Strafke
header-stripes

Zonder Legear maar met Gueye naar Charleroi

vrijdag 2 maart 2018

STVV trekt naar Mambourg voor het duel met Charleroi. In Sint-Truiden hoopt iedereen op een stunt tegen de nummer 2 van de Jupiler Pro League. Dat moet dan wel zonder Legear gebeuren. Hij heeft nog last van een trap.

Lees meer →

Raf op vrijdag: alles in't Engels

vrijdag 2 maart 2018

Is et òech de liste joore och al opgevalle? As 't nè in't Engels is, dan is 't nè goed. De roemelmerrek heit Sundaymarket, de cafei on et Europaplein het Naantienaain en een kosjvrouw heit na floarmanasjer. Da hei gewòën te moake be de internationalisering van oos stad.

Lees meer →

Koffie met letters - 1 jaar Trump

vrijdag 2 maart 2018

Tom Van de Weghe was van 2012 tot 2016 VRT-correspondent in de Verenigde Staten. Hij geeft tekst en uitleg bij het nu éénjarig presidentschap van Trump.

Lees meer →

Kanzi tweede grootse merk wereldwijd

vrijdag 2 maart 2018

Het afgelopen seizoen toont aan dat de appel Kanzi een beter inkomen garandeert aan producenten, minder afhankelijk van de schommelingen van de markt. Kanzi is volgens veiling BelOrta nu het tweede grootste appelmerk ter wereld.

Lees meer →

Koop deze maand je nieuwe GFT-sticker

donderdag 1 maart 2018

Tot eind maart mag je de GFT-container met de sticker van 2017 buitenzetten. Vanaf april moet er op de container een sticker van 2018 kleven.

Lees meer →

Haspengouw Markt viert verjaardag

donderdag 1 maart 2018

Aanstaande zaterdag blaast de Haspengouw Markt het eerste kaarsje uit. Voor die gelegenheid is er zaterdag dan ook een feestprogramma voorzien.

Lees meer →

Sint-Truiden bekroond voor stadsapp

donderdag 1 maart 2018

De stad Sint-Truiden wint de Agoria Smart City Award met de stadsapp 'Sint-Truiden'. De app is uniek in Vlaanderen omdat het de elektronische identiteitskaart digitaliseert.

Lees meer →

Grote lenteschoonmaak start maandag

donderdag 1 maart 2018

Ook dit jaar organiseert de stad Sint-Truiden een ‘Grote lenteschoonmaak’. Tijdens de periode van de grote lenteschoonmaak wordt grofvuil (oud meubilair, een kinderwagen, een matras, vloerkleden), elektrische toestellen, enz. gratis huis-aan-huis ingezameld.

Lees meer →

Zelfverdediging voor kinderen

donderdag 1 maart 2018

Het stadsbestuur van Sint-Truiden en vzw In-Z organiseren een aantal zelfverdedigingscursussen waarbij kinderen zich leren wapenen tegen seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag.

Lees meer →

Kato Herbots toont bokstalent

woensdag 28 februari 2018

Kato Herbots (17) bokste tijdens het boksgala in Sint-Truiden haar eerste kamp, verloor die weliswaar op punten maar toonde tegelijkertijd dat ze een geboren talent is. Sint-Truiden gaat nog van haar horen.

Lees meer →

Nachtwacht brengt nieuwe revue

woensdag 28 februari 2018

De Nachtwacht brengt op 15, 16, 17, 19, 20 en 21 mei een nieuwe revue. "Vorig jaar was alles uitverkocht en dat succes willen we dit jaar evenaren", zegt voorzitter Benny De Smeidt.

Lees meer →

Hondenwandeling in Velm

dinsdag 27 februari 2018

Op Zondag 29 april organiseren Hondenpension Canis, Brit Petfood en Trudo Bird voor het vijfde jaar op rij een hondenwandeling in het mooie Velm en dit ten voordele van Handen voor Pootjes!

Lees meer →

Leentje wordt Bobo'ke 2018

dinsdag 27 februari 2018

Leentje Jorissen uit Zepperen (Sint-Truiden) is zaterdag in Tremelo tot ‘Bobo’ke 2018’ verkozen. De 19-jarige Leen werd na een intensieve selectie uit 424 kandidates uit heel Vlaanderen gekozen.

Lees meer →

Kom je lerarenkaart 2018 afhalen

dinsdag 27 februari 2018

Je kan de lerarenkaart 2018 opnieuw afhalen in de bib op vertoon van je identiteitskaart of je lerarenkaart van 2017.

Lees meer →

Benjamindag in Sporthal Jodenstraat

maandag 26 februari 2018

Tafeltennisclub Limburg Kempen en TTC Sint-Truiden organiseren op maandag 2 april van 14 tot 17 uur een Benjamindag in de sporthal in de Jodenstraat.

Lees meer →

Werken Gazometerstraat van start

maandag 26 februari 2018

Op maandag 5 maart gaan de werkzaamheden aan de Gazometerstraat van start. Die wordt heringericht als fietsstraat. Dat moet de mobiliteitssituatie beter afstemmen op de nieuwe school.

Lees meer →

Vraag de mantelzorgtoelage aan

maandag 26 februari 2018

Als mantelzorger kun je jaarlijks een aanvraag voor een mantelzorgtoelage indienen bij de thuisdiensten van het OCMW. Deze toelage bedraagt 200 euro per jaar en de betaling gebeurt op het einde van elk jaar.

Lees meer →

Chiro Sint-Rita trapt 'Operatie proper' af

zondag 25 februari 2018

In Sint-Truiden werd zondag het startschot gegeven voor 'operatie proper'. Jeugdverenigingen die de terreinen en de omliggende straten helpen opruimen worden daarvoor extra beloond. De meisjes van Chiro Sint-Rita op Nieuw Sint-Truiden gaven alvast het goede voorbeeld.

Lees meer →

Play-off 1 is weg

zondag 25 februari 2018

Bij STVV besefte iedereen na afloop dat play-off 1 voorbij was. "Rekenkundig is het wel nog mogelijk, maar we moeten realistisch blijven", was de algemene teneur.

Lees meer →

Opnieuw een business trip naar Simon Mignolet

zaterdag 24 februari 2018

Op zaterdag 17 en zondag 18 maart organiseert Twenty Two Coffee opnieuw een exclusieve businesstrip naar Simon Mignolet. Liverpool speelt dan op Anfield tegen Watford FC. De ploeg van onder andere Kabasele. De business trip komt er na de grote vraag na de vorige trip in november. "We hebben opnieuw een aantal tickets kunnen voorzien. Het is een top business beleving", aldus Wouter Mignolet, het broer van Simon.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek