Strafke
header-stripes

’t Veilinghuis biedt feestelijke afhaalgerechten aan

vrijdag 13 december 2019

’t Veilinghuis staat vooral bekend voor zijn feestzalen, brasserie en de organisatie van feesten en evenementen. Maar ’t Veilinghuis heeft nog meer in petto. Zo heeft de zaak onder meer een afhaalservice.

Lees meer →

Delphine Boël haalt slag thuis

vrijdag 13 december 2019

Koning Albert II heeft in de zaak van Delphine Boël bot gevangen: zijn beroep werd verworpen. Dat is een juridische overwinning voor Delphine Boël.

Lees meer →

Truiense ambitie: 2.600 extra bomen tegen 2024

vrijdag 13 december 2019

Tegen 2024 telt Sint-Truiden 10.000 bomen. Dat zijn er 35% of 2.600 meer dan vandaag. Deze doelstelling staat in het bomenbeleidsplan dat het stadsbestuur deze legislatuur zal uitrollen.

Lees meer →

Green screen foto-animatie - Kerstmis

vrijdag 13 december 2019

Het is Kerstmis. En dus willen de handelaars van de Stapelstraat mensen bij elkaar brengen. Ze bieden daarom iedereen een gratis green screen foto-animatie in kerstsfeer aan.

Lees meer →

Zondag foto-animatie bij Robyns met gratis geschenk

vrijdag 13 december 2019

Nu zondag 15 december gaat onze Canon Eos demodag door. Komt gerust eens langs bij Foto Robyns in de Stapelstraat. De eerste 20 klanten krijgen een pakket fotopapier van Canon Belgium Ook onder de aanwezigen verloten we 3 Canon Pixma printers en 3 boeken van Rallyworld Willy Weyens De winkel is open vanaf 13 uur. Richard Buijsman zal u die dag alles over de Canon toestellen vertellen.

Lees meer →

STVV met noodploeg naar Zulte Waregem

vrijdag 13 december 2019

Geen De Petter, Teixeira en Steppe tegen Zulte Waregem. Dat wisten we al. Maar aan het lijstje van geblesseerden worden nu ook Ito, Janssens, Acolatse, De Ridder, De Smet en Boli toegevoegd. STVV dus met een noodploeg naar het zwarte beest.

Lees meer →

Geen Ferrera, (voorlopig) wel nog Hayen

vrijdag 13 december 2019

Nicky Hayen blijft minstens tot het einde van dit jaar hoofdcoach. Intussen maakt Emilio Ferrera geen kans meer. Dat hoorden we vanmiddag tijdens een persconferentie

Lees meer →

Brustum op 't bord

vrijdag 13 december 2019

Waar zou het fout gelopen zijn, is dan de vraag. Zou de ontwerper een typfout gemaakt hebben? Of zou de drukker gedacht hebben dat hij toch altijd BrustUm hoort ipv BrustEm? Volgens de Stad Sint-Truiden is het de Vlaamse Overheid geweest, afdeling Wegen en Verkeer. Het was Steve Cosyn die het opmerkte. Maar daarmee zijn de vragen niet beantwoord. Hoe lang zou het er al staan?

Lees meer →

Het is definitief: STVV-Genk blijft 3-3

vrijdag 13 december 2019

De zeven dagen om in beroep te gaan tegen het vonnis van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB zijn verstreken. Ook bondsprocureur Wagner legt zich dus bij het vonnis neer, de uitslag van STVV-Genk wordt officieel vastgelegd op 3-3.

Lees meer →

Vandaag pop-up asielwinkel in de Luikerstraat

vrijdag 13 december 2019

Er worden opvallend meer herdershonden bij dierenasielen gedumpt. De voornaamste reden hiervoor: de populaire hond wordt om de verkeerde reden gekocht. “Eigenaars denken dat de hond met weinig inspanning heel goed luistert. Niet dus”, zegt Philip Zurinckx van het asiel.

Lees meer →

De kerstmarkt is open…

vrijdag 13 december 2019

Op de Groenmarkt was het kerstinitiatief niet mogelijk wegens grote werken, dus verhuist de Kerstmarkt dan maar weer naar zijn vertrouwde plek rond de Grote Markt, waar het allemaal indertijd begon.

Lees meer →

STEM@Work: onderwijs ontmoet bedrijfsleven

vrijdag 13 december 2019

Op 4 december 2019 openen bedrijven verspreid over heel Limburg hun deuren voor de derde editie van ‘STEM@Work’. Leerkrachten uit het basisonderwijs zijn te gast in een bedrijf in hun buurt zoals Europower in Nieuwerkerken. STEM@work geeft hen tips om hetgeen ze daar zien toe te passen in hun lessen, zodoende dat ze daarna ook een kijkje kunnen gaan nemen met de klas. Zelfs de kleuterjuffen en -meesters zijn enthousiast en ervaren een bedrijfsbezoek als zeer leerrijk voor de kleuters.

Lees meer →

Taxichauffeur overvallen: buit 55 euro

vrijdag 13 december 2019

Een 33-jarige man uit Sint-Truiden moet voor veertig maanden de cel in omdat hij een taxichauffeur hardhandig aanviel na een ritje naar Genk. De dertiger ging aan de haal met 55 euro.

Lees meer →

De snaat op vrijdag: 'do vilt men broek van af'

vrijdag 13 december 2019

Afgelopen week was er weer heel wat in het nieuws. Over Sint-Truiden en daarbuiten. Het ontsnapte niet aan mijn snaat, en waarschijnlijk ook niet aan die van jullie. Vandaar dit overzicht.

Lees meer →

Resem overtredingen tijdens politiecontrole

donderdag 12 december 2019

Op woensdag 11 december in de vroege avond hield de verkeersdienst van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken een alcoholactie. Die leverde meer dan alleen maar twee overtredingen inzake alcoholgebruik achter het stuur op.

Lees meer →

Verwaarloosde paarden in beslag genomen

donderdag 12 december 2019

De lokale politie van onze regio heeft in Nieuwerkerken drie verwaarloosde paarden in beslag genomen. De paarden zijn intussen overgebracht aar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum.

Lees meer →

STVV in beroep tegen schorsing Garcia

donderdag 12 december 2019

Pol Garcia Tena krijgt voor zijn rode kaart in Zulte Waregem een speeldag schorsing. STVV gaat in beroep.

Lees meer →

VIDEO - Debat met Truiense autodealers in Den Truineer

donderdag 12 december 2019

Tijdens het debat bleek al snel dat de autosector in volle transformatie zit. Elektrisch of benzine of toch nog diesel? Het is koffiedik kijken welke auto hier en nu de beste, duurzaamste of meest voordelige aankoop is en de overheid biedt niet meteen een helpende hand. Lees in het magazine een relaas van een interessant discours over de toekomst van de auto in en rond Haspengouw.

Lees meer →

Vroegere Nieuwscafé heet nu Bistro Sacre Coeur

donderdag 12 december 2019

De grootste zaak in centrum Sint-Truiden heeft sinds dinsdag de deuren opnieuw geopend. De zaak die eerder bekend stond als ‘t Nieuwscafé, is nu omgedoopt tot ‘Bistro Sacre Coeur’. Letterlijk vertaald naar bistro Het Heilig Hart, vernoemd naar het plein waarop het pand zich bevindt. Het plein was meer dan 20 jaar één van de populairste plaatsen van Haspengouw, een begrip in Sint-Truiden. Een ontmoetingsplaats die nu terug geopend is. Samen met Twenty Two Coffee (vroegere Barza) van gebroeders Mignolet en Roasties ademt de hoek op ’t gezelligste plein horeca uit als nergens anders.

Lees meer →

Sint-Pieterskerk wordt bibliotheek

donderdag 12 december 2019

Een deel van de Sint-Pieterskerk in het centrum van Gingelom wordt ingericht als bibliotheek. De bib zelf wordt een multifunctionele ruimte.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek