Strafke
header-stripes

200 jaar onderwijs Brustem

woensdag 23 oktober 2019

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat in Brustem voor het eerst onderwijs werd gegeven die naam waardig. Dit wordt uiteraard gevierd.

Lees meer →

Grote drugscontrole levert 1 PV op

woensdag 23 oktober 2019

Gisteren controleerde de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken op verschillende locaties in de politiezone op drugs in het kader van de maand tegen drugs.

Lees meer →

Nieuwe dierenkalender is er

woensdag 23 oktober 2019

Het dierenasiel laat weten dat de dierenkalender 2020 vanaf heden verkrijgbaar is. Die kost 5 euro.

Lees meer →

Nieuwe Aldi open

woensdag 23 oktober 2019

In de Kattenstraat opent vandaag de nieuwe Aldi. Een moderne winkel, voorzien van alle comfort, en -niet onbelangrijk- een grote parking onderin.

Lees meer →

Aalst zonder stroom

woensdag 23 oktober 2019

Een 140-tal gezinnen in Aalst viel dinsdagavond zonder stroom. Intussen voorziet een mobiele generator de getroffen huizen voorlopig van netspanning.

Lees meer →

Wielemieke is niet meer

dinsdag 22 oktober 2019

Zonet kregen we het nieuws dat Marieke Vervoort, Wielemieke, overleden is. Door haar sportieve prestaties en doorzettingsvermogen was Marieke Vervoort een inspiratiebron voor velen.

Lees meer →

Gouverneur heeft opmerkingen. Engelbosch: technisch detail

dinsdag 22 oktober 2019

Gouverneur Herman Reynders fluit de Truiense schepen voor Ruimtelijke Ordening, Jelle Engelbosch, terug omwille van zijn zeer merkwaardige samenstelling van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO). Maar volgens de schepen loopt het niet zo’n vaart.

Lees meer →

Controles afgelopen weekend

dinsdag 22 oktober 2019

De politie had het druk, de voorbije dagen. En heel wat Truienaars liepen tegen de lamp. En bovendien komen we ook niet zo katholiek uit de cijfers van de federale politie.

Lees meer →

Verdwenen cafés in Sint-Truiden

dinsdag 22 oktober 2019

De Heemkundige Kring Groot-Sint-Truiden organiseerde op 19 en 20 oktober in de sportzaal van het Oud Atheneum in de Zoutstraat een fototentoonstelling over verdwenen cafés in de stad en omgeving. Ondanks het regenachtige weekend was de belangstelling groot.

Lees meer →

Trudo nog met één arm op monument

dinsdag 22 oktober 2019

De Heilige Trudo, een van de figuren op het oorlogsmonument in de Stapelstraat in Sint-Truiden, is afgelopen weekend een arm kwijtgespeeld, net in het jaar van zijn grote viering! Er blijft hem blijkbaar niets bespaard.

Lees meer →

Playing for Success Limburg samen met JKVG en EHvL

dinsdag 22 oktober 2019

Het komt steeds vaker voor dat kinderen in de lagere school al kampen met schoolmoeheid, demotivatie en een negatief zelfbeeld. Ze scoren slecht op vlak van wiskunde en taal en hebben een grote afstand tot een steeds meer digitaliserende maatschappij.

Lees meer →

Twee volle Academiezalen voor Vocal4’s

dinsdag 22 oktober 2019

Twee keer de academiezaal tot de nok toe vullen met een laaiend enthousiast publiek. Dat is wat Popkoor Vocal4’s bewerkstelligd heeft in Sint-Truiden met de opvoering van haar eigen productie 'When she loved me'.

Lees meer →

Het Gregoriuskoor concerteert voor 125ste verjaardag

maandag 21 oktober 2019

In de oude archieven van de O.L.V.-kerk vindt men in 1894 een eerste initiatief van een zangvereniging en onder leiding van kapelaan Dirven wordt, ter gelegenheid van het feest van St-Trudo, het lof met vierstemmige motetten opgeluisterd. In 1896 treedt het koor onder de naam ‘St-GREGORIUSVERENIGING op in de Begijnhofkerk. Op 1 mei 1898 komt de naam ‘GREGORIUSKRING’ in gebruik.

Lees meer →

Opgelet als je glas buiten zet

maandag 21 oktober 2019

Glas wordt maandelijks huis-aan-huis opgehaald. Let wel op er zijn enkele regels!

Lees meer →

Bijna vijf ton appelen op straat

maandag 21 oktober 2019

Een tractor met aanhangwagen heeft maandagnamiddag rond 15.45 uur een aantal paloksen met appelen verloren op de Nachtegaal in Zepperen. De straat was ruim twee uur lang volledig afgesloten. Een deel van de lading kwam op twee auto’s terecht die uit de tegenovergestelde richting kwamen. De bestuurster van een van de auto’s zag de tractor in volle vaart door de bocht komen en kreeg een paloks op haar wagen. De appels vlogen in het rond en lagen verspreid over de volledige breedte van de weg. Gelukkig kwam ze ervan af met enkel blikschade. In de andere wagen zat een koppel. De passagier werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Omstreeks 18 uur kon het verkeer weer normaal rijden. De twee auto’s zijn nog goed voor de schroothoop, de appelen deugen voor niks meer. De bestuurder, een Poolse werknemer van het Alkense fruitbedrijf L&G Fruit Services, pleegde vluchtmisdrijf. Maar hij kon nog door de politie onderschept worden. De bedrijfsleider kwam met zijn werknemers ter plaatse om de appels op te ruimen samen met de brandweer. Dit is wellicht een eerste ongeval met verlies van vracht met deze omvang dit seizoen. Vaak worden de paloksen drie hoog geladen en niet goed vastgemaakt zodat dergelijke dingen kunnen gebeuren, ook al omdat alles snel moet gebeuren of overgelaten worden aan mensen die de reglementering ter zake niet kennen.  

Lees meer →

Berkenhof bouwt 15 assistentiewoningen

maandag 21 oktober 2019

De werken aan de nieuwbouw van woon-zorgcentrum Berkenhof in Heers zitten in de laatste rechte lijn. Vorig weekend konden nieuwsgierigen al eens binnenkijken in de nieuwe serviceflats.

Lees meer →

Een appeltje voor onderweg

maandag 21 oktober 2019

BelOrta, de grootste groente- en fruitveiling van België, heeft maandagochtend in Centraal-Station appels uitgedeeld aan pendelaars op weg naar het werk. De fruitveiling deed dat naar aanleiding van “International Apple Day”, de wereldwijde “appel-hoogdag” die sinds 1990 wordt gevierd. Ook tijdens de avondspits volgt er nog een weggeefactie. Veiling Borgloon behoort tot deze groep.

Lees meer →

De fruittobben zijn geproefd

maandag 21 oktober 2019

De 60 fruittobben die de Keizerlijke Commanderie binnenkreeg, zijn geproefd en gekeurd. 25 juryleden zochten en vonden de mooiste en de beste fruittob.

Lees meer →

Japanse bazen moeten mea culpa slaan

maandag 21 oktober 2019

Als het slecht loopt in het voetbal, dan moeten eerst sommige spelers maar in laatste instantie altijd de coach het ontgelden. In het geval van STVV gaat dit niet op. Want wat vandaag gebeurt, stond al maanden in de sterren geschreven. Al twijfelen we niet aan de goede bedoelingen van de Japanse bazen. Maar met goede bedoelingen alleen kom je er niet.

Lees meer →

Bridgen voor het goede doel

maandag 21 oktober 2019

Volgend weekend, 26 oktober, gaan de bridgeliefhebbers spelen in de Panderosa, voor het amusement maar ook voor het goede doel, namelijk Kop op tegen Kanker.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek