Strafke
header-stripes

Les couleurs de Montmartre

maandag 18 juni 2018

Begijnhof Buurtcomité Sint-Truiden organiseert voor de eerste keer een gratis openlucht kunsthappening op het mooie Begijnhofplein van Sint-Truiden : Les couleurs de Montmartre.

Lees meer →

Bar Russia

maandag 18 juni 2018

Maandag 18 juni om 17u, zaterdag 23 juni om 14u en donderdag 28 juni om 20u

Lees meer →

Stadsbestuur lanceert UiTPAS Haspengouw

maandag 18 juni 2018

Op zaterdag 16 juni stelde Sint-Truiden op de Haspengouw Markt haar laatste nieuwtje voor: de UiTPAS Haspengouw. Dat is een spaar- en voordelenprogramma voor vrijetijdsactiviteiten in de vorm van een kaart of app.

Lees meer →

Kip centraal in Roasties Bar

zondag 17 juni 2018

Sint-Truiden krijgt er vanaf september een nieuwe horecazaak bij. Op het Heilig Hartplein opent Roasties Bar. De gezellige bar en de kip aan 't spit zijn de rode draad. Initiatiefnemer Raf Vanmechelen laat al eens onder de veren van de nieuwe zaak kijken.

Lees meer →

STVV allesbehalve klaar

zondag 17 juni 2018

Het ziet er naar uit dat sportief manager Tom Van Den Abbeele niet klaar geraakt met zijn huiswerk tegen woensdag, de dag van de eerste training. Intussen vraagt voorzitter David Meekers geduld en spreekt coach Marc Brys van een goede ploeg.

Lees meer →

Sfeer 'op' het park!

zondag 17 juni 2018

Het midzomernachtfeest in het park zorgde voor een gezellige drukte en veel ambiance tot middernacht.

Lees meer →

Midzomernachtfeesten

vrijdag 15 juni 2018

Zaterdag 16 juni van 14u tot 1u in het stadspark. Het Koninklijk Stedelijk Feestcomité organiseert de Midzomernachtfeesten in het stadspark.

Lees meer →

Laatste groet voor Emiel in geel en blauw

vrijdag 15 juni 2018

Handbal Sint-Truiden is in rouw. De club roept alle leden en sympathisanten op om mee afscheid te nemen van hun trouwste supporter Emiel.

Lees meer →

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 15 juni 2018

Het wordt een droog weekend met ongeveer normale temperaturen voor midden juni. In de loop van het weekend zal het geleidelijk wat harder gaan waaien vanuit het westen.

Lees meer →

Fiesta Europa

donderdag 14 juni 2018

Vrijdag 15 juni van 14u tot 22u, zaterdag 16 juni van 10u tot 21u en zondag 17 juni van 10u tot 19u op het Speelhof

Lees meer →

Winnaar nieuwe rock-contest opent PIT festival

woensdag 13 juni 2018

Meer dan tien jaar na het ter ziele gegane 'Fruitrock' organiseert VZW PIT een nieuw stadsfestival: PIT festival. Een belangrijk accent voor de organisatie is het creëren van podiumkansen voor jong Haspengouws talent en daarom organiseren zij op 13 juli de eerste editie van Fresh Fruits Rock Rally in samenwerking met jeugdhuis Expo.

Lees meer →

Leuk plekje om te studeren?

woensdag 13 juni 2018In de bib kan je zowel in de leeszaal, als in de afdeling muziek en film rustig studeren. Bovendien beschikt de bib sinds kort over wifi op alle verdiepingen.

Lees meer →

Bar Russia wordt groot voetbalfeest

woensdag 13 juni 2018

Met een scherm dat maar liefst vier keer groter is dan dat van het EK in 2016 belooft het op de Grote Markt van Sint-Truiden een waar voetbalfeest te worden.

Lees meer →

Vreemde 'toestellen' op Engelse wagen

woensdag 13 juni 2018

Lezeres S vraagt zichzelf af wat de vreemde toestellen op het dak en onder de grill van deze Range Rover zijn. "Ik merk het voertuig al zo'n twee weken op in Sint-Truiden. De wagen heeft een Engels kenteken, dat vind ik maar verdacht."

Lees meer →

Nieuw album Freddy Davis

woensdag 13 juni 2018

'Het beste van Freddy Davis Nr 2’ bevat maar liefst 21 liedjes, waaronder zijn huidige hit ‘Zomerliefde aan het strand’ dat momenteel dagelijks te horen is op vrijwel alle radiostations en elke dag meermaals aan bod komt bij Ment TV.

Lees meer →

Al op tweede speeldag tegen Racing Genk

dinsdag 12 juni 2018

De Pro League maakte zonet de kalender voor het nieuwe voetbalseizoen bekend. De Kanaries openen thuis tegen Cercle Brugge. Een week later wacht hen al een verplaatsing naar aartsrivaal Genk.

Lees meer →

Nicky Hayen opnieuw bij STVV

dinsdag 12 juni 2018

Ex-Kanarie Nicky Hayen keert terug naar STVV. De voormalige verdediger krijgt de U18 onder zijn hoede. In het kader van de jeugdhervorming waren de Japanners op zoek naar fulltime coaches voor de jeugd. Nicky past in dat plaatje.

Lees meer →

VERKIEZINGEN 2018 - Bart Falise kiest voor CD&V

dinsdag 12 juni 2018

Bart Falise versterkt de rangen van CD&V Sint-Truiden en prijkt op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. De zaakvoerder van GeBa Interieur is naast shirtsponsor van STVV ook erg actief in het verenigingsleven als voorzitter van de muziekharmonie van Aalst.

Lees meer →

Traktatie voor bloeddonoren

dinsdag 12 juni 2018

Op de vorige bloedgeefdag van het Rode Kruis werden alle Truiense donoren onthaald met een heerlijk stukje taart. Op donderdag 14 juni is het trouwens Wereld Bloeddonordag.

Lees meer →

PRIMEUR - Disney kiest Cameo voor première

maandag 11 juni 2018

Niet Antwerpen, Brussel of Gent, maar wel onze eigen Truiense Cine Cameo is uitgekozen door Disney/Pixar om de nieuwste zomerfilm 'Incredibles 2' in première uit te zenden. Daarbovenop mag Truineer.be twee exclusieve duotickets verloten onder de trouwe lezers.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek