Strafke
header-stripes

Yvette, Celine en Amelie in 'Familie' bij Pol Stas

dinsdag 21 januari 2020

Bij toneelgroep Pol Stas gaat vanaf donderdag met 'Familie' de tweede productie in hun jubileumjaar in première. 'Familie' is een beklijvend familiedrama dat nazindert tot het laatste woord. Een unicum in de geschiedenis van de befaamde toneelgroep is dat Yvette Pletsers samen met haar dochters Celine en Amelie op de planken staat in de Bogaard. Avondvoorstellingen zijn er op donderdag 23, vrijdag 24, zaterdag 25 januari om 20u15. Namiddagvoorstelling is er op zondag 26 januari om 15 uur. Info voor tickets bij Uitbalie CC de Bogaard 011/70 17 00. Kaart per voorstelling 12 euro (studenten 6 euro).

Lees meer →

All4Dogs snelt Spanje ter hulp

dinsdag 21 januari 2020

Voor de tweede keer in een jaar snelt All4Dogs Spanje ter hulp. Door het noodweer daar zitten opvangcentra voor honden andermaal in de problemen. Gisteren vertrok een team met hulpgoederen richting het Zuiden.

Lees meer →

Truiense Kathy Lafosse getuigt over storm 'Gloria'

maandag 20 januari 2020

Kathy Lafosse, die in de buurt van Valencia woont, getuigt op facebook over de storm 'Gloria' met 8,44 meter hoge golven (een record!) op de stranden van Valencia en Alicante. "Rukwinden, regen en sneeuw in het binnenland. Plots is het hier 20 graden minder dan vorige week. Er zit niets anders op dan in huis te blijven". Hieronder ziet een filmpje met de overstromingen op het strand Cabanyal van Valencia:

Lees meer →

Maarten Vandevoordt met succes geopereerd

maandag 20 januari 2020

Maarten liet zojuist op zijn facebook pagina weten dat de operatie in het AZ Monica in Antwerpen aan de linkerelleboog gelukt is! "De operatie is goed verlopen. Bedankt allemaal voor de steun en de lieve berichten die ik kreeg de afgelopen dagen. Ik kom sterker terug", aldus de Genkse goalie.

Lees meer →

Vuur op Diestersteenweg

maandag 20 januari 2020

De Diestersteenweg is tussen het rond punt in Melveren en het Sint-Trudoziekenhuis afgesloten wegens een hevige brand. Die is uitgebroken in de boerderij tegenover de voormalige Garage Beelen.

Lees meer →

Albert Lismont overleden

maandag 20 januari 2020

In Borgloon is Albert Lismont overleden. Albert werd 74 en sukkelde al even met de gezondheid. Team Truineer wenst de familie zijn innige deelneming en veel sterkte toe. Albert Lismont kennen we in Sint-Truiden vooral van STVV. Hij was de eerste ombudsman in het Belgische voetbal. Zijn zonen kennen we onder meer van restaurant Ambrozijn, destijds in Borgloon.

Lees meer →

Heeft er iemand deze kater gezien?

maandag 20 januari 2020

Lieve Nijs is wanhopig op zoek naar haar kater. Iemand het troeteldier gezien? Bel dan snel naar 0488/901301

Lees meer →

Wil jij ook gemachtigd opzichter worden?

maandag 20 januari 2020

De provincie Limburg is op zoek naar gemachtigd opzichters en organiseert hiervoor de nodige opleidingen. Geïnteresseerd? Lees verder wat je moet doen....

Lees meer →

De Ronde Tafel steunt vzw Bindkracht

maandag 20 januari 2020

De Ronde Tafel Sint-Truiden schenkt een bedrag van 10.000 euro aan Bindkracht. Die vzw is gevestigd in Landen en levert een woon- en zorgomgeving aan mensen met een zware verstandelijke en/of fysieke beperking.

Lees meer →

Net geen overwinning voor Talle Paulus in Parijs

zondag 19 januari 2020

De 19-jarige Truiense, Talle Paulus, kon zojuist net niet de overwinning in de wacht slepen in de finale van Top Model International in de Lido in Parijs. Ze schitterde evenwel als model onder de Eifeltoren by night. Talle is de zus van onze beloftvolle wielrenner Milan Paulus die vorig jaar 10de werd op het WK wielrennen voor juniores. Hieronder vindt u wat sfeerbeelden van de finale (facebook Carine Gaspar).

Lees meer →

Sportuitslagen

zondag 19 januari 2020

Voetbal: In 1ste provinciale won Zepperen-Brustem zaterdagavond bij hekkensluiter Leopoldsburg (0-3) en klimt zo op in de rangschikking naar een gedeelde 13de plaats. Met 2 overwinningen op rij is dit een uitstekende start voor de nieuwe coach, Kevin Baets. In de 3de provinciale C behaalde Sporting Aalst vanmiddag een verdienstelijk gelijkspel in Diepenbeek (1-1). In dezelfde reeks won koploper Gravelo in Nieuwerkerken (0-1). In 4de provinciale won Jong STVV nog eens tegen FC Alken B (3-0) en verloor Velm bij BS Sport (2-1). Nog enkele uitslagen uit 2de provinciale B: FC Landen-Hoepertingen 3-0 en KDH Jeuk-H.Millen 1-2. Basketbal: STBB A verloor zaterdagavond in de sporthal Tuinwijk van Handzame A (65-80) en blijft zo in 1ste landelijke op de 11de plaats.

Lees meer →

Blauwe Pluim voor Karin Van De Velde

zondag 19 januari 2020

De Open VLD kende tijdens haar nieuwjaarsreceptie de Blauwe Pluim toe aan Karin Van De Velde, CEO van Callexcell en kersvers voorzitter van VOKA Limburg

Lees meer →

Kasteel van Ordingen wordt ****Hotel

zondag 19 januari 2020

Op 1 februari opent eigenaar Richard Sleurs een nieuw viersterrenhotel in het kasteel van Ordingen. Met luxueuze suites, een topdecoratie, een 'koninklijke' manager, en een sterrenchef in de keuken. Dat meldt HLN.

Lees meer →

Prinsenpronknacht 2020... Waaw' Geweldig!

zondag 19 januari 2020

Waaw, Geweldig. Dat zou Eddy Wally ook gezegd hebben over de Prinsenzitting 2020. Eentje die nagenoeg enkel gericht was op show. Maar wel een degelijke show. En eentje die zeker ook geapprecieerd werd door de bomvolle sporthal in de Jodenstraat.

Lees meer →

Colidio zet STVV op winst

zaterdag 18 januari 2020

Eerste basisplek voor de jonge Argentijn die Inter Milan ruilde voor STVV. Hij gaf meteen zijn visitekaartje af met een doelpunt en een assist. STVV-Kortrijk: 2-0.

Lees meer →

Ontroerende afscheidwoorden van Yohan Boli

zaterdag 18 januari 2020

Zonder commentaar. Klik hieronder op de link en kijk volledig uit....

Lees meer →

Brouwerij Wilderen wint The World Gin Awards

zaterdag 18 januari 2020

Topprijs voor een topgin van een topbrouwerij en -distilleerderij. De Double You Gin van Wilderen wint The World Gin Awards in de categorie Flavoured Gin.

Lees meer →

Deze jongen kost nu 26 miljoen

zaterdag 18 januari 2020

Dakonam Djené.... Nog niet zo lang geleden speelde hij op Stayen. Na één (onregelmatig) seizoen werd hij voor 2,5 miljoen euro naar Getafe getransfereerd. Intussen staan de clubs voor hem in de rij. Vraagprijs: 26 miljoen rond. Nog dit: een eerste bod van 15 miljoen is intussen geweigerd.

Lees meer →

Voel je veiliger, installeer App 112 BE

zaterdag 18 januari 2020

Je kan je een stuk veiliger voelen met deze app. De app 112 BE is een van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en daarom dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België.

Lees meer →

Nieuwe bovengrondse parking

zaterdag 18 januari 2020

n een wip een parking creëren. Privé kan het ook. Kijk maar naar de eigenaar van deze geïmproviseerd terrein tegenover Villa Rosa en de Sikhtempel op de Diestersteenweg. Een bordje in elkaar timmeren, de prijs met wat verf erop en klaar is kees.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek