Strafke
header-stripes

Expositie en kunstveiling in het Veilinghuis!

dinsdag 28 januari 2020

Luc Withofs laat weten dat er dit weekend in het Veilinghuis (Tongersesteenweg) een expositie plaatsvindt op zaterdag (10 tot 18 uur) en op zondag (10 tot 12 uur), zondagnamiddag begint de kunstveiling om 15 uur stipt. "Nog geen plannen voor dit weekend? Kom dan een kijkje nemen naar de verschillende kunstwerken in onze feestzaal," aldus Luc.

Lees meer →

STVV ontbindt contract Gliha

dinsdag 28 januari 2020

STVV heeft zonet het contract van Erik Gliha in onderling overleg ontbonden. De speler mocht nog mee op oefenkamp, maar kon zich nooit doorzetten. Intussen heeft STVV de Japanner Ko Matsubara voor die positie gehaald.

Lees meer →

Haspo-Zuid herdenkt Auschwitz met droomboom

dinsdag 28 januari 2020

75 jaar na de Wereldoorlog in Sint-Truiden hebben de leerlingen van Hasp-O Zuid - De Regenboog een “De Droomboom” gemaakt om de gruwel nooit te vergeten, een kunstwerk over met veel symboliek: ondanks alle leed groeien de groene blaadjes van de hoop. Loop zeker een langs het cultuurcentrum of de bib en ontdek er meer over

Lees meer →

Ondertunneling van het station op de tafel

dinsdag 28 januari 2020

De stad Sint-Truiden en vervoersmaatschappijen NMBS en Infrabel slaan de handen in mekaar voor de realisatie van een tunnel tussen het centrum en het nieuwe stadsdeel aan de achterzijde van het station. In eerste instantie zal er een studie gebeuren.

Lees meer →

First Friday: Tim Roosen wil galeries langer open

dinsdag 28 januari 2020

‘First Friday’ is een evenement in de USA, waar op de eerste vrijdag van de maand alle galeries langer open zijn. De bedoeling is dat mensen na de normale openingsuren van de ene naar de andere galerij kunnen trekken om kunst te ontdekken. Tim Roosen van NovaBelgica Art&Design wil dat hier ook opstarten, geeft het voorbeeld en roept andere kunstenaars en galeries op om mee te doen.

Lees meer →

Tom Herck in kunsproject met leerlingen MusArt

maandag 27 januari 2020

Vandaag op TVL: Kunstenaar Tom Herck werkt samen met de leerlingen van de kunstafdeling van MusArt aan een graffitikunstwerk: 'De schepping' van Michelangelo, maar dan in een hedendaags jasje.

Lees meer →

Elias Bollen provinciaal kampioen Judo

maandag 27 januari 2020

Elias Bollen uit Zepperen is in Genk provinciaal kampioen bij de U18, -46 kg, geworden. Team Truineer wenst hem proficiat.

Lees meer →

Stadsbestuur huldigt Simon Mignolet

maandag 27 januari 2020

Vanavond huldigt het stadsbestuur Simon Mignolet. Aanleiding is zijn recente verkiezing tot Doelman van het Jaar.

Lees meer →

Politiecombi's uitgerust met defibrilator

maandag 27 januari 2020

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft zes politiecombi’s van de zone uitgerust met een automatische externe defibrillator (AED).

Lees meer →

DivINE: showcase Ine in Panishof

maandag 27 januari 2020

Ine Tiolants, de MNM Rising Star van 2018, tekende zopas een platencontract bij Universal Music en werkt op dit moment aan nieuwe muziek, samen met Piet Goddaer die beter bekend is als Ozark Henry. Op zaterdag 15 februari geeft ze een showcase met haar volledige groep in Panishof Bommershoven.

Lees meer →

Alle sportuitslagen van het weekend

maandag 27 januari 2020

De grootste verrassing van het weekend komt uit het handbal, waar de dames van Sint-Truiden de topper in eigen huis verloren van Initia Hasselt maar toch nog koploper blijven in 1ste nationale. Op de foto ziet u de dames van Davost, volleybalclub Sint-Truiden, die in 3de provinciale A vlot hun wedstrijd wonnen tegen Kortessem B.

Lees meer →

UCLL zorgt voor 8 pop-up stores in Sint-Truiden

maandag 27 januari 2020

UCLL Pop-ups is het afstudeerproject van de laatstejaarsstudenten KMO & Ondernemen aan de Hogeschool UC Leuven Limburg Campus Diepenbeek. UCLL Pop-ups brengt 8 verschillende pop-up stores samen op verschillende locaties in Sint-Truiden. Voor het eerst openen de studenten 3KMO hun pop-ups in Sint-Truiden van 7 tot en met 23 februari 2020.

Lees meer →

Dries Boffin plots overleden

zondag 26 januari 2020

De wereld staat even stil. We vernamen zonet het overlijden van Dries Boffin, zaakvoerder van brasserie 't Begijntje.

Lees meer →

Milan Paulus kijkt uit naar zijn debuut bij de beloften

zondag 26 januari 2020

Milan Paulus oogt scherp. Je kan er verdomd donder op zeggen dat ie op en top klaar zal zijn voor het komende wielerseizoen. Aan zijn ingesteldheid en zijn voorbereiding zal het alleszins niet gelegen hebben.

Lees meer →

Het geheim van Kostic.....!?

zondag 26 januari 2020

Kostic... Kostniks, lachten veel Truienaars tegen beter weten in. Intussen geeft de Sloveen zijn visitekaartje af. Meer nog, de spelers dragen hem op handen.

Lees meer →

Facundo Colidio: Inter of STVV of.....?

zondag 26 januari 2020

Twee basisplekken, één doelpunt, vier assists, twee keer man van de match.... In nauwelijks 120 minuten speelde Facundo Colidio zijn maatje Yohan Boli naar de vergeethoek. Wat een debuut, wat een statistiek.

Lees meer →

75ste Verloren Maandagstoet nadert met rasse schreden

zaterdag 25 januari 2020

De 75ste Verloren Maandagstoet komt steeds dichterbij, op maandag 24 februari is het zover! Vergeet ook deze data niet: zondag 16 februari: Super Kindercarnavalfeest in de Gazo vanaf 13u11 dinsdag 18 februari: Ontvangst Gilde Blauw Sjuut in de brouwerij van Wilderen vanaf 19u11 zaterdag 22 februari: Kinder Carnavalstoet in de straten vanaf 12u33 zondag 23 februari: Machtsoverdracht aan het Oud Stadhuis vanaf 20u11 zaterdag 22 februari: Faat Verklieëd Bal in de Gazo vanaf 20u11

Lees meer →

Frank Mellemans opnieuw DJ op Tomorrowland

zaterdag 25 januari 2020

Truienaar Frank Mellemans, ook vaste DJ op Stayen, prijkt net zoals vorig jaar op de affiche van Tomorrowland. “Ik draai weer beide zondagen in onze Moose Bar op het festivalterrein in Boom. We brengen de hele dag feestmuziek in onze ambiancehut samen met een andere Truienaar, Feestdj Lucki Luc (Luc Schiepers, nvdr.," aldus Frank in het HBVL Vanmorgen is overigens de ticketverkoop voor Tomorrowland gestart via de website.

Lees meer →

Wildplakzuilen maken plaats voor digitaal alternatief

zaterdag 25 januari 2020

De 22 wildplakzuilen in Sint-Truiden gaan tegen de vlakte. De palen zijn een doorn in het oog van almaar meer mensen en daarom besliste het stadsbestuur om ze te verwijderen. Binnenkort komt er een duurzaam en digitaal alternatief. Als de omstandigheden het toelaten, verschijnt er op de plaats van elke zuil ook een nieuwe boom.

Lees meer →

Wat is er van .....de boomlange Ibrahima Sidibé?

zaterdag 25 januari 2020

De nu 39- jarige Senegalese linksvoetige spits kwam begin 2008, na een ommetje in de Oostenrijkse competitie naar STVV, via de Hongaarse eersteklasser Debrecen VSZ. Velen twijfelden in de tweede seizoenshelft 2007/2008 aan zijn capaciteiten want scoren deed hij niet in 13 wedstrijden. Toenmalig trainer Dennis Van Wijk zette Sidibé zelfs even in het elftal als linkerflankverdediger. Het seizoen nadien, STVV was gedegradeerd en speelde in tweede klasse, toonde Ibrahima dat hij het scoren niet verleerd was en lukte 21 doelpunten.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek