan als antwoord, of ik begrijp niet dat iemand daar naartoe gaat. En toch is het er vaak een overrompeling. Zeker, want wekelijks WIPPEN zo'n 600 tot 1000 bezoekers de hotste parenclub van het land binnen. Zij gaven aan Luc Alloo hun geheimen prijs, zo kwam ons aan de oren.

Lees meer →

INE met exclusief optreden in het Cosmocafé

dinsdag 31 december 2019

Op 1 januari zijn er tegenwoordig ook heel wat zaken te doen. Zo organiseert Cosmo haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie morgen (woensdag) van 19 uur tot 20 uur. Nieuw dit jaar is het exclusieve akoestische optreden van INE aansluitend om 21 uur. De toegang is gratis.

Lees meer →

3600 euro voor truitje Big SI

dinsdag 31 december 2019

De veiling van voetbaltruitjes in het kader van de kerstactie van de KBVB is achter de rug. Verrassende winnaar: Faris Haroun. 4350 euro betaalde iemand voor zijn shirt. Hans Vanaken (4150) en onze Simon Mignolet (3600) maken de top drie compleet.

Lees meer →

Jo Creten op goede weg richting BV

dinsdag 31 december 2019

De hereninging van Jo Creten met zijn jas, een primeur van onze nieuwssite, haalt vandaag de nationale bladzijden in Het Laatste Nieuws en heeft een grote kans om vanavond VTM te halen. Na het avontuur van diens jas, kan nu ook het avontuur van Jo beginnen. Jo goes Brussels.

Lees meer →

Brugge: drones voor 'vuurwerk' 21ste eeuw

dinsdag 31 december 2019

Terwijl er gemeentes zijn waar drones worden ingezet om illegaal vuurwerk te controleren, zetten ze in Brugge vanavond voor de eerst keer drones in voor wat ze het vuurwerk van de 21ste eeuw noemen: een lichtspektakel van een kwartier met 80 drones.

Lees meer →

Illegaal vuurwerk afsteken? De politie ziet u!

dinsdag 31 december 2019

Wie het vanavond toch in zijn hoofd haalt om illegaal vuurwerk af te stekenn is gewaarschuwd. Gemeenten zetten grote middelen in om het te controleren. Politie- en wijkploegen, agenten in burger en zelfs drones. Op de website van de Truiense politie is het al vier dagen ongebruikelijk stil. Maar dat neemt niet weg dat ook zij paraat staan.

Lees meer →

Klasse omheining oefencomplex sein voor meer

maandag 30 december 2019

Wie de afgelopen dagen doorheel de Sint-Jansstraat reed, heeft gemerkt dat het oefencomplex een gloednieuwe en hoogwaardige omheining kreeg, inclusief electronische poort. Dat complex blijft van de jeugd. De eerste ploeg maakt er voorlopig ook gebruik van, maar voor hen wordt er zeker een nieuw complex gebouwd. Dat staat nu vast.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek