Strafke
header-stripes

Wiric viert jubileum met theatervoorstelling

woensdag 8 januari 2020

Wiric, dat zich focust op dagopvang, huisvesting, werkbegeleiding en toegankelijke hulpverlening voor inwoners met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking, bestaat in 2020 veertig jaar en viert dit jubileum in het eerste weekend van februari met een totaalspektakel van 40 jaar dromen en groeien. De voorstelling draagt de naam ‘Catch a dream …en hou hem vast’.

Lees meer →

Het Repair Café is verhuisd

woensdag 8 januari 2020

In het Repair Café draait alles rond repareren. Met de hulp van deskundigen kun je er je kapotte spullen herstellen. Alles waar wat aan hapert (kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed) krijgt in het Repair Café een tweede leven.

Lees meer →

Ga zwemmen en win een vakantieweekend in Duitsland

woensdag 8 januari 2020

Zwemmen is niet alleen heel leuk, je kan er in Sint-Truiden nog prijzen mee winnen ook. Koop tussen maandag 6 en zondag 26 januari een 10-beurtenkaart in recreatiezwembad Sint-Pieter en maak kans op een vakantieweekend voor twee personen in hotel - restaurant Waldschössel in Elmstein-Speyerbrunn, Duitsland.

Lees meer →

Prinsen Pronknacht

woensdag 8 januari 2020

Zaterdag 18 januari om 20u11 in de sporthal Koninklijk Atheneum, Jodenstraat

Lees meer →

In januari studeren in Sint-Martenkerk

woensdag 8 januari 2020

Januari is voor veel studenten een maand van examens. Daarom richt de dienst Jeugd de Sint-Martenkerk (Breendonkstraat 10) opnieuw in tot studeerruimte waar jongeren in alle stilte kunnen blokken.

Lees meer →

Coaches kankerpatiënten krijgen diploma

woensdag 8 januari 2020

In het Sint-Trudoziekenhuis hebben de eerste negen 'schoonheids'coaches voor kankerpatiënten hun diploma in ontvangst mogen nemen. Het zijn negen mensen die intussen heel veel appreciatie verdienen door het ziekenhuis en die door de mensen die met deze vreselijke ziekte geconfronteerd worden als een belangrijke meerwaarde worden ervaren.

Lees meer →

Gilen Woonprojecten zoekt projectleiders

woensdag 8 januari 2020

Gilen Woonprojecten is nog op zoek naar werf en projectleiders voor zeer uiteenlopende projecten in de buurt van St-Truiden. Nieuwbouw, renovatie, restauratie. Zelfstandig of in loonverband.

Lees meer →

Stage STVV: een pluim voor de supporters

woensdag 8 januari 2020

STVV kan tijdens haar oefenstage steeds rekenen op een harde kern van meegereisde supporters. Het gaat nagenoeg steeds om dezelfde mensen. Een groep van om en bij de 20 die een hechte band heeft met staf en spelers, en wiens aanwezigheid sterk wordt geapprecieerd door STVV.

Lees meer →

Truiense carnavalliedjes op spotify

dinsdag 7 januari 2020

Spotify... de beste liedjes van 50 jaar carnaval in Sint-Truiden kan je er nu vinden. Carnaval in Sint-Truiden in de lift. Als de muziek de maatstaf is, zeker wel. Met dank aan de vele artiesten.....

Lees meer →

STVV wint met 0-1 van Schalke

dinsdag 7 januari 2020

Winnen van Schalke is natuurlijk mooi, zeker als daar in het verre Spanje ook nog 's zo'n 1000 supporters komen kijken. En goal van Suzuku in de 28ste minuut deed het. Maar eerlijk mensen, het was een oefenmatch en niet meer dan dat. Toch betekende winnen voor veel Kanaries een boost. En laat dat nu net datgene zijn wat telt in de kopkes van een voetballer.

Lees meer →

Tim Wellens in 2020 naar Giro en Tour

dinsdag 7 januari 2020

Tim Wellens, die u op de foto ziet tijdens de fotoshoot van gisteren samen met zijn nieuwe ploegmaat Philippe Gilbert, rijdt in 2020 opnieuw de Ronde van Frankrijk. Voor het eerst zal de Truienaar de Tour combineren met een tweede grote ronde, namelijk de Ronde van Italië. Wellens start het seizoen op 19 februari in de Ronde van Algarve.

Lees meer →

VN deelt foto van 'onze' weerman Ruben Weytjens

dinsdag 7 januari 2020

De VN heeft de iconische foto 'noorderlicht' van Ruben Weytjens, een liefhebber van winters, noorderlicht en Lapland, opgepikt en gedeeld. Ruben Weytjens zelf, momenteel trouwens in Lapland, is er bijzonder fier op. "Wat een eer", zegt ie

Lees meer →

'Foefoe' in de Kajaan

dinsdag 7 januari 2020

In regie van Bea Duchateau en met als auteur Peter Kremel brengt het Nieuw Sint-Truidens toneel in februari de komedie 'Foefoe'. Net als vorig jaar kan er genoten worden van het toneelstuk aan tafeltjes met een drankje. Hieronder vindt u de nodige info.

Lees meer →

Croes Bvba ook naar bedrijvencentrum Brustem

dinsdag 7 januari 2020

De redactie vernam uit goede bron dat Croes Bvba uit Geetbets, gespecialiseerd in onder meer grond- en afbraakwerken en recyclage, een aantal van zijn activiteiten gaat onderbrengen in het bedrijvencentrum te Brustem aan hangar 27. Hierover zou een akkoord bereikt zijn met het stadsbestuur.

Lees meer →

Ritsen mag en moet, ook aan Stayen dus

dinsdag 7 januari 2020

Niet toevallig legde Wegen en Verkeer nog 's uit hoe je wel en niet moet ritsen, in een nieuwe campagne. Die uitleg komt trouwens goed van pas voor de chauffeurs die vaak de 'beruchte' brug aan Stayen passeren. Tussen haakjes, ritsen mag en moet, en je moet het toelaten.

Lees meer →

Truineer wenst staf STVV heel veel succes

dinsdag 7 januari 2020

Eerste foto van de complete staf bij STVV, bij elkaar, en aangeleverd door de club. In Pinatar willen Kostic, Muskat, Trani, Hayen en De Braekeleer de basis leggen voor een goed 2020. Team Truineer wenst hen en STVV alle succes toe.

Lees meer →

150 km/u op Luikersteenweg

dinsdag 7 januari 2020

Een nieuw jaar, en alweer een resem nieuwe pv's. De politie heeft het blijkbaar druk. En ook al is het soms druk op de Luikersteenweg. Kijken is blijkbaar niet meer in, vliegen des te meer.

Lees meer →

Kerstmis voorbij, op naar carnaval

maandag 6 januari 2020

Kerstmis voorbij, op naar carnaval, nog altijd het grootste event in onze stad. Een evenement met een internationale, nationale en lokale geschiedenis, een evenement dat ook doorheen die hele geschiedenis is geëvolueerd en zich heeft verplaatst van de straat en het café naar de straat en de (parochie)zaal. Zegen of Zonde, graag uw mening, als het kan ook met foto's als deze.

Lees meer →

Bekende Drie Koningen Schurhoven voor goede doel

maandag 6 januari 2020

Daar heb je ze weer. De Drie Koningen die elk jaar 'Schurreve' onveilig maken voor het goede doel. Ook dit jaar haalden ze 270 euro op voor pater Fons en zijn goed doel.

Lees meer →

Loot de boere mar dosse

maandag 6 januari 2020

Waar je dezer dagen wandelt langsheen Spaanse wegen, zeker in Pinatar, kom je de mensen van onze Spionkop tegen. Zoals dit exemplaar. Je ziet het deze wereldreiziger en bekende Truineer hardop denken... laat de boere mar dosse. Hij geniet net zoals de afgelopen jaren van 'het oefenkamp' van STVV.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek