Strafke
header-stripes

Provinciale voetbaluitslagen

zondag 5 januari 2020

Zepperen-Brustem behaalde zondagmiddag in eerste provinciale een verdienstelijk gelijkspel tegen Torpedo Hasselt (1-1) maar blijft in de rangschikking op een netelige positie met een 14de plaats. In derde provinciale C ging Sporting Aalst (12de) nipt de boot in bij Membruggen (2-1). Aanvoerder Tom Brugmans kreeg vlak voor de rust een makkelijke tweede gele kaart aangesmeerd. Velm VV, 4-1 winst tegen Herk Sport B, én Jong STVV, forfaitzege bij Inter Hasselt, handhaven zich op de respectievelijke vierde en tweede plaats in vierde provinciale C. Bij de dames verloor Jong STVV van Louwel B (1-2) en blijft zo op de achtste plaats in eerste provinciale.

Lees meer →

STBB begint het nieuwe jaar met derby zege

zondag 5 januari 2020

STBB is het nieuwe jaar 2020 uitstekend begonnen. Het won gisterenavond met overtuigende 70-55 cijfers de derby van Limburg United C en prijkt nu samen met United op de 8ste plaats in 1ste Landelijke.

Lees meer →

Theatergroep Pol Stas brengt in jubileumjaar de tragikomedie 'Familie'

zondag 5 januari 2020

‘Familie’ is een tragikomedie over zes mensen die totaal niet bij elkaar passen, maar wel bij elkaar horen. Een stuk vol plotwendingen, originele vondsten en een weldadige wisseling in toon, van pijnlijk-komisch tot verstikkend dramatisch. Dit maakt ‘Familie’ tot een voorstelling waarvan je geen minuut wilt missen.

Lees meer →

Vroeg plaatsen, vroeg opbreken

zondag 5 januari 2020

Waar Kerst vroeger van Sinterklaas tot de week na Driekoningen viel, wordt er nu steeds vroeger versierd maar ook steeds vroeger afgebroken. Verspreid over de stad nu al kerstbomen vroeg van hun ballen en linten ontdaan. Toch wel een beetje een troosteloos beeld op de zondag voor de dag van Driekoningen. Die hebben ook betere tijden meegemaakt.

Lees meer →

Natuur maakt gekke sprongen

zondag 5 januari 2020

Klimaatopwarming of niet, de natuur maakte gekke sprongen. De kerstverlichting hangt nog in deze kerselaars, volle centrum, Sluisberg, maar ze staan wel al in bloei.

Lees meer →

En of de Truienaars welkom zijn in Pinatar

zondag 5 januari 2020

San Pedro Del Pinatar, mooie stadje aan de Mar Menor, aangenaam klmaat, zeer genietbaar, alles voor handen, lekker eten.... Wie de stad met zijn prachtig haventje, zijn flamingo's en zijn modderbaden kent, kan het beamen. De Kanaries zijn er alvast hartelijk ontvangen. Getuige dit scherm in de inkomhall van het Thalasia Hotel. Via onderstaande mail kunnen jullie Sakennis maken met de omgeving.

Lees meer →

Wie zag de papegaai van Nick?

zaterdag 4 januari 2020

De grijsroodstaart van Nick Janssens uit Gingelom is gaan vliegen. Hij roept iedereen op om naar zijn 'Rocky' uit te kijken. Een beloning kan uw deel zijn.

Lees meer →

Watervogels Het Vinne wijken uit

zaterdag 4 januari 2020

We kregen meldingen binnen dat redelijk wat watervogels uit het leeggepompte meer Het Vinne andere vijvers in de omgeving hebben opgezocht. Daarbij onder meer het domein Duras en het domein Nieuwenhoven. Wie kan dit met foto's bevestigen? Of waar zijn ze naartoe?

Lees meer →

STVV sprokkels-stagedag 1

zaterdag 4 januari 2020

Kostic die zijn landgenoot Erik Gliha (zie foto) in de armen sluit, Allan Sousa die thuis blijft, Rocky Buchiri die er wel bij is, en Buya Turay en Yuma Koite die niet terugkeren naar Stayen. Dat is onze oogst aan sprokkels de eerste dag van de stage in Spanje.

Lees meer →

STVV tegen Spaanse spelers zonder contract

zaterdag 4 januari 2020

De tegenstander van STVV in de tweede oefenmatch, vrijdag in Pinatar, is gekend. Het betreft AFE een ploeg die is samengesteld uit Spaanse spelers zonder contract. Aftrap 15.30 uur.

Lees meer →

Vandaag twee trainingen in Pinatar Arena

zaterdag 4 januari 2020

STVV is gisteren goed geland in Alicante en heeft zonder oponthoud zijn intrek kunnen nemen in het Thalasia Hotel in Pinatar. Vandaag staat er zowel in de voor- als de namiddag een training op het programma.

Lees meer →

Wat is er van.... Turbo Rudy?

zaterdag 4 januari 2020

Nu hebben we met Milos Kostic een Sloveense coach. Maar veel eerder daalden er nog een paar Slovenen neer op Stayen. Niet zonder succes. Denken we maar aan Mladen Rudonja, bijgenaamd Turbo Rudi.

Lees meer →

Deze kanaries beginnen hun wintertrek richting Spanje

zaterdag 4 januari 2020

Vandaag gaat het met de Kanaries en hun nieuwe coach Milos Kostic richting Spaanse zon. Niet om een kleurtje op te doen, wel voor een week hard labeur in de Pinatar Arena. Wij kunnen het bevestigen. Vorig jaar, onder Brys, ging het er bijzonder stevig aan toe. Dit jaar zal het niet anders zijn. Kostic is er eentje die er de zweep durft opleggen, zo hoorden we van zijn vroegere werkgevers.

Lees meer →

Dit is het hotel van onze Kanaries in Pinatar

zaterdag 4 januari 2020

Net zoals vorig jaar en zoals in 2015 brengen de kanaries hun stage door in Pinatar. Wij kunnen het u verzekeren. Een prachtige lokatie, vlakbij een natuurgebied en de zee, met een schitterend hotel en even schitterende trainingsaccommodatie op wandelafstand. Krijg hier een impressie van het hotel.

Lees meer →

Nieuwe trainer STVV, Milos Kostic, officieel voorgesteld

vrijdag 3 januari 2020

Namiddag werd de Sloveen Milos Kostic officieel voorgesteld aan de pers. Ook onze redactie was van de partij. Kostic zelf beloofde dat de Kanaries met veel energie en agressie op het veld zullen staan. Pinto verklaarde waarom de technische staf met buitenlanders werd aangevuld.

Lees meer →

Belofteninternational Rocky Bushiri naar STVV

vrijdag 3 januari 2020

STVV huurt tot het einde van het seizoen Rocky Bushiri van Norwich City uit de Premier League. Dat werd aan de redactie bevestigd door de club zelf. De 20- jarige verdediger en Belgisch belofteninternational kwam bij de Engelse club in de heenronde nauwelijks aan spelen toe en hoopt bij de Kanaries op meer speelminuten. Dat zit er dik in want STVV heeft een nijpend tekort aan verdedigers.

Lees meer →

Tom van Bistro Sacré Coeur marktchef van de maand

vrijdag 3 januari 2020

Het 'titeltje' Sacré Coeur doet wel altijd bij iemand een belletje rinkelen. Nu hebben we ook de Bistro Sacré Coeur, een uitstekende bistro die deze maand ook de marktchef van de maand levert.

Lees meer →

’t Veilinghuis sluit feestjaar af met verloting brunch

vrijdag 3 januari 2020

2019 was een heus feestjaar voor Jan en Luc Withofs. ’t Veilinghuis bestaat maar liefst 80 jaar. Gisteren vond het absolute hoogtepunt plaats. Tijdens de Sylvesternight hebben ze de grote winnaar van hun actie bekendgemaakt. Jeanine Droogmans uit Brustem mag zich gelukkig prijzen en krijgt dit jaar een brunch t.w.v. €5000. Hij mag hiervoor 80 personen uitnodigen. Een prijs om ‘u’ tegen te zeggen!

Lees meer →

Gratis cava op de Haspengouw Markt, zaterdag

vrijdag 3 januari 2020

Op de Haspengouw Markt kan je altijd wel wat winnen. Dat is het nieuwe Monopoly zelfs niet ontgaan. Is het niet op een koopje op de kop te tikken of wat dan ook, dan kan je deze zaterdag zomaar met een fles gratis cava naar huis. Veel moet je er niet voor doen. Alleen opstaan, gaan, en je kans wagen.

Lees meer →

Trudo's Zondag Gasten legt de toekomst bloot

vrijdag 3 januari 2020

Na Kerstmis en Nieuwjaar is het hoogtijd voor een 'gewone' zondag. Zo'n rustige zondagnamiddag om even achterover te leunen, te ontspannen en tegelijk je te laten boeien door ongekende verhalen. Net daarom de maandelijkse praatshow Trudo's Zondag Gasten.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek