Strafke
header-stripes

Bal Marginal op de Leopold

woensdag 19 september 2018

De trend in Vlaanderen met Kamping Kitsch krijgt navolging in Sint-Truiden. Al voor de 3de keer gaat Bal Marginal door. Verkleed als Kees Flodder of Snelle Eddy, alles kan.

Lees meer →

Bitcoinautomaat blijft langer staan

dinsdag 18 september 2018

In Sint-Truiden wordt het proefproject met een bitcoinautomaat in het tankstation Coenegrachts met drie maanden verlengd. Dat zegt initiatiefnemer Andy Vansimpsen in HBVL. Binnenkort komen er nog drie andere automaten bij in Vlaanderen.

Lees meer →

Drie scholen proberen schoolstraat uit

maandag 17 september 2018

Drie Truiense basisscholen liggen van 17 september tot 12 oktober in een schoolstraat. De actie kadert in de campagne ‘Paraat voor de schoolstraat’, waar ook Sint-Truiden haar schouders onder zet. Bedoeling is om de verkeersveiligheid en luchtkwaliteit aan schoolomgevingen te verbeteren.

Lees meer →

Familie Verhoeven wint 37ste Shop & The City wagen

maandag 17 september 2018

De familie Verhoeven neemt de 37ste Shop & The City wagen, een Ford Fiesta van Morren Motors, mee naar huis na een scan bij Boss by Fricks.

Lees meer →

STVV en Kamada nekken Buffalo's

maandag 17 september 2018

STVV won verrassend maar verdiend in Gent en schuift met tien punten mooi op naar de 8ste stek in de rangschikking.

Lees meer →

Eerste helemaal rode peer nu van de boom

maandag 17 september 2018

De eerste helemaal rode peer is een feit en komt op naam van het Truiense bedrijd Vergro. Red Modock, is de naam van de peer.

Lees meer →

STBB verliest nipt

maandag 17 september 2018

In een hard bevochten maar fair verlopen derby trok de C-ploeg van Limburg United tegen STBB aan het langste eind. 72-69 werd het.

Lees meer →

Landskampioen handbal geeft voorsprong weg

maandag 17 september 2018

De handbaldames van Sint-Truiden gaven in hun thuismatch tegen Bocholt een riante voorsprong weg, waardoor de match eindigde op een teleurstellende 24-24.

Lees meer →

Perenboomwandeling is een aanrader

zondag 16 september 2018

De perenboomgaardwandeling in Zepperen is totaal vernieuwd. De buurtbewoners en Truiense toeristische partners mochten de verbeterde route op zondag 16 september feestelijk inlopen.

Lees meer →

120 Truiense ploggers voor World Cleanup Day

zondag 16 september 2018

De eerste ‘World Cleanup Day’ was een schot in de roos. Meer dan 120 vrijwillige Truienaars hebben hun omgeving op zaterdag 15 september een opruimbeurt gegeven. Dat deden ze al ‘ploggend’, een nieuwe gezondheidstrend die voor het eerst massaal in Sint-Truiden opdook.

Lees meer →

Truienaar Jan Boden videoanalist bij Malinwa

zondag 16 september 2018

Jan Boden wordt videoanalist bij voetbalclub KV Mechelen in 1B. Dat is geen toeval. Want eerder werkte hij bij Thes Sport samen met Wouter Vrancken, intussen coach bij die ploeg.

Lees meer →

6 Ensors voor La Fidèle van Truienaar M.R.Roskam

zondag 16 september 2018

De film ‘Le fidèle’ was de grootste slokop op het Gala van de Ensors. De Vlaamse filmprijzen werden zaterdag uitgereikt in het Kursaal van Oostende

Lees meer →

Coalitie met drie partijen gekend

zaterdag 15 september 2018

Op 14 oktober zijn het opnieuw gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe coalitie is nu gekend en heeft een eerste mededeling: "Eerst en vooral willen we duidelijk stellen dat de kiezer de kaarten schudt. Voorakkoorden zijn van alle tijden, maar krijgen vaak door de uitslag van de verkiezingen nog een totaal andere invulling of wending. Ook dat is eigen aan de politiek." CD&V, Open VLD en NVA werken de komende 6 jaar samen.

Lees meer →

Laatste groet, Jean Wouters (70)

vrijdag 14 september 2018

Meneer Jean Wouters (70) is dinsdag overleden. Gelegenheid tot groeten is er vandaag, van 19.30 tot 20.30 uur, in het funerarium Vanmechelen op de Tiensesteenweg. De uitvaartdienst zal plaatshebben in initieme familiekring.

Lees meer →

3700 euro voor Kenric

vrijdag 14 september 2018

De ouders van de vierjarige Kenric uit Sint-Truiden ontvingen een cheque van 2.000 euro uit de handen van de organisatie van de benefiet in Velm. Opvallend: ook Benefiet Sint-Truiden schenkt een buggy van zo'n 1.700 euro aan Kenric.

Lees meer →

Floyd Mayweather even supporter van STVV

vrijdag 14 september 2018

Was Floyd Mayweather op Stayen. Neen hoor. Maar grote baas Muranaka ontmoette hem wel in Tokio waar de bokser graag een kanarieshirt tekende en mee op de foto ging.

Lees meer →

Geen spierscheur voor De Petter

vrijdag 14 september 2018

In tegenstelling tot vorige berichten heeft Steven De Petter van STVV geen spierscheur, maar wel een scheur in het bindweefsel rond de spier. In principe zal hij dus rapper speelklaar geraken dan eerst gevreesd.

Lees meer →

De Key zoekt nieuwe uitbater

vrijdag 14 september 2018

De Key, het oudste volkscafé van de stad, zoekt een nieuwe uitbater. Want ook al trekt de huidige uitbaatster richting een nieuwe uitdaging in Wallonië, het café blijft sowieso bestaan.

Lees meer →

Infobord moet elk speelpleintje rookvrij maken

vrijdag 14 september 2018

Op alle Truiense speelpleintjes komen borden die het roken moeten ontraden. Het initiatief kadert binnen 'Generatie Rookvrij'. Dat is een breed gedragen actie die ernaar streeft dat kinderen in rookvrije omgevingen kunnen opgroeien.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek