Strafke
header-stripes

Nog geen beslissing wie STVV na Nieuwjaar zal leiden

maandag 16 december 2019

Vandaag vond er een gesprek plaats tussen de Japanners en Nicky Hayen over wie STVV na Nieuwjaar zal leiden. Maar over de inhoud is nauwelijks iets bekend. Hayen verwacht woensdag meer duidelijkheid. "Er is alleszins nog niks beslist", aldus de Truienaar.

Lees meer →

Opinie STVV: Ja, ook Japanse bazen verdienen krediet

maandag 16 december 2019

Je kan van alles en nog wat in vraag stellen bij STVV. De Japanse bazen, vaak kop van jut en terecht, verdienen krediet. En dat geldt ook voor Nicky Hayen, en elke coach die met dit onevenwichtige team aan de slag moet.

Lees meer →

Droomaffiche voor Big Si en Club

maandag 16 december 2019

Club en Big Si hebben alweer een droomaffiche beet. Na PSG en Real zakt nu Manchester United af naar Jan Breydel. Big Si zal dus ook weer voor het eerste Het Kanaal mogen oversteken.

Lees meer →

Giftige gehaktballen in De Zijp

maandag 16 december 2019

In het natuurgebied De Zijp liggen giftige gehaktballen. Bij de politie is intussen klacht ingediend nadat een hond preventief moest worden behandeld.

Lees meer →

Speelhof wordt kinder- en natuurparadijs

maandag 16 december 2019

We meldden reeds dat het stadsbestuur het domein Speelhof op korte termijn zal opwaarderen. Vandaag maakt HBVL bekend dat er een kostenplaatje van 7,3 miljoen aan verbonden is.

Lees meer →

Velm VV verliest topper van J.Borgloon: 2-0

zondag 15 december 2019

In 4C verloor Velm VV de topper van J.Borgloon dat zo resoluut de weg inslaat richting titel. Zepperen-Brustem haalde dan weer een zeer verdienstelijk gelijkspel bij de leider in eerste provinciale, Koersel VV.

Lees meer →

STVV mist Colombatto, Antwerp Haroun en Mbokani

zondag 15 december 2019

Zondag staat STVV-Antwerp op het programma. Laat ons hopen dat het nog een keer spookt op Stayen. Beide ploegen komen sowieso wel gehavend aan de aftrap.

Lees meer →

Wataru Endo definitief naar Stuttgart?

zondag 15 december 2019

Het ziet ernaar uit dat Wataru Endo definitief naar VFB Stuttgart zal verkassen. De Duitse tradition verein staat op dit ogenblik derde in de 2de Bundesliga.

Lees meer →

OKRA viert Kerstmis met nieuw programma

zondag 15 december 2019

OKRA Sint-Truiden is de grootste seniorenvereniging van de stad. Rond Kerstmis nodigen ze de leden uit voor een heerlijk diner met ontspanning, en op dat moment stelt het bestuur ook zijn nieuw programma voor.

Lees meer →

Oh deer, Christmas is here...

zondag 15 december 2019

De tweede zondag van december -ze willen er in Zepperen zeker van zijn dat Sinterklaas weer richting zuiden is- is het steevast kerstmarkt in ’t Blavierke in Zepperen. Vanaf 14.00 uur kon je er vorige zondag de mooiste kerstcadeautjes vinden, gemaakt door de kinderen, in de tenten van de leerkrachten. Honger of dorst? Ook geen probleem in Zepperen met braadworst, hamburger of poffertjes bij de ouderraad of bitterballen en spekfakkels bij het sponsorcomité! Koud? Een “Zepperse djats”, een geheim recept van een echte Truineer, erepastoor van Zepperen, André Frissaer, en volgens kenners (waaronder hijzelf) goed tegen wintertenen, de hik, chagrin d’amour, nadorst en huitvluichtigheds. Of toch ne warme choco bij de landelijke gilde of binnen bij de ouderraad! En daarenboven werden de Clarissen rijkelijk van eieren voorzien, want de kerstmarkt verliep zonder één drupke regen. Over de andere drupkes zeggen we niets Maar misschien nog belangrijker dan de kerstmarkt was de dag ervoor, toen de ganse school een heuse musical presenteerden in de polyvalente zaal van de buren, Hasp-O Zepperen. Met “De laatste kerstboom” konden ze alle zielen in de zaal veroveren, en afgaande op de commentaren op facebook moet het fantastisch geweest zijn. Want wij geraakten zelfs niet binnen. Maar buiten waren er … drupkes.

Lees meer →

Dames van Jong Sint-Truiden C halen zwaar uit.

zondag 15 december 2019

Wat valt er dit weekend op? De 14-0 zege van de Dames van Jong St-Truiden C tegen hekkensluiter Kadijk. Om de zes minuten en dertig seconden mocht de Kadijkse doelvrouw de bal uit de netten scharrelen.

Lees meer →

Jeugd, sport en spel in de kerstvakantie

zondag 15 december 2019

De kerstvakantie nadert. Bij Jeugd, sport en spel kunnen je kinderen dan opnieuw samen met leeftijdsgenoten een fantastische tijd beleven. Knutselen, spelen, toffe uitstappen en zelfs de kerstman komt op bezoek: het wordt enorm plezant.

Lees meer →

De Warmste Tafel

zondag 15 december 2019

Van donderdag 12 december tot en met zondag 29 december, elke dag van 18u tot 22u, op zaterdag en zondag ook van 12u tot 13u - Sint-Martenplein De Warmste Tafel keert terug!

Lees meer →

Heb je even de tijd?

zondag 15 december 2019

"STRUSOL is een vereniging die schepen Jurgen Reniers met enkele vrienden heeft opgericht. Ze staat voor St TRUiden, SOLidair! Aanstaande zondag 22 december organiseren ze samen met OKRA een kerstfeest voor stadsgenoten die wat minder kansen hebben, het misschien wat minder breed hebben of eenzaam zijn. En dat al voor de 15de maal!

Lees meer →

Vandaag Kerstdegustatie bij Gloire De Duras (Wilderen)

zondag 15 december 2019

Op zondag 15 december 2019 organiseert het wijndomein Gloire de Duras haar tweede Kerstdegustatie. De €5 inkom per persoon zullen zij schenken aan het Olivia Fund.

Lees meer →

Top! Nicky Hayen spreekt na Gaverbeek klare taal

zondag 15 december 2019

Nicky Hayen kondigde voor de match aan dat zijn team als in een bekerfinale zou spelen. Wel, zijn spelers lieten hem in de steek. Zij tekenden voor een vertoning eerste klasse onwaardig.

Lees meer →

Opgepast: openingsuren stadsdiensten tijdens eindejaar

zaterdag 14 december 2019

In de eindejaarsperiode zijn er gewijzigde openingsuren bij de stadsdiensten. Wij geven een compleet overzicht.

Lees meer →

Yoeri zingt voor Kenric

zaterdag 14 december 2019

Zijn nieuwe single Kleine Man draagt Yoeri Mellaerts op aan Kenric Enckels, de jongeman die recentelijk zijn strijd verloor tegen kanker. Een hartverwarmend lied dat past in deze 'warme' periode van Kerst.

Lees meer →

Enorm weekendaanbod deze Kerst

zaterdag 14 december 2019

Nu Kerst in aantocht is, is het één en al gezelligheid in onze stad en is het aanbod enorm. Hierbij geven we je wat inspiratie.

Lees meer →

Bankautomaat Argenta weer in gebruik

zaterdag 14 december 2019

Na de zeven plofkraken op Argenta-automaten dit jaar, nam de bank de drastische maatregel om alle automaten buiten gebruik te stellen. Intussen is de helft weer in gebruik genomen op basis van een risicoanalyse. Die van Argenta Sint-Truiden op de Tiensesteenweg is daar één van. Dat laat zaakvoerder Jeanine Degraef vandaag weten op haar facebookpagina.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek