Strafke
header-stripes

Tim Wellens richt pijlen op WK

maandag 23 juli 2018

Tim Wellens won dan wel niet zijn Grote Prijs. Hij lonkt intussen naar het WK. "Daar wil ik vol voor gaan", vertelt ie.

Lees meer →

Warm weer levert lekker fruit op

maandag 23 juli 2018

Lekkerzoete appels, peren en pruimen. Dat is het gevolg van het aanhoudende warme weer. Toch hebben die tropische temperaturen ook een keerzijde

Lees meer →

Geen water op kerkhof Schurhoven!

zondag 22 juli 2018

Door een waterlek komt er voorlopig geen water meer uit de kranen van het kerkhof Schurhoven. Oorzaak is een waterlek (zie foto)!

Lees meer →

Nu ook een escaperoom in Sint-Truiden!

zondag 22 juli 2018

Met LOCk US heeft Sint-Truiden na steden als Hasselt, Genk en Leuven nu een eigen escaperoom. LOCk US in de Galerij Astrid (Stapelstraat) staat garant voor een spannend ontsnappingsavontuur.

Lees meer →

Brand in nieuwe Gazometersite

zaterdag 21 juli 2018

Zaterdag om 18 uur brak brand uit op het dakappartement van de nieuwbouw Gazometersite. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Lees meer →

Mooie 21 juli-viering!

zaterdag 21 juli 2018

De Stad Sint-Truiden liet de Nationale Feestdag niet ongemerkt voorbijgaan. Zoals gewoonlijk werd het weer een voormiddag die in het teken stond van traditie, ceremonie en eerbetoon.

Lees meer →

STVV haalt Japanse international Endo Wataru

zaterdag 21 juli 2018

STVV heeft een akkoord over een definitieve transfer van de Japanse international en verdedigende middenvelder Wataru Endo. Hij maakte trouwens deel uit van de Japanse WK-selectie

Lees meer →

VIDEO - Dankwoord Bar Russia

vrijdag 20 juli 2018

Het is vandaag een week geleden dat de Rode Duivels de kleine finale wonnen, we blikken nog even terug met een uitgebreid dankwoord van de voorzitter van Ambiance in't stad.

Lees meer →

Wel zaterdagmarkt op 21 juli

zaterdag 21 juli 2018

Voor alle duidelijkheid. Er is wel markt op zaterdag 21 juli, vandaag dus. Vele winkels zijn gesloten, maar de marktkramers tekenen paraat!

Lees meer →

STVV verliest laatste oefenduel van Moeskroen

zaterdag 21 juli 2018

In een snertmatch verloor STVV het laatste oefenduel van Moeskroen. Het was een vroege goal van Olinga die de kanaries de das omdeed. De mannen van Brys stelden daar nauwelijks iets tegenover.

Lees meer →

VIDEO - Kijk op Haspengouw

vrijdag 20 juli 2018

Een uniek stadsproject: panoramakijkers op vier schitterende locaties. Er is ook een bord voorzien met foto's waarop uitleg staat van wat je precies ziet. Zeker dus de moeite om eens te gaan kijken. Kijk ook zeker onderstaand filmpje uit ...

Lees meer →

Kroatië Cruise groot succes bij De Blauwe Vogel

vrijdag 20 juli 2018

Reeds meer dan 1000 pax gaan naar de themadagen van De Blauwe Vogel, die zullen doorgaan in Oostende. "Het is dan ook een heel knappe reis. We hebben ter plekke 2 schepen integraal afgehuurd voor seizoen 2019", klinkt het bij Trudo Carlier van De Blauwe Vogel.

Lees meer →

Haspengouw Ziiingt, vanavond vanaf 18.30 uur

vrijdag 20 juli 2018

Vanavond is het zo ver: Haspengouw Ziiingt 2018! Geniet van optredens van Raf Van Brussel, Ianthe Tavernier, INE, De Boerebloos en De Romeo’s! Nadien neemt het Nieuwscafé over en duurt het feestje nog door tot in de vroege uurtjes! Vanaf 18:30 start het gratis familiefestival.

Lees meer →

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 20 juli 2018

Het blijft de volgende dagen zeer warm, met vanavond en zaterdag een beperkte kans op enkele lokale buien.

Lees meer →

Gilen Woonprojecten legt 'hamsterhuren' uit

vrijdag 20 juli 2018

Binnenkort kan je hamsterhuren. Het is een nieuwe term en het betekent dat na een paar jaar een huis te huren, de huurder het kan kopen, maar de betaalde huur wel kan aftrekken van de aankoopprijs. Het Truiens bedrijf Gilen Woonprojecten was uitgenodigd bij ATV voor een studiogesprek.

Lees meer →

VIDEO - Haspengouw Ziiingt, morgen vanaf 18.30

donderdag 19 juli 2018

De tweede editie van Haspengouw Ziiingt belooft opnieuw een groot familiefeest te worden. Aan de vooravond van de nationale feestdag is jong en oud welkom voor een gratis avond vol gezelligheid, dans en zang. Vaste presentator Raf Van Brussel krijgt assistentie van Ianthe Tavernier (bekend van o.a. ‘De Buurtpolitie’ en ‘Steracteur Sterartiest’). INE, de Boerebloos en andere lokale artiesten warmen je stembanden op, waarna De Romeo’s je in vuur en vlam zetten.

Lees meer →

Dieven knippen stroomkabels Begijnhof door

donderdag 19 juli 2018

Brutale dieven hebben toegeslagen in het Begijnhof. Op minstens tien plaatsen hebben ze kabels doorgeknipt en gestolen.

Lees meer →

Klacht tegen Truiense zorgverleners

donderdag 19 juli 2018

Er is een klacht ingediend tegen meerdere vrouwelijke zorgverleners van het OCMW-rusthuis Villa Rosa in Sint-Truiden. De vier betrokkenen zouden ongepaste foto’s en filmpjes hebben gemaakt van demente bejaarden en dat beeldmateriaal gedeeld hebben via een besloten groep op Facebook Messenger. De klager zegt ook dat het viertal gedwongen werd om zelf ontslag te nemen of dat anders de politie zou worden ingelicht. De Truiense oppositie spreekt over een doofpotoperatie.

Lees meer →

Laat zaterdag gratis je fiets graveren

donderdag 19 juli 2018

Op zaterdag 21 juli van 9u tot 12u kan je gratis je fiets laten graveren aan de kerk in Ordingen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek