Strafke
header-stripes

Volgend jaar digitaal stemmen in Sint-Truiden

maandag 18 december 2017

De volgende gemeenteraadsverkiezingen, in oktober 2018, zullen de Truienaren digitaal kunnen stemmen. Hierdoor kunnen zo’n 320 Truienaren, vooral bijzitters, van een rustige verkiezingszondag genieten

Lees meer →

Tijdelijke kinderopvang nodig?

maandag 18 december 2017

Start je met een opleiding of heb je plots werk gevonden? Heb je het even moeilijk in je gezin? Dan kan tijdelijke kinderopvang misschien een oplossing bieden.

Lees meer →

Twee inbrekers gevat dankzij ANPR-camera's

maandag 18 december 2017

De lokale politie heeft een 38-jarige man uit Luik en een 37-jarige man uit Seraing gearresteerd. De twee worden verdacht van een reeks woninginbraken in onder meer Sint-Truiden.

Lees meer →

Man overlijdt in wagen

maandag 18 december 2017

Op de Halmaalweg is een man maandagochtend overleden in zijn wagen. Onder meer een wetsdokter kwam ter plaatse. De man werd wellicht onwel en overleed dan. Volgens de politie gaat het wellicht om een natuurlijk overlijden.

Lees meer →

Zijn er mensen in je buurt die het moeilijk hebben?

zondag 17 december 2017

Het Sociaal Huis doet een warme oproep aan alle Truienaren om aandacht te besteden aan buren die beperkt zijn in hun mogelijkheden en sociale contacten.

Lees meer →

"Wij zijn echt blij met deze nieuwe formule"

zaterdag 16 december 2017

Vandaag bezochten we de kerstmarkt op de Grote Markt. Koen Francis van de Verdi: "Wij zijn echt content. Wij hebben ook echt ons best gedaan met gratis oesters van half 7 tot 10. Morgen zijn dat kreeften." Bart van de Grand Place is ook content. "Jammer van de regen van vandaag, morgen belooft het droog te blijven. Alles hangt af van het weer." Ook bij STVV is men content. "Hier passeert heel veel volk dat normaal niet op Stayen komt. We bereiken hier nu heel veel nieuwe mensen."

Lees meer →

Wereld van verschilzaterdag 16 december 2017

Heb je zin om deel te nemen aan de laatste knallende workshops van het jaar? Schrijf je dan in voor één van de knutselworkshops van de dienst Jeugd op woensdag 20 december.

Lees meer →

Groepen genieten voortaan van 'De Pot op Tafel'

zaterdag 16 december 2017

Met het nieuwe concept De Pot Op Tafel willen Rob, Pieter en Raf het jeugdsentiment van een gezellig feestje bij grootmoeder weer laten opborrelen. Groepen bedienen zichzelf in de sfeer van weleer. “Ongedwongen, vol nostalgie en ongestoord”, klinkt het

Lees meer →

Ambassadeur Zuid-Afrika op bezoek

zaterdag 16 december 2017

Sint-Truiden kreeg gisteren het bezoek van Baso Sangqu, ambassadeur van Zuid-Afrika. Het Zuid-Afrikaans Bloemfontein Kinderkoor gaf vrijdagavond een kerstconcert in de Academiezaal en Truienaar Gerrit Kempeneers haalde voor die gelegenheid de kunsttentoonstelling ‘Hope and Optimism’ naar de fruitstad.

Lees meer →

Ruben Weytjens brengt het weer in Sint-Truiden

vrijdag 15 december 2017

Het wordt een overwegend droog weekend, al kunnen er vooral op zaterdag wel een aantal winterse buien vallen. De temperatuur loopt kortstondig op tot maximaal +5°C en schommelt 's nachts rond het vriespunt.

Lees meer →

Stem voor 'Hamsterhuren' als woord van het jaar

donderdag 14 december 2017

Hamsterhuren werd uitgevonden door Woonprojecten Gilen. Hamsterhuren laat je toe om een eigentijdse, energiezuinige woonst te huren die je later aan een op voorhand afgesproken prijs kan kopen, waarbij je bij aankoop al je betaalde huurgelden terugkrijgt. Zo kan je sparen, huren en kopen tegelijkertijd! Het woord werd nu geselecteerd als het woord van het jaar. Stem en zorg dat een woord uit Sint-Truiden het woord van het jaar wordt!

Lees meer →

Bijna 18 jaar actief in de Stapelstraat

donderdag 14 december 2017

Slaapstudio Dodo is nu bijna 2 jaar actief op de nieuwe locatie, kort aan het Sint-Martenplein, in de Stapelstraat. "We zijn blij op onze nieuwe locatie, zijn verdubbeld in oppervlakte en hebben nu 10 bedden uitgestald staan. Men kan hier nu dus het slaapcomfort naar hartenlust uitproberen", zeggen Jos en Linda, zaakvoerders van Slaapstudio Dodo.

Lees meer →

Gratis feestbussen op 31/12 in Sint-Truiden

woensdag 13 december 2017

De traditionele feestbussen van De Lijn worden lokaal versterkt met twee bussen die om het anderhalf uur een hele toer door Sint-Truiden maken.

Lees meer →

Verdi's Winterbar en kerstmarkt nu vrijdag om 16u

woensdag 13 december 2017

Opnieuw een kerstmarkt rond de Grote Markt met standen rond de Grote Markt en gezellige horeca errond. Dit jaar wordt het de eerste kerstmarkt nieuwe vorm met tal van initiatieven in de veranda's van de horecazaken rond de Grote Markt. Naast Verdi's Winterbar worden er ook in De Klok, Ons Huis, 't Hert, De Venise, Bacchus, Pacific, Century en Grand Place originele winterbars georganiseerd.

Lees meer →

Vrijdag en zaterdag papierslag

woensdag 13 december 2017

Op vrijdag 15 december, van 15.30 tot 16.30 uur en op Zaterdag 16 december van 9 tot 16 uur kan je op de speelplaats van de Sint-Ritaschool terecht met uw oud papier, karton, boeken, batterijen, oude gsm's en inktpatronen.

Lees meer →

Soroptimisten zorgen voor snoep in asielcentrum

woensdag 13 december 2017

Onder leiding van voorzitster Christa Leclere zijn de Soroptimisten van Sint-Truiden samen met Europees Parlementslid, Hilde Vautmans de kinderen in het asielcentrum van Sint-Truiden gaan verrassen met Sinterklaascadeautjes.

Lees meer →

Tom Herck maakt kunstwerk in Veilinghuis

woensdag 13 december 2017

Kunstenaar Tom Herck heeft dinsdag een nieuw kunstwerk onthuld in 't Veilinghuis in Sint-Truiden. Herck hertekende het hele interieur van de brasserie en daar hoort ook het nieuwe glasraam bij. De samenwerking tussen de familie Withofs en Veiling Haspengouw was de rode draad.

Lees meer →

Droneport opent 2019

woensdag 13 december 2017

Op de voormalige militaire vliegbasis in Brustem is dinsdag de eerste steen gelegd van Droneport. De eerste campus voor bedrijven die zich bezighouden met dronetechnologie, opent begin 2019. “Dit zet Sint-Truiden internationaal op de kaart en moet zo'n 300 jobs opleveren”, zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

Lees meer →

Overlasttaks nu ook voor Bruno's

woensdag 13 december 2017

Sint-Truiden gaat het reglement rond de zogenaamde overlasttaks voor nachtwinkels aanpassen. Ook tankstations met een shop die 's nachts openblijft moet nu de taks betalen. De uitbater van Bruno's is niet van plan meteen te betalen.

Lees meer →

Sint-Truiden drijft taks 'eroshuizen' op

woensdag 13 december 2017

De stad Sint-Truiden wil minder bars op de Chaussée d'amour en verhoogt daarom de overlasttaks die de eroshuizen jaarlijks moeten betalen tot maximum 40.000 euro. Daarnaast worden wanbetalers strenger vervolgd.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek