Strafke
header-stripes

Digitale week Cicindriahuis is succes

woensdag 15 november 2017

Net als de voorgaande jaren deed het Cicindriahuis weer mee aan de Digitale Week. “De cursussen kennen dan ook een groot succes en zijn vaak volzet”, zegt OCMW-voorzitter Pascal Monette.

Lees meer →

Receptenboek Vautmans toe aan tweede druk

woensdag 15 november 2017

Onze redactie ontving dinsdag de vraag om het kookboek Appelen & Peren van Hilde Vautmans naar een adres in Deurne (Antwerpen) te sturen. “Mensen weten me langs overal te vinden”, zegt Vautmans. “De eerste vijfduizend zijn de deur uit en we zijn nu bezig aan een tweede druk.”

Lees meer →

Leerlingen spelen klimaattop na

woensdag 15 november 2017

Terwijl in Bonn de internationale klimaattop COP23 plaatsvindt, speelden de leerlingen van 6 Wetenschappen-Wiskunde van KCST de klimaatconferentie na in hun eigen ‘climate challenge’.

Lees meer →

Laatste groet, Els Fourage

woensdag 15 november 2017

Mevrouw Els Fourage is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de familie. Gelegenheid tot groeten is er op donderdag 16 november in het funerarium Eraerts in de Kazelstraat, dat van 18.30 tot 19 uur.

Lees meer →

Ziekenhuis zet decubitus in kijker

woensdag 15 november 2017

Het Sint-Trudo Ziekenhuis focust de hele week op decubituspreventie met gerichte opleidingen voor verpleegkundigen, zorgkundigen en paramedici.

Lees meer →

Stad zoekt jobstudenten kerstvakantie

woensdag 15 november 2017

Nog geen plannen voor de kerstvakantie? Schrijf je dan snel in als jobstudent voor de vakantiewerking Jeugd, sport en spel.

Lees meer →

STVV maakt morgen om 11 uur toekomst bekend

dinsdag 14 november 2017

Morgen (woensdag 15 november) organiseert STVV een persconferentie over de toekomst van STVV en dat om 11 uur. Verwacht wordt dat er meer nieuws komt over de volledige overname van STVV. Wij brengen morgen voor Truineer verslag uit ter plaatse. Lees hier alvast wat achtergrondinformatie over de man achter DMM, naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe eigenaar: Keishi Kameyama.

Lees meer →

Alweer erg slecht nieuws voor Xandee

dinsdag 14 november 2017

Xandee is nog maar net hersteld na talloze medische blunders, nu ze opnieuw verschrikkelijk nieuws krijgt. Sandy Boets, de zangeres uit Sint-Truiden, heeft te horen gekregen dat er een tumor in haar baarmoeder zit.

Lees meer →

Dansnamiddag voor 60plus, 21 november

dinsdag 14 november 2017

Dansnamiddag voor 60plus, 21 november van 13u30 tot 17u30. Het stadsbestuur organiseert in het kader van de Week van de senior een dansnamiddag in ’t Veilinghuis met dj Ron van Dijck.Lees meer →

David Goffin wint van Rafaël Nadal

maandag 13 november 2017

Sterke David Goffin heeft zijn start aan de Masters in Londen niet gemist. De 27-jarige Haspengouwer, afkomstig uit Rocourt (Luik) versloeg Nadal in 3 sets. 7-6, 6-7 en 6-4. Hij versloeg zo de nummer één van de wereld, zijn beste prestatie ooit. Wij vonden het hier dan ook absoluut het vermelden waard.

Lees meer →

Stadt Van Luyck 'ontdekking van het jaar' Gault&Millau

maandag 13 november 2017

De culinaire gids Gault&Millau heeft de lijst bekend gemaakt van de beste Belgische restaurants. Peter Goossens blijft de koning van de Belgische culinaire wereld. Voor het vijftiende jaar op rij geeft Gault&Millau zijn Hof van Cleve 19,5 op 20. Opvallende nieuwkomers zijn Chambre Séparée van Kobe Desramaults en Zet’joe van Geert van Hecke, met respectievelijk 17,5 en 17 op twintig. Chef van het jaar is Eric Fernez van d’Eugénie à Émilie in Bergen.

Lees meer →

Wouter Vrancken zaterdag tegen STVV

maandag 13 november 2017

Na de interlandbreak pikken de Kanaries de draad terug op met een uitmatch tegen KV Kortrijk. Wouter Vrancken gaat terug bij de Kerels aan de slag!

Lees meer →

Maak gebruik van de gratis kwartierparkeerschijf

maandag 13 november 2017De gratis kwartierparkeerschijf mag je gebruiken in de hele betalende parkeerzone van de stad.

Met deze grijze parkeerschijf kan je het aankomstuur samen met de aankomstminuten aanduiden.

Lees meer →

Ghislaine, Rosette en Chantal winnen cheques

maandag 13 november 2017

Shop & The City en de beroepsvereniging van Truiense marktkramers verloten voortaan elke week drie digitale cadeaucheques op de wekelijkse Haspengouw Markt. Ghislaine Peters, Rosette Gare en Chantal Vansimpsen waren zaterdag de eerste winnaars.

Lees meer →

STVV morgen helemaal van Japanners?

maandag 13 november 2017

Volgens HLN zou STVV morgen de volledige overname door het Japanse DMM.com bekend maken. De krant denkt dat de oefenwedstrijd van de Rode Duivels tegen Japan het uitgelezen moment is om het nieuws bekend te maken, alle Japanse ogen zijn dan op ons land gericht.

Lees meer →

Carnavalisten trappen nieuw seizoen af

maandag 13 november 2017

Het carnvalsseizoen 2017-2018 is nu echt afgetrapt. Het eerste hoogtepunt was er zaterdagavond aan de Elf Latsjanen op de Groenmarkt. Jeugdprins Siebe den Iëste en Prins Jo, zoon en vader uit Zepperen, zwaaien de scepter tijdens het 48ste seizoen.

Lees meer →

Ook STVV passeert revue bij Raf Coppens

maandag 13 november 2017

Raf Coppens komt op 4 december naar Zepperen. "Ik vertel zes grappen per minuut en ook STVV passeert de revue", zegt de komiek in een videoboodschap. Ondertussen loopt de ticketverkoop goed, wie er nog bij wil zijn moet snel zijn.

Lees meer →

KCST houdt eigen klimaatconferentie

maandag 13 november 2017

Terwijl in Bonn de internationale klimaattop COP23 plaats vindt, houden de leerlingen van het 6e jaar wetenschappen van het KCST in Sint-Truiden hun eigen klimaatconferentie op 14 november.

Lees meer →

VIDEO - Simon Mignolet trots op 1 jaar Twenty Two Coffee

zaterdag 11 november 2017

Op de verjaardag van Twenty Two Coffee trakteerde Twenty Two Coffee aan het station in de Gazometerstraat zijn klanten op een leuk event. Heb jij de zaak van Simon ondertussen al eens bezocht? Het is de moeite om te proeven van de speciale, thematische shakes en cakes, maar ook zeker de lekkere koffie. Nu dinsdag zeker kijken naar België - Japan, want Simon staat in de goal!

Lees meer →

B2B party al toe aan derde editie

vrijdag 10 november 2017

Zaterdag 11 november '17 vindt de 3de editie van de B2B party plaats. Voor onze 3de editie gaat de organisatie niet op verplaatsing maar houden ze de party in de enige overgebleven snookerclub van Sint-Truiden: De Lounge (Tramstraat 59).

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek