Strafke
header-stripes

Stroompanne Stapelstraat opgelost

vrijdag 9 februari 2018

Sinds december 2017 waren er regelmatig stroompannes in de Stapelstraat. Het probleem werd gisteren ontdekt, tot grote tevredenheid van de lokale handelaars en buurtbewoners. Christian Yans: "Het gebeurde regelmatig dat ik 's nachts langs moest komen vanwege de panne, dan gaat er hier een alarm af. De jongens hebben afgelopen twee dagen hard en goed gewerkt. Het is opgelost."

Lees meer →

Grabbelpaswerking: overlevingstechnieken

vrijdag 9 februari 2018

Donderdag 15 februari (6 tot 9 jaar) en vrijdag 16 februari (10 tot 13 jaar) van 9u tot 16u30. De bedoeling is de jongeren bewust te maken van zichzelf en de natuur.

Lees meer →

Saffraanberg bezoekt Intesa

vrijdag 9 februari 2018

Het team van Saffraanberg steunt de werking van Intesa vanuit de opbrengst van sociale activiteiten op de campus. De staf van de militaire school mocht dan ook kennis maken met de werking van dagcentrum de Biekes. Ann en Mireille toonden wat ze allemaal doen.

Lees meer →

KDH Jeuk organiseert steakdag

donderdag 8 februari 2018

Voetbalclub en eerste provincialer KDH Jeuk organiseert zondag 18 februari as. de jaarlijkse steakdag. Je kan zowel 's avonds als 's middags aan tafel. Heb jij ook nieuws over je team of vereniging? Meld het ons via niefs@truineer.be!

Lees meer →

KSTBB blaast 70 kaarsjes uit

donderdag 8 februari 2018

Sint-Truiden is een voetbalstad, maar zeker ook een basketbalstad. Want KSTBB, het stamnummer 247, bestaat intussen 70 jaar en is daarmee de oudste basketclub van Limburg. Voorzitter Ludo Van Beeck, die intussen al 55 jaar lief en leed deelt met 'zijn' club, is de annalen ingedoken en bundelde de hoogtepunten van KSTBB samen in een brochure met daarin veel faits-divers en foto's uit de tijd van toen.

Lees meer →

De Fruitboom organiseert quiz op 10 maart

donderdag 8 februari 2018

Basisschool De Fruitboom organiseert op zaterdag 10 maart een quiz in de Sint-Jozefkerk in de Duifhuisstraat in Sint-Truiden. De quiz start om 19.30 uur.

Lees meer →

Carnavalkermis

donderdag 8 februari 2018Van vrijdag 9 tot en met donderdag 15 februari op de Grote Markt en het Minderbroedersplein

Lees meer →

Juiste trainers op nieuwe ploegfoto

woensdag 7 februari 2018

Elke mercato is het een ‘va et vient’ bij onze voetbalploegen in de Jupiler Pro League. STVV, daarentegen, deed het deze mercato net iets rustiger aan. Wat niet wil zeggen dat er met Takehiro Tomiyasu, een Japanse centrale verdediger, en Chuba Akpom, een Engelse spits, toch twee nieuwe gezichten naar Stayen afzakten. En dus moest er ook een nieuwe groepsfoto worden gemaakt.

Lees meer →

Kanaries helpen minderbedeelden

woensdag 7 februari 2018

Deze koude dagen komen het hardst aan bij de armsten onder ons. Ook onze stad ontsnapt niet aan die wetmatigheid. Vandaar dat de spelers van STVV vandaag graag ingingen op de vraag van Sint-Vincentius om 's te helpen bij hun voedselbedeling. Zo konden ze zich 's extra van hun sociale en loyale kant zien. Legear & co deden het met veel overgave. Zichtbaar aangegrepen noemden ze het initiatief achteraf voor herhaling vatbaar.

Lees meer →

Kids Kermisparty

woensdag 7 februari 2018

Zaterdag 10 februari om 13u11 in het feestpaviljoen Groenmarkt. Leuke kinder- en jeugdnamiddag met doorlopende animatie en een uniek winteroptreden van niemand minder dan de Ketnetband!

Lees meer →

Kortingsbonnen voor carnavalskermis

woensdag 7 februari 2018

Van vrijdag 9 februari tot en met donderdag 15 februari kan je in Sint-Truiden naar de 'Carnavalkermis'. Er staan maar liefst 52 attracties waaronder 6 grote.

Lees meer →

FOTO - militaire parade op Grote Markt

woensdag 7 februari 2018

Tijdens een militaire plechtigheid werd dinsdag de nieuwe lichting kandidaat-onderofficieren voorgesteld aan het grote publiek. Flipke ging voor ons ter plaatse en maakte een mooie fotoreeks.

Lees meer →

De Roxy, topkomedie - extra voorstelling

dinsdag 6 februari 2018

Elk theaterseizoen staat er een stuk van Ruud de Ridder op het repertoire in De Roxy. De voorbije jaren werden ‘Bompa’, ‘Gerard De Clochard’, Bingo 1, 2 en 3’ en Macho met veel succes opgevoerd in het sappige truiens dialect voor telkens uitverkochte zalen. Dit jaar is de keuze gevallen op ‘Blok aan mijn Been’ !

Lees meer →

Kids Service ook in Pacific

dinsdag 6 februari 2018

Kids Service, de gratis formule waarbij bezoekers in een aantal restaurants een beroep kunnen doen op een professionele babysit van de Gezinsbond, komt ook in brasserie Pacific (Grote Markt).

Lees meer →

Geen gif aan kasteel Heers

dinsdag 6 februari 2018

Volgens het comité dat zich bezighoudt met het Kasteel van Heers heeft onderzoek uitgewezen dat er geen gif werd gevonden op het domein. "De politie heeft het parcours intussen onderzocht en dat bevestigd", klinkt het.

Lees meer →

Blauwe Vogel ontvangt duizend gasten

dinsdag 6 februari 2018

Maar liefst duizend mensen zakten het voorbije weekend af naar een cruise event van De Blauwe Vogel in Oostende. "We hielden zes infosessies rond onze cruises, dit omdat West- en Oost-Vlaanderen twee super belangrijke provincies zijn voor ons", zegt Trudo Carlier van De Blauwe Vogel in Sint-Truiden.

Lees meer →

Carnavaldansnamiddag voor personen met een handicapmaandag 5 februari 2018

Donderdag 8 februari om 13u in ’t Veilinghuis, Tongersesteenweg 150. Kom mee feesten op dit leuk carnavalfeest! De Raad van Elf komt zelfs langs.

Lees meer →

Bijna perfect rapport voor eerste provincialers

maandag 5 februari 2018

Het voorbije weekend leverde de twee eerste provincialers uit onze regio een niet onaardige 4 op 6 op. Terwijl Zepperen-Brustem tegen Weerstand Koersel de punten thuis hield met een late goal van Lormans, beten de Jeukenaren hun tanden stuk tegen E. Mechelen a/d Maas.

Lees meer →

"Top zes halen wordt niet simpel"

zondag 4 februari 2018

STVV verloor tegen Kortrijk de match die het niet mocht verliezen. Maar Perbet werd weer Perbut en besliste in zijn eentje over de uitslag die na negentig minuten op het bord stond. 0-2 werd het. Kortrijk is meteen het eerste team dat in deze competitie uit en thuis van STVV weet te winnen.

Lees meer →

VIDEO - Toeristische gids voorgesteld

zondag 4 februari 2018

Afgelopen week stelde de Stad Sint-Truiden haar nieuwe toeristische gids voor. Het wijnverhaal wordt meer en meer een toeristisch product, voor het eerst glamping tussen de bloesems en ballonvaarten vanaf de BFV Bloesembar. Laat de toeristen maar komen!

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek