Strafke
header-stripes

Knettergekke zoektocht in de fruitvallei

maandag 9 juli 2018

Op woensdag 11 juli en 8 augustus organiseert Toerisme Sint-Truiden een knettergekke zoektocht voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Inschrijven kan nog, maar de plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap! Gratis voor kinderen, volwassenen betalen 2 euro.

Lees meer →

Mark Vanlook wordt algemeen directeur Droneport

maandag 9 juli 2018

Droneport Campus krijgt een algemeen directeur. Mark Vanlook, voorzitter van de Vlaamse dronecluster EUKA, neemt vanaf begin juli 2018 de handschoen op. Mark zal zijn schouders zetten onder het beheer en de ontwikkeling van Droneport Campus, de bedrijvencampus voor onbemande vliegtuigsystemen en bedrijven in de dronesector.

Lees meer →

Kubustoren in Speelhof is primeur in Europa

maandag 9 juli 2018

Op zondag 8 juli werd de vernieuwde stadsspeeltuin in ‘t Speelhof feestelijk geopend. Het terrein kreeg de voorbije twee maanden een grondige herinrichtingsbeurt. Tal van nieuwe toestellen zullen tot de verbeelding spreken van jonge en iets minder jonge kinderen. De eyecatchers zijn de achtmeterhoge kubustoren - een primeur in Europa - en de interactieve speelboog.

Lees meer →

Pol Garcia Tena is een kanarie

zondag 8 juli 2018

Als de medische testen oke zijn, tekent Pol Garcia Tena maandag een contract voor drie jaar bij STVV. Hij is meteen de zesde aanwinst.

Lees meer →

Goal van Mmae volstaat niet tegen sterker OHL

zaterdag 7 juli 2018

OHL nam in de tweede helft de bovenhand van een duidelijk vermoeid STVV en won dan ook verdiend met 3-1. Eerste verlies in de oefenduels voor de Kanaries.

Lees meer →

Kom op tijd naar de Grote Markt morgen!

donderdag 5 juli 2018

Morgen spelen de Rode Duivels tegen Brazilië. Zak tijdig af om uw plaats te kiezen. De organisatie zorgt bovendien voor een happy half hour van 18.30 uur tot 18 uur. En wij zijn opnieuw van de partij en brengen live beelden van de sfeer. Bekijk hier hoe we de 3-2 beleefden op de Grote Markt. Beelden ingestuurd door lezer D.H.

Lees meer →

Callexcell breidt uit in Luik

donderdag 5 juli 2018

Callexcell met hoofdzetel in Sint-Truiden breidt uit over de taalgrens. Daarvoor is een site aangekocht in Val Benoit.

Lees meer →

‘Big Jump’ voor proper en leefbaar water

donderdag 5 juli 2018

Voor het 5de jaar op rij organiseert Sint-Truiden een ‘Big Jump’ in de bronvijver van het Speelhof. Met een massale duik in het water, geeft de stad op zondag 8 juli een signaal dat gezond water belangrijk is.

Lees meer →

Gezinszwemmen, 7 juli

woensdag 4 juli 2018

Zaterdag 7 juli vanaf 13u30 in recreatiezwembad Sint-Pieter

Lees meer →

Big Jump

donderdag 5 juli 2018

Zondag 8 juli vanaf 14u in het Speelhof. De sprong in het water is om 15u, met randanimatie aan de bronvijver van ’t Speelhof.

Lees meer →

STVV neemt met 2-0 maat van Schotse Ross County

woensdag 4 juli 2018

STVV was in het Nederlandse Doorwerth ook een maatje te sterk voor Ross County. In een (te) felle oefenpot scoorden Boli en Janssens de goals. En der verdediging hield alweer de nul.

Lees meer →

VERKIEZINGEN '18 - Basile Moyaerts op lijst CD&V

woensdag 4 juli 2018

Geboren op 7 juli in het millenniumjaar, is Basile Moyaerts uit Halmaal amper 18 jaar en 3 maanden op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Is dit de jongste kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Limburg?

Lees meer →

PIT festival veilt artiesten

woensdag 4 juli 2018

Op zondag 19 augustus zet PIT festival onze stad muzikaal in vuur en vlam. De organisatie zorgt voor een muzikaal parcours doorheen de stad, optredens op diverse locaties, pittige animatie én met kers op de taart een optreden van De Kreuners. Met het nieuwe concept ‘De Veiling’ willen ze ook artiesten en horeca samenbrengen.

Lees meer →

Opnieuw extra rommelmarkt op woensdag

dinsdag 3 juli 2018

Tijdens de zomermaanden is er op woensdagnamiddag een gratis rommelmarkt voor kinderen op de Veemarkt. Kinderen krijgen de kans hun oud speelgoed 'n nieuw leven te geven en dit iedere woensdagnamiddag van 12 tot 16 uur (in juli en augustus).

Lees meer →

Allen naar Zepperen voor Vlaanderen Feest en Christoff!

maandag 2 juli 2018

Op 11 juli, de Vlaamse Feestdag, is het feest in Zepperen. Het Genovevaplein vormt dan vanaf 15 uur het decor van Vlaanderen Feest, een sfeervol openluchtfestival met artiesten, allerlei lekkers en kinderanimatie.

Lees meer →

Mexicaanse artiest Carlo te gast op Bar en Fiesta Tropical

maandag 2 juli 2018

De Mexicaanse zanger, auteur en componist Carlo uit Mexico Stad treedt op 14 en 15 juli op tijdens Bar Tropical en Fiesta Tropical. De man is intussen hot. En, wat bijzonder is, hij heeft met Pieter Schroeders een uitgeweken Truienaar als tourmanager.

Lees meer →

VIDEO - Sfeerreportage Braderie BelChique

maandag 2 juli 2018

Veel volk op Braderie BelChique afgelopen maandag. Truineer TV ging eens kijken wat er overal te doen was in de stad. Bekijk hier onze korte sfeerreportage.

Lees meer →

10.000 bezoekers voor Joy Joy

maandag 2 juli 2018

Volgens het stadsbestuur kon kinderfestival Joy Joy zaterdag en zondag rekenen op zo'n 10.000 bezoekers, 2.000 kinderen op zaterdag en 8.000 ouders en kinderen op zondag.

Lees meer →

Bar Russia klaar voor vierde wedstrijd

zondag 1 juli 2018

Morgen nemen de Rode Duivels het op tegen Japan. Bar Russia is er helemaal klaar voor. "Het grotere scherm zorgt ervoor dat je ook vanaf de terrassen kan meekijken. De Grote Markt komt nu nog beter tot zijn recht", aldus een fiere voorzitter Karl Smets. Ook het cashless betaalsysteem werkt: "Je geld staat veilig op de kaart, krijgt 10% korting en nadien kan je het resterend geld opkopen in de lokale handel of horeca als je de kaart geregistreerd hebt", voegt Marijn Ghys toe van Shop & the City. Truineer.be zal morgen opnieuw live gaan, zo mis je zelfs vanaf vakantie niets van Bar Russia!

Lees meer →

VIDEO - Reacties filmpremière in Cameo

zondag 1 juli 2018

De nationale première van 'Incredibles 2' ging door in Sint-Truiden. De film viel, als je naar de reacties in het filmpje luistert, heel goed in de smaak. "Het is een heel speciale avond", klonk het bij Trudo Carlier van Cameo - de hipste bioscoop van het land.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek