Strafke
header-stripes

Jongeman zwaargewond na ongeval in Sint-Truiden

donderdag 21 november 2019

De 21-jarige Yannick T. uit Sint-Truiden is woensdag rond 15.15 uur zwaargewond geraakt bij een ongeval aan de verkeerslichten op de Hasseltsesteenweg ter hoogte van woonzorgcentrum ’t Meiland.

Lees meer →

Rampenoefening in Sint-Trudo

donderdag 21 november 2019

Vandaag vond een rampenoefening plaats in Sint-Trudo Ziekenhuis in samenwerking met alle verschillende hulpdiensten binnen de stad Sint-Truiden.

Lees meer →

Average Rob sluit jaar af in Sint-Truiden

woensdag 20 november 2019

Nog geen plannen op oudejaarsavond? Voor de studerenden onder ons wordt er voor de 14de keer uitgepakt met een all-in concept: 'De Schuer'. Na Gunther D, Sem Thomasson, DJ Yolotanker, Charlotte De Witte, Jebroer en Lil Kleine pakt de organisatie uit met Average Rob. De photoshopsensatie met vaak over het miljoen views heeft ondertussen op Werchter en de Lokerse Feesten gestaan en zakt nu af naar Sint-Truiden, naar de Schuer. Er is goed nieuws: er zijn nog tickets.

Lees meer →

De Politie van Sint-Truiden meldt...

woensdag 20 november 2019

Van de politie kregen we de volgende feiten en interventies binnen.

Lees meer →

Zet je afval niet te vroeg buiten

woensdag 20 november 2019

Zet je afval niet te vroeg buiten, want dat is hinderlijk en zelfs verboden!

Lees meer →

Nacht van de Truiense Sporter en Kampioenenviering

woensdag 20 november 2019

Vrijdag 22 november om 20u in De Gazo, Gazometerstraat 3

Lees meer →

Sinterklaas komt naar Sint-Truiden

woensdag 20 november 2019

Zaterdag 23 november vanaf 13u30 op het Sint-Martenplein

Lees meer →

Zin in buurtwerking?

woensdag 20 november 2019

Donderdag 28 november om 19u15 in De Gazo, Gazometerstraat 3 Is er in jouw buurt nog geen buurtcomité actief en heb jij zin om iets te organiseren om je buren beter te leren kennen? Kom dan zeker naar de info- & ontmoetingsavond. Na het infogedeelte kan je met een hapje en een drankje met andere buurtinitiatiefnemers van gedachten wisselen en ideeën opdoen. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar buurtwerking@sint-truiden.be of telefonisch op 011 70 16 67. Leden van erkende buurtcomités krijgen een uitnodiging via mail en kunnen via die weg inschrijven. Wil je meer weten over buurtwerking of wil je weten of er in jouw buurt een buurtcomité actief is? Neem een kijkje op www.sint-truiden.be/buurtwerking. Gratis toegang Meer info Buurtwerking T 011 70 16 67 buurtwerking@sint-truiden.be

Lees meer →

Tegen boom geknald en opstandig!

woensdag 20 november 2019

Een 38-jarige man uit Tongeren is zondag even na middernacht met zijn Renault gecrasht op de N3 in Engelmanshoven.

Lees meer →

Sint-Truiden neemt deel aan voorleesweek

woensdag 20 november 2019

Sint-Truiden kan al terugblikken op een geslaagde voorleesweek, met tientallen bezoekers die in de bibliotheek kwamen ontdekken hoe gezellig en leuk voorlezen wel kan zijn. De editie van dit jaar staat helemaal in het teken van voorleesrituelen.

Lees meer →

Prijzengeld winnaars Literaire Prijzen naar omhoog

woensdag 20 november 2019

De gemeenteraad van Sint-Truiden verhoogt het budget van de Literaire Prijzen. De extra middelen gaan integraal naar de beloning van de verschillende winnaars van de schrijfwedstrijd.

Lees meer →

Opel Mulkers stelt nieuwe Opel Corsa voor

woensdag 20 november 2019

Dit weekend (vrijdag tot en met zondag) kan je bij Opel Mulkers kennismaken met de fonkelnieuwe Corsa: de New Corsa. Het sportieve design van de nieuwe Opel Corsa is verbluffend. Je maakt kennis met het opvallend ruime interieur dat rijkelijk is uitgerust om je comfort en veiligheid naar een hoger niveau te tillen.

Lees meer →

Pilootproject in Sint-Trudo rond val- en dwaalpreventie

woensdag 20 november 2019

Door middel van digitale technieken van BlooLoc (Corda Campus Hasselt) en BXO Solutions gaan we onmiddellijk kunnen registreren wanneer een patiënt ten val komt of wanneer iemand buiten een vooraf gedefinieerde “veilige zone” treedt. .

Lees meer →

Big Si eindelijk in Belgisch doel

dinsdag 19 november 2019

Eindelijk, eindelijk. Big Si 'mag ' es onder de lat staan bij België. Hij start zo dadelijk in de basis die Cyprus partij geeft. Dik verdiend na wat hij samen met Club heeft laten zien. Al vinden wij dat hij al veel langer veel meer verdiende.

Lees meer →

Dode vlakbij containerpark

dinsdag 19 november 2019

Kort bij het containerpark -Nijverheidslaan- is in een auto het levensloze lichaam van een man gevonden. Naar verluidt gaat niet om een verdacht overlijden.

Lees meer →

Vraag om hulp voor slachtoffers brand

dinsdag 19 november 2019

Het gezin met drie kinderen dat gisteren in Zepperen werd getroffen door een brand, kan elke hulp gebruiken. Jessica Kellers (Landelijke Kinderopvang) doet een warme oproep.

Lees meer →

Verkeersagressie krijgt serieuze (duiven)staart

dinsdag 19 november 2019

Herinner je de Aziaat die in juni het slachtoffer was van verkeersagressie in de Stationsstraat. De jonge chauffeur die hem sloeg riskeert nu een fikse straf en boete. Niet alleen omdat hij sloeg, ook omdat de Chinees 8 dagen werkonbekwaam was als.... duivenmelker.

Lees meer →

ACTIE - Ladies Night bij Cinema Cameo

dinsdag 19 november 2019

Cinema Cameo stunt weer met een Belgische première! Op donderdag 28 november om 20.15 uur wordt de film 'Can You Keep A Secret' vertoond tijdens de Ladies Night. Deze film is gebaseerd op een bestseller van auteur Sophie Kinsella. Wij mogen maar liefst 4 duotickets verloten voor deze geweldige film. Ga naar de Facebook-pagina van Truineer.be en tag een vriendin onder de afbeelding van de actie.

Lees meer →

Trudojaar wordt komend weekend afgesloten

maandag 18 november 2019

Sint-Truiden heeft in 2019 zijn patroon en stichter passend gevierd! Het hoogtepunt van dit jaar waren de feesten in het weekend van 21 en 22 september. Maar het is nog niet gedaan: voordat Trudo weer even mag gaan rusten, willen we aan zijn feestjaar nog een mooi einde breien.

Lees meer →

Harmonie Sint-Cecilia bestaat 140 jaar

maandag 18 november 2019

Aanstaande zondag blaast de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia van Gingelom 140 kaarsjes uit. Die verjaardag zal niet ongemerkt voorbijgaan en zal gepaard gaan met de uitgifte van een boek.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek