Strafke
header-stripes

Malaise bij STVV... toch volgens de radio

donderdag 9 januari 2020

Veel supporters van STVV zullen vanochtend waarschijnlijk hun oren niet hebben geloofd. "Boli naar Midden-Oosten, alweer een speler weg, malaise bij STVV", hoorden we op het ochtendnieuws van de radio. Of hoe sommigen toch een loopje nemen met de realiteit.

Lees meer →

Boerenjaar op Vier: ook onze boeren in picture

donderdag 9 januari 2020

Na Boer Zoekt Vrouw pakt de zender Vier sedert dinsdag uit met een nieuwe boerensaga, met name Boerenjaar. Daarin komen ook twee families uit onze streek aan bod: Paul & Daan Schreurs uit Kozen (foto, fruitteelt), en de familie Louwet uit Gusccoven (akkerbouw en veeteelt, en uitbating zorgboerderij). Elke week op Vier.

Lees meer →

‘De Kotmadam’ bij ‘De buurtpolitie’ !

woensdag 8 januari 2020

Niet letterlijk natuurlijk want de kotmadam heeft voor zover we weten niets verkeerd gedaan. Enkele acteurs uit beide series slaan de handen in elkaar voor de sexy theatercomedy ‘Van de kant in de gracht’. Walter Van De Velde (Lili en Marleen, Hallo België, Samson) schreef deze toneelhit.

Lees meer →

De wondere wereld van... Al Rayan en het WK 2022

woensdag 8 januari 2020

Zonder commentaar. Bekijk gewoon de filmpjes via onderstaande linken

Lees meer →

Dit wordt de nieuwe thuishaven van Yohan Boli

woensdag 8 januari 2020

4,5 jaar geleden kwam hij gratis over van CS Verviers, nu verhuist hij voor flink wat oliedollars naar Al-Rayyan. Niet zomaar een club, zo blijkt, een club ook die in het verleden heel wat grote namen aantrok. Momenteel staat er een nieuw stadion in de steigers, eentje waar ook matchen zullen gespeeld worden in het kader van het WK 2022 in Qatar.

Lees meer →

Luc Haijen overleden

woensdag 8 januari 2020

We vernemen net het overlijden van Luc Haijen. Luc was jarenlang slager-beenhouwer in de Stapelstraat, de hoek met de Gootstraat. Team Truineer wenst zijn gezin, zijn familie en zijn vrienden veel sterkte toe.

Lees meer →

Zware brand in Stationsstraat Borgloon

woensdag 8 januari 2020

In Borgloon is vanmiddag rond 14 uur een zware brand uitgebroken in de woonwinkel Driedeco in de Stationsstraat. De oorzaak is nog niet gekend. De mensen binnen konden zich tijdig in vrijheid brengen.

Lees meer →

Grootscheepse alcoholcontrole Saffraanberg

woensdag 8 januari 2020

In de vooravond voerde en voert de politiezone een grootscheepse alcholcontrole op Saffraanberg, richting Engelmanshoven. Er is geen ontsnappen aan. Wie riskeert te draaien is sowieso de klos. Want tegenover Aluminium Peeters staat een combi die de bewegingen opvolgt.

Lees meer →

Volleybalster Britt Herbots wil naar Tokio

woensdag 8 januari 2020

Van woensdag 8 januari t/m zondag 12 januari 2020 is er het laatste Europese olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de OS van Tokio 2020. Britt Herbots, geboren in Sint-Truiden en spelend voor het Italiaanse UYBA, wil met de Yellow Tigers naar de Olympische spelen maar makkelijk zal dat niet gaan want in het Nederlandse Apeldoorn kan alleen de winnaar van de finale een ticket bemachtigen.

Lees meer →

VOKA-topvrouw over haar drijfveer en de uitdagingen

woensdag 8 januari 2020

De eerste vrouwelijke voorzitter van VOKA... Die titel mag Karin Van De Velde, CEO van Callexcell, op haar palmares bijschrijven. Op TVL vertelt ze wat haar drijfveren zijn. En ze vertelt ook dat "ze hier fier is op haar voorzitterschap'

Lees meer →

En weg is ie, onze Yohan Boli

woensdag 8 januari 2020

Het hing al lang in de lucht. Maar Yohan Boli is weg. Naar het Midden Oosten, een niet nader genoemde club, maar waarschijnlijk Al-Duhail, de club die al in de zomer belangstelling toonde. Boli zou de club 3 miljoen opbrengen.

Lees meer →

Nina gezicht achter campagne tegen GSM-en achter stuur

woensdag 8 januari 2020

Verkeersinstituut Vias lanceert vandaag een nieuwe campagne om te wijzen op de gevaren van de smartphone achter het stuur. Turnkampioen Nina Derwael wordt het gezicht van de campagne. (Bron Belga/Vias)

Lees meer →

Wiric viert jubileum met theatervoorstelling

woensdag 8 januari 2020

Wiric, dat zich focust op dagopvang, huisvesting, werkbegeleiding en toegankelijke hulpverlening voor inwoners met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking, bestaat in 2020 veertig jaar en viert dit jubileum in het eerste weekend van februari met een totaalspektakel van 40 jaar dromen en groeien. De voorstelling draagt de naam ‘Catch a dream …en hou hem vast’.

Lees meer →

Het Repair Café is verhuisd

woensdag 8 januari 2020

In het Repair Café draait alles rond repareren. Met de hulp van deskundigen kun je er je kapotte spullen herstellen. Alles waar wat aan hapert (kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed) krijgt in het Repair Café een tweede leven.

Lees meer →

Ga zwemmen en win een vakantieweekend in Duitsland

woensdag 8 januari 2020

Zwemmen is niet alleen heel leuk, je kan er in Sint-Truiden nog prijzen mee winnen ook. Koop tussen maandag 6 en zondag 26 januari een 10-beurtenkaart in recreatiezwembad Sint-Pieter en maak kans op een vakantieweekend voor twee personen in hotel - restaurant Waldschössel in Elmstein-Speyerbrunn, Duitsland.

Lees meer →

Prinsen Pronknacht

woensdag 8 januari 2020

Zaterdag 18 januari om 20u11 in de sporthal Koninklijk Atheneum, Jodenstraat

Lees meer →

In januari studeren in Sint-Martenkerk

woensdag 8 januari 2020

Januari is voor veel studenten een maand van examens. Daarom richt de dienst Jeugd de Sint-Martenkerk (Breendonkstraat 10) opnieuw in tot studeerruimte waar jongeren in alle stilte kunnen blokken.

Lees meer →

Coaches kankerpatiënten krijgen diploma

woensdag 8 januari 2020

In het Sint-Trudoziekenhuis hebben de eerste negen 'schoonheids'coaches voor kankerpatiënten hun diploma in ontvangst mogen nemen. Het zijn negen mensen die intussen heel veel appreciatie verdienen door het ziekenhuis en die door de mensen die met deze vreselijke ziekte geconfronteerd worden als een belangrijke meerwaarde worden ervaren.

Lees meer →

Gilen Woonprojecten zoekt projectleiders

woensdag 8 januari 2020

Gilen Woonprojecten is nog op zoek naar werf en projectleiders voor zeer uiteenlopende projecten in de buurt van St-Truiden. Nieuwbouw, renovatie, restauratie. Zelfstandig of in loonverband.

Lees meer →

Stage STVV: een pluim voor de supporters

woensdag 8 januari 2020

STVV kan tijdens haar oefenstage steeds rekenen op een harde kern van meegereisde supporters. Het gaat nagenoeg steeds om dezelfde mensen. Een groep van om en bij de 20 die een hechte band heeft met staf en spelers, en wiens aanwezigheid sterk wordt geapprecieerd door STVV.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek