Strafke
header-stripes

Colidio zet STVV op winst

zaterdag 18 januari 2020

Eerste basisplek voor de jonge Argentijn die Inter Milan ruilde voor STVV. Hij gaf meteen zijn visitekaartje af met een doelpunt en een assist. STVV-Kortrijk: 2-0.

Lees meer →

Ontroerende afscheidwoorden van Yohan Boli

zaterdag 18 januari 2020

Zonder commentaar. Klik hieronder op de link en kijk volledig uit....

Lees meer →

Brouwerij Wilderen wint The World Gin Awards

zaterdag 18 januari 2020

Topprijs voor een topgin van een topbrouwerij en -distilleerderij. De Double You Gin van Wilderen wint The World Gin Awards in de categorie Flavoured Gin.

Lees meer →

Deze jongen kost nu 26 miljoen

zaterdag 18 januari 2020

Dakonam Djené.... Nog niet zo lang geleden speelde hij op Stayen. Na één (onregelmatig) seizoen werd hij voor 2,5 miljoen euro naar Getafe getransfereerd. Intussen staan de clubs voor hem in de rij. Vraagprijs: 26 miljoen rond. Nog dit: een eerste bod van 15 miljoen is intussen geweigerd.

Lees meer →

Voel je veiliger, installeer App 112 BE

zaterdag 18 januari 2020

Je kan je een stuk veiliger voelen met deze app. De app 112 BE is een van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en daarom dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België.

Lees meer →

Nieuwe bovengrondse parking

zaterdag 18 januari 2020

n een wip een parking creëren. Privé kan het ook. Kijk maar naar de eigenaar van deze geïmproviseerd terrein tegenover Villa Rosa en de Sikhtempel op de Diestersteenweg. Een bordje in elkaar timmeren, de prijs met wat verf erop en klaar is kees.

Lees meer →

STVV RETRO: Wat is er van ...Anders Nielsen?

zaterdag 18 januari 2020

In de zoektocht naar het verleden, we blijven bij de linkerspitsen, zijn we dit keer aanbeland bij Anders Nielsen. De snelle en productieve Deense winger, nu 49 jaar, kwam naar STVV in 1994 van het Deense Hellerup IK. In totaal speelde Nielsen 55 wedstrijden voor STVV en lukte hij 18 doelpunten. In het seizoen 1995-1996 werd hij verkozen tot meest verdienste speler bij de Kanaries.

Lees meer →

Restaurant Blanco: 'Where East meets West'

vrijdag 17 januari 2020

Sint-Truiden, de zesde monumentenstad van Vlaanderen, is een monument rijker. Een culinair monument. Restaurant Blanco, gelegen in de vroegere Bigarreaux. Met Ayt achter het fornuis, een sterrenchef, wereldbekend in Nederland, binnenkort via restaurant Blanco in Sint-Truiden ook in België.

Lees meer →

Bushiri en Steppe in basis, Ito terug

vrijdag 17 januari 2020

Coach Milos Kostic maakte zopas zijn selectie bekend voor de match tegen Kortrijk. Opvallend is dat Bushiri meteen een basisplaats pakt. En dat Ito en Steppe terug zijn van weggeweest.

Lees meer →

Dikke pech voor doelman Maarten Vandevoordt

vrijdag 17 januari 2020

Truienaar Maarten Vandevoordt, doelman bij Racing Genk, heeft eerder deze week op training z'n elleboog overstrekt en daarbij een blessure opgelopen. Nader onderzoek heeft geleerd dat een operatieve ingreep noodzakelijk is. Die zal maandag uitgevoerd worden. Daardoor zal Maarten gedurende langere tijd niet inzetbaar zijn. De kans is reëel dat zijn seizoen voorbij is.

Lees meer →

Forse stijging dagprijs rusthuizen in Limburg

vrijdag 17 januari 2020

Met een stijging van 3,1 procent is de dagprijs voor een rusthuis het sterkst gestegen in Limburg. Het gemiddelde per maand bedraagt nu 1.703,7 euro. Desondanks blijft men onder het Vlaamse gemiddelde met 1.790 euro. Ter vergelijking: het gemiddelde pensioen bedraagt 1.280 euro.

Lees meer →

Gemachtigde opzichters gezocht

vrijdag 17 januari 2020

Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van personen die zich te voet verplaatsen. Je helpt de verkeersveiligheid te verbeteren door groepen kinderen, scholieren, ouderen en personen met een handicap veilig te laten oversteken. De provincie Limburg is op zoek naar nieuwe kandidaten en organiseert de nodige opleidingen.

Lees meer →

Ladies' Circle 52 steunt Stal Ter Koze

vrijdag 17 januari 2020

LC52 overhandigde een eerste cheque (2000 euro) aan Stal Ter Koze, een centrum voor Therapeutisch Paardrijden, in Nieuwerkerken.

Lees meer →

Sintruin, drei vroluw op een rij....

donderdag 16 januari 2020

Veerle Heeren in Kill Bill, Ingrid Kempeneers in The Hunger Games en Hilde Vautmans in Grease. Truiens politica in een film? Het hoeft niemand te verrassen. Want hun collega's in Brussel gaven al het voorbeeld. Hoofdrolspelers in een soap als balletjes in een soep. Wa ’n sirrek. Gelukkig hebben onze Charlie’s Angels meer ballen aan hun lijf. En 't zèn och gin zoer praame.

Lees meer →

Wat je ook doet, je bent gezien

donderdag 16 januari 2020

Camera's en criminaliteit. Het is als water en vuur. Dat blijkt uit cijfers van de stad. Al kan het nog altijd (veel) beter, natuurlijk.

Lees meer →

Hoelang nog, Mister Ice?

donderdag 16 januari 2020

Wat is dat toch? Dat welles-nietes-spelletje tussen Mister Ice Bear en de buurtbewoners? Speelt de Ice Bear te hard, of zijn de buurtbewoners snel uit hun slaap gewekt? De stad probeert de beide partijen te verzoenen.

Lees meer →

GFT-sticker 2020 nog niet te koop


donderdag 16 januari 2020

Tot eind maart mag je de GFT-container met de sticker van 2019 buitenzetten. Vanaf april 2020 moet er op de container een sticker van 2020 kleven.

De GFT-sticker van 2020 kan je vanaf half februari kopen bij deelnemende handelaars en warenhuizen.
Vanaf dan kan je ook je tegoed huisvuilzakken afhalen. 

Meer informatie hierover vind je in het informatieblad van februari.


Lees meer →

Zorgeloos naar de kleuterklas!

donderdag 16 januari 2020

Sint-Truiden heeft een heel mooi aanbod van scholen, waartussen je zeker en vast een geschikte en warme plek vindt voor je spruit. 

Wanneer je de school van je voorkeur geselecteerd hebt, moet je je kindje natuurlijk eerst inschrijven. Dit gebeurt vanaf nu met een nieuw centraal aanmeldingssysteem. 
In het infoblad van februari leggen we jullie van naaldje tot draadje uit hoe dit precies in zijn werk gaat. Maar als je liever een persoonlijk woordje uitleg krijgt, kom dan zeker naar het info moment op donderdag 23 januari om 20u in de schouwburg van cultuurcentrum de Bogaard, Capucienessenstraat 8. Meer info Flankerend onderwijs T 011 70 15 64 info.flankerendonderwijs@sint-truiden.be

Lees meer →

Beleef een sportieve krokusvakantie
!

donderdag 16 januari 2020

Wil jij een actieve krokusvakantie beleven? Schrijf je dan in voor de sportdagen voor jongeren tot 16 jaar in sportcomplex Sint-Pieter, Olympialaan 10. De sportdagen starten telkens om 9u (uitgezonderd Multimove & fundag, die start om 10u) en eindigen om 16u. Er is opvang voorzien van 8u tot 17u.


Lees meer →

Een winterwandeling in het prachtige Haspengouw


donderdag 16 januari 2020

Ook in de winterperiode zijn onze Haspengouwse landschappen absoluut de moeite waard. Doe een warme jas, muts en handschoenen aan, neem je wandelschoenen en trek de natuur in zeker op een dag zoals vandaag. Je zal ervan versteld staan hoe prachtig en verrassend anders onze streek in de winter is.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek