Strafke
header-stripes

Stadsbestuur legt 160 nieuwe Truienaars in de watten

zondag 7 oktober 2018

Naar goede gewoonte is er in onze stad een ontvangst van nieuwe inwoners. Zaterdag werden 160 nieuwe Truienaars in het stadhuis op de Grote Markt in de watten gelegd. Ze konden kennis maken met elkaar en met de plaatselijke cultuur en kregen bovenop een welkomstgeschenk.

Lees meer →

Boli doet het tegen Moeskroen

zondag 7 oktober 2018

Het kostte de kanaries de nodige moeite. Die 3-1 tegen Moeskroen. Uiteindelijk braken een gouden wissel van Brys en Yohan Boli de ban. Met dank trouwens ook aan een uitstekende Steppe.

Lees meer →

Nina Derwael en Tim Wellens Sporters van het Jaar

zaterdag 6 oktober 2018

Geen verrassingen in Sint-Truiden. Tim Wellens is Sportman van het Jaar, Nina Derwael de Sportvrouw. Onder meer ook de Sint-Truidense Hockeyclub (sportclub) en Dameshandbal Sint-Truiden (sportploeg) vielen in de prijzen.

Lees meer →

Vandaag 600 bakken Stella te winnen op Haspengouw Markt

zaterdag 6 oktober 2018

Heb je nog even. Ga dan snel naar de Haspengouw Markt. Daar zijn vandaag 600 bakken bier te winnen. Stella. Ze wachten op jou.

Lees meer →

Trudoziekenhuis manifest aanwezig op Levensloop

vrijdag 5 oktober 2018

Zeven maal was het Trudoziekenhuis al massaal aanwezig op Levensloop. Dit jaar doen ze de achtste keer mee. Het ziekenhuis levert met longspecialist dr. Kristof Cuppens trouwens ook de peter van deze editie.

Lees meer →

GeBa pakt tijdens opendeur uit met eigen rum

vrijdag 5 oktober 2018

Zondag 7 oktober (10 tot 17u.) is het opendeur bij GeBa. Het bedrijf stelt zichzelf voor maar zorgt tegelijkertijd voor veel beleving voor jong en oud, inclusief een rumbar waar de GeBa-rum zal worden voorgesteld

Lees meer →

Verkiezingsborden kondigen plots La Casa aan

vrijdag 5 oktober 2018

Gisterenavond heeft 4 Seasons enkele verkiezingsborden overplakt. Het gaat om een stunt voor de aankondiging van het evenement La Casa op 13 oktober

Lees meer →

Martine Devisé, oprichtster van het dierenasiel, is overleden

donderdag 4 oktober 2018

Martine Devisé, de oprichtster van het dierenasiel van Sint-Truiden, is overleden. Morgen vrijdag wordt ze begraven. We betuigen de hele familie via deze weg ons medeleven en onze innige deelneming.

Lees meer →

Vanaf nu kan je grafonderhoud aanvragen

donderdag 4 oktober 2018

Allerheiligen nadert. Ook dit jaar kan je via het stadsbestuur de graven van je overleden familieleden een onderhoudsbeurt laten geven.

Lees meer →

Levensloop Sint-Truiden 2017

donderdag 4 oktober 2018

Van zaterdag 6 oktober om 15 uur tot zondag 7 oktober, 15 uur, vormen het Technicum en het Stadspark het decor van Levensloop 2017.

Lees meer →

Sint-Truiden by Lights van start

donderdag 4 oktober 2018

Van 5 oktober tot en met 27 januari kan je elke vrijdag, zaterdag en zondag na zonsondergang opnieuw genieten van Sint-Truiden by Lights, de sfeervolle avondwandeling in de Hoofdstad van Haspengouw.

Lees meer →

Cursus voor jeugdanimatoren

donderdag 4 oktober 2018

Van 29 oktober tot en met 2 november kan je in Het Klokhuis aan de Trudobron een animatorcursus in het jeugdwerk volgen. Je moet dit jaar wel 16 worden of 16 zijn. Inschrijven voor 8 oktober!

Lees meer →

VERKIEZINGEN18 - Video van Thibaut gaat viraal

donderdag 4 oktober 2018

Op 14 oktober moeten we met z'n allen gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Sint-Truiden gebeurt dat voor de eerste keer digitaal. Thibaut Sente (Open VLD) pakt uit met een trial: hoe digitaal stemmen in 7 stappen. De video ging ondertussen viraal met al bijna 10.000 views. "Dit had ik niet verwacht, ik word overal aangesproken hierover. Ook het dialect blijkt populair. Of iedereen het goed begrepen heeft zullen we zien op 14 oktober", lacht Thibaut Sente.

Lees meer →

Aftrap 600 jaar Haspengouw markt

donderdag 4 oktober 2018

Afgelopen zaterdag werd 600 jaar Haspengouw markt gevierd met tal van animatie, receptie en shoptassen. 600 jaar markt. 6 x 600 keer prijs. De festiviteiten startten op zaterdag 29 september met de ‘Haspengouw Markt Feesteditie’. In oktober is het bier-maand en vallen er niet minder dan 600 bakken bier te winnen.

Lees meer →

STVV-spelers bij Geba Interieur nu zondag

donderdag 4 oktober 2018

Nu zondag doet Geba Interieur mee aan Open Bedrijvendag. Van 10 tot 17 uur kan je er terecht voor kookdemo's, acties in de showroom, automatische deursorteermachine, kinderanimatie en een speciale Geba-Rumbar. Tussen 14 uur en 16 uur komen Jonathan Legear, Sascha Kotysch en Steven De Petter langs en kan je er mee op de foto of krijg je een handtekening.

Lees meer →

KVLV Wilderen-Duras al in de kerstsfeer

donderdag 4 oktober 2018

Kerstbomen maken. In klei. Lampjes erin. Alles erop en eraan. KVLV Wilderen-Duras baadde al in de kerstsfeer.

Lees meer →

Opendeur Dierenasiel tijdens Werelddierendag

donderdag 4 oktober 2018

Zondag 7 oktober is het Werelddierendag en dan zet het dierenasiel van Sint-Truiden van 13 tot 18 uur de deuren open. Dit jaar gaat extra aandacht naar pleeggezinnen voor dieren die extra zorg nodig hebben.

Lees meer →

Roxy zoekt via Huizenjagers pand voor grotere producties

woensdag 3 oktober 2018

Gunter Reniers en Yves Caspar, uitbaters van theater De Roxy in Sint-Truiden, willen elders in Limburg een plek voor grotere producties. Via het VIER-programma Huizenjagers vonden ze alvast “enkele interessante panden”. Uitzending op 10 oktober.

Lees meer →

Cosmo brengt leven op donderdagnacht

woensdag 3 oktober 2018

Het nachtleven in Sint-Truiden is er de laatste jaren niet op vooruit gegaan. Hier brengt het Cosmo café verandering in met het nieuwe concept: Cosmosjiek. Vanaf nu donderdag is het er 30 donderdagen feest tot 2 uur. Bovendien kun je door de verschillende Cosmo cocktails te drinken wekelijks 3 x 250 EUR cheques winnen. 30 lokale zelfstandigen werken hiervoor samen met de Cosmo. Je kan bovendien ook mee met 2 naar New York, samen met de Blauwe Vogel.

Lees meer →

Internationale nominatie voor 'Het Verval' van Tom Herck

woensdag 3 oktober 2018

Kunstenaar Tom Herck dingt met zijn niet onbesproken kunstwerk “Het Verval” mee in de internationale strijd om ” The corporate art awards”.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek