Strafke
header-stripes

Kobe Belgisch Kampioen Snooker -21

maandag 3 juni 2019

Kobe Vanoppen (Heers) won de finale van het BK snooker U21. Het is meteen zijn derde titel in vijf jaar. Kobe is aangesloten bij De Lounge in Sint-Truiden.

Lees meer →

Expo Charly Vanzwijgenhoven in Begijnhof

maandag 3 juni 2019

Komend weekend stelt Charly Vanzwijgenhoven pentekeningen en objecten tentoon in zijn atelier, Begijnhof 53.

Lees meer →

Dag van de Hond groot feest voor hondjes én baasjes

zondag 2 juni 2019

De dag van de hond 2019 op het Speelhof groeide bij dat zomerse weer tot een groot feest voor baasjes en honden. Ze zakten massaal af naar de Truiense groene long.

Lees meer →

Simon en Liverpool winnen Champions League

zondag 2 juni 2019

Liverpool won voor de zesde keer de Champions League finale. De voorlaatste keer was wel van 2005 geleden. Het werd een enorm feest daar in Madrid. Onze Simon vierde mee.

Lees meer →

Sam Menten pakt na goud ook zilver

zondag 2 juni 2019

Sam Menten pakte al goud in het zwemmen. Nu pakte hij ook zilver.

Lees meer →

Nico en Hermine (Place Verte) openen Finca Pura

zaterdag 1 juni 2019

Aan de Costa Blanca Zuid openen Nico Lemoine en zijn partner Hermine, die we beiden nog kennen van restaurant Place Verte in Sint-Truiden, hun Finca Pura met vier "Clothing Optional' kamers.

Lees meer →

Nog 4 Truiense medailles op Special Olympics

zaterdag 1 juni 2019

Na Maxine Decat en Sam Menten hebben ook Yens Ruymen en Inez Linart medailles in de wacht gesleept op de Special Olymics. Yens pakte goud, Inez zelfs tweemaal goud en brons.

Lees meer →

Kinderraad opent bivakplaats in Kerkom

zaterdag 1 juni 2019

Vanaf vandaag kan je in Sint-Truiden kamperen. De stad Sint-Truiden heeft in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos een avontuurlijke bivakzone in Kerkom ingericht. Hiermee komt het stadsbestuur tegemoet aan een vraag van de kinderraad. En meteen is er ook die extra toeristische troef.

Lees meer →

Wiric plaatst verkiezingsborden

zaterdag 1 juni 2019

Wiric opende een nieuwe campus in Velm: Falmio. Intussen staan her en der opnieuw verkiezingsborden. Die kaderen in een bijzondere campagne van de nieuwe vestiging waar 18 volwassenen met een verstandelijke beperking worden opgevangen.

Lees meer →

Succesvolle Dag van de Buren

zaterdag 1 juni 2019

Voor het derde jaar op rij werd de Dag van de Buren uitbundig gevierd in Sint-Truiden. Het vertrouwde concept bracht op meer dan 50 locaties buren bij mekaar voor een gezellig onderonsje. Niet alleen bij de bestaande buurtcomités, maar ook bij 13 nieuwe initiatiefnemers, doken de stoeltjes buiten op voor een leuke avond.

Lees meer →

Sam Menten wint Olympisch goud

zaterdag 1 juni 2019

Na Maxine Decat in het paardrijden heeft nu een andere Truienaar een medaille gepakt op de Special Olympics. En nog wel goud.... Sam Menten in het zwemmen (25 meter rugslag).

Lees meer →

Vandalen vernielen kunstwerk Trudofeesten

zaterdag 1 juni 2019

Onverlaten hebben in het Speelhof het vlot op de gracht van het kasteel vernield. Het kunstwerk, van de hand van Steven Vandervelpen, kadert in de expo Tinteling die momenteel op het domein loopt en kadert binnen de activiteiten rond de Trudofeesten.

Lees meer →

Recreatief zwembad vanmiddag gesloten

vrijdag 31 mei 2019

Wegens technische problemen zal het recreatief gedeelte van het het zwembad vanmiddag niet opengaan. Het gewone 25-meterbad is wel de ganse dag geopend voor het publiek.

Lees meer →

Belangrijke nutswerken in de Plankstraat

vrijdag 31 mei 2019

De nutswerkzaamheden aan de Groenmarkt worden momenteel afgerond. Vanaf volgende week gaan deze werken verder in de Plankstraat.

Lees meer →

U9 maken indruk in Nederland

vrijdag 31 mei 2019

De U9 wonnen in Wormerveer ondermeer van PSG, Hamburger SV, Celtic Glasgow en Southampton maar moesten in de halve finale nipt de duimen leggen voor Liverpool. Uiteindelijk moesten onze youngsters de derde plaats nog laten aan Feyenoord, ploeg die ze in de groepsfase nochtans hadden geklopt.

Lees meer →

Brons voor Maxine Decat op Special Olympics

vrijdag 31 mei 2019

Onze Truiense amazone Maxine Decat heeft tijdens de Special Olympics 2019 in Sint-Niklaas brons gehaald.

Lees meer →

Kettingbotsing in Kortenbos

donderdag 30 mei 2019

Ter hoogte van het kruispunt van de N80 en de Nachtegael in Kortenbos is vanmiddag een kleine kettingbotsing gebeurd. Gelukkig zonder veel erg.

Lees meer →

Phil Kevin treedt niet meer op in 't Catarakske

donderdag 30 mei 2019

Opmerkelijke post op de facebookpagina van Phil Kevin. Hij treedt voortaan niet meer op in 't Catarakske omdat de uitbater hem onder druk zou gezet hebben om niet in Taverne Berkeshof op te treden.

Lees meer →

Heksenkring in voortuin Nieuw Sint-Truiden

donderdag 30 mei 2019

In de voortuin van Ivo Breesch op Nieuw Sint-Truiden heeft zich een zogenaamde heksenkring ontwikkeld, een cirkel van paddenstoelen. Hier is ie wel onderbroken door de verharding met tegels.

Lees meer →

Vakantie en uitstappen voor een kleine portemonnee

donderdag 30 mei 2019

In Sint-Truiden kun je terecht bij Rap op Stap om een daguitstap, een sportieve activiteit, een culturele uitstap of een vakantie te boeken. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek