Strafke
header-stripes

Webshop Très Beau opent winkel in Ridderstraat

donderdag 30 november 2017

Christophe Thielens en Judith Kellens openen op morgen 1 december in de Ridderstraat een winkel in fashion, juwelen en accessoires: Très Beau.

Lees meer →

Zone 30 wordt sterk uitgebreid

donderdag 30 november 2017

Het stadsbestuur van Sint-Truiden breidt de zone 30 in de binnenstad sterk uit. Samen met de invoering van de snelheidsbeperking komen er ook begeleidende verkeersmaatregelen op maat van de verschillende buurten binnen de nieuwe zone.

Lees meer →

Nieuwe toekomst voor feestzaal Manege

donderdag 30 november 2017

Meer dan vier jaar nadat stadsfeestzaal Manège in Sint-Truiden werd gesloten is er dan toch een nieuwe toekomst voor het gebouw. Een projectontwikkelaar koopt de feestzaal, de terreinen en twee aanpalende panden voor 1,2 miljoen euro van het stadsbestuur. Er worden 34 appartementen gebouwd.

Lees meer →

Laatste groet, Laura Ruppol

woensdag 29 november 2017

Mevrouw Laura Ruppol (1932) is dinsdag overleden. De uitvaartliturgie vindt dinsdag plaats in Schurhoven. Een laatste groet kan u maandag, van 19 tot 19.30 uur brengen in het funerarium Guilliams in Gelinden.

Lees meer →

Horeca verzorgt winterbars in veranda's tijdens kerstmarkt

woensdag 29 november 2017

“We geven drie dagen lang dertig verenigingen de kans om geld in te zamelen voor verschillende initiatieven. Tien horecazaken bouwen hun terrassen om tot echte winterbars waar je op een warme manier kan genieten van een jenever, pintje of een kruidige glühwein. De horeca reageert alvast enthousiast", aldus Marijn Ghys. “We voelen ons zo weer betrokken bij het hele verhaal”, zegt Stefan Lemoine van Taverne ’t Hert.

Lees meer →

Haal tijdig je tegoed huisvuilzakken af!


woensdag 29 november 2017

Onlangs ontving elk gezin dat op 1 januari 2017 in Sint-Truiden gedomicilieerd was, een aanslagbiljet voor de inzameling en verwerking van het afval. 

In ruil voor je jaarlijkse bijdrage heb je recht op een hoeveelheid huisvuilzakken

Lees meer →

Oranje toren tegen vrouwengeweld

dinsdag 28 november 2017

De Verenigde Naties riepen zaetrdag uit tot de internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen. De Soroptimist club van Sint-Truiden liet voor de gelegenheid de Abdijtoren oranje kleuren.

Lees meer →

Mikaljo Cvijetic aka Micho in 'Den Truineer'

dinsdag 28 november 2017

De man van Bosnische origine liet zowat een kwart eeuw geleden een deel van zijn familie achter toen de oorlog volop aan de gang was in zijn land. Heel wat vrienden lieten het leven en zijn geboortedorp werd plat gebombardeerd. "Integratie is iets wat je als mens zelf in handen hebt", aldus Micho in Den Truineer. Lees het volledige verhaal samen met dat van Sascha Kotysch in 'Den Truineer' begin december, gratis in uw brievenbus.

Lees meer →

VIDEO - Pop-up X-mas Cave bij Home & Co

dinsdag 28 november 2017

Jos Pierard van Home & Co in de Diesterstraat en van de IJzerwaren, innoveert graag. Het pand naast de Home&Co (vroeger de Pati-jeans) is voor de gelegenheid omgedoopt tot een pop-up X-mas Cave met allerlei speciale geschenkartikels. Door het niveauverschil van 1,20m wandel je letterlijk een kelder binnen met ruime keuze aan originele cadeaus voor kerst.

Lees meer →

Eindejaarsprogramma uitgelicht in 'Den Truineer'

maandag 27 november 2017

Wat zijn dit jaar de koopzondagen? Is er opnieuw een laatavondopening op vrijdag in december? Wanneer is het ook op zondag Haspengouwmarkt? In 'Den Truineer' lees je er begin december alles over, gratis in uw brievenbus. Wij geven hier al enkele belangrijke data door.

Lees meer →

200 jubilarissen schuiven aan tafel

maandag 27 november 2017

Op zaterdag 25 november 2017 werden alle Truiense jubilarissen gevierd tijdens het ‘Feest van de Gouden Lepels’. 200 feestvierders beleefden zo een geweldige avond in feestzaal ‘t Veilinghuis.

Lees meer →

Bas Birker komt naar Zepperen

maandag 27 november 2017

Niemand minder dan Bas Birker komt op maandag 15 januari naar de Comedy Club in Taverne Haspengouw in Zepperen. Hij brengt daar zijn nieuwe show 'je moeder'.

Lees meer →

37.750 euro voor twintig goede doelen

maandag 27 november 2017

Twintig verschillende initiatieven ontvangen 37.750 euro ontwikkelingshulp van Sint-Truiden. De cheques werden zaterdag overhandigd in de Wereldwinkel.

Lees meer →

STVV straks terug aan het feest?

zaterdag 25 november 2017

Halfweg de competitie staat STVV nog altjid netjes en fier op de vierde plaats. Maar in jongste matchen liep het minder goed, met veel tegengoals. Tegen Lokeren wil Jonas De Roeck terug een ander team zien.

Lees meer →

Het leven van een wereldtopper: Nina Derwael

zaterdag 25 november 2017

Voor ons eerste magazine 'Den Truineer' gingen we langs bij Nina Derwael. We polsten bij Nina wat voor haar Sint-Truiden betekent. Uitslapen, relaxen en op familiebezoek gaan, dat zijn de voornaamste activiteiten als Nina Derwael in het weekend in Velm verblijft. Onze Truiense trots woont meer in Gent dan in Haspengouw maar haar roots zal ze nooit verloochenen. ”Sint-Truiden is mijn stad.” Lees het hele verhaal begin december in Den Truineer, gratis in uw brievenbus.

Lees meer →

Oproep: Koop in eigen stad #shopineigenstad

zaterdag 25 november 2017

Open VLD Sint-Truiden stelde vandaag de eindejaar shopactie voor aan de pers: Koop in eigen stad. "

Lees meer →

Zuid-Afrikaans Kinderkoor, 15 december

zaterdag 25 november 2017

Op vrijdag 15 december organiseert de stad Sint-Truiden samen met Gerrit Kempeneers en het beschermcomité van het Bloemfontein Kinderkoor het kerstconcert van het Zuid-Afrikaans Bloemfontein Kinderkoor.

Lees meer →

VIDEO - Thomas Hähn kiest zelf zijn kerstbomen

vrijdag 24 november 2017

Thomas Hähn van de Bloemenhal kiest jaarlijks zelf zijn kerstbomen uit voor verkoop. Wij mochten mee naar het 80 ha groot domein in de Ardennen. "Het is een bewuste keuze om hier zelf naartoe te komen, de klanten vragen immers hoge kwaliteit: kleur en naald moet op de boom blijven. Wij kiezen dus de merken uit die dat aankunnen. Wij hebben 4 soorten in de aanbieding." Wij mochten mee en kwamen terug met de volgende reportage. Het kerstbomendorp aan de Tiensesteenweg is open vanaf vrijdag 1 december.

Lees meer →

Cadeaubon als compensatie afvalfactuur

vrijdag 24 november 2017

Alleenstaanden en eenoudergezinnen ontvangen van de stad Sint-Truiden een tussenkomst in de factuur van Limburg.net. Die wordt toegekend in de vorm van een Shop & The City-bon.

Lees meer →

Den Truineer - Vier grote werkgevers gaan in debat.

donderdag 23 november 2017

We brachten exclusief voor Den Truineer-magazine vier grote werkgevers samen in een debat. Bekijk hier wat de verwachtingen zijn van Karin Vandevelde van Callexcell, Cor van Otterloo van Punch Powertrain, Herman Pinxten van Tenneco Sint-Truiden en Dokter Raf Lippens van het Regionale Ziekenhuis Sint-Trudo. Lees het volledige debat in 'Den Truineer'-magazine, vanaf 2 december in uw brievenbus.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek