Strafke
header-stripes

Bloesembad krijgt beetje bij beetje vorm

dinsdag 14 januari 2020

De bouw van het bloesembad vordert met rasse schreden. Dat heeft burgemeester Veerle Heeren vandaag kunnen vaststellen tijdens een plaatsbezoek.

Lees meer →

Leuk wolvennieuws: August en Noëlla een paar

dinsdag 14 januari 2020

Neen, (nog) geen wolven in Sint-Truiden, maar wel in Limburg. Er is een koppel. En dat koppel zal waarschijnlijk in mei-juni een aantal welpen op de wereld zetten. Hoeveel? Dat bepaalt de wolf zelf na de verkenning van het territorium en de daaruit volgende inschatting van de overlevingskansen.

Lees meer →

Vissegatstraat rond zomer klaar

dinsdag 14 januari 2020

De Vissegatstraat is een bouwwerf. En dat gaat nog even duren. Tot de zomer. Dat is althans de bedoeling.

Lees meer →

Blauwe Vogel Koffiehuisje in Nieuwpoort

dinsdag 14 januari 2020

Groot & leuk nieuws ! Tijdens de Krokusvakantie zal te Nieuwpoort ( aan de trendy Kaai 18 vlak tegenover de vismijn & aan de tramhalte ) het super gezellige Blauwe Vogel Koffiehuisje opengaan !

Lees meer →

"Disco-chalet hoort niet thuis in 't centrum"

dinsdag 14 januari 2020

Nog 7 weken staat de Eisbear Bar op het Minderbroedersplein. Van donderdag tot en met zaterdag, open van 20 uur tot 2 uur 's nachts. "Deze disco-toestand hoort niet thuis in een chalet in het centrum", aldus gemeenteraadslid Eddy Elherbouti. "De eigenaar zou beter een pand huren zoals in Leuven. Ik stel dan ook voor om de vroegere Blokker of Cardelly te huren. Daarmee pakken we ook de leegstand aan." De buurtbewoners reageren: "Wij zijn het echt moe, wij vragen dat de afspraken gerespecteerd worden."

Lees meer →

Te laat: Prinsenpronknacht

dinsdag 14 januari 2020

De Prinsenpronknacht van aanstaande zaterdag is uitverkocht. Dat laat de Orde van de Commeduur weten. Het heeft dus geen zin om je nog aan te bieden aan de kassa.

Lees meer →

Mignolet laat deur naar Premier League op een kier

dinsdag 14 januari 2020

Morgen wordt in Puurs de Gouden Schoen uitgereikt. Simon Mignolet, die met zekerheid tot beste doelman zal worden uitgeroepen, sluit in Het Laatste Nieuws vandaag niet uit dat hij nog ooit opnieuw in de Premier League zal aantreden. 'Dan moet het plaatje zowel sportief als privé wel kloppen," aldus de 31- jarige Truiense goalie. Dat het ondanks een vijfjarig contract bij Club Brugge nog niet te laat is, bewees de 38- jarige Spaanse doelman Pepe Reina gisteren met een overgang naar Aston Villa. Clubs uit de Premier League draaien zich niet om desnoods een hoge afkoopsom te betalen om hun kern te versterken. Club Brugge is dus gewaarschuwd.

Lees meer →

Nieuwjaarsrecepties bij de politieke partijen

dinsdag 14 januari 2020

Naar jaarlijkse traditie organiseren de politieke partijen uit de gemeenteraad van Sint-Truiden een nieuwjaarsreceptie voor hun leden in de tweede helft van de maand januari. CD&V bijt donderdagavond de spits af. Hier het programma: CD&V: donderdag 16 januari vanaf 19 uur in het Veilinghuis, Tongersesteenweg. Open-VLD: zondag 19 januari vanaf 10u30 in het Lindehof, Gelinden-Dorp sp-a: zondag 26 januari vanaf 10u30 in parochiezaal Norbertusheem in Kortenbos NVA: zondag 26 januari vanaf 10 uur in Den Andries in Runkelen-Dorp Groen: zondag 26 januari vanaf 12u30 in Museum de Mindere, Capucienessenstraat

Lees meer →

VIDEO - Studenten maken indruk met uitwisselingsproject

dinsdag 14 januari 2020

Vijfdejaarsstudenten van verschillende Sint-Truidense scholen reisden in de paasvakantie 2019 naar Costa Rica. In het C.C. de Bogaard brachten zij afgelopen week hun getuigenissen op het podium in een multimediale voorstelling. Iedereen was duidelijk onder de indruk. Bekijk hieronder het verslag en de commentaren.

Lees meer →

Update werken Groenmarkt en aanpalende straten

dinsdag 14 januari 2020

De archeologische opgravingen op de Groenmarkt zijn klaar. NU moet enkel de zone vlak naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk nog onderzocht worden. Dat zal niet lang duren omdat er niet diep wordt gegraven.

Lees meer →

Welke fruitteler wil helpen?

dinsdag 14 januari 2020

Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren en PC Fruit zijn op zoek naar een 30-tal geïnteresseerde fruittelers die willen meewerken om het fruitteelt-landschap “biodiverser” aan te kleden.

Lees meer →

11 chauffeurs onder invloed

dinsdag 14 januari 2020

De controles in het kader van 'het weekend zonder alcohol' leverde 11 positieve ademtesten op. In het totaal werden 538 chauffeurs gecontroleerd.

Lees meer →

Buya toch vervanger van Boli

maandag 13 januari 2020

Boli weg, wie in? STVV zoekt de oplossing binnen de eigen rangen. Want ze hebben nog steeds een zekere Buya Turay onder contract, dit seizoen en volgend seizoen. De spits uit Sierre Leone kroonde zich tijdens zijn uitleenbeurt aan Djugardens tot Zweeds kampioen, topschutter en Gouden Schoen. Nu mag hij het opnieuw in België bewijzen.

Lees meer →

Woensdag 1ste wedstrijd voor dames Zepperen-Brustem

maandag 13 januari 2020

Het bestuur van voetbalclub Zepperen-Brustem roept alle supporters op om hun damesploeg te komen aanmoedigen voor de eerste wedstrijd in 2020 tegen DV Bilzen United op woensdag 15 januari om 20 uur in Zepperen (Sportpleinstraat).

Lees meer →

'Week van de Academie' van 8 tot 15 februari

maandag 13 januari 2020

Van 8 tot 15 februari laat de Haspengouwse Academie Podium zien wat het in huis heeft. Iedereen is welkom op concerten, open repetities, toonmomenten ... Speciale aandacht is er ook voor de nieuwe leerlingen 2.1 Tijdens "Welkom in de Kunst" worden zij en en hun ouders speciaal verwelkomd.

Lees meer →

Zaterdag 5de estafetteloop van de Speelhofrunners

maandag 13 januari 2020

Zaterdag 18 januari 2020 organiseren de Speelhofrunners hun 5e Estafetteloop tvv het goede doel. Tijdens deze editie zullen zij 3 goede doelen steunen : Vzw Huize Levenslust Orsmaal, Stenen voor Robbe en Compostella2020. Locatie: Stadspark Sint-Truiden. Wedstrijd van 15 tot 16 uur. Meer informatie en inschrijven via www.speelhofrunners.weebly.com

Lees meer →

Ons Huis overgenomen door Christel en Johnny

maandag 13 januari 2020

De goeddraaiende zaak 'Ons Huis' op de Grote Markt is overgenomen. De familie Driessens verhuist naar Wilderen en laat de zaak over aan Christel Mathijs en Johnny Poelmans: "We zien er naar uit om er in te vliegen. Wij houden van de Grote Markt en Sint-Truiden. Wij gaan ons geven om van 'Ons Huis', een fijne thuis te maken. We behouden het concept, maar zullen enkel op donderdag gesloten zijn."

Lees meer →

Director 'Over Water' is Deben Van Dam, een Truineer

maandag 13 januari 2020

De serie 'Over Water' loopt op Eén. Wat weinigen weten is dat een geboren Truienaar de 'director' is van dit populaire programma: Deben Van Dam.

Lees meer →

Sportuitslagen in Sint-Truiden

zondag 12 januari 2020

In het provinciale voetbal won Zepperen-Brustem in 1ste provinciale de degradatietopper tegen Park Houthalen (3-1). Aalst verloor de vooruitgreschoven wedstrijd tegen Kesselt(0-3) en blijft op de 12 de plaats in 3de provinciale C. Eén reeks lager (4C) ging Jong STVV zaterdag verrassend onderuit bij Loksbergen (4-2) en levert een plaatsje in (5de). Velm won met forfaitzege van Inter Hasselt, dat voorlopig uit competitie is genomen . Velm blijft op de vierde stek. In het basketbal verloor STBB A zaterdag in 1ste landelijke van Zottegem A (96-71) en prijkt op de 8ste plaats.

Lees meer →

Vogels verdienen aandacht, ook bij zachte winters

zondag 12 januari 2020

Aulenteer-Natuurpunt organiseerde in Natuurhuis-Haspengouw in Gelinden een boeiende lezing over 'tuinvogels in de winter', door ornitholoog Koen Leysen. De belangstelling was groot.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek