Strafke
header-stripes

Schrijf een brief en red een mensenleven

donderdag 7 december 2017

Wist je dat brieven schrijven mensenlevens kan redden? Van 2 tot 31 december organiseert Amnesty International haar jaarlijkse Schrijfmarathon. Ook de stad Sint-Truiden doet opnieuw mee. Jij toch ook?

Lees meer →

Garage Bruyninx weer bereikbaar ondanks verbodsborden

donderdag 7 december 2017

Goed nieuws vanop de Luikersteenweg. Garage Bruyninx met de merken Peugeot en Kia is weer bereikbaar. De nieuwe modellen zijn te bezichtigen of je kan gewoon langsgaan voor een testrit.

Lees meer →

Nieuwe show de Vedetten in première

woensdag 6 december 2017

In Theater De Roxy ging vorig weekend de nieuwe show van "De Vedetten" in première. Christophe Elen, Rita Nivelles, Rudi Festraerts en Annie Lesuisse vertellen moppen in het Truiens dialect. De grappen worden afgewisseld met live muziek. Gunter Reniers presenteert. Een formule die na vijf edities nog altijd aanslaat.

Lees meer →

Shop & The City-kaart wordt ook betaalkaart

woensdag 6 december 2017

De Truiense handelaarsvereniging Trud’Or pakt in samenwerking met de stad Sint-Truiden en groeibedrijf Punch Powertrain uit met een opgewaardeerde versie van de Shop & The City-kaart. De kaart is voortaan namelijk ook een betaalmiddel.

Lees meer →

Jowi Reizen kiest voor een persoonlijk aanpak

woensdag 6 december 2017

Jowi reizen bestaat reeds 29 jaar en zelfs in tijden van online reserveringen en social media gelooft het team nog steeds in een persoonlijke aanpak, waar geluisterd wordt naar de wensen van de klant om zo de perfecte vakantie uit te werken.

Lees meer →

Cadeaudagen Oxfam-Wereldwinkel


woensdag 6 december 2017

Van vrijdag 8 tot en met zaterdag 23 december - Oxfam Wereldwinkel organiseert opnieuw de cadeaudagen. Want met eerlijke cadeautjes maak je iedereen blij: je geliefden hier en producenten in het Zuiden.


Lees meer →

Sint-Truiden stapt mee in 'ARIEC'

dinsdag 5 december 2017

Sint-Truiden tekende dinsdag, net als Leopoldsburg en Genk, als één van de eerste Limburgse gemeenten een intentieverklaring rond het protocol ‘bestuurlijke handhaving criminaliteit en onveiligheid’. Sint-Truiden zet onder meer in op de strijd tegen huisjesmelkerij, prostitutie, drugsverkoop, mensenhandel en domiciliefraude

Lees meer →

Mike Janssen nieuwe Pablo Escobar?

dinsdag 5 december 2017

Brouwer en alcoholstoker Mike Janssen uit Wilderen vindt dat Tournée Minerale zijn sector stigmatiseert. "Het initiatief komt van onder meer een organisatie die zich bekommert om drugsverslaafden. Ben ik dan de nieuwe Pablo Escobar van de lage landen? Ik ben in mijn eer gekrenkt."

Lees meer →

36 kinderen 'klaviervaardig'

dinsdag 5 december 2017

Maandag behaalden 36 leerlingen van het zesde leerjaar van de Basisscholen van Hesbania hun diploma klaviervaardigheid.

Lees meer →

Wereldlichtjesdag ook in Sint-Truiden

maandag 4 december 2017

Op zondag 10 december 2017 is het Wereldlichtjesdag in Sint-Truiden. Net als op zo’n 80 andere plaatsen in België en Nederland zullen er dan kaarsjes branden voor alle kinderen die helaas overleden zijn.

Lees meer →

Theaterstuk rond internaatbrand

maandag 4 december 2017

Met het theaterstuk ‘Vuur’ wordt de internaatsbrand in Heusden-Zolder in herinnering gebracht. Cultuurcentrum De Boogaard Sint-Truiden, 
maandag 4 december, 20.15 uur.

Lees meer →

STRC behaalt 79 medailles op kampioenschap

maandag 4 december 2017

Zondag vonden de Vlaamse Kampioenschappen Lifesaving plaats in Aalst. Een delegatie van de Sint-Truidense Reddingsclub keerde huiswaarts met maar liefst 62 individuele medailles en 17 ploegmedailles.

Lees meer →

'Benefiets' voor Vonkita

maandag 4 december 2017

Op zondag 10 december 2017 organiseert vzw HUDA Sint-Truiden een 'Benefiets'. De opbrengst van de dag vol sport, animatie en feest gaat naar Vonkita.

Lees meer →

Tips voor hem & haar van Juwelier Willems

vrijdag 1 december 2017

De feestdagen staan voor de deur, de gezelligste en mooiste tijd van het jaar komt eraan. Hoewel de kerstperiode voor de meeste onder ons de leukste tijd van het jaar is, brengt deze periode ook heel wat extra drukte met zich mee: cadeautjes zoeken, het huis inkleden, het feestmenu klaarmaken, enz. Om deze periode zonder stress door te komen, helpt Juwelier Willems je met enkele tips doorheen de verschroeiende keuze heen.

Lees meer →

Sint-Truiden plant eerste klimaatboom

vrijdag 1 december 2017

Sint-Truiden heeft sinds 1 december zijn eerste klimaatboom. Die staat aan de Trudo Sporthal op de Veemarkt. De komende drie jaar komen er verspreid over de hele stad nog eens 104 andere bomen bij.

Lees meer →

Hof van Beroep fluit stadsbestuur terug

vrijdag 1 december 2017

De 'overlastbelasting' voor nachtwinkels staat op losse schroeven. Het hof van beroep in Antwerpen heeft een uitbater uit Sint-Truiden gelijk gegeven. Dat schrijft journalist Raf Vanmechelen vandaag in HBVL.

Lees meer →

Neigemenneke lanceert tiende 'Bukske'

vrijdag 1 december 2017

t Neigemènneke, de Sint-Truidense Kring voor Dialect- en Volkskunde, heeft 'Bukske numerou tieën' voorgesteld. Meer dan twintig jaar na de eerste uitgave volgt nu nummer tien van het dialectboekje in Sint-Truiden.

Lees meer →

Vier inbraken in groot Sint-Truiden

donderdag 30 november 2017

Dieven hebben ingebroken in een gebouw langs de Tongersesteenweg. Er werd een aanhangwagen gestolen. Ook in de Kazelstraat werden er uit een gebouw aanhangwagens gestolen.

Lees meer →

STVV - Muranaka voorzitter, Meekers gedelegeerd bestuurder.

donderdag 30 november 2017

Zoals eerder meegedeeld verlaat Marieke Höfte vanaf 1 december de Raad van Bestuur van STVV, net als Benoit Robert. Zij worden vervangen door twee Japanners van DMM.com. Maken wel nog deel uit van de Raad van Bestuur: Robrecht Asnong en David Meekers. Meekers neemt de functie van gedelegeerd bestuurder op zich.

Lees meer →

Verdeling eerste 'Den Truineer'-magazine gestart

donderdag 30 november 2017

Tien jaar nadat Truineer.be het daglicht zag op het internet krijg je nu aan huis een eerste gedrukte versie. Bezieler Raf ‘Den Truineer’ haalde ondertussen partner Peter Onkelinx aan boord en het duo schaarde zich achter het eindejaarsmagazine Den Truineer.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek