Strafke
header-stripes

Failliete fruitteler Stefan Bex Fruit doet zijn verhaal

maandag 9 september 2019

Bex Fruit is failliet. De inboedel is al openbaar geveild. Woning en hangar dreigen ook onder de hamer te gaan. Zaakvoerder Stefan Bex is er het hart van in. “Ik wil mijn collega’s waarschuwen. De grootste fout die ik beging was in zee gaan met een privé-investeerder. Al wil ik niet alle privé-investeerders over dezelfde kam scheren. Ik wil ook mijn verhaal doen. Alles juist duiden. Want roddels doen meer pijn dan de realiteit”.

Lees meer →

Tim Wellens NOG NIET, Milan PAULUS WEL naar het WK

maandag 9 september 2019

Toch een onaangename verrassing voor Tim Wellens. Hij is niet geselecteerd voor het WK. Milan Paulus wel. Hij rijdt het WK voor juniors.

Lees meer →

Eerste schoolstraten in Gingelom

maandag 9 september 2019

Op maandag 16 september worden de 2 eerste ‘schoolstraten’ in Gingelom ingehuldigd. Een schoolstraat is een straat die aan het begin en einde van de schooldag tijdelijk wordt afgesloten. In Gingelom is die primeur weggelegd voor BS De Groeiboog aan de Kerkstraat in Mielen-boven-Aalst en aan het ‘schoolbaantje’ in Jeuk.

Lees meer →

Primeur: Boli blijft tot januari!?

maandag 9 september 2019

Boli keert donderdag terug uit Ivoorkust. Niet dat we de handen in het vuur durven steken, maar we vernamen intussen wel uit betrouwbare bron dat de spits pas tijdens de wintermercato zou vertrekken.

Lees meer →

Plantjesweekend 'Kom op Tegen Kanker' komt eraan

maandag 9 september 2019

Komend weekend zal je her en der aangesproken worden om een bloemetje ten voordele van Kom Op Tegen Kanker te kopen. Het plantjesweekend is al aan zijn 25ste editie toe.

Lees meer →

Zondag 'Dag van de Landbouw'

maandag 9 september 2019

Boerenbond en Landelijke Gilden vieren op zondag 15 september de 37ste editie van de Dag van de Landbouw. Met veel #Boerentrots zetten 42 land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen en ook in onze regio hun bedrijf open voor het publiek. Voor de eerste keer doen dit jaar ook voedingsverwerkende bedrijven mee en kan je het traject van voedsel letterlijk volgen.

Lees meer →

Schepen dankbaar voor mooie verjaardag van de Bevrijding

maandag 9 september 2019

Het minste wat je kan zeggen is dat de 75ste verjaardag van de Bevrijding in Sint-Truiden niet ongemerkt is voorbijgegaan. Schepen van militaire zaken Ingrid Kempeneers zette daarom nog enkele mensen in de bloemetjes.

Lees meer →

KantelinK pakt uit met Trudo-wandtapijt

maandag 9 september 2019

Negen maanden lang werkten 12 leden van KantelinK aan een actueel wandtapijt, opgebouwd uit hedendaagse kant, brokaat en textiele werkvormen met als thema de Heilige Trudo, stichter van onze stad. Het kunstwerk kan je bekijken in de O.L.V.-Kerk.

Lees meer →

Honderden leerlingen leren van Technopolis On Tour

maandag 9 september 2019

Vandaag werd in Sint-Truiden het startschot gegeven van de tweede editie van Technopolis on Tour. Dat is de tournee die het Mechelse wetenschapscentrum voor het tweede schooljaar op rij organiseert langs bijna 40 verschillende steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen.

Lees meer →

'Kings' Legacy vangt 19 mishandelde paarden op

maandag 9 september 2019

In het bijzijn van prins Laurent opende vandaag Kings’ Legacy in Lummen, een woon-zorgcentrum voor mishandelde en verwaarloosde paarden. De prins kreeg samen met Europarlementslid Hilde Vautmans en trotse meters Sien Eggers en Catherine Khalil en peter Sergio meer uitleg over het centrum en haar paarden.

Lees meer →

Twee Musical Award nominaties voor Musical F-Act

zondag 8 september 2019

Afgelopen zondag werden de nominaties bekendgemaakt voor de Amateur Musical Awards in Nederland. 'PIPPIN' kon rekenen op maar liefst twee nominaties in de categorie musical comedy. Fleur Renes voor beste vrouwelijke hoofdrol en Jelle Thielemans voor beste mannelijke bijrol.

Lees meer →

Drie monumenten in Heers krijgen veel bekijks

zondag 8 september 2019

Vandaag vond Open Monumentendag plaats op tal van locaties in Vlaanderen. In Heers zetten drie erfgoedparels de deuren open voor het grote publiek. En overal heerste een gezellige drukte

Lees meer →

Protest van Zoutleeuw maakt geen kans

zondag 8 september 2019

In Dormaal zijn de bewoners niet te spreken over de komst van een asielcentrum. Daar wordt een oud Woonzorgcentrum de nieuwe woonplaats van 130 asielzoekers. “Veel te veel”, zeggen ze in Zoutleeuw.

Lees meer →

Vandaag winkels open en Haspengouw Culinair

zondag 8 september 2019

Drukke dag vandaag in het centrum van Sint-Truiden. Tussen 14 uur en 18 uur zijn de winkels open en stellen de modewinkels hun nieuwe collecties voor, nog tot 22 uur is het Haspengouw Culinair met 10 deelnemende toprestaurants. Het is daarnaast ook Open Monumentendag én het belooft droog te blijven. Zak dus zeker af naar het centrum namiddag.

Lees meer →

Veemarktsite wordt groene long met Vlaamse centen

zondag 8 september 2019

Sint-Truiden krijgt een deel van de ruim 5 miljoen euro subsidie die Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel uittrekt voor onthardingsprojecten en de vergroening van steden. Het gaat om maximaal 250.000 euro voor de herinrichting van de Veemarktsite.

Lees meer →

Trudo weer levend in unieke tentoonstelling

zondag 8 september 2019

Nog tot 23 november, de dag van het feest van de H. Trudo, zal in de Minderbroederskerk een unieke tentoonstelling lopen over onze stadspatroon en de 1300-jarige geschiedenis van zijn stadsgenoten. Meer dan een aanrader, een verplichting voor elke Truienaar.

Lees meer →

“Na 40 jaar is het genoeg”

zondag 8 september 2019

Samana Zepperen bracht opnieuw een zestigtal zieken en hoogbejaarden samen om van de gezelligheid van hun samenzijn te genieten. En ze huldigden Denise Bex, nu 80 jaar, die na 40 jaar vrijwilligerswerk bij Samana, nu van de andere kant van de werking wil genieten.

Lees meer →

PRIMEUR: Truiense bezorgt Ann schrik van haar leven

zondag 8 september 2019

Vrijdag loopt op VTM het nieuwe seizoen van Belgium's Got Talent. Een act waar nu al veel te doen is, is een dansact waarbij jurylid en BV Ann Lemmens de schrik van haar leven beleeft. De dame die hiervoor zorgt, is Sanne Blondel, een jongedame uit Wilderen.

Lees meer →

3600 deelnemers lopen 'prachtige' monumentenrun

zondag 8 september 2019

Ruim 3.600 sportievelingen zakten zaterdag 7 september af naar Sint-Truiden voor de vijfde editie van de Monumentenrun, de belevingsvolle urban run langs de mooiste plaatsen van de stad.

Lees meer →

Dringend nieuw baasje nodig wegens familiale redenen

zaterdag 7 september 2019

Bas had een goede thuis maar moet nu wegens familiale redenen dringend worden herplaatst. Info via All4Dogs.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek