Strafke
header-stripes

Laatste groet, Marleen Aerts (65)

dinsdag 17 juli 2018

Mevrouw Marleen Aerts (65) is zaterdag overleden. Gelegenheid tot groeten is er woensdag, van 18.30 tot 19 uur, in het funerarium Eraerts in de Kazelstraat. De afscheidsviering vindt plaats in de aula van Uitvaartzorg Eraerts op donderdag om 9.15, gevolgd door de crematie.

Lees meer →

Panoramakijkers geven unieke ‘Kijk op Sint-Truiden’

maandag 16 juli 2018

Met ‘Kijk op Sint-Truiden en Haspengouw’ heeft de stad een knap nieuwtje om de vele wandelaars en fietsers te blijven verwonderen. Op vier toplocaties langs het toeristische routenetwerk staan er vanaf nu inventieve panoramakijkers, die passanten een oneindige blik gunnen op de groene regio. In september komt er nog een vijfde hotspot bij.

Lees meer →

Truineer Pierre Stas wint Shop & The City wagen

maandag 16 juli 2018

Pierre Stas neemt de 36ste Shop & The City wagen, een Mitsubishi space star van garage Merinsky, mee naar huis. Hij won deze dankzij zijn scan bij restaurant Steakhouse.

Lees meer →

Kanaries naar Durbuy

zondag 15 juli 2018

De Kanaries trekken maandag en dinsdag voor een teambuilding naar Durbuy. Een welgekoom tussendoortje lijkt het, de zware trainingen indachtig.

Lees meer →

Zwak STVV wint toch van Lommel: 0-1

zondag 15 juli 2018

In een bijzonder zwakke oefenpartij met o zo weinig kansen won STVV in de slotminuten gevleid van Lommel SK (1B) dankzij een late goal van Jorge Teixeira.

Lees meer →

Zaterdag supporteren voor brons!

vrijdag 13 juli 2018

De Rode Duivels spelen zaterdag hun laatste match voor een podiumplaats. Bar Russia is helemaal klaar om er nog een laatste keer een lap op te geven en het WK-verhaal in schoonheid af te sluiten.

Lees meer →

STVV houdt schietoefening

donderdag 12 juli 2018

De kanaries haalden in hun oefenmatch in en tegen Spouwen-Mopertingen zwaar uit. 0-8 werd het. Wolke Janssens en Takehiro Sekine eisten een hoofdrol op.

Lees meer →

Massoudi achtste aanwinst van STVV

donderdag 12 juli 2018

De Kanaries hebben zich versterkt met de 18-jarige middenvelder Hamza Massoudi van Standard. Hij is meteen de achtste aanwinst voor de kanaries.

Lees meer →

Fiesta Tropical

donderdag 12 juli 2018

Zaterdag 14 juli (Bar Tropical) van 20u tot middernacht en zondag 15 juli van 13u tot 18u op de Grote Markt.

Lees meer →

Zepperen op stelten tijdens Vlaanderen Feest

donderdag 12 juli 2018

De Vlaamse Feestdag ging niet ongemerkt voorbij in Zepperen. Het Sint-Genovevaplein stond zowat de hele dag op stelten. Christoff zorgde voor de afsluiter en het hoogtepunt van de dag.

Lees meer →

Kijk op Sint-Truiden en Haspengouw

woensdag 11 juli 2018

Vanaf 15 juli kan je wegdromen vanop de hoogste en mooiste uitzichtpunten van de stad en omgeving. Met ‘Kijk op Sint-Truiden en Haspengouw’ kan je een blik werpen op onze prachtige streek die verder reikt dan de horizon.

Lees meer →

VIDEO - Big Jump in 't Speelhof

woensdag 11 juli 2018

1600 Europese burgers sprongen afgelopen zondag om klokslag 15 uur in hun lokale rivier. De 'Big Jump' was bij ons in de bronvijver van 't Speelhof. Truineer TV was ter plaatse, een kort verslag.

Lees meer →

Word seniorenbuddy

dinsdag 10 juli 2018

Wil je graag een vertrouwensband opbouwen met een senior in de buurt? Word dan seniorenbuddy!

Lees meer →

Nu vrijdag gratis optredens in EXPO

dinsdag 10 juli 2018

Vrijdag vanaf 18 uur start de eerste 'Fresh Fruits Rock Rally'. Verschillende DJ's en rockbands nemen het op tegen elkaar voor een podiumplaats op PIT festival.

Lees meer →

VIDEO - Nieuwe speeltuin in 't Speelhof

dinsdag 10 juli 2018

Er waren veel blije kinderen afgelopen weekend in 't Speelhof. Truineer.TV ging kijken naar de nieuwe toestellen.

Lees meer →

Sekine zevende aanwinst voor kanaries

maandag 9 juli 2018

Daar is ie dan. De lang aangekondigde Japanner voor STVV. Niet de WK-ganger die iedereen verwachtte, maar wel eentje die uit de Duitse tweede klasse komt. Takahiro Sekine is de naam.

Lees meer →

STVV oefent tegen Olympiakos

maandag 9 juli 2018

STVV oefent volgende week woensdag om 18.30 uur in Beringen tegen het Griekse Olympiakos.

Lees meer →

Wankelende Eiffeltoren op de Groenmarkt

maandag 9 juli 2018

Morgen is het weer zover, dan nemen de Rode Duivels het op in de halve finale tegen Frankrijk. Bar Russia in Sint-Truiden is er helemaal klaar voor, het grote scherm van maar liefst 122 m2 zal opnieuw voor veel sfeer en beleving zorgen op de Grote Markt, met nu als kers op de taart een wankelende Eiffeltoren!

Lees meer →

Christophe Elen: Wa doen fe na be de kiezing?

maandag 9 juli 2018

Christophe Elen trekt met zijn nieuwe revue ‘Wa doen fe na be de kiezing?’ vier keer naar Cultureel Centrum De Bogaard in Sint-Truiden.

Lees meer →

Meer dan 240 mensen op Kenric's pastafeest

maandag 9 juli 2018

Organisators Elien Raskin, Yves Vannijlen en de familie van Kenric hebben op zondag 8 juli een groot pastafeest georganiseerd t.v.v. Kenric’s Challenge. Er was onder meer een tombola en een buttonverkoop, deze hadden ze vooral te danken aan de vele handelaars die hun steentje bijdroegen aan de benefiet.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek