Strafke
header-stripes

Koop in ’t zwart bij Mercedes Claes & Zonen

dinsdag 26 november 2019

Neen, deze reclameslogan van Claes & Zonen spoort u niet aan tot belastingontduiking. Wel springt Claes & Zonen op een originele manier op de kar van Black Friday, waardoor u op vrijdag 29 en zaterdag 30 november profiteert van kortingen tot 21% op meer dan 70 onmiddellijk leverbare Mercedes-Benz stockwagens. Ook op bestelwagens en Certified tweedehandswagens geniet u van extra kortingen.

Lees meer →

Verse eetwaren gedumpt in de Joucksteeg

dinsdag 26 november 2019

In de Joucksteeg is een zak verse voeding gedumpt. Eerst deed de ronde dat het om een voedselpakket voor hulpbehoevenden ging. Maar dat is het zeker niet.

Lees meer →

Geen Truiense emissiezone, wel klimaatcafé voor uitleg

dinsdag 26 november 2019

Vandaag vindt in De Kring van Wilderen een nieuw klimaatcafé plaats. Afspraak van 19 tot 21 uur. Daar zal je ook te horen krijgen dat een lage emissiezone in onze stad niet aan de orde is.

Lees meer →

Hasp-O Stadsrand redt grote inheemse tijm

maandag 25 november 2019

Projectmedewerkers Bos & Biodiversiteit van vzw Regionaal Landschap Noord-Hageland en het pedagogisch team afdeling tuinbouw van Hasp-O Stadsrand slaan de handen in elkaar om de ondergang van de inheemse wilde tijm tegen te gaan voor het definitief te laat is.

Lees meer →

STVV en Breys nemen afscheid van mekaar

maandag 25 november 2019

Een kroniek van een aangekondigd ontslag: STVV heeft maandagavond Marc Brys en zijn assistenten ontslagen. De nederlaag tegen Charleroi was de druppel voor het Truiense bestuur. In afwachting van een nieuwe coach neemt Nicky Hayen de honneurs waar.

Lees meer →

Eisbear Bar goed gestart!

maandag 25 november 2019

De Eisbear Bar op het Minderbroedersplein opende afgelopen vrijdag. "We blikken terug op een succesvolle tweedaagse. Zowel op vrijdag als zaterdag liep onze almhut goed vol met telkens zo'n 400 bezoekers. Ons concept wordt in Sint-Truiden goed onthaald", klinkt het bij de organisatie. "Het wordt uitkijken naar komende weken met optredens van oa Wim Soutaer, Swoop en de Dikdakkers. Nu vrijdag komt Laura Lynn."

Lees meer →

Samenwerkingsovereenkomst tussen Asster, politie en Parket

maandag 25 november 2019

Ondanks de schijnbaar tegengestelde doelstellingen van politie en hulpverlening zijn ze onlosmakelijk verbonden door de mensen die zij in hun dagelijkse werk ontmoeten. De politie wordt regelmatig geconfronteerd met mensen met een psychiatrische problematiek. De psychiatrie wordt dan weer geconfronteerd met een aantal fenomenen die de bijstand van politie wenselijk/noodzakelijk maken, zoals agressie, het plegen van strafbare feiten, enz.

Lees meer →

Atheneum Speelhof zamelt 4.647 euro in voor Rode Neuzen

maandag 25 november 2019

Van een festival over een escape room tot een schaaktornooi... de leerlingen van Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof hebben alles uit de kast gehaald voor Rode Neuzen Dag. Met tientallen acties slaagden ze erin om maar liefst 4.647 euro in te zamelen.

Lees meer →

Duizendmaal bedankt voor de hulp

maandag 25 november 2019

We kregen van de familie Hermus een hartverwarmend briefje over de hulp die ze mochten ontvangen na de ramp die het gezin trof. We laten je mee genieten.

Lees meer →

Sint-Truiden heeft een nieuwe ambassadrice

maandag 25 november 2019

“Ik heb hier geen woorden voor dat ik mag mijzelf MISS EUROPEAN GLOBAL BELGIUM noemen”. Met die woorden reageerde Tara Hollebeke uit Sint-Truiden na het behalen van haar titel.

Lees meer →

Bestelwagen zakt door oprit

maandag 25 november 2019

Voor David Gysenberg van de Oude Katsei in Gingelom was het zaterdagmorgen even schrikken toen hij zag dat zijn lichte bestelwagen door de oprit gezakt was.

Lees meer →

Eén Gecoro voor vijf gemeenten

maandag 25 november 2019

Borgloon, Gingelom, Heers, Kortessem en Wellen gaan een intergemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening oprichten. Deze iGecoro gaat de vijf gemeenten adviseren voor uitvoeringsplannen en vergunningen

Lees meer →

Het provinciaal voetbal van dit weekend.

maandag 25 november 2019

Na een weekend provinciaal voetbal, kunnen we een status quo vaststellen bij onze provinciale ploegen. Wat wel opviel was dat er bijna evenveel supporters van Zepperen-Brustem de verplaatsing maakten naar Bilzen als van Charleroi bij zijn verplaatsing naar STVV gisteren in eerste nationale!

Lees meer →

Geen appeltjes van oranje, maar uit Haspengouw

maandag 25 november 2019

De goede Sint is weer in het land en tot 6 december zal je hem op alle mogelijke plekken zien verschijnen om dan de plaats te ruimen voor de Kerstman. Maar in Sint-Truiden heeft Sinterklaas gebroken met een trend!

Lees meer →

Opfrissing verkeersregels noodzakelijk?

maandag 25 november 2019

Afgelopen nacht werden door de verkeersdienst diverse controles uitgevoerd in de omgeving van onze "chaussée d'amour".

Lees meer →

STVV krijgt tweede thuisnederlaag aangesmeerd.

zondag 24 november 2019

Wie schrik heeft krijgt slaag, wie het niet kan of het niet doet, ook. Hiermee kunnen we de tweede thuisnederlaag van STVV samenvatten. Een zwak STVV, nog een schim van de strijdlustige ploeg van tegen Genk of in Mechelen kreeg verdiend een 1-3 om de oren. En de supporters waren helemaal niet happy. De tandem Boli-Suzuki marcheerde voor geen meter en de verdediging was niet bij de les.

Lees meer →

Groep Celis opent grootste Volvo-toonzaal van België

zondag 24 november 2019

Groep Celis, met vestigingen in Hasselt en Sint-Truiden, heeft in Hasselt de grootste Volvo-showroom van België geopend. Met de nieuwe vestiging is een investering gemoeid van ruim 7,5 miljoen euro.

Lees meer →

Parking vol?

zondag 24 november 2019

Het is een beetje behelpen de komende maanden in Sint-Truiden. De eindejaar festiviteiten pikken nogal wat parkeerplaatsen is, dus zijn de overige (betaal)parkings de winnaars. Alhoewel, duidelijk is anders.

Lees meer →

Gezin op zoek naar meubelen

zondag 24 november 2019

"Afgelopen maandag verloren we onze woning in Zepperen door een zware uitslaande brand. Femke en ik willen heel graag alle mensen bedanken die ons spontaan steunden -zowel materieel als moreel. Het doet deugd om vast te stellen dat er nog warmte en solidariteit bestaat de dag van vandaag", meldt Laurent op zijn facebookpagina.

Lees meer →

Senioren krijgen "les" over veiligheid

zondag 24 november 2019

Via het PLOT waar de Limburgse politiemensen en brandweermannen hun opleiding krijgen, mocht OKRA Sint-Truiden twee specialisten ontvangen die hen diets kwamen maken hoe ze zich beter kunnen beschermen tegen inbraak en brand.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek