Strafke
header-stripes

Wat is er mis met transfer Edmilson?

dinsdag 28 januari 2020

Het parket van Hasselt voert een onderzoek naar onregelmatigheden bij de transfer in de zomer van 2018 van Junior Edmilson van Standard naar het Qatarese Al Duhail SC. Het onderzoek komt er na een klacht met burgerlijke partijstelling van Sint-Truiden tegen Standard en voorzitter Bruno Venanzi. Het verhaal staat deze week in Sport/Voetbalmagazine

Lees meer →

STVV haalt Stef Van Winckel terug

dinsdag 28 januari 2020

STVV haalt inderdaad Stef Van Winckel terug. Hij zal de beloften onder zijn hoede nemen. Eerder was Van Winckel ook al bij STVV actief

Lees meer →

GA JIJ MEE OP ZOEK NAAR HET DNA VAN ONZE STAD?

dinsdag 28 januari 2020

Kom dan op maandag 3 februari 2020 om 19u30 naar De Gazo en denk mee over de toekomstige winkelbeleving in de hoofdstad van Haspengouw Inschrijven kan bij de dienst Lokale economie, op 011 70 18 28 of via info.economie@sint-truiden.be.

Lees meer →

Kinder Carnavalstoet op zaterdag 22 februari

dinsdag 28 januari 2020

Op zaterdag 22 februari organiseert de Orde van de Commeduur de Kinder Carnavalstoet voor alle kinderen van Sint-Truiden. Wil je graag meedoen? ✔️Schrijf je dan gratis in via jeugd@raadvanelf.be of op het nummer 0479 22 25. ✔️Iedere deelnemend kind krijgt een leuke goodiebag. ✔️Ouders zijn ook welkom om mee in de stoet te stappen! ✔️Samenkomst vanaf 12u.33 en start om 13u.11 op de speelplaats van de Sint-Jan Berchmansschool, Tichelrijlaan.


Lees meer →

Expositie en kunstveiling in het Veilinghuis!

dinsdag 28 januari 2020

Luc Withofs laat weten dat er dit weekend in het Veilinghuis (Tongersesteenweg) een expositie plaatsvindt op zaterdag (10 tot 18 uur) en op zondag (10 tot 12 uur), zondagnamiddag begint de kunstveiling om 15 uur stipt. "Nog geen plannen voor dit weekend? Kom dan een kijkje nemen naar de verschillende kunstwerken in onze feestzaal," aldus Luc.

Lees meer →

STVV ontbindt contract Gliha

dinsdag 28 januari 2020

STVV heeft zonet het contract van Erik Gliha in onderling overleg ontbonden. De speler mocht nog mee op oefenkamp, maar kon zich nooit doorzetten. Intussen heeft STVV de Japanner Ko Matsubara voor die positie gehaald.

Lees meer →

Haspo-Zuid herdenkt Auschwitz met droomboom

dinsdag 28 januari 2020

75 jaar na de Wereldoorlog in Sint-Truiden hebben de leerlingen van Hasp-O Zuid - De Regenboog een “De Droomboom” gemaakt om de gruwel nooit te vergeten, een kunstwerk over met veel symboliek: ondanks alle leed groeien de groene blaadjes van de hoop. Loop zeker een langs het cultuurcentrum of de bib en ontdek er meer over

Lees meer →

Ondertunneling van het station op de tafel

dinsdag 28 januari 2020

De stad Sint-Truiden en vervoersmaatschappijen NMBS en Infrabel slaan de handen in mekaar voor de realisatie van een tunnel tussen het centrum en het nieuwe stadsdeel aan de achterzijde van het station. In eerste instantie zal er een studie gebeuren.

Lees meer →

First Friday: Tim Roosen wil galeries langer open

dinsdag 28 januari 2020

‘First Friday’ is een evenement in de USA, waar op de eerste vrijdag van de maand alle galeries langer open zijn. De bedoeling is dat mensen na de normale openingsuren van de ene naar de andere galerij kunnen trekken om kunst te ontdekken. Tim Roosen van NovaBelgica Art&Design wil dat hier ook opstarten, geeft het voorbeeld en roept andere kunstenaars en galeries op om mee te doen.

Lees meer →

Tom Herck in kunsproject met leerlingen MusArt

maandag 27 januari 2020

Vandaag op TVL: Kunstenaar Tom Herck werkt samen met de leerlingen van de kunstafdeling van MusArt aan een graffitikunstwerk: 'De schepping' van Michelangelo, maar dan in een hedendaags jasje.

Lees meer →

Elias Bollen provinciaal kampioen Judo

maandag 27 januari 2020

Elias Bollen uit Zepperen is in Genk provinciaal kampioen bij de U18, -46 kg, geworden. Team Truineer wenst hem proficiat.

Lees meer →

Stadsbestuur huldigt Simon Mignolet

maandag 27 januari 2020

Vanavond huldigt het stadsbestuur Simon Mignolet. Aanleiding is zijn recente verkiezing tot Doelman van het Jaar.

Lees meer →

Politiecombi's uitgerust met defibrilator

maandag 27 januari 2020

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft zes politiecombi’s van de zone uitgerust met een automatische externe defibrillator (AED).

Lees meer →

DivINE: showcase Ine in Panishof

maandag 27 januari 2020

Ine Tiolants, de MNM Rising Star van 2018, tekende zopas een platencontract bij Universal Music en werkt op dit moment aan nieuwe muziek, samen met Piet Goddaer die beter bekend is als Ozark Henry. Op zaterdag 15 februari geeft ze een showcase met haar volledige groep in Panishof Bommershoven.

Lees meer →

Alle sportuitslagen van het weekend

maandag 27 januari 2020

De grootste verrassing van het weekend komt uit het handbal, waar de dames van Sint-Truiden de topper in eigen huis verloren van Initia Hasselt maar toch nog koploper blijven in 1ste nationale. Op de foto ziet u de dames van Davost, volleybalclub Sint-Truiden, die in 3de provinciale A vlot hun wedstrijd wonnen tegen Kortessem B.

Lees meer →

UCLL zorgt voor 8 pop-up stores in Sint-Truiden

maandag 27 januari 2020

UCLL Pop-ups is het afstudeerproject van de laatstejaarsstudenten KMO & Ondernemen aan de Hogeschool UC Leuven Limburg Campus Diepenbeek. UCLL Pop-ups brengt 8 verschillende pop-up stores samen op verschillende locaties in Sint-Truiden. Voor het eerst openen de studenten 3KMO hun pop-ups in Sint-Truiden van 7 tot en met 23 februari 2020.

Lees meer →

Dries Boffin plots overleden

zondag 26 januari 2020

De wereld staat even stil. We vernamen zonet het overlijden van Dries Boffin, zaakvoerder van brasserie 't Begijntje.

Lees meer →

Milan Paulus kijkt uit naar zijn debuut bij de beloften

zondag 26 januari 2020

Milan Paulus oogt scherp. Je kan er verdomd donder op zeggen dat ie op en top klaar zal zijn voor het komende wielerseizoen. Aan zijn ingesteldheid en zijn voorbereiding zal het alleszins niet gelegen hebben.

Lees meer →

Het geheim van Kostic.....!?

zondag 26 januari 2020

Kostic... Kostniks, lachten veel Truienaars tegen beter weten in. Intussen geeft de Sloveen zijn visitekaartje af. Meer nog, de spelers dragen hem op handen.

Lees meer →

Facundo Colidio: Inter of STVV of.....?

zondag 26 januari 2020

Twee basisplekken, één doelpunt, vier assists, twee keer man van de match.... In nauwelijks 120 minuten speelde Facundo Colidio zijn maatje Yohan Boli naar de vergeethoek. Wat een debuut, wat een statistiek.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek