Strafke
header-stripes

STVV sprokkels-stagedag 1

zaterdag 4 januari 2020

Kostic die zijn landgenoot Erik Gliha (zie foto) in de armen sluit, Allan Sousa die thuis blijft, Rocky Buchiri die er wel bij is, en Buya Turay en Yuma Koite die niet terugkeren naar Stayen. Dat is onze oogst aan sprokkels de eerste dag van de stage in Spanje.

Lees meer →

STVV tegen Spaanse spelers zonder contract

zaterdag 4 januari 2020

De tegenstander van STVV in de tweede oefenmatch, vrijdag in Pinatar, is gekend. Het betreft AFE een ploeg die is samengesteld uit Spaanse spelers zonder contract. Aftrap 15.30 uur.

Lees meer →

Vandaag twee trainingen in Pinatar Arena

zaterdag 4 januari 2020

STVV is gisteren goed geland in Alicante en heeft zonder oponthoud zijn intrek kunnen nemen in het Thalasia Hotel in Pinatar. Vandaag staat er zowel in de voor- als de namiddag een training op het programma.

Lees meer →

Wat is er van.... Turbo Rudy?

zaterdag 4 januari 2020

Nu hebben we met Milos Kostic een Sloveense coach. Maar veel eerder daalden er nog een paar Slovenen neer op Stayen. Niet zonder succes. Denken we maar aan Mladen Rudonja, bijgenaamd Turbo Rudi.

Lees meer →

Deze kanaries beginnen hun wintertrek richting Spanje

zaterdag 4 januari 2020

Vandaag gaat het met de Kanaries en hun nieuwe coach Milos Kostic richting Spaanse zon. Niet om een kleurtje op te doen, wel voor een week hard labeur in de Pinatar Arena. Wij kunnen het bevestigen. Vorig jaar, onder Brys, ging het er bijzonder stevig aan toe. Dit jaar zal het niet anders zijn. Kostic is er eentje die er de zweep durft opleggen, zo hoorden we van zijn vroegere werkgevers.

Lees meer →

Dit is het hotel van onze Kanaries in Pinatar

zaterdag 4 januari 2020

Net zoals vorig jaar en zoals in 2015 brengen de kanaries hun stage door in Pinatar. Wij kunnen het u verzekeren. Een prachtige lokatie, vlakbij een natuurgebied en de zee, met een schitterend hotel en even schitterende trainingsaccommodatie op wandelafstand. Krijg hier een impressie van het hotel.

Lees meer →

Nieuwe trainer STVV, Milos Kostic, officieel voorgesteld

vrijdag 3 januari 2020

Namiddag werd de Sloveen Milos Kostic officieel voorgesteld aan de pers. Ook onze redactie was van de partij. Kostic zelf beloofde dat de Kanaries met veel energie en agressie op het veld zullen staan. Pinto verklaarde waarom de technische staf met buitenlanders werd aangevuld.

Lees meer →

Belofteninternational Rocky Bushiri naar STVV

vrijdag 3 januari 2020

STVV huurt tot het einde van het seizoen Rocky Bushiri van Norwich City uit de Premier League. Dat werd aan de redactie bevestigd door de club zelf. De 20- jarige verdediger en Belgisch belofteninternational kwam bij de Engelse club in de heenronde nauwelijks aan spelen toe en hoopt bij de Kanaries op meer speelminuten. Dat zit er dik in want STVV heeft een nijpend tekort aan verdedigers.

Lees meer →

Tom van Bistro Sacré Coeur marktchef van de maand

vrijdag 3 januari 2020

Het 'titeltje' Sacré Coeur doet wel altijd bij iemand een belletje rinkelen. Nu hebben we ook de Bistro Sacré Coeur, een uitstekende bistro die deze maand ook de marktchef van de maand levert.

Lees meer →

’t Veilinghuis sluit feestjaar af met verloting brunch

vrijdag 3 januari 2020

2019 was een heus feestjaar voor Jan en Luc Withofs. ’t Veilinghuis bestaat maar liefst 80 jaar. Gisteren vond het absolute hoogtepunt plaats. Tijdens de Sylvesternight hebben ze de grote winnaar van hun actie bekendgemaakt. Jeanine Droogmans uit Brustem mag zich gelukkig prijzen en krijgt dit jaar een brunch t.w.v. €5000. Hij mag hiervoor 80 personen uitnodigen. Een prijs om ‘u’ tegen te zeggen!

Lees meer →

Gratis cava op de Haspengouw Markt, zaterdag

vrijdag 3 januari 2020

Op de Haspengouw Markt kan je altijd wel wat winnen. Dat is het nieuwe Monopoly zelfs niet ontgaan. Is het niet op een koopje op de kop te tikken of wat dan ook, dan kan je deze zaterdag zomaar met een fles gratis cava naar huis. Veel moet je er niet voor doen. Alleen opstaan, gaan, en je kans wagen.

Lees meer →

Trudo's Zondag Gasten legt de toekomst bloot

vrijdag 3 januari 2020

Na Kerstmis en Nieuwjaar is het hoogtijd voor een 'gewone' zondag. Zo'n rustige zondagnamiddag om even achterover te leunen, te ontspannen en tegelijk je te laten boeien door ongekende verhalen. Net daarom de maandelijkse praatshow Trudo's Zondag Gasten.

Lees meer →

SOLDEN gestart bij Grammen-Lux

vrijdag 3 januari 2020

De solden zijn van start gegaan. Grammen-Lux springt meteen op de kar met 'double deals' en een soldenactie. Vanaf vandaag kan je via de Facebook-pagina van Truineer.be een FRIFRI ALL COOK t.w.v. €199 winnen. Deze multicooker is een traditionele heteluchtoven, grote friteuse zonder olie, braadoven en een voedseldroger. Hoe deelnemen? Gewoon als eerste het juiste gewicht van de frietjes raden. Deelnemen kan nog tot en met 31 januari, op 1 februari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Lees meer →

Julie Wijnrocx voluit voor kroontje Miss Welness Beauty

vrijdag 3 januari 2020

Julie Wijnrocx, 26 en uit Sint-Truiden, is één van de vijf Limburgse finalisten die deelneemt aan Miss Welness Beauty Belgium 2020. Op 8 en 9 februari is er een afspraak tijdens de day of beauty waarvoor ze jullie allemaal uitnodigt. De finale volgt op 26 april en is in Antwerpen.

Lees meer →

De Snaat: 't Elfde Gebod? Da's Bethlehem

vrijdag 3 januari 2020

Bij gebrek aan nieuws en tijdsbesef in een week van alleen maar eten, drinken, feesten en slapen, dacht ik dat het een goed idee was om met goede voornemens aan 2020 te beginnen. Vandaar de tien geboden, bedacht bè Faaalip in mijn geboortedorp Zeppere. Joa, Zeppere, do ben ich fier op. Gebod numerou 1. Bovenal, bemin één God. Jawel, Het Elfde Gebod.

Lees meer →

Alle hulp komt voor verwaarloosd hert te laat

donderdag 2 januari 2020

Wansmakelijk, verderfelijk.... er zijn geen woorden voor wat dit hertje overkwam. Peter Houtmeyers ontdekte samen met een groep wandelaars het dier in Budingen en doet zijn verhaal, wat we in het belang van het dierenwelzijn in het algemeen integraal meegeven. Commotie alleszins in Zoutleeuw en ver daarbuiten.

Lees meer →

Dames Zepperen-Brustem volgend seizoen in competitie

donderdag 2 januari 2020

Met 27 zijn ze al, de dames die het damesvoetbal van KVV Zepperen-Brustem op de kaart willen zetten. Volgend seizoen gaan ze competitie spelen en gaan ze van start in 2de provinciale.

Lees meer →

Milos Kostic (voorlopige) T1 bij STVV

donderdag 2 januari 2020

Milos Kostic wordt voor de rest van het seizoen en dus voorlopig de nieuwe T1 van STVV. Daarna neemt de Australiër Steve Muscat over

Lees meer →

Wat een cannabisprobleem, toch?

woensdag 1 januari 2020

800 panden..... of 800 planten. Als het volgens de commentaar bij deze video van HBVL 800 panden zijn, dan hebben we wel een gigantisch probleem. Neen, dan zijn we Klein Mexico, dan lopen we hier in onze provincie binnen afzienbare tijd allemaal high rond, alleen al van de geur die we zullen inademen.

Lees meer →

Dank u wel Ahmadiyya gemeenschap.

woensdag 1 januari 2020

Naar jaarlijkse traditie haalt de Ahmadiyya gemeenschap op 1 januari het zwerfvuil op in onze stad en dit al voor de 14de keer. "Dankjewel voor deze mooie geste", reageert schepen Ingrid Kempeneers (CD&V). Ook een dikke merci aan Jean, Patrick en Khaled Jamal van de reinigingsdienst en Dilly van recepties."

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek