Strafke
header-stripes

Bushiri en Steppe in basis, Ito terug

vrijdag 17 januari 2020

Coach Milos Kostic maakte zopas zijn selectie bekend voor de match tegen Kortrijk. Opvallend is dat Bushiri meteen een basisplaats pakt. En dat Ito en Steppe terug zijn van weggeweest.

Lees meer →

Dikke pech voor doelman Maarten Vandevoordt

vrijdag 17 januari 2020

Truienaar Maarten Vandevoordt, doelman bij Racing Genk, heeft eerder deze week op training z'n elleboog overstrekt en daarbij een blessure opgelopen. Nader onderzoek heeft geleerd dat een operatieve ingreep noodzakelijk is. Die zal maandag uitgevoerd worden. Daardoor zal Maarten gedurende langere tijd niet inzetbaar zijn. De kans is reëel dat zijn seizoen voorbij is.

Lees meer →

Forse stijging dagprijs rusthuizen in Limburg

vrijdag 17 januari 2020

Met een stijging van 3,1 procent is de dagprijs voor een rusthuis het sterkst gestegen in Limburg. Het gemiddelde per maand bedraagt nu 1.703,7 euro. Desondanks blijft men onder het Vlaamse gemiddelde met 1.790 euro. Ter vergelijking: het gemiddelde pensioen bedraagt 1.280 euro.

Lees meer →

Gemachtigde opzichters gezocht

vrijdag 17 januari 2020

Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van personen die zich te voet verplaatsen. Je helpt de verkeersveiligheid te verbeteren door groepen kinderen, scholieren, ouderen en personen met een handicap veilig te laten oversteken. De provincie Limburg is op zoek naar nieuwe kandidaten en organiseert de nodige opleidingen.

Lees meer →

Ladies' Circle 52 steunt Stal Ter Koze

vrijdag 17 januari 2020

LC52 overhandigde een eerste cheque (2000 euro) aan Stal Ter Koze, een centrum voor Therapeutisch Paardrijden, in Nieuwerkerken.

Lees meer →

Sintruin, drei vroluw op een rij....

donderdag 16 januari 2020

Veerle Heeren in Kill Bill, Ingrid Kempeneers in The Hunger Games en Hilde Vautmans in Grease. Truiens politica in een film? Het hoeft niemand te verrassen. Want hun collega's in Brussel gaven al het voorbeeld. Hoofdrolspelers in een soap als balletjes in een soep. Wa ’n sirrek. Gelukkig hebben onze Charlie’s Angels meer ballen aan hun lijf. En 't zèn och gin zoer praame.

Lees meer →

Wat je ook doet, je bent gezien

donderdag 16 januari 2020

Camera's en criminaliteit. Het is als water en vuur. Dat blijkt uit cijfers van de stad. Al kan het nog altijd (veel) beter, natuurlijk.

Lees meer →

Hoelang nog, Mister Ice?

donderdag 16 januari 2020

Wat is dat toch? Dat welles-nietes-spelletje tussen Mister Ice Bear en de buurtbewoners? Speelt de Ice Bear te hard, of zijn de buurtbewoners snel uit hun slaap gewekt? De stad probeert de beide partijen te verzoenen.

Lees meer →

GFT-sticker 2020 nog niet te koop


donderdag 16 januari 2020

Tot eind maart mag je de GFT-container met de sticker van 2019 buitenzetten. Vanaf april 2020 moet er op de container een sticker van 2020 kleven.

De GFT-sticker van 2020 kan je vanaf half februari kopen bij deelnemende handelaars en warenhuizen.
Vanaf dan kan je ook je tegoed huisvuilzakken afhalen. 

Meer informatie hierover vind je in het informatieblad van februari.


Lees meer →

Zorgeloos naar de kleuterklas!

donderdag 16 januari 2020

Sint-Truiden heeft een heel mooi aanbod van scholen, waartussen je zeker en vast een geschikte en warme plek vindt voor je spruit. 

Wanneer je de school van je voorkeur geselecteerd hebt, moet je je kindje natuurlijk eerst inschrijven. Dit gebeurt vanaf nu met een nieuw centraal aanmeldingssysteem. 
In het infoblad van februari leggen we jullie van naaldje tot draadje uit hoe dit precies in zijn werk gaat. Maar als je liever een persoonlijk woordje uitleg krijgt, kom dan zeker naar het info moment op donderdag 23 januari om 20u in de schouwburg van cultuurcentrum de Bogaard, Capucienessenstraat 8. Meer info Flankerend onderwijs T 011 70 15 64 info.flankerendonderwijs@sint-truiden.be

Lees meer →

Beleef een sportieve krokusvakantie
!

donderdag 16 januari 2020

Wil jij een actieve krokusvakantie beleven? Schrijf je dan in voor de sportdagen voor jongeren tot 16 jaar in sportcomplex Sint-Pieter, Olympialaan 10. De sportdagen starten telkens om 9u (uitgezonderd Multimove & fundag, die start om 10u) en eindigen om 16u. Er is opvang voorzien van 8u tot 17u.


Lees meer →

Een winterwandeling in het prachtige Haspengouw


donderdag 16 januari 2020

Ook in de winterperiode zijn onze Haspengouwse landschappen absoluut de moeite waard. Doe een warme jas, muts en handschoenen aan, neem je wandelschoenen en trek de natuur in zeker op een dag zoals vandaag. Je zal ervan versteld staan hoe prachtig en verrassend anders onze streek in de winter is.

Lees meer →

Doelman van het jaar: Simon Mignolet

donderdag 16 januari 2020

Wie zich na één stemronde in een half jaar tijd kan ontpoppen tot Doelman van het Jaar, is de Belgische competitie ontgroeid. Maar dat wisten we al.Twaalf clean sheets en amper zeven tegengoals in 18 competitiewedstrijden. Doe het maar na. Het zal de clubs in het buitenland niet zijn ontgaan.....Proficiat Simon. (foto print live uitzending VTM)

Lees meer →

Projectsubsidie voor Truienaar Lukas De Clerck

donderdag 16 januari 2020

Er werd fors gesnoeid in de cultuursubsidies door de Vlaamse regering waardoor er maar 7 projecten in Limburg nog een financieel steuntje krijgen. Truienaar en geluidskunstenaar Lukas De Clerck is bij de gelukkigen. Hij wil de beurs gebruiken voor de ontwikkeling van 3 nieuwe projecten.

Lees meer →

Monique Claes wint 45e Shop & City wagen

woensdag 15 januari 2020

Monique Claes werd afgelopen zaterdag winnaar van de 45ste Shop & City wagen, een Nissan Micra van Van Mossel-Bruyninx. Het winnend lotje werd gescand bij Dony Gourmet Store.

Lees meer →

Japanse linkerflank verdediger naar STVV

woensdag 15 januari 2020

De Kanaries hebben zich versterkt met de 23- jarige Japanner Ko Matsubara. Deze linkerflank verdediger speelt tot eind deze maand bij Shimizu S-Puise uit Shizuoka en is nu einde contract. Vorig seizoen eindigde deze club 12de in de J1 League in Japan.

Lees meer →

Wie vernielde omheining op de Vliegveldlaan?

woensdag 15 januari 2020

Blijkbaar vond iemand het nodig om vannacht de omheining van Angelo Di Vito omver te rijden. Jammer genoeg wou deze persoon zich ook niet kenbaar maken... Als iemand toevallig iets opgemerkt heeft aan de kbc (Vliegveldlaan Brustem) mag hij of zij dit steeds melden.

Lees meer →

Vriendjesdag bij Davost

woensdag 15 januari 2020

Op zaterdag 1 februari organiseert de damesvolleybalclub van Sint-Truiden, DAVOST, een vriendjesdag voor de U7 en U9. De doelstelling is om de club op een positieve manier in de kijker te zetten door deze trainingen open te stellen voor de vriendjes van onze leden. Zo wil men de drempel verlagen voor nieuwe leden om de stap te zetten naar onze club.

Lees meer →

STVV stelt plannen nieuwe tribune Zuid voor

dinsdag 14 januari 2020

Na dit seizoen start STVV de bouw van de nieuwe tribune aan de spoorwegkant, de zogenaamde tribune Zuid. Het wordt een multifunctionele tribune, met een mix aan voorzieningen.

Lees meer →

Bloesembad krijgt beetje bij beetje vorm

dinsdag 14 januari 2020

De bouw van het bloesembad vordert met rasse schreden. Dat heeft burgemeester Veerle Heeren vandaag kunnen vaststellen tijdens een plaatsbezoek.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek