Strafke
header-stripes

Wie wil deze Pepper een nieuwe thuis geven?

donderdag 11 april 2019

Deze toffe knaap is Pepper, een Fox die geboren werd in december 2017. Pepper kwam met zijn broertjes en zusjes naar het asiel omdat zijn eigenaar het nestje pups niet de nodige zorgen kon bieden. Al zijn broers en zussen zijn intussen geadopteerd, hopelijk vindt Pepper nu ook snel een definitieve thuis!

Lees meer →

Start 2 Run voor diabetici

donderdag 11 april 2019

Het endocrinologisch netwerk Haspengouw en het RZ Sint-Trudo startten met een gratis en medisch begeleide 'start 2 run' voor diabetici.

Lees meer →

Shop & The City-kaart ook elders gesmaakt

donderdag 11 april 2019

De Nederlandse gemeente Appingedam lanceert binnenkort een eigen overkoepelende klantenkaart. Hun mosterd haalden ze, jawel, uit Sint-Truiden.

Lees meer →

Nu zondag kledinginzamelactie Lionsclub

donderdag 11 april 2019

Naar goede gewoonte organiseert Lionsclub Sint-Truiden op Palmzondag 14 april haar traditionele kledinginzameling in Sint-Truiden, Nieuwerkerken, Gingelom en Zoutleeuw. Reeds meer dan 25 jaren worden met deze opbrengsten verschillende goede doelen in en rond Sint-Truiden gesteund zoals Wiric, Sint-Vincentius en andere verenigingen.

Lees meer →

Freddy Davis blijft Vlaamse hitlijsten verrassen

woensdag 10 april 2019

Met elke single die hij uitbrengt, scoort Zepperenaar Freddy Davis keer op keer in de Vlaamse hitlijsten. Bovendien wordt MENT-tv zowat zijn biotoop want hij is er bijna dagelijks te zien.

Lees meer →

Mini-expo opgravingen in stadhuis

woensdag 10 april 2019

De archeologische opgravingen aan de Groenmarkt gaan vlot vooruit. Skeletten worden opgegraven en intussen zijn ook een aantal speciale vondsten gedaan. Je kan de werken ter plaatse volgen via kijkgaten. In het stadhuis loopt een mini-expo.

Lees meer →

Nachtvorst bedreigt fruittelers

woensdag 10 april 2019

Het wordt 's nachts barkoud. Zaterdag en zondag zou het zelfs aan de grond tot min vier kunnen vriezen. Dat is slecht nieuws voor de fruittelers die nu alles uit de kast moeten halen om hun bloesems te beschermen.

Lees meer →

Groenmarkt geeft klerkenkapel bloot

woensdag 10 april 2019

De archeologen op de Groenmarkt hebben vandaag een unieke vondst gedaan. Ze stootten immers op resten van een voormalige klerkenkapel.

Lees meer →

Composteerbare zakken vanaf nu toegelaten in GFT-bak

woensdag 10 april 2019

Tot nu toe was het niet toegelaten om composteerbare zakken te gebruiken in de GFT-container. Omdat heel wat inwoners vroegen om toch composteerbare zakken toe te laten, is in overleg met afvalverwerker Bionerga besloten om het gebruik van composteerbare zakken voortaan toe te laten.

Lees meer →

Workshop paasvakantie: Pasen is in aantocht

woensdag 10 april 2019

Je verkleedt je als paashaas, met een zelfgemaakt paashazenpak, en gaat op zoek naar paaseitjes en doe-opdrachtjes in de tuin van het klooster.

Lees meer →

Ravotten met Kato

woensdag 10 april 2019

Heb jij zin in een superleuke speelnamiddag in de tofste fruitvallei van Haspengouw? Gekke Kato neemt jou en je (groot)ouders graag mee op pad doorheen dit prachtig stukje natuur! Onderweg speel je tal van spelletjes, voer je opdrachten uit en roetsj je van de langste glijbaan over het water. Plezier verzekerd!

Lees meer →

Geef je oude kleren en schoenen een 2de leven

woensdag 10 april 2019

Op zondag 14 april organiseert de Lions Club een inzameling van huishoudelijk textiel ten voordele van goede doelen.

Lees meer →

Maak kennis met Artie Fartie

woensdag 10 april 2019

Artie Fartie is het nieuwe aanbod van de dienst Jeugd voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 16 jaar. Neem zeker deel aan de leuke uitstappen en creatieve workshops! De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf snel in bij de dienst Jeugd. De inschrijving is definitief na betaling.

Lees meer →

Broers Mignolet lanceren eigen koffiecapsules

woensdag 10 april 2019

Het productenaanbod van Twenty Two Coffee breidt grondig uit. Wouter en Simon Mignolet komen met een nieuw concept op de proppen. Ze lanceren hun eigen koffiecapsules en wel meteen zes soorten, elk met hun eigen identiteit en smaak. De smaken zijn gentle, ristretto, classic, decaf, smooth en espresso.

Lees meer →

STRC top tijdens open Limburgs Kampioenschap

dinsdag 9 april 2019

De Sint-Truidense Reddingsclub organiseerde in eigen bad het open Limburgs Kampioenschap Reddend Zwemmen. En hoe. Zo werden alle Limburgse titels, zowel individueel als in ploeg, behaald door de zwemmers en zwemsters van de thuisploeg.

Lees meer →

Kleine Markt Stayen windvrij

maandag 8 april 2019

Vandaag is begonnen met het windvrij maken van de Kleine Markt op Stayen. Dat gebeurt door middel van een glaswand

Lees meer →

Sporting Aalst speelt zondag voor titel

maandag 8 april 2019

Op zondag 14 april om 15 uur speelt de eerste ploeg van Sporting Aalst voor de titel in vierde provinciale B. Iedereen op post.

Lees meer →

Bekend volk bezoekt Haspengouw

maandag 8 april 2019

Afgelopen weekend was het 'volle bak' in Haspengouw. Zo kregen we in Haspengouw ook hoog bezoek van enkele bekende koppen. Bekende politici Zuhal Demir, Lydia Peeters, burgemeester Veerle Heeren, eerste schepen Jelle Engelbosch, schepen Hilde Vautmans, Gouverneur Herman Reynders en acteur Peter Bulckaan (Mathias van Familie) bezochten oa de BFV Bloesembar in Velm.

Lees meer →

Paasvakantie doet bloesemtoerisme exploderen

maandag 8 april 2019

De paasvakantie is gestart en dan knijpen heel wat mensen er graag tussenuit. Hiervoor hoeven ze het niet ver te zoeken. Nergens anders is het op dit ogenblik zo mooi als in Haspengouw. Daar staan de kilometerslange boomgaarden net nu in volle bloei. En dat bleef niet onopgemerkt.

Lees meer →

AFTERMOVIE - 12de modeshow Soroptimist

maandag 8 april 2019

Was je niet aanwezig op de modeshow van Soroptimist Sint-Truiden? Geen probleem, Truineer TV filmde alle collecties en nam ook een kijkje achter de schermen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek