Strafke
header-stripes

Luc Haijen overleden

woensdag 8 januari 2020

We vernemen net het overlijden van Luc Haijen. Luc was jarenlang slager-beenhouwer in de Stapelstraat, de hoek met de Gootstraat. Team Truineer wenst zijn gezin, zijn familie en zijn vrienden veel sterkte toe.

Lees meer →

Zware brand in Stationsstraat Borgloon

woensdag 8 januari 2020

In Borgloon is vanmiddag rond 14 uur een zware brand uitgebroken in de woonwinkel Driedeco in de Stationsstraat. De oorzaak is nog niet gekend. De mensen binnen konden zich tijdig in vrijheid brengen.

Lees meer →

Grootscheepse alcoholcontrole Saffraanberg

woensdag 8 januari 2020

In de vooravond voerde en voert de politiezone een grootscheepse alcholcontrole op Saffraanberg, richting Engelmanshoven. Er is geen ontsnappen aan. Wie riskeert te draaien is sowieso de klos. Want tegenover Aluminium Peeters staat een combi die de bewegingen opvolgt.

Lees meer →

Volleybalster Britt Herbots wil naar Tokio

woensdag 8 januari 2020

Van woensdag 8 januari t/m zondag 12 januari 2020 is er het laatste Europese olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de OS van Tokio 2020. Britt Herbots, geboren in Sint-Truiden en spelend voor het Italiaanse UYBA, wil met de Yellow Tigers naar de Olympische spelen maar makkelijk zal dat niet gaan want in het Nederlandse Apeldoorn kan alleen de winnaar van de finale een ticket bemachtigen.

Lees meer →

VOKA-topvrouw over haar drijfveer en de uitdagingen

woensdag 8 januari 2020

De eerste vrouwelijke voorzitter van VOKA... Die titel mag Karin Van De Velde, CEO van Callexcell, op haar palmares bijschrijven. Op TVL vertelt ze wat haar drijfveren zijn. En ze vertelt ook dat "ze hier fier is op haar voorzitterschap'

Lees meer →

En weg is ie, onze Yohan Boli

woensdag 8 januari 2020

Het hing al lang in de lucht. Maar Yohan Boli is weg. Naar het Midden Oosten, een niet nader genoemde club, maar waarschijnlijk Al-Duhail, de club die al in de zomer belangstelling toonde. Boli zou de club 3 miljoen opbrengen.

Lees meer →

Nina gezicht achter campagne tegen GSM-en achter stuur

woensdag 8 januari 2020

Verkeersinstituut Vias lanceert vandaag een nieuwe campagne om te wijzen op de gevaren van de smartphone achter het stuur. Turnkampioen Nina Derwael wordt het gezicht van de campagne. (Bron Belga/Vias)

Lees meer →

Wiric viert jubileum met theatervoorstelling

woensdag 8 januari 2020

Wiric, dat zich focust op dagopvang, huisvesting, werkbegeleiding en toegankelijke hulpverlening voor inwoners met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking, bestaat in 2020 veertig jaar en viert dit jubileum in het eerste weekend van februari met een totaalspektakel van 40 jaar dromen en groeien. De voorstelling draagt de naam ‘Catch a dream …en hou hem vast’.

Lees meer →

Het Repair Café is verhuisd

woensdag 8 januari 2020

In het Repair Café draait alles rond repareren. Met de hulp van deskundigen kun je er je kapotte spullen herstellen. Alles waar wat aan hapert (kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed) krijgt in het Repair Café een tweede leven.

Lees meer →

Ga zwemmen en win een vakantieweekend in Duitsland

woensdag 8 januari 2020

Zwemmen is niet alleen heel leuk, je kan er in Sint-Truiden nog prijzen mee winnen ook. Koop tussen maandag 6 en zondag 26 januari een 10-beurtenkaart in recreatiezwembad Sint-Pieter en maak kans op een vakantieweekend voor twee personen in hotel - restaurant Waldschössel in Elmstein-Speyerbrunn, Duitsland.

Lees meer →

Prinsen Pronknacht

woensdag 8 januari 2020

Zaterdag 18 januari om 20u11 in de sporthal Koninklijk Atheneum, Jodenstraat

Lees meer →

In januari studeren in Sint-Martenkerk

woensdag 8 januari 2020

Januari is voor veel studenten een maand van examens. Daarom richt de dienst Jeugd de Sint-Martenkerk (Breendonkstraat 10) opnieuw in tot studeerruimte waar jongeren in alle stilte kunnen blokken.

Lees meer →

Coaches kankerpatiënten krijgen diploma

woensdag 8 januari 2020

In het Sint-Trudoziekenhuis hebben de eerste negen 'schoonheids'coaches voor kankerpatiënten hun diploma in ontvangst mogen nemen. Het zijn negen mensen die intussen heel veel appreciatie verdienen door het ziekenhuis en die door de mensen die met deze vreselijke ziekte geconfronteerd worden als een belangrijke meerwaarde worden ervaren.

Lees meer →

Gilen Woonprojecten zoekt projectleiders

woensdag 8 januari 2020

Gilen Woonprojecten is nog op zoek naar werf en projectleiders voor zeer uiteenlopende projecten in de buurt van St-Truiden. Nieuwbouw, renovatie, restauratie. Zelfstandig of in loonverband.

Lees meer →

Stage STVV: een pluim voor de supporters

woensdag 8 januari 2020

STVV kan tijdens haar oefenstage steeds rekenen op een harde kern van meegereisde supporters. Het gaat nagenoeg steeds om dezelfde mensen. Een groep van om en bij de 20 die een hechte band heeft met staf en spelers, en wiens aanwezigheid sterk wordt geapprecieerd door STVV.

Lees meer →

Truiense carnavalliedjes op spotify

dinsdag 7 januari 2020

Spotify... de beste liedjes van 50 jaar carnaval in Sint-Truiden kan je er nu vinden. Carnaval in Sint-Truiden in de lift. Als de muziek de maatstaf is, zeker wel. Met dank aan de vele artiesten.....

Lees meer →

STVV wint met 0-1 van Schalke

dinsdag 7 januari 2020

Winnen van Schalke is natuurlijk mooi, zeker als daar in het verre Spanje ook nog 's zo'n 1000 supporters komen kijken. En goal van Suzuku in de 28ste minuut deed het. Maar eerlijk mensen, het was een oefenmatch en niet meer dan dat. Toch betekende winnen voor veel Kanaries een boost. En laat dat nu net datgene zijn wat telt in de kopkes van een voetballer.

Lees meer →

Tim Wellens in 2020 naar Giro en Tour

dinsdag 7 januari 2020

Tim Wellens, die u op de foto ziet tijdens de fotoshoot van gisteren samen met zijn nieuwe ploegmaat Philippe Gilbert, rijdt in 2020 opnieuw de Ronde van Frankrijk. Voor het eerst zal de Truienaar de Tour combineren met een tweede grote ronde, namelijk de Ronde van Italië. Wellens start het seizoen op 19 februari in de Ronde van Algarve.

Lees meer →

VN deelt foto van 'onze' weerman Ruben Weytjens

dinsdag 7 januari 2020

De VN heeft de iconische foto 'noorderlicht' van Ruben Weytjens, een liefhebber van winters, noorderlicht en Lapland, opgepikt en gedeeld. Ruben Weytjens zelf, momenteel trouwens in Lapland, is er bijzonder fier op. "Wat een eer", zegt ie

Lees meer →

'Foefoe' in de Kajaan

dinsdag 7 januari 2020

In regie van Bea Duchateau en met als auteur Peter Kremel brengt het Nieuw Sint-Truidens toneel in februari de komedie 'Foefoe'. Net als vorig jaar kan er genoten worden van het toneelstuk aan tafeltjes met een drankje. Hieronder vindt u de nodige info.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek