Strafke
header-stripes

Nicky Hayen krijgt een Japanse assistent

zaterdag 7 september 2019

Beloftencoach Nicky Hayen krijgt voortaan het gezelschap van de 43-jarige Japanner Takahisa Shiraishi. Hij komt over van Excelsior Rotterdam en heeft ook een verleden bij Barcelona en AC Milaan. Mogelijk volgt Shiraishi ook de vertrekkende Dieter Peeters op als analist voor het eerste team.

Lees meer →

Amici Cantemus zingt oorlogsliederen

zaterdag 7 september 2019

Het koor Amici Cantemus heeft vrijdagavond de Academiezaal behoorlijk vol laten lopen voor een uniek en eenmalig concert met liederen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer →

Rode Porsche Cayenne vat vuur op Expressweg

zaterdag 7 september 2019

Vrijdagnamiddag vatte op de Expressweg een rode Porsche Cayenne vuur. Het voertuig ging helemaal in de vlammen op. Er vielen geen gewonden.

Lees meer →

Tim Wellens wacht met spanning WK-selectie af

zaterdag 7 september 2019

Maandag maakt bondscoach Rik Verbrugghe vier van de acht renners van zijn WK-selectie bekend. De andere namen volgen pas na de Vuelta en Canada.

Lees meer →

De Petter en Steppe worden geopereerd

zaterdag 7 september 2019

Het zal nog een paar maanden duren vooraleer we Steven De Petter en Kenny Steppe weer op een voetbaldveld zien. De Petter moet opnieuw worden geopereerd. Steppe staat voor een eerste operatie.

Lees meer →

VIDEO - Gebrande Winning op Haspengouw Culinair

vrijdag 6 september 2019

Chef Raf zal tijdens Haspengouw Culinair als nieuwkomer het beste uit te kast halen tijdens Haspengouw Culinair. Tag iemand in deze video op onze Facebook-pagina en maak kans op een fles cava. De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 7 september.

Lees meer →

Lidar is verhuisd naar Duras

vrijdag 6 september 2019

Vanaf vandaag staat de ondertussen goed gekende Lidar-snelheidscamera op de Galgestraat tussen Duras en Wilderen. Daar is het dus oppassen geblazen, maar de veiligheid primeert boven boze weggebruikers, vindt de politie.

Lees meer →

Ziekenhuizen werken samen tegen kanker

vrijdag 6 september 2019

De vier ziekenhuizen van het netwerk Zuid-West Limburg pakken uit met een primeur. De voorbije maanden hebben ze intensief samengewerkt om voor vier soorten kankers, een zorgtraject uit te werken waarbij de patiënt gegarandeerd de best mogelijke behandeling geniet. In welk van de ziekenhuizen van het netwerk de patiënt zich aanvankelijk aanmeldt, is niet van belang.

Lees meer →

Brexit kan Limburgse economie hard treffen

vrijdag 6 september 2019

De Belgische Europese Parlementsleden zijn bezorgd over de gevolgen van een no-deal-brexit op de Vlaamse economie. Daarom roepen ze de voorzitter van het Europees Parlement op om een versnelde aanpak te hanteren voor de behandeling van Commissievoorstellen binnen het Europees Parlement. Op die manier kan er heel wat kostbare tijd gewonnen worden en kunnen de noodzakelijke maatregelen tijdig worden genomen.

Lees meer →

Dwars door trein en ziekenhuis joggen

vrijdag 6 september 2019

Zaterdag 7 september 2019 vindt in Sint-Truiden de vijfde Monumentenrun plaats. Ook deze editie overtreffen de inschrijvingen opnieuw de kaap van vorig jaar. Minstens 2.700 lopers (de dag-inschrijvingen niet meegerekend) zullen de mooiste gebouwen van de stad doorkruisen langs meerdere parcours van verschillende afstanden (300 m | 1 km | 5 km | 10 km).

Lees meer →

Diabetespatiënten klaar voor Monumentenrun

vrijdag 6 september 2019

Na een start to run traject van enkele maanden, staan zaterdag 24 diabetespatiënten van Sint-Trudo Ziekenhuis aan de start van de Monumentenrun. Het ultieme doel dat ze al die tijd voor ogen hielden, komt nu heel dichtbij.

Lees meer →

Oorlog lokt volle academiezaal

vrijdag 6 september 2019

In aanwezigheid van provinciale en Sint-Truidense militaire overheden en het college van burgemeester en schepenen, hebben het Comité BMS (Burgerlijk Militaire Samenwerking) en OKRA Sint-Truiden de Academiezaal laten vollopen voor een causerie door Jos Lacroix.

Lees meer →

Alle straten binnen de stadsvesten worden zone 30

vrijdag 6 september 2019

Al van bij het begin van het nieuwe schooljaar krijgt het stadsbestuur kritiek voor de onveilige schoolstraten. Sp.a- fractieleider Gert Stas stelt zich vragen bij de veiligheid van de schoolgaande jeugd. Burgemeester Heeren (CD&V) zegt dat na een grondige evaluatie de zone 30 behouden blijft in de hele binnenstad.

Lees meer →

Expo Trudo en 1300 jaar Truienaren

vrijdag 6 september 2019

Abdij, Stad en Regio vzw pakt uit het met het project 'Sint-Trudo en 1300 jaar Truienaren'., een knappe tentoonstelling in de vroegere kerk van de Minderbroeders.

Lees meer →

Alle straten binnen de stadsvesten worden zone 30

vrijdag 6 september 2019

Al van bij het begin van het nieuwe schooljaar krijgt het stadsbestuur een slecht rapport voor de onveilige schoolstraten. Sp.a- fractieleider Gert Stas stelt zich vragen bij de veiligheid van de schoolgaande jeugd. Burgemeester Heeren (CD&V) zegt dat na een grondige evaluatie de zone 30 behouden blijft in de hele binnenstad.

Lees meer →

Sint-Truiden (opnieuw) bevrijd

vrijdag 6 september 2019

Donderdag trokken onze bevrijders van 1944 opnieuw onze stad binnen. Met man en macht, zwaar materieel en meer dan 250 overtuigde “Amerikanen” trok “The September Odyssey” langs het parcours, dat de Amerikanen ook volgden 75 jaar geleden.

Lees meer →

STVV verliest maar Aziaten doen het goed

donderdag 5 september 2019

Op de foto zien we Lee, Suzuki en Ito. Die Aziaten die normaliter de basiself moeten halen bij STVV. Tegen Eupen deden ze het niet onaardig. Suzuki scoorde, Lee maakte bij wijlen indruk, en Ito is duidelijk ook uit het goede hout gesneden.

Lees meer →

Stunt van 't Veilinghuis op de Haspengouwmarkt

donderdag 5 september 2019

Nu zaterdag pakt 't Veilinghuis groots uit als Marktchef op de Haspengouwmarkt. Ter hoogte van de ING kan je genieten van de verjaardagsstunt van 't Veilinghuis. Ze vieren immers dit jaar hun 80-jarig bestaan. Er is voor 1000 personen gebak voorzien en er worden 80 prijzen geloot. 80 waardebonnen van Vavantas, Cameo, Cristal Alken, Cosmocafé en 't Veilinghuis zelf.

Lees meer →

Uw activiteit in de BFV Bloesembar?

donderdag 5 september 2019

De BFV Bloesembar kondigt de herfst aan op zijn social media-kanaal en telt al onmiddellijk af naar zaterdag 28 maart, de dag dat de pop-up bar en restaurant weer open gaat... in de lente. Vorig jaar gingen er ook twee trouws door, maar ook het personeelsfeest van Callexcell ging er door naar aanleiding van hun 10-jarig bestaan. Heb jij met je personeel of je familie iets te vieren in april volgend jaar? Er zijn nog enkele momenten vrij klinkt het bij de organisatie.

Lees meer →

46 kinderen van asielcentrum naar school

donderdag 5 september 2019

Ook voor de ouders en kindjes in het asielcentrum was het de eerste schooldag. 46 kinderen vonden de weg naar het Truiens onderwijs.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek