Strafke
header-stripes

Nieuwe OKRA-directeur op bezoek in Sint-Truiden

maandag 14 oktober 2019

Hij heet Steven Eerdekens, en hij is de nieuwe baas van OKRA-Limburg, directeur heet dat dan. En hij kwam kennis maken met het gewestbestuur van OKRA Sint-Truiden.

Lees meer →

Fruit voor de nieuwe Truienaren

maandag 14 oktober 2019

Het is al enkele jaren dat de Keizerlijke Commanderie van de edele Haspengouwse Fruyteniers haar nieuws stadsgenoten op een passende manier welkom heet.

Lees meer →

Dagelijkse berichtgeving Politie

maandag 14 oktober 2019

Uit de dagelijkse berichten van de lokale politie onthielden we het volgende.

Lees meer →

1 dag niet

maandag 14 oktober 2019

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de preventiedienst nemen voor het zesde jaar op rij deel aan de nationale actiedag tegen woninginbraken. In de aanloop naar deze nationale actie tegen woninginbraken ‘1 dag niet’ op vrijdag 18 oktober 2019 hebben de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de preventiedienst weer verschillende preventieve acties uitgewerkt om burgers te sensibiliseren rond woninginbraken.

Lees meer →

Vanaf vandaag werken in Vissegatstraat

maandag 14 oktober 2019

Vanaf maandag 14 oktober wordt de Vissegatstraat afgesloten voor het verkeer. De straat zal de komende maanden grondig worden heraangelegd.

Lees meer →

U12 winnen de internationale ReWe Stockhausen Cup

maandag 14 oktober 2019

De U12-kanaries zijn weer aan het feest. Ze wonnen een tornooi in Duitsland, en niet van de minste

Lees meer →

Velmenaar Bernd Aerts in De Luchtpolitie

zondag 13 oktober 2019

Eén van de inzittenden in de politiehelikopter van de VTM-reeks De Luchtpolitie is Bernd Aerts, een inwoner van Velm en een man die bezeten is door zijn job.

Lees meer →

Spanning eraf, ook bij papa en mama Derwael

zondag 13 oktober 2019

De spanning is eraf. Niet voor voor Nina, ook voor mama Marijke Lammens en papa Nico Derwael en de rest van de familie. Vandaag past Nina immers voor de grondoefening.

Lees meer →

Siemen scoort terwijl Nina wint

zondag 13 oktober 2019

Siemen Voet, de kersverse vriend van Nina Derwael, scoorde een doelpunt terwijl zij goud pakte. Zijn team Roeselare, won trouwens verrassend van OHL met 3-1.

Lees meer →

Preventie diefstalpreventie op zaterdagmarkt

zondag 13 oktober 2019

Origineel initiatief. De politie van Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken pakte zaterdag uit met een preventiestand tijdens de wekelijkse markt.

Lees meer →

Tact atletes succesvol op Provinciaal Kampioenschap

zondag 13 oktober 2019

2 maal Goud en 2 maal Brons brachten de jeugdatleten van Tact Sint Truiden mee naar huis op de laatste pistewedstrijd van het zomerseizoen. Onder een waterzonnetje begonnen de atleten zaterdag aan hun Provinciaal kampioenschap meerkamp te Heusden. En ze hadden er zin in want vooral de miniemen meisjes presteerden al een heel seizoen op een hoog niveau.

Lees meer →

Oppenheimers tevreden over hun 17de Oktoberfeest

zondag 13 oktober 2019

Het was volle bak in de parochiezaal in Velm voor de 17de editie van het Oppenheimers Oktoberfeest. De onvolprezen blaaskapel uit Zuid-Limburg mag terecht trots en tevreden terugblikken op hun geslaagd evenement.

Lees meer →

Jeugdwielrenners verzamelen dopjes

zondag 13 oktober 2019

KZLWC jeugd doet aan recyclage door het inzamelen van plastiek dopjes en gelijktijdig zetten de jongeren zich in voor het goede doel. De dopjes werden ingezameld door onze jeugdrenners en opgekocht door een recyclagebedrijf. In samenspraak met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden te Tongeren, hebben vrijwilligers een actie opgestart om deze vereniging op een ludieke manier te helpen.

Lees meer →

Wacht voor sportletsels zet nu ook in op preventie

zondag 13 oktober 2019

Het wachtnummer voor sportletsels van het Sint-Trudo Ziekenhuis, bestaat binnenkort twee jaar. Om kennis en ervaring te delen, vindt volgende zaterdag een symposium plaats. “We zetten nu ook steeds meer in op preventie en begeleiding van clubs.”

Lees meer →

Truiense Neckermann filiaal gaat weer open

zondag 13 oktober 2019

De Spaanse reisorganisatie Wamos gaat 62 van de 86 Neckermann-winkels in ons land overnemen. In Limburg moet enkel het Tongerse filiaal in de Maastrichterstraat de deuren sluiten. Neckermann Sint-Truiden blijft open.

Lees meer →

210 cipiers te kort maar Truiense Bettina mag niet terug!

zaterdag 12 oktober 2019

Bezint eer je op brugpensioen vertrekt. Cipier op brugpensioen Bettina Monsaert (58) uit Sint-Truiden wil na een half jaar terug aan het werk. “Omdat ik me verveel maar ook omdat ik het personeelstekort dat mijn collega’s ondergaan niet langer kan aanzien”. Na een hoop brieven naar een aantal gevangenisinstanties is het verdict bijzonder hard: “Terugkeren kan niet volgens de wet”.

Lees meer →

18 dit jaar? Dan mag je gratis naar BOMPAD

zaterdag 12 oktober 2019

Op zaterdag 9 november kreunt hangar 66 in Brustem weer onder de decibels van de ‘BOMPAD’ party. Voor de 22ste keer zal de grootste fuif van Sint-Truiden en omstreken opnieuw een 3500 fuifnummers ontvangen.

Lees meer →

150 nieuwe inwoners maken kennis met hun stad

zaterdag 12 oktober 2019

Op zaterdag 12 oktober verwelkomde het stadsbestuur de nieuwe Truienaren in het oud stadhuis op de Grote Markt. Zowat 150 kersverse inwoners maakten er kennis met elkaar en met de plaatselijke cultuur. Op het einde kregen ze een geschenktas mee naar huis, samen met een fruitmand van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers.

Lees meer →

Nina Derwael verlengt wereldtitel op brug met ongelijke leggers

zaterdag 12 oktober 2019

Nina Derwael mag zich nog een jaar langer wereldkampioene op de brug met ongelijke leggers noemen. Onze 19-jarige stadsgenote voerde haar oefening in de finale op het WK in Stuttgart perfect uit. Met een fantastische score van 15.233 is ze voor het tweede opeenvolgende jaar wereldkampioene in deze discipline.

Lees meer →

Het bomenplan wordt verder uitgerold

zaterdag 12 oktober 2019

Sint-Truiden heeft een ambitieus bomenplan. Inventariseren wat waar staat, de rotte appels verwijderen en nieuwe bomen planten. Dat werk is nu volop bezig.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek