Strafke
header-stripes

Hasp-O Zepperen op exclusieve stage in Frankrijk

zaterdag 7 december 2019

Hasp-O Zepperen is vorig schooljaar gestart met het indienen van een Erasmus+ voor de leerlingen van de 3de graad Office (Kantoor). “We hebben een projectvoorstel ingediend bij EPOS (Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en Samenwerking) Vlaanderen. Vandaag kregen we het goede nieuws dat we geselecteerd zijn”, meldt directeur Catharina Peersman.

Lees meer →

Gazometerstraat feestelijk ingehuldigd

zaterdag 7 december 2019

De voorbije maanden zijn nog enkele details afgewerkt, maar intussen is de Gazometerstraat helemaal klaar. Om de buurtbewoners te bedanken voor hun constructieve ingesteldheid tijdens de werken, organiseerde het stadsbestuur een gezellig feest.

Lees meer →

Elias Bray is de nieuwe e-speler van STVV

vrijdag 6 december 2019

Elias Bray, spelersnaam ZayroR volgt Raphael Hackin op als e-Pro League speler van STVV. Bray komt uit Vaulx en start samen met de andere e-players dit weekend met de competitie.

Lees meer →

Le Bon Vivant marktchef van de maand

vrijdag 6 december 2019

Het is vandaag weer Haspengouw Markt. De marktkramers zullen weer op post zijn. De kerstman eveneens. Jij toch ook? Je kan er alleszins genieten van een kop wintersoep, geserveerd door Le Bon Vivant, uitgeroepen tot marktchef van de maand

Lees meer →

Man voorgeleid na vechtpartij in drugsmilieu

vrijdag 6 december 2019

In Hasselt wordt zaterdag een man voorgeleid die donderdagavond een andere man levensgevaarlijk raakte tijdens een vechtpartij aan de Grevensmolenweg. Dat meldt het persagentschap Belga.

Lees meer →

Twee Nederlanders met drugs onderschept

vrijdag 6 december 2019

Onze lokale politie heeft in een auto van twee Nederlanders aan de Tiensesteenweg heroïne en cash aangetroffen. De twee werden gearresteerd.

Lees meer →

Maarten Vandevoordt weer onder de lat

vrijdag 6 december 2019

Truienaar Maarten Vandevoordt staat bij Genk ook in en tegen Cercle Brugge onder de lat. Zijn coach Wolf heeft intussen de knoop doorgehakt.

Lees meer →

Nieuwe vaste rubriek: De Snaat op Vrijdag

vrijdag 6 december 2019

De Snaat, bekend van de Koerier en de Stadsgazet, keert terug en pakt vanaf komende week vrijdag op onze site uit met een vaste rubriek: 'De Snaat op Vrijdag'. Wij zijn klaar voor een 'plat satirisch nieuws' overgoten met een vleugje Truiens dialect. U toch ook?

Lees meer →

Boli en De Ridder terug

vrijdag 6 december 2019

Buiten Steppe, De Petter, Teixeira, De Smet en mogelijk ook Ito kan Nicky Hayen putten uit een volledig fitte kern. Garcia wordt mogelijk pas later geschorst.

Lees meer →

LIDAR hele week op Luikersteenweg

vrijdag 6 december 2019

Vanaf vandaag staat de superflits Lidar een hele week op de Luikersteenweg. U bent dus gewaarschuwd.

Lees meer →

Nieuwe editie 'Den Truineer' in de bus

vrijdag 6 december 2019

Heb jij de nieuwe 'Den Truineer' al ontvangen? Ons 5de nummer is opnieuw doorspekt met Truiense verhalen. Nu ook met een handig winterprogramma van Haspengouw. We wensen u alvast heel veel leesplezier. En laat ons zeker weten wat je ervan vindt!

Lees meer →

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 6 december 2019

Het wordt een wisselvallig en winderig weekend in Sint-Truiden. Al zal er op zaterdag even een adempauze worden ingelast. De temperatuur waait op zondag richting 12 graden, en daarmee is winterkou dus ook erg ver weg.

Lees meer →

81 miljoen euro voor de toekomst van de Truienaar

vrijdag 6 december 2019

Het meerjarenplan voor de stad is klaar. €81 miljoen wordt geïnvesteerd in de toekomst van de Truienaar! "We bouwen verder aan een warme, veilige, leefbare, slimme en levendige stad", zegt burgemeester Veerle Heeren.

Lees meer →

Emilio Ferrera op een zucht van STVV

vrijdag 6 december 2019

De kans dat Nicky Hayen aanblijft als T1 is bijzonder klein. STVV onderhandelt momenteel met Emilio Ferrera. Hij was tot voor kort actief bij FC Dudelange maar is intussen vrij.

Lees meer →

Suikerrock naar Sint-Truiden?

vrijdag 6 december 2019

Onenigheid in Tienen. Het Tiense Suikerrock houdt er na editie 34 mee op en de laatste gitaar zal klinken in juli 2020. "Gebrek aan respect van het stadsbestuur." Wij vroegen ons af of editie 35 niet in Sint-Truiden kan doorgaan? Onze Grote Markt leent zich uitstekend voor dit concept en met het Minderbroedersplein, Groenmarkt en Veemarkt zijn er alternatieven voor de 2 podia die Suikerrock telt. De naam zou dan wel moeten switchen naar Fruitrock. Zie jij uit naar Marco Borsato, Dimitri Vegas & Like Mike of Niels Destadsbader?

Lees meer →

Vandaag Sinterklaasdictee op TVL

vrijdag 6 december 2019

Vandaag vindt in de Academiezaal van Sint-Truiden het Sinterklaasdictee plaats. Ook jij kan meedoen. Vanaf 20 uur is het hele gebeuren live te volgen op TVL.

Lees meer →

Wouter Vrancken genomineerd voor Trainer van het Jaar

vrijdag 6 december 2019

Het kon niet uitblijven. 'Onze' Wouter Vrancken is genomineerd voor Trainer van het Jaar. We hebben het laatste nog niet gezien van de kampioenenmaker die intussen ook meer dan zijn visitekaartje afgeeft op het hoogste niveau bij Malinwa. Truineer duimt voor hem.

Lees meer →

Uitgedeelde kerstbomen geraken in verkeerde handen

vrijdag 6 december 2019

Het mooie initiatief in Sint-Truiden waarbij de stad kerstbomen levert aan buurtcomités om straten te versieren loopt als een trein. Maar intussen maken 'dieven' handig gebruik van deze gulheid om hier en daar bomen mee te nemen.

Lees meer →

Magnifiek kerstboominitiatief in Velm

vrijdag 6 december 2019

De Velmenaren slagen er steeds opnieuw in om het nieuws te halen. Deze keer doen ze het met kerstbomen. De lokale buurtcomités hebben daar de handen in elkaar geslagen om 200 duurzame kerstbomen te maken. Een voorbeeld voor iedereen.

Lees meer →

Big Si presenteert zijn Twenty Two Wild Coffee Liquor

donderdag 5 december 2019

Simon Mignolet is hot, zoveel is zeker. De sympathieke goalie uit de Brustemse Brandhoutstraat, is bij leven en welzijn steeds dezelfde, eenvoudige jongeman gebleven, ondanks de vedettenstatus die men probeerde hem aan te smeren.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek